Napríklad ja mám asi tetu z druhého kolena alebo čo, riadna klasiška, x krát mi pvoedala nech jej tykám, ale ked sa vidime tak par raz do roka, a ona uz realne roky mana to aby som jej vykala tak je to take zvlastne prist a tykat...
@l1me to tá teta z BA... proste ona je nekonecne super ale ked ja neviem to je take pofiderne a tvoji su tak akoze vekovo tiez tak vzdialeni ci preco netykas?
jj, mamin brat, ktoremu odjakživa vykam.. jeho priatelke tykam, jemu vykam, ale je to čudne, tak napr ked ich mam pozdraviť spolu, tak poviem len "čaute"
alebo druhy mamin brat, tomu som odjakživa tykala, jeho žene vykala.. milion krat mi povedala, nech jej tykam, ale bola som mala, tak mi to bolo take divne.. potom som už jej aj chcela, ale neodhodlala som sa to opytať a potom mi to navrhla zase asi pred rokom, tak odvtedy jej už chvalabohu tykam ..ale zvyka sa na to ťažko
a teraz najnovši zažitok, aj ked nie rodinny, ale z prace- brigadujem v jednom vydavatelstve a boli sme na agrokomplexi, kde bolo asi 6 dalšich brigadnikov.. no a moja "šefka" všetkym na začiatku povedala, nech si tykame, čiže sme si tykali (aj tak som furt na to zabudala .. no a teraz je to divneee lebo ja jej musim tykať aj dalej v tej praci
inak ja som vždy zmätená z týchto tykajúco-vykacích pravidiel, napr. jedna tiež z tej práce mi povedala že "inak ja som Petra", ked sme boli na takej jednej akcii, no a ma nejako do 40r., a teraz ja som nevedela či to bolo potykanie si alebo nie vždy zmätkujem okolo toho
ak je vzdialený, tak ho asi nepoznám veľmi takže určite vykám..i keď, neviem o žiadnom vzdialenom príbuznom s ktorým by som sa za posledných 10 rokov stretol a musel to riešiť
ale v podstate vykám každému koho nepoznám...aj keď je to napr. rovesník a potrebujem vedieť koľko je hodín alebo aby mi uvoľnil cestu a pod.
Proste tí, s kt. sa bežne stretávam a podobne, tak pochopiteĺne tykám. U zvyšku sa mi to zdá dosť divné (keď sa berie do úvahy, že ich vidím najčastejšie tak raz za dva roky, u mnohých by to bolo aj päť a viac
u nas v rodine je to podla mna dost divne aj ked odmalicka sme boli v blizkom kontakte so vsetkymi surodencami mojich rodicov a ich rodinami, chaty, oslavy a pod, ja som im vsetkym vykala.. aj moj brat..a nikto nam nepovedal aby sme tykali aj ked k nam mali taky kamaratsky, prijemny pristup
postupne som zistila ze je to divne ked som mala okolo 10 a som sa kazdeho opytala ci im mozem prestat vykat uz tykam vsetkym
Ja mám pomaly celé Anglicko rodinu, takže cykám väčšine mojej vzdialenej rodine a aj blízkej rodine častokrát vykám. No.. Aj mojej tete tu na slovensku vykám, no jej to nesmierne lezie na nervy. Tak zvyk, no.
ja vykám aj ujom a tetám... keď som ich nikdy nevídala častejšie, než 1-2 krát do roka... nikdy som sa nenaučila tykať im, a ani im už nikdy tykať nebudem.
príslušníci vzdialení aj nevzdialení... dilema nie je, lebo ono to ide akosi samo komu tykať a komu vykať... dilemu by som mal, keby mne naspátek vykajú také, sa zrejme nestáva
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
@nietimekki ved toto!
tak aj keď mi povie tykaj mi tak ja si nepomôžem
@marleymt ja som sa narodila ked uz bola polka surodencov starych ordicov mrtva cize taky problem zas nemam
alebo druhy mamin brat, tomu som odjakživa tykala, jeho žene vykala.. milion krat mi povedala, nech jej tykam, ale bola som mala, tak mi to bolo take divne.. potom som už jej aj chcela, ale neodhodlala som sa to opytať a potom mi to navrhla zase asi pred rokom, tak odvtedy jej už chvalabohu tykam ..ale zvyka sa na to ťažko
a teraz najnovši zažitok, aj ked nie rodinny, ale z prace- brigadujem v jednom vydavatelstve a boli sme na agrokomplexi, kde bolo asi 6 dalšich brigadnikov.. no a moja "šefka" všetkym na začiatku povedala, nech si tykame, čiže sme si tykali (aj tak som furt na to zabudala .. no a teraz je to divneee lebo ja jej musim tykať aj dalej v tej praci
inak ja som vždy zmätená z týchto tykajúco-vykacích pravidiel, napr. jedna tiež z tej práce mi povedala že "inak ja som Petra", ked sme boli na takej jednej akcii, no a ma nejako do 40r., a teraz ja som nevedela či to bolo potykanie si alebo nie vždy zmätkujem okolo toho
(A som rada, že som sa tu mohla vypísať.)
ale v podstate vykám každému koho nepoznám...aj keď je to napr. rovesník a potrebujem vedieť koľko je hodín alebo aby mi uvoľnil cestu a pod.
moja kamoška najlepšia...na autoškole mladému inštruktorovi tykala a len kukol na ňu že ,,, my si odkedy tykáme?" hanba
Proste tí, s kt. sa bežne stretávam a podobne, tak pochopiteĺne tykám. U zvyšku sa mi to zdá dosť divné (keď sa berie do úvahy, že ich vidím najčastejšie tak raz za dva roky, u mnohých by to bolo aj päť a viac
to máš ako jedno z pravidiel v posilovni.. všetci tykajú všetkým.
raz ma jedna pani poprosila o zvýšenie lavičky, povedala ďakujem, povedal som "nemáte za čo" a dala mi zožrať prečo jej vykám :d
postupne som zistila ze je to divne ked som mala okolo 10 a som sa kazdeho opytala ci im mozem prestat vykat uz tykam vsetkym
ale bracho niektorym vyka myslim..
Tykám ale väčšinou každému.
ja vykám aj ujom a tetám... keď som ich nikdy nevídala častejšie, než 1-2 krát do roka... nikdy som sa nenaučila tykať im, a ani im už nikdy tykať nebudem.