k prvej otazke: podla mna, pri kvalitativnych znakoch, ktore su meratelne-teda porovnatelne-teda skalovatelne sa da urcit median... napriklad cierna-biela... median by sa dal urcit ze je siva...no aspon podla mojho nazoru...
@natuska6262 myslis, ked Xi je interval? a vypocitat median a modus? lebo na to existuju samostatne vzorce.. najskor urcis modalny, resp. medianovy interval a potom dosadzujes do vzorcov.. a k tym kvalitativnym, modus vyratas v pohode, ale median asi nema zmysel..
@natuska6262 su aj zivocichy, kde su hermafroditi ale mas pravdu, preto som napisal, ze ktore su meratelne... proste kde existuje postupny prechod(teda ten prechod vies zmerat a porovnat s extremom)... ale mozno hovorim blbosti...
@snehovavlocka ak mas jeden extrem skaly bielu a druhy extrem ciernu (pricom vsetky ostatne farby vznikaju miesanim tychto dvoch farieb), tak nemoze byt oranzova 50% biela a 50% cierna je siva ok, ja sa v tomto ozaj nevyznam
@snehovavlocka no musela som sa zaťažovať,lebo som mala odovzdať projekt ...a aj som ho odovzdala,ale tým pádom len na polovicu spavený,kedže som v kvalitatívnych znakoch neurčila vôbec modus,medián
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
@fxx neboj aj mna už z toho napína
pri moduse ma nenapada ziadny priklad...
@miro016 ale zas nie sme na výtvarnej, že keď majú ľudia čierne alebo biele auto, tak medián bude sivé
2) hej, určujú sa stredy intervalov, potom sa použijú vzorce