Ktorý by vás uspokojil, alebo tým, že sa snažíte k nemu dostať, by vám pomáhal prežiť na hovno dni. Ja mám asi taký mainstreamový. Vyštudovať, získať prácu, ktorá by ma bavila a zároveň by som nikdy nemusel prerátavať výdavky na celý mesiac, aby som vyžil
Ja mám vždy jeden sen, ktorý sa snažím dosiahnuť. Keď ho dosiahnem rozhodnem sa ako ďalej a idem za ďalším cieľom...Snažím sa mať reálne ciele. Myslíš že dôchodok naozaj stráviš na pláži? Myslíš že sa nejakého dožiješ v tejto dobe? Vtipné
@ivkapivka veď toto s tým dôchodkom to je už asi vážne iba sen. ale zase pri niektorých povolaniach je nízka dôchodková hranica . A možno keby som vyhral v lotérii tak by som mohol prestať pracovať alebo ja neviem, ale určite je to istý druh cieľa ... keď už tak aspoň ZAŽIŤ ten dôchodok pri najlepšom na pláži s mojitom v ruke
Mám cieľ a idem si za ním , aj keď občas "padám" ale vždy sa opať postavím na nohy a opäť si za ním kráčam, lebo raz ho proste dosiahnem a budem najšťastnejšia na svete !
Ešte mám taký sen ... vo všeobecnom, nie individuálnom vnímaní. Aby zmizli predsudky...rasové,náboženské,sexuálne. Aby ľudia dospeli do takého štádia, kedy sa oslobodíme od vnímania človeka ako o jeho vzhľade a náboženstve napr. A aby sme sa konečne zbavili vlády. Vládnuť by mali ľudia, nie vyvolená skupina, ktorá robí s nami také veci, že by som grcal.
@gratz - ja mám sen o svete,v ktorom by som mal právo na predsudky, či už rasové, náboženské alebo sexuálne a mohol som preferovať čo chcem, neznášať čo chcem. Aby som mohol vyjadriť svoj názor slobodne a bez toho, aby som bol označovaný hanlivými prívlastkami. Názor a vkus ľudí, ktorí nikomu neubližujú by mal byť posvätný.
@mimique a nebolo by nám o mnoho lepšie keby sme boli oslobodený od tých predsudkov ? Je zbytočné zaoberať sa rasovými problémami, zatiaľ čo by sme s rovnako plytvajúco naloženou energiou vynašli liek na rakovinu alebo spôsob ako vyriešiť preľudnenie sveta. Na tieto problémy, napr. rasová neznášanlivosť, islam vs. kresťanstvo, homosexualita sa vynakladá veľa zbytočnej energie :/
@gratz - "predsudky" voči iným rasám sú asi tak obmedzujúce, ako keď preferuješ vanilkovú zmrzlinu pred čokoládovou. Nikoho do toho nič nie je. Predsudky sú skúsenosti overené generáciami a zabezpečujú prežitie druhu - tiež nevyčítaš vrabcovi, keď preventívne odletí a predpokladá, že si predátor.
Liek na rakovinu a spôsob na preľudnenie sveta? Stačí neriešiť liek na rakovinu, troška menej trtkať a preľudnenie sa vyrieši aj samo.
@mimique Vieš, ono iný názor je na to, keď sa narodíš ako beloch. Keby si sa narodil ako černoch a všetci by na to narážali, tiež by ti to nebolo jedno. :/. OK, tak keby sa neriešil rasizmus , tak by sa namiesto toho mohlo riešiť, ako tam tých ľudí naučiť, aby sa prestali nekontrolovateľne množiť. Napríklad
@gratz - prejdi sa niekedy po černošskej štvrti... mne je jedno, čo si o tom myslia, mám právo na svoj názor a nemusím nikomu vysvetľovať ako som sa k nemu dopracoval. Štatistiky hovoria jasnou rečou, takže sa nejedná o predsudky.
Keď ti príde pred dom limuzína a ujo začne ponúkať tvojej dcére cukríky, budeš
a) mať "predsudky" a nepustíš ju k nemu.
b) necháš ju s ním nasadnúť do auta, aby sa ujo neurazil, že ho snáď považuješ za pedofila.
Predsudky môžu zachrániť život a panenstvo tvojich detí a je vždy predpokladať to horšie, ako riskovať na sebe a svojich blízkych. Mám zlý pocit keď idem okolo cigáňa? Môj problém, mám na to právo.
Rasizmus sa nerieši, rasizmus riešia mimovládky. Všetci normálni ľudia preferujú to čo preferujú a je to len ich problém. Mňa netrápi, čo si o mne myslia čierni a pochybujem, že im záleží na mojom názore.
nejake ciele sa vzdy najdu, momentalne je mojim cielom dostat sa na doktorandske. dalej dopredu sa mi neoplati rozmyslat, lebo tak ci tak nevieme, co bude o take 4 roky
Vo štvrtok som dva veľké ciele splnil - stal som sa bakalárom a dostal som sa na magisterský stupeň. Teraz mám cieľ precestovať celú Škandináviu a potom chcem aj etn magisterský titul. O ďalších cieľoch nerád hovorím, lebo mi zatiaľ pripadajú nereálne...
veľmi sa mi páčil (a nielen mne) film Forrest Gump, ktorý rozpráva príbeh o chlapcovi, ktorý neplánuje nič dopredu, ale žije tu a teraz...myslím si že tak by to malo byť...mali by sme prežívať každý jeden deň naplno hneď a nie až o pár rokov ako si to naplánujeme, lebo dovtedy by sme chceli zarobiť ťažké milióny, pretože sa môže stať že zrazu príde náš koniec a my si uvedomíme že nie sme vôbec tam kde by sme chceli alebo mohlo byť...
chcem byť šťastná. a nie o 10 rokov, 4 mesiace a 3 týždne, takéto ciele nemám. snažím sa, aby to prišlo každý deň, alebo aby som si zaslúžila, že to príde každý deň
Zivotny ciel byt bohata,zdrava a stastna. Mat rodinu a deti. Vediet im vsetko zaobstarat. Urobit pre nich maximum. Aby nemuseli zit zivot a zazit to co som ja zazila. A hlavne kazdy den podakujem zato co mam.
Mala som 3 ale už mám len dva lebo jeden som si splnila, to bolo že chcem zmaturovať, a už som zmaturovala, teraz iba nájisť si prácu a ísť do Londína a rada by som bola spisovatelka, len na to nemám moc času.
@fartgas ako to ze nemas cas na to byt spisovtelkov vsak vravis ze si akurat zmaturovala to musis mat kopec casu a tu pracu si hadam tiez nehladas 24 hodin denne....otvor si mysel a nechaj svoju fantaziu pracovat a nezabudni si pero a papier...alebo pocitac s klavesnicou
@blad9 heh dik...no prácu už mám ale to sa nedá tak lahko písať príbehy, potrebujem nápad, to kým vymyslím, potom napíšem, je to zle tak to napíšem inak a tak nooo...a fakt nemám čas, dojdem z roboty a idem dobiť na záhradu a tak nooo
@fartgas no tak ale musis si najst nejaky ten cas aby si aspon nechala pracovat fantaziu a vymyslela aspon o com chces pisat ...to si nevies raz za tyzden najst nejake 2 hodinky na vymyslanie? no tak chces napisat knihu alebo nie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
zatial som sa na nic viac (zial) nezmohla.
Liek na rakovinu a spôsob na preľudnenie sveta? Stačí neriešiť liek na rakovinu, troška menej trtkať a preľudnenie sa vyrieši aj samo.
Keď ti príde pred dom limuzína a ujo začne ponúkať tvojej dcére cukríky, budeš
a) mať "predsudky" a nepustíš ju k nemu.
b) necháš ju s ním nasadnúť do auta, aby sa ujo neurazil, že ho snáď považuješ za pedofila.
Predsudky môžu zachrániť život a panenstvo tvojich detí a je vždy predpokladať to horšie, ako riskovať na sebe a svojich blízkych. Mám zlý pocit keď idem okolo cigáňa? Môj problém, mám na to právo.
Rasizmus sa nerieši, rasizmus riešia mimovládky. Všetci normálni ľudia preferujú to čo preferujú a je to len ich problém. Mňa netrápi, čo si o mne myslia čierni a pochybujem, že im záleží na mojom názore.
bohužiaľ bez titulkov.
neviem, či mi zrovna pomôže prežiť nahovno dni, skôr mi cesta za ním prinesie sakra ťažké dni