pochadzam z bilingvalneho prostredia,cize cely zivot mam pocit,ze nikam nepatrim ale posledne roky sa uz tymto vobec nezaoberam
ak si mal na mysli nejaku nazorovu nezhodu,tak prevazne sa pohybujem v kruhoch ludi s podobnymi nazormi, cize v tomto to nepocitujem,ze by som nepatrila do tejto krajiny
skor v rodine mame uplne ine pohlady a tam skor mam pocit,ze tam nepatrim. ale snazim sa rizikovym temam vyhybat pre dobro kazdeho
Rozhodne. Ja sa vidím niekde na Havaji , Mauríciu alebo potom pripadne v Japonsku či Indii (ale všade by som si vybrala tu bohatšiu sortu obyvateľstva do ktorej by som sa narodila
ja som skor za tradicne hodnoty, chladnejsie pocasie a minimalisticky styl .. nemam pobehane velmi krajiny ale raz sa do toho pustim a nieco popozeram kde by som sa videl najradsej
Podľa extrémneho konzervativizmu v rodine mám pocit niekedy, že žijem v súčasnej Saudskej Arábii alebo keď to zoberieme časovo tak v Európe temného stredoveku
Aj áno, pretože ja aj čo stretnem baby a spoznám, tak žiadna nikdy taká, ktorá by mi úplne sedela a chcela by byť mojou priateľkou ...buď som ja iný alebo mám vlastnosti čo oni nepožadujú ... každopádne sa mi takto už dlho nechce čakať samému..
@optimuslapis Však to ...či chcem či nechcem, skrátka keď nebude iná možnosť musím skúsiť to svoje šťastie proste inde, keď u sloveniek sa nejako moc nedarí..
@vengefulgift a nemyslis, ze su ? Minimalne sa to musi odrazit na stave krajiny a jej rozmanitosti. U nas mame radi konzervativizmus a priemer a preto stagnujeme.
@yoss Nemyslím si. Asi 8 rokov som žil v “zapadných” krajinách a vôbec som nemal pocit, že by sa v dačom výrazne odlišovali. Ďalšia vec je, že väčšina z tých čo tak nadávajú na Slovač si idealizujú zahraničie až si to raz vyskúšajú a padnú riadne na hubu a zistia aká je realita.Konzervatizmus máš všade, nie len u nás. A ďalši faktor, ktorý musíš zobrať do úvahy je fakt, že sme malá krajina, ktorá bola poznačená komunizmom. To s tým priemerom s tebou nesúhlasím. Na Slovensku je kopa šikovných ludí, ktorý sa rozhodli nezdupkať a snažia sa tvoriť hodnoty aj u nás.
Cely zivot si to myslim. Neznasam zimu, slovensku kuchynu... Ked som zila v zahranici najblizsi mi boli taliani a spaniel. Teraz zijem na slovensku a som obklopena ludmi kt si vazim, takze sa prvykrat citim dobre, ale stale sa necitim, ze sem patrim alebo tu chcem zit....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
Krajina by bola fajn, len treba kompletne zmeniť ľudí v nej
ak si mal na mysli nejaku nazorovu nezhodu,tak prevazne sa pohybujem v kruhoch ludi s podobnymi nazormi, cize v tomto to nepocitujem,ze by som nepatrila do tejto krajiny
skor v rodine mame uplne ine pohlady a tam skor mam pocit,ze tam nepatrim. ale snazim sa rizikovym temam vyhybat pre dobro kazdeho