@e12 Debetná je tá bežná platobná karta, ktorú dajú každému, môžeš s ňou platiť alebo vyberať z nej peniaze iba do takej výšky, koľko máš na účte.
Nepustí ťa do mínusu.
Kreditná je taká, kde môžeš ísť do mínusu, pričom ak ten mínus vyrovnáš do určitých dní, neplatíš žiadne úroky, ak nie, platíš úroky, podľa toho, koľko si v mínuse.
@ctrl embosovana, kedze je s tym problem akonahle ju stratis, navyse platba ti nabehne az o niekolko dni (pri najlepsom) a teda tvoj zostatok uctu je vlastne skresleny a ja osobne som rad ak presne viem kolko na tom ucte mam
@d170 to nie je pravda aj s debetnou mozes ist do minusu (mam ju a nie je problem) hlavny rozdiel je v tom ze pri debetnej karte pouzivas vlastne peniaze zo svojho uctu a pri kreditnej v podstate pouzivas peniaze banky ktore raz za mesiac vratis (ked nie v cas bude veselo kedze je tam celkom vesely urok z omeskania )
moja odborná terminológia v oblasti platobných kariet začína a končí pri tom, či je čipová, alebo pásiková a či podpisová alebo PINová a ešte viem, že moja nemá tie tri čísla, ktoré potrebujem, aby som mohla platiť cez net
nemam. raz som bol trocha viac opity, nemali sme za dalej pit. tak si myslim ze idem vybrat aspon nejake pracy z bankomatu. vsuniem kartu do bankomatu, no tomu asi jeblo v systeme, zeani kartu mi nevratil a nevydal mi ziadne peniaze. a na druhy den pozeram, karta nikde a v penazenke papierik, ze mi bola zadrzana karta z dovodu bla bla...
seriem na to, aj tak tam asi neboli ziadne prachy.
@d170 no ano ale vo vacsine bank (aspon co viem) tento uver dostanes po par mesiacoch ked banka vidi ako ti chodia peniaze atd mne to automaticky dali tusim po 3 mesiacoch
@chavez Teraz sú už banky opatrnejšie, neviem či dávajú automaticky.
Ale viem, že v niektorých bankách si overujú priamo u zamestnávateľa, že či pracuješ na dobu neurčitú, nie si v skúšobnej dobe alebo vo výpovednej lehote, koľko tam pracuješ.
Mne tiež kedysi ponúkli automaticky a to som študovala na strednej, na účet mi chodilo od 1000 do 2000sk mesačne.
Teraz mám iný účet v jednej z najväčších bánk,ten účet mám rok, chodí mi tam minimálne 300€ mesačne a aj tak mi to neschválili, lebo tie príjmy sú z dohôd.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
inak mám od tatrabanky a ČSOB VISA electron, no a potom Mastercard od VUBky.
Nepustí ťa do mínusu.
Kreditná je taká, kde môžeš ísť do mínusu, pričom ak ten mínus vyrovnáš do určitých dní, neplatíš žiadne úroky, ak nie, platíš úroky, podľa toho, koľko si v mínuse.
Rozmýšľam nad nimi. Ale aj tak, J&T mafia rulez!
inak mám vúb, debetnú, maestro, embosovanú
mam v mbanke, debetnu, visu a je embosovana
@d170 to nie je pravda aj s debetnou mozes ist do minusu (mam ju a nie je problem) hlavny rozdiel je v tom ze pri debetnej karte pouzivas vlastne peniaze zo svojho uctu a pri kreditnej v podstate pouzivas peniaze banky ktore raz za mesiac vratis (ked nie v cas bude veselo kedze je tam celkom vesely urok z omeskania )
moja odborná terminológia v oblasti platobných kariet začína a končí pri tom, či je čipová, alebo pásiková a či podpisová alebo PINová a ešte viem, že moja nemá tie tri čísla, ktoré potrebujem, aby som mohla platiť cez net
seriem na to, aj tak tam asi neboli ziadne prachy.
Ale viem, že v niektorých bankách si overujú priamo u zamestnávateľa, že či pracuješ na dobu neurčitú, nie si v skúšobnej dobe alebo vo výpovednej lehote, koľko tam pracuješ.
Mne tiež kedysi ponúkli automaticky a to som študovala na strednej, na účet mi chodilo od 1000 do 2000sk mesačne.
Teraz mám iný účet v jednej z najväčších bánk,ten účet mám rok, chodí mi tam minimálne 300€ mesačne a aj tak mi to neschválili, lebo tie príjmy sú z dohôd.