Kokos strasne vela v rodnom byte dost catso pocul nieco tato aj ja, napr palice na strikovanie zacali o seba v sufliku buchat a podobne.. najcudnejsia prihoda je, ze mi raz niekto (nieco?) oblial dzusom co som mala vo flasi stenu okolo postele tak, ze este bolo vidiet aj obrys ako som lezala, takze ja namesacna som to zrejme byt nemohla a najkrajsi je, ked som sa raz zobudila na velky chlad a cudny pocit a pri okne tvarou von stala moja mrtva babka (pocas zivota sa rada pozeravala z okna) a ja som rozospata nevedela pochopit co sa deje tak som sa pytala ze “mami?” A myslela si ze je to ona ale bez odozvy, tak som sla za nou do spalne ci je tam alebo co a mama samorezjme spala v posteli.. ked sme sa vratili spat, tak tam ofc nikto nebol a az potom mi doslo ze to boli jej obrysy.. vtedy som mala asi 8 ale doteraz si to pamatam a som rada ze ma “prisla pozriet” inak prave vo chvili, ked prave tato babka umrela, sme boli s rodicmi na kolotococh a vypadla tam komplet elektrina, tak sme isli domov ale uz neskoro
Po vsechsvatych som sa rozhodla, ze pojdem na cintorin. Len som moc nestihala, tak som sa tam vybrala az v case ked uz mal byt cintorin zatvoreny. Na moje velke prekvapenie este nebol, ale uz bolo vela hodin, tak som sa rozhodla ze nepojdem ku hrobu, ale zapalim sviecku pri krizi.
Hroby su do kopca, kriz je pod kopcom. Ako som tak stala pri krizi perifernym videnim som si vsimla ze sa ku mne od hrobov, z toho kopca kde bola tma jak v prdeli blizi cierna postava. Pozrela som sa lepsie a naozaj tam bola. Skoro ma 4x kleplo, v tej tme mojimi poloslepymi ocami mi prislo ze sa ta postava vznasa...
Ked ta postava prisla blizsie ku mne, az skoro ku krizu kde uz konecne svietilo svetlo, zistila som ze to bol farar. V dlhom ciernom habite az po zem, ktory sa mu pri chodzi vlnil.
No... Takze som sa v noci na cintorine skoro posrala z farara...
, tak sa z tmy nieco ku mne blizilo.. som myslel ze medved.. tak do poslednej chvile kym to prislo ku mne tak som zacal robit strasny rev a hluk, nech sa medved zlakne.. a ked uz to bolo blizko tak sa ozval hlas: "je vam nieco?" fakt mi nebolo vsetko jedno
chodím často do hory na turistiku. nie je to veľmi ďaleko, nejakych 9 km. jeden úsek má asi 200 metrov, nie je to veľa, ale presne ten úsek je asi najhorší. možno trochu viac, neviem presne. a vidím, ako sa približuje oproti nejaká postava. Vyzerala ako nejaké 17 ročné dievča. Sám som bol v lese. ide oproti mne. videl som aj jej oblečenie normalne. niečo ako zelené nohavice, modré tričko. nejak tak sa mi zdá. tri roky dozadu. myslím si, reku čo tu táto chce. približujeme sa k sebe, a zrazu nič. neviem doteraz, či sa mi to zdalo, ale zreteľne som videl postavu. ale nerobím si nič z toho.
@patrixo tak ale ja čo som naozaj videl môžem potvrdiť ako moje čestné slovo kamarát. potom som ešte jeden krát videl na vlastné oči, to som bol s jedným známym, reku podme do lesa. bolo približne takýto dátum, okolo vianoc sa mi zdá. boli sme v inom mieste v lese, a videli sme obaja, ako približne desať metrov asi od nás paralelne kráča nejaká postava akokeby vo vojenskom oblečení. tvár sme nevideli, ale matne postavu áno. zrazu odbočil kdesi a už ho nebolo. naozaj som to videl nevymýšľam si. boli sme dvaja a videli sme obaja to isté. viackrát som tam nešiel.
@patrixo to isto neboli branci betón že nie.... naozaj.... na tom mieste prebiehal totiž front druhej a možno aj prvej sv. vojny. v blízkosti toho kde sme boli sa nachádzajú dva hroby vojakov zo svetovej vojny. zoparkrát som bol sa pomodliť pri ich hrobe, hoci tie hroby sú hlboko v lese, a málokto to tam pozná. pre pokoj ich duše som pre nich vykonal katolícky obrad pohrebu. snáď tie duše našli pokoj
Cerstva skusenost... pred 2 tyzdnami zomrela moja babka... noc pred jej pohrebom som absolutne nemohla zaspat, nespajala som si to vsak s tym... potom uz ked som zaspavala citila som zretelne na tvari akoby ma niekto steklil pierkom po tvari, tak jemnucko ako pavucinu ked citite.. stale som si chytala tvar a nic som tam nemala ale citila som to asi pol hodinu v kuse... myslim, ze ma hladkala na rozlucku.. ked zomrela teta, bola vtedy v nemocnici, tak v jej byte vyhodilo poistky.... ujo ked zomrel, spadla polica zo steny.. a to he asi vsetko..
ja som videl ducha v trolejbuse. sedel oproti mne a vyzeral uplne ako normalny clovek. nechce sa mi to rozpisovat. proste bol tam a pozeral som sa na neho.
To s tým cintorínom mi pripomenulo, raz sme boli s bývalým na cintoríne, bola už tma a nikde nikoho, a on potom niekde zmizol, ostala som tam úplne sama, v tichu. A zrazu ku mne došla taká babka, maličká, veľmi stará, mala kabát v ruke a poprosila ma, či jej nepomôžem obliecť kabát, že jej je veľmi zima a nevie si ho sama dať. Tak som jej pomohla a bola fakt úplne studená. Potom odišla a ja som našla frája a rozprávala som mu to, a no asi to bola normálna uzimená babka, ale ma celý večer mrazilo z predstavy, že čo ak bola mŕtva
nechce sa mi to pisat ale hen, tu je blog čo som pred nejakým časom písal, kde je to cele prerozpravane, ak sa niekomu chce čítať » www.birdz.sk/1ggy/blog/lesny...
@motovidlo323 Karolko, a ty sa kedy chces osamostatnit? Aspon upratovat by si sa mohol naucit po sebe ved donekonecna to nemoze robit manka alebo spolubyvajuci ale ja stale vravim, vkladam do teba obrovske nadeje
Skôr ja upratujem po nich Zas nevyšlo Inak nejako mi to nesedí, že píšeš, že som na priváte a zároveň som nesamostatný A hovorím, tvoja mamka sa mi nikdy nesťažovala, že mi musí občas slipy oprať ďakujem ale za krásne slová, prežiarili mi deň!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
Hroby su do kopca, kriz je pod kopcom. Ako som tak stala pri krizi perifernym videnim som si vsimla ze sa ku mne od hrobov, z toho kopca kde bola tma jak v prdeli blizi cierna postava. Pozrela som sa lepsie a naozaj tam bola. Skoro ma 4x kleplo, v tej tme mojimi poloslepymi ocami mi prislo ze sa ta postava vznasa...
Ked ta postava prisla blizsie ku mne, az skoro ku krizu kde uz konecne svietilo svetlo, zistila som ze to bol farar. V dlhom ciernom habite az po zem, ktory sa mu pri chodzi vlnil.
No... Takze som sa v noci na cintorine skoro posrala z farara...
» birdz.sk/patrixo/obrazok...
, tak sa z tmy nieco ku mne blizilo.. som myslel ze medved.. tak do poslednej chvile kym to prislo ku mne tak som zacal robit strasny rev a hluk, nech sa medved zlakne.. a ked uz to bolo blizko tak sa ozval hlas: "je vam nieco?" fakt mi nebolo vsetko jedno
» www.birdz.sk/1ggy/blog/lesny...
No naj bolo obdobie, keď sa moja dcéra kamošila s Pingesom a Anulkou..trvalo až moc dlho
Skôr ja upratujem po nich Zas nevyšlo Inak nejako mi to nesedí, že píšeš, že som na priváte a zároveň som nesamostatný A hovorím, tvoja mamka sa mi nikdy nesťažovala, že mi musí občas slipy oprať ďakujem ale za krásne slová, prežiarili mi deň!