Máte pocit, že je pre vás učenie stále ťažšie a ťažšie ?
Mám problém s tým, že hoc sa aj chcem učiť na tom gympli dostatočne... aby som mala z každého predmetu najhoršiu známku 3 na vysvečku... prosto už mi to nejde do hlavy.
To učenie mi už vôbec nepríde zaujímavé (netvrdím, že niekedy bolo) no jednoduch
a učiť sa 5 hodín aby si nedostala 5tku? .... preboha však ak si to človek len raz rpečít tak to dá min. na 4 pri odpovedi.... keby sa ja učím 5 hodín denne tak mám čisté 1 a viem to aj odpredu aj odzadu a aj po udmursky tak asi @1
mám rovnaký problém.. S tým rozdielom, že nás prvé 2 roky absolutne neskusali, cize vzdy som sa ucila iba na pisomky.. a teraz nas skusaju z obcianskej a geo, lebo mame novych ucitelov.. a to je dost blbe... Taktiez ani na pisomky nie som schopna sa ucit, hlavne predmety ktore ma absolutne netrapia ako napriklad dejepis alebo chemia. a tam kde sa da podvadzam alebo pouzivam tahaky, ved neviem si predstavit ze by som sa vsetky tie kktiny mala ucit...
a ked mame pisomku z dejaku (tam sa neda podvadzat) tak mam asi 8-12 stran tlaceneho textu veci ktore ma absolutne nezaujimaju, mne to pride ako keby som sa mala naucit naspamat nejaku cast z knihy, ze ciste biflovanie
@5 presne presne, neznasam ucenie sa dejepisu a to ked mame na pisomku minimalne 20+ stran a milion500 debilnych nepodstatnych datumov, ktore mi neviem naco budu
inak sa neucim velmi... snazim sa vsetko vediet porozpravat vlastnymi slovami, nerada sa biflujem
@barborka1019 nauc sa pouzivat ktratkodobu pamet, napriklad ja som si precital pred kazdou hodinou nieco 1x a nemal som problem ale po hodine uz som ani nevedel co som si cital
tak na 4 som sa ucil asi stylom ze so si precital latku cestou ku tabuli ked ma vyvolala a spoliehal na spoluziakov nech pomahaju...zas neprehanaj
radim ti takto: predmety ktorym sa chces venovat studuj nie stylom ze musis, ale chces, a vyzvedaj o veciach aj nieco viac ako poznamky, veci sa ti lepsie prepoja a hlavne na maturach a prijimackach to ocenis, kedze uz teraz (druhak?)mas problemy. Predmety co mas len cisto prezit tak kratkodoba pamat a tahaky na pisomkach, rok dva prezijes a uz to v zivote neuvidis
aj ja mám ten problém, odkedy som na špj. gympli nemám poriadne voľný čas, jediné voľno mám asi od 21:00 do 22:00 čo možem stráviť tak pri pc a rýchlo zbehne, inak cez víkend ale to tiež len pol dňa, lebo pol soboty od únavy prespím a v nedeľu sa musím zasa celý deň učiť :/ blbé no :/
rozmyslam, ze keby som na tom blbom gympli pouzival tahaky (v zivote som tahak nepouzil), asi by som mal aj 1tky a nie 2ky,3ky a raz 4ku z chemie na konci roka,
Treba si nájsť systém v učení, som na gymply 6.rok, učím sa iba na písomky (väčšinou sa začínam učiťo 20:00- lepšie sa mi učí keď je všade kľud) a keď mám pocit, že ma idú vyvolať a najhoršie čo som mala na vysvedčku boli trojky. Treba vedieť používať ťaháky a vymýšľať si. Inak súhlasím s @1.
@barborka1019 ano stava sa mi to, hlavne ked toho mam vela, preto sa ucim rano, vtedy si toho viac zapamatam, nemam toh v hlave tolko po noci ... ako ked cely den nieco robim ...
ono je rozdiel sa ucit a sediet nad tym ucim a mat mysel inde, vtedy sa da presediet hodiny a nenaucit sa dokopy nic. Skus si proste menit sposoby ucenia, niekedy si pis alebo rozpravaj, alebo spievaj, alebo kresli. Proste co ti vyhovuje
Napísala som niekam, že nezvládam gympel ? .. Som na skoro najťažšom gympli v KE, takže predsa len tam je vyššia náročnosť. Na ZŠ som mala pomaly čisté...
Ja nemám zlé známky, len sa mi to proste už nechce učiť resp. neviem sa prinútiť ku tomu. A hlavne ku pre mňa úplne nepotrebným predmetom...
@barborka1019 neviem ja som bol na postovej a za prve 3 roky som sa doma takmer nikdy nic neucil (v priemere mozno 1hod za tyzden aj menej ) a priemer som mal vacsinou okolo 1,7. Niekedy 1,3 ale tak jak vyslo
aky si gympel? Postova? Srobarka? celkom ma to zaujima, lebo ja som chodila na Postu a dala sa zvladat vpohode Ale je pravda, ze pokial si schytala blbych profakov, niet sa co cudovat, ze ta to vsetko nudi a nevies sa to naucit
Moja rada- uc sa najskor to, co ta bavi... co ta nebavi, si nechaj na vecer, pripadne na prestavku pred tou konkretnou hodinou alebo dufaj, ze ta nevyvolaju alebo nebude necakana pisomka najlepsie je sa na neoblubeny predmet raz naucit a prihlasit sa, ak sa da, potom ti daju pokoj, lebo nestihaju skusat
A tahaky sa nejake daju pripravit vzdy...tiez je dobre mat pocas pisomky vedla seba niekoho kto zosit aspon videl
@cassie_15 GTA som.. Šrobárka dosť klesla čo sa týka náročnosti atď... takže Poštová je najťažšia a za ňou ide GTA.. lebo ešte pred 2 rokmi bolo GTA na treťom mieste...
Tak áno... profákov nemám bohvieakých, no ale na každej škole sú nejakí, kt. nám nesadnú... takže to je všade takto
@bress tak napr. ja mám spolužiaka čo sa doma skoro nič neučí ..a povieme mu pred fyzikou "Mišo choď odpovedať, veď to vieš" ..a on povie, že sa to neučil a prečíta si to raz pred hodinou a má 1tku ... proste nie každý má takú pamäť a také vysoké IQ.. takže mne to nestačí iba prečítať, mne sa to treba naučiť a rozumieť tomu .. proste ak ja látke nerozumiem, neexistuje že sa ju naučím .. lebo bifliť sa nebudem a ani som sa nikdy nebiflila...
Na gympel nechodia iba ľudia s vysokým IQ.. chodia tam aj priemerní ľudia, kt. sa to vedia naučiť, no nestačia im 2 minúty pri kriku počas prestávky .. takto to vie málokto ...
ja som na gympli už ôsmy rok a nikdy som sa v podstate nenaučila učiť sa ja to proste neviem, lebo na základke mi to netrebalo a potom som sa k tomu nedokopala takže ja sa vlastne ani nejako veľmi neučím, čo sa občas odráža na mojich známkach (musím však poznamenať, že na konci roka som bola vyznamenaná ), ale teraz sa budem musieť nejako prinútiť, keďže ma čaká maturita a to už mi bez toho tvrdého učenia asi len tak neprejde
Tiež mám ten istý pocit ako ty. Kým si preložím poznámky z angliny, aby som im ako-tak pochopila, kým sa to naučím tak prejde dosť veľa času a už ani neviem, čo je to deň bez písomky a bez skúšania.
Učivo si pamätám možno tak týždeň, teda tie predmety, ktoré ma nezaujímajú a zase na tie, ktoré ma zaujímajú mi zostáva strašne málo času.
Poznám ten pocit vyčerpanosti. Každý občas zažíva krízu. Mne sa to naposledy stalo pred rokom. Mal som obdobie, kedy som musel makať na 300%, zvládol som to ale to obdobie potom bola jedná veľká opica. Dostal som sa z toho až na začiatku tohto leta. Mne pomáha keď sa z toho začarovaného cyklu povinnosti a stresu na pár dní uvoľním a urobím niečo fyzicky náročne. Napríklad začať pravidelne behať mne pomáha. Aj keby si na to čas nemala, treba si ho jednoducho vyhradiť. Je lepšie dostať štvorku z odpovede, ako za pol roka skončiť na psychiatrii.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
a ked mame pisomku z dejaku (tam sa neda podvadzat) tak mam asi 8-12 stran tlaceneho textu veci ktore ma absolutne nezaujimaju, mne to pride ako keby som sa mala naucit naspamat nejaku cast z knihy, ze ciste biflovanie
inak sa neucim velmi... snazim sa vsetko vediet porozpravat vlastnymi slovami, nerada sa biflujem
radim ti takto: predmety ktorym sa chces venovat studuj nie stylom ze musis, ale chces, a vyzvedaj o veciach aj nieco viac ako poznamky, veci sa ti lepsie prepoja a hlavne na maturach a prijimackach to ocenis, kedze uz teraz (druhak?)mas problemy. Predmety co mas len cisto prezit tak kratkodoba pamat a tahaky na pisomkach, rok dva prezijes a uz to v zivote neuvidis
no dievka ja suhlasim s panom @toxo
Vždy ked ráno vstaneš, bud pozitívna.. Zacvič si alebo len tak si pusti hudbu pre lepšiu náladu.. Hneď ti pôjde celý deň lepšie..
A s učením. Ked nevládzeš sa učiť v kuse tak sa uč na systém 20+10
A ak ti to ani takto nepôjde, tak potom si si asi nasadila vysokú latku
a nejako relaxovat pomaha
Ja nemám zlé známky, len sa mi to proste už nechce učiť resp. neviem sa prinútiť ku tomu. A hlavne ku pre mňa úplne nepotrebným predmetom...
Moja rada- uc sa najskor to, co ta bavi... co ta nebavi, si nechaj na vecer, pripadne na prestavku pred tou konkretnou hodinou alebo dufaj, ze ta nevyvolaju alebo nebude necakana pisomka najlepsie je sa na neoblubeny predmet raz naucit a prihlasit sa, ak sa da, potom ti daju pokoj, lebo nestihaju skusat
A tahaky sa nejake daju pripravit vzdy...tiez je dobre mat pocas pisomky vedla seba niekoho kto zosit aspon videl
Tak áno... profákov nemám bohvieakých, no ale na každej škole sú nejakí, kt. nám nesadnú... takže to je všade takto
@bress tak napr. ja mám spolužiaka čo sa doma skoro nič neučí ..a povieme mu pred fyzikou "Mišo choď odpovedať, veď to vieš" ..a on povie, že sa to neučil a prečíta si to raz pred hodinou a má 1tku ... proste nie každý má takú pamäť a také vysoké IQ.. takže mne to nestačí iba prečítať, mne sa to treba naučiť a rozumieť tomu .. proste ak ja látke nerozumiem, neexistuje že sa ju naučím .. lebo bifliť sa nebudem a ani som sa nikdy nebiflila...
Na gympel nechodia iba ľudia s vysokým IQ.. chodia tam aj priemerní ľudia, kt. sa to vedia naučiť, no nestačia im 2 minúty pri kriku počas prestávky .. takto to vie málokto ...
Veď to je choré .. za deň sa učím max. 1,5 hod a stačí mi to.
Takže tu nerob zo mňa knihomoľa..
Učivo si pamätám možno tak týždeň, teda tie predmety, ktoré ma nezaujímajú a zase na tie, ktoré ma zaujímajú mi zostáva strašne málo času.