Ja k tomu nejak stále neviem zaujať postoj, mne pripadajú hrozne falošné, nehovorím komerčné!!! Všetci v sebe zrazu prepnú nejaký gombík a snažia sa byť k sebe milí, dobrosrdeční ale prečo takí nie sú celý rok ?
mám rada tú atmosféru.. Milujem keď sú biele vianoce, tá zimná vôňa vonku, oranžová noc, vianočné trhy, prekrásne vyzdobené mesto, proste všetko je vtedy krásne a keď ešte tak pomaly padá sneh príde mi to neuveriteľne romantické
posledne roky som kvoli rodinnym dovodom nenavidela vianoce, nebude to lepsie ani tento rok, ale aspon budem aj s priatelom, ktory mi tu vianocnu naladu navodzuje už teraz kedze ich ma rad a po rokoch si ich zase zacinam uvedomovat, že vobec idu
Kupovat darceky len z "povinnosti" lebo sa to patri .. nekupis - vyzera to ze toho cloveka nemas rada alebo podobne ..
Najviac ma sere ze ich zneuzivaju .. mesiace dopredu je vsde vianocne ozdoby, vianocne vypredaje a zlavy .. kupte si toto tamto hento s vianocnym motivom aj ked je to o polovicu drahsie .. len preto lebo je tam farebny sob alebo vysmiaty snehuliak. Uz davno to nieje otom aby bola rodina spolu a uzivala si spolocne stravene chvile, castokrat rodicia dobehnu z roboty a len co sa najeme a rozbalime darceky tak brat uteka za priatelkou a podobne.
Tak isto nenavidim oslavovanie menin .. wow meno v kalendari je take jak to v mojom obcianskom podme to oslavit .. ?!
Preco nemoze prist priatelka za priatelom, dcera za mamou, manze za manzelkou, brat za sestoru, neobime ju, nepovie ze ju ma rad a neda jej nejaku drobnost ? Preco sa to ocakava len na "sviatky" ?
Asi preto ze to niesu sviatky ale len prilezitosti ako zdrat ludi o penize, udobrovanie si priatelov ci clenou rodiny a prejavovanie "umelej" lasky ..
@empty6361 mozno nebyt sviatkov, tak by sa niektory ludia ani nespomenuli neobjali sa, nepopriali druhemu aj ked su pribuzny alebo znamy - v tomto smere to dava zmysel a kedy sa stretnut, ked nie na sviatky ...
@empty6361 to je hlúposť... Je veľmi rýchla doba, ľudia sú stále v strese, stále sa niekam ponáhľajú a vianoce sú presne ten čas, kedy sa konečne môžu zastaviť a vydýchnuť, byť so svojimi blízkymi aj keď v jednom súhlasím, že je to už viac-menej komerčný sviatok, no nezmeníš to ty, ani ja ani nikto... Je úplne zbytočné sa nad niečím takým vôbec pozastavovať, skôr by si sa mala tešiť vianočným výpredajom ^^... a tie povianočné.. no pfúú
Vianoce mám rada, ale nie pre "dobro" ľudí, darčeky a jedlo... U nás v rodine každý na každého vrčí ako po iné dni, darčeky sú síce fajn, ale keď mi mama počas ich rozbaľovania začne nakladať za bordel v izbe, tak nadobúdajú trochu iný rozmer a jedlo? Žerem počas celého roka, prečo by som mala byť hotová z vianočného jedla?
Neznášam ľudí, ktorí z Vianoc ryžujú. Veď Vianoce ako také nemôžu za to, že už v októbri je v obchodoch vianočná výzdoba a v TV vysielajú vianočné reklamy.
A Vianoce (všeobecne zima) majú pre mňa uchvacujúcu atmosféru, aj keby tých Vianoc nebolo. Zima je krásna.
jedáá, bolo to tu asi minuly tyzden...takze napisem to co tam... :
kedze som bola vychovana v evanjelickom duchu...a verim v Boha...tak urcite aj to narodenie Jeziska...samozrejme pokoj a rodinnu pohodu...aj darceky samozrejme...aj volno...a celkovo zboznujem Vianoce...sneh...vianocna atmosfera...doma horia sviecky...vonku svietia svetielka...vianocne pesnicky...vonku nadherny biely sneh...a cez noc sa nadherne trblieta...proste ZBOZNUJEM VIANOCE!!
my sa ako rodina zo zásady nepretvarujeme ani na Vianoce
mám rada zhon, kým nepríde do určitého bodu...............
ale Vianoce sú lepšie ako nič.........v zime sa treba trochu napapať pri sviečkach a aspoň si môžem čo-to vypýtať...........občas i urobiť radosť........
ale VANOCE u nas doma milujem, my sme sa seba dobri cely rok tak nastastie nemusime nic hrat a milujem ten moment ked si aspon raz za rok sadneme vsetci za stol v tme pri svieckach, super atmosfera, vianocne rituali a to vsetko okolo, super... este ze stale existuju vianoce,
mam rada Vianoce...reklamy a celkovo reklamne tahy predajcov ma netrapia, TV pozeram len obcas..a dohodli sme sa, ze darceky si davat nebudeme..ked tak, tak si kupime nejaku spolocnu vec do domacnosti alebo len jednoducho kvalitnu flasu vina a posedime spolu v obyvacke po stredrej veceri..taktiez si nedavame ziadne darceky s kamaratkami a pod..nechyba mi to, ale s radostou spominam na to, ked som sa ako mala tesila, co mi prinesie Jezisko
cez vianocne sviatky sa na nic nehrame, ze sme milujuca, stastna a usporiadana rodina, tak ako sa "patri"...praveze oco je zlostnejsi ako ine v dni v roku a kazdy rok to vyusti do hadky, no napriek tomu mam Vianoce rada..kvoli jedlu, atmosfere...oca a inych grinchov ingnorujem
falošne su!! nie je too darčekoch a jedle a prazdninach malo by to by ťo niečo uplne inom.... niektorí ani nevedia prečo su vianoce vianocami a čo sa tam slávi.. hanba!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
Najviac ma sere ze ich zneuzivaju .. mesiace dopredu je vsde vianocne ozdoby, vianocne vypredaje a zlavy .. kupte si toto tamto hento s vianocnym motivom aj ked je to o polovicu drahsie .. len preto lebo je tam farebny sob alebo vysmiaty snehuliak. Uz davno to nieje otom aby bola rodina spolu a uzivala si spolocne stravene chvile, castokrat rodicia dobehnu z roboty a len co sa najeme a rozbalime darceky tak brat uteka za priatelkou a podobne.
Tak isto nenavidim oslavovanie menin .. wow meno v kalendari je take jak to v mojom obcianskom podme to oslavit .. ?!
Preco nemoze prist priatelka za priatelom, dcera za mamou, manze za manzelkou, brat za sestoru, neobime ju, nepovie ze ju ma rad a neda jej nejaku drobnost ? Preco sa to ocakava len na "sviatky" ?
Asi preto ze to niesu sviatky ale len prilezitosti ako zdrat ludi o penize, udobrovanie si priatelov ci clenou rodiny a prejavovanie "umelej" lasky ..
su ludia co si to vychutnavaju ale vecsina to bohuzial bere z povinnosti ..
v obchodoch travim len fakt nutne minimum ked nieco potrebujem, nakupy, vypredaje niesu nic premna
Neznášam ľudí, ktorí z Vianoc ryžujú. Veď Vianoce ako také nemôžu za to, že už v októbri je v obchodoch vianočná výzdoba a v TV vysielajú vianočné reklamy.
A Vianoce (všeobecne zima) majú pre mňa uchvacujúcu atmosféru, aj keby tých Vianoc nebolo. Zima je krásna.
Ja sa mozem vysrat na vsetky reklamy, koledy, vyzdobu, snehove gyce(nepamatam si jedine zasnezene vianoce), ci trhy, darceky cokolvek.
Ja a krestania po celom svete si pripominame narodenie Jezisa Krista.
Ked su podla niekoho vianoce nieco take ako z televizie, ci stedry den prepchaty tradiciami, ktorych povod nepozname, pripadne lezu na nervy nech je.
Ale to co sa tu deje, ma pramalo spolocne s vianocami.
Viac asi nič. Ani to jedlo a ani tie ponožky čo dostanem pod stromček ma nejako nenadchýnajú.
kedze som bola vychovana v evanjelickom duchu...a verim v Boha...tak urcite aj to narodenie Jeziska...samozrejme pokoj a rodinnu pohodu...aj darceky samozrejme...aj volno...a celkovo zboznujem Vianoce...sneh...vianocna atmosfera...doma horia sviecky...vonku svietia svetielka...vianocne pesnicky...vonku nadherny biely sneh...a cez noc sa nadherne trblieta...proste ZBOZNUJEM VIANOCE!!
mám rada zhon, kým nepríde do určitého bodu...............
ale Vianoce sú lepšie ako nič.........v zime sa treba trochu napapať pri sviečkach a aspoň si môžem čo-to vypýtať...........občas i urobiť radosť........
ale VANOCE u nas doma milujem, my sme sa seba dobri cely rok tak nastastie nemusime nic hrat a milujem ten moment ked si aspon raz za rok sadneme vsetci za stol v tme pri svieckach, super atmosfera, vianocne rituali a to vsetko okolo, super... este ze stale existuju vianoce,
mozno raz uplne zaniknu
cez vianocne sviatky sa na nic nehrame, ze sme milujuca, stastna a usporiadana rodina, tak ako sa "patri"...praveze oco je zlostnejsi ako ine v dni v roku a kazdy rok to vyusti do hadky, no napriek tomu mam Vianoce rada..kvoli jedlu, atmosfere...oca a inych grinchov ingnorujem