Máte nejakú knihu, o ktorej si myslíte, že pomohla vo vašom rozvoji?
Teraz nemám na mysli ani tak nejaké motivačné knihy a podobne, ale skôr také, z ktorej ste sa dosť dozvedeli. A nemám na mysli ani encyklopédie -.- , zas tie nemám náladu čítať
Popol všetkých zarovná - zistil som, že nech človek robí čokoľvek, snaží sa ako len vie, vždy tu bude niekto, kto urobí všetko pre to aby vám v tom zabránil...
Chatrč, Malý Princ, 1984, Andělé všedního dne, Alef, Na brehu Rio Piedra som si sadla a plakala (vlastne keď sa zamyslím tak od Coelha všetky) Nebo nepozná obľúbencov , Aj ja Teba, Nesmrtelnost, Nesnesitelná lehkost bytí , Sekundu pred zbláznením (všetko je, ako je) .
každá kniha, ak je dobrá, mi niečo dáva, čo mi ostane v hlave ešte dlho a núti ma to rozmýšľať o veciach aj z iných uhlov a pohľadov, nie len z toho môjho
citam cokolvek a z kazdeho niecoho, co sa mi paci si odnesiem bud nove slova do slovnej zasoby, vnimanie sveta, tip na zabavu, ako niekoho rozveselit... ako chapat inych... a vedomosti
napr. Harry Potter, Kto chyta v zite (n1), Wazzup- slovnik slangu a hovorovej anglictiny, Que Pasa- sl.slangu a hov. spanielciny, Pan prstenov, fan fictions po nete, Cien aňos de soledad, Karl Mayovky..
Slepačia polievka pre dušu. Síce je jej cieľom motivovať, avšak iným spôsobom, ako u iných kníh. Slepačia polievka pre dušu je zbierka okolo 100 príbehov.
klikla som sem, lebo som chcela vedieť, kto položil takúto dobre premyslenú otázku (po väčšine otázka znie, ktorá kniha ti zmenila život a to považujem za hlúpu otázku, tiež voľakedy som to tak brala a odpoveď je ešte hl...)
no tento rok mi v rozvoji pomohli najviac estetické úvahy o kráse a umení od schillera i s ukážkou williama tella a odojevského ruské noci ma skôr zaujali schopnosťou podporiť imagináciu u čitateľa a to v dosť zvláštnych obrazoch, ale veľmi veľa dobrých myšlienok som odtiaľ spísala.... teraz chcem pokračovať v schopenhauerových úvahách o umení a kráse, keď už sa v tom šprtám od začiatku roka, i v rámci psychológie od kulku.... najlepšie je si spojiť viac kníh z rôznych aspektov a z jedného storočia, tie vzťahy medzi autormi a vplyvy vzájoné ma baví sledovať tiež, tak sa aj dozviem, akí to boli ľudia a tiež to rozvinie vo mne myšlienku o pestovaní dobrých vzťahoch, hoci je naše storočie čistá duchovná sračka, netreba zúfať... nie je to také zlé, ale môže byť horšie, ak teda nebudeme tie knihy čítať a vnímať seba i ľudí okolo nás.... knihy sú presne na to, aby rozvíjali, nie menili, to nie je ani možné, Hamlet ma predsa zmeniť nijako nemohol
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
1984
Budkáčik a Dubkáčik
Životopis Reginy Spektor
Kája Maŕík - všetkých 7 dielov
Temné Hmoty . Phillip Pullman
Harry Potter
Zasvätenie . Elisabeth Haichová
že guľko bombuľko... tú som mala
to bola moja naj detská kniha
Lebo ako povedal G.K. Chesterton:
"Pohadky jsou vice nez pravdive; ne tim ze nam tvrdi, ze existuji draci, ale proto, ze rikaji, ze draky je mozne porazit."
Amen tomu
(atď.)
Nočný cirkus
rozprávky od Roalda Dahla
Biele noci
Búrka
Skafander a motýľ
Pýcha a predsudok
Je to jedno z jeho lahsich citanicok. Anatomie lidske destruktivity sa tak lahko rozhodne necita.
Harry Potter
Moja sestra Jodie
Anna zo zeleného domu...
ale v podstate každá kniha ma niečím zmení, možno na 1 deň možno navždy, no určite mi každá niečo nové dá
Tajné denníky Adriana Mole-a
Na východ od raja a Všetci ľudia budú bratia...ovplyvnili ma v tom, že som sa rozhodla, že takéto knihy budem čítať
napr. Harry Potter, Kto chyta v zite (n1), Wazzup- slovnik slangu a hovorovej anglictiny, Que Pasa- sl.slangu a hov. spanielciny, Pan prstenov, fan fictions po nete, Cien aňos de soledad, Karl Mayovky..
Jana Eyrová
Klárina vojna
no tento rok mi v rozvoji pomohli najviac estetické úvahy o kráse a umení od schillera i s ukážkou williama tella a odojevského ruské noci ma skôr zaujali schopnosťou podporiť imagináciu u čitateľa a to v dosť zvláštnych obrazoch, ale veľmi veľa dobrých myšlienok som odtiaľ spísala.... teraz chcem pokračovať v schopenhauerových úvahách o umení a kráse, keď už sa v tom šprtám od začiatku roka, i v rámci psychológie od kulku.... najlepšie je si spojiť viac kníh z rôznych aspektov a z jedného storočia, tie vzťahy medzi autormi a vplyvy vzájoné ma baví sledovať tiež, tak sa aj dozviem, akí to boli ľudia a tiež to rozvinie vo mne myšlienku o pestovaní dobrých vzťahoch, hoci je naše storočie čistá duchovná sračka, netreba zúfať... nie je to také zlé, ale môže byť horšie, ak teda nebudeme tie knihy čítať a vnímať seba i ľudí okolo nás.... knihy sú presne na to, aby rozvíjali, nie menili, to nie je ani možné, Hamlet ma predsa zmeniť nijako nemohol
Vážne. Wow
Quo vadis
Mastičkár