nematuroval niekto z vas nahodou z chemie ? aka to bola matura -lahka, tazka ,dalo sa to v pohode zvladnut ??? a asi kedy ste sa zacali pripravovat na maj ???
Naučiš sa spraviš...pozri ja nabuduci rok chcem isť maturovať z chemie a celý moj život na gympli ma uči jedna vytreta komunisticka profka ,ktorá nas ma tak na haku ,že to svet nevidel..takže chod do toho
ja som maturovala z chemie a ucila nas dobra ucitelka a aj nas dobre na to pripravila, takze som nemala s tym problem....staci sa ucit a je to v pohode
sak prave lebo aj ja mam profku -tupe poleno ,ja ju volam orangutan ,problem je ze mame asi 40 maturitnych otazok a my sme teraz na 15.tej (je april) s nou ,zatial co ina skupina uz na 30.(a to robili este v decembri 23.) ,preto sa trochu obavam a chcem vediet aka je vlastne matura.
no ja osobne som sice nematurovala ale kamoska maturovala a na seminaroch makali ako fretky a neviem kolko ich maturovalo, ale vsetci okrem 3 mali jednotky a to ta ucitelka bola najvacsi masaker na skole..
takze pokial vas uci chemiu nejaka trupka, ktora na to kasle tak by som si nasla dobre doucovanie
@lawey no z toho co som pocula je fyzika strasne v pohode...
@questo1122 ...mna inak trapi to iste co teba, a kazdym dalsim dnom je pre mna maturita z chemie len vacsia a vacsia iluzia. a to som mala naozaj volu ist na medicinu. bud rad, ze mas aspon maturitne otazky a profesorku. ja nemam ani zaklady z chemie, ani vedomosti z chemie, a ani predmet uz nemam chemiu. o seminari mozem akurat tak snivat.
rozmyslal si nad doucovanim? my (co by sme chceli maturovat, ale akosi nemame s cim) sme to tak skusali chvilu riesit, ale nakoniec nikto nebol ochotny pripravovat na maturitu komplexne... ty by si to avsak v KE mohol mat ovela lahsie...
a este, chce to aj vela samostudia a venovat sa tomu, ten ucitel vam to do hlavy nenatlaci, to viem z vlastne skusenosti, lebo vacsinu som sa aj tak naucila vsetko sama a to plati pre kazdy predmet nie len pre chemiu
ja idem maturovať tento rok, chémiu som nikdy nemala rada, ale .. zvykneš si
a podľa mňa to o učiteľkách moc nie je, naša je dobrá, každý rok som mávala jednotky, keď však teraz na to kukám úplne nechápem, že sme také niečo niekedy brali. čiže, áno, tri roky sa hádam dajú naučiť za mesiac
@14 ja si myslim ze je to dost o ucitelke/ profke ..teda pozri sa kto sa ti bude ucit ked na hodinach mu lieta žena v plasti , ktorá ma minimalny zaujem vysvetlit ucivo da ti papier ( prefoteny z nejakej ucebnice) a ked sa jej nieco spytas nechapavo pozri a usmeje sa ze to je ok....clovek by sa ucil, len niekedy treba niekoho kto ho trosku navnadi...raz nam prisla zastpovat profka z vedlajsej triedy...tak to bolo 100 a jedna proste zaujimavy vyklad...nechapes? pod sme vysvetlim...
ja som mala stále inú učitelku/učitela a bol to des , treba sa začať učiť, a som si vytiahla moju nočnú moru, deriváty karboxylovych kyselin a navyše som dostala okno....ale ako sa vravi ked neprelezeš sam prehodia ta profaci...mna naštastie prehodili
maturoval som z chemie, aj som zmaturoval ako vsetci v mojom rocniku. Ucil som sa z knihy "zmaturuj z chemie" aj ked tam bolo par chyb a nieco ako hybridizacia orbitalov tam vobec nebolo spomenute.
hmmm aj ja chcem ist maturovat z chemie a my mame profku takuu odbornicku staru hnusnu ktora ani moc nevysvetluje skor len hovori a tak..ale ja mam zatial pocit ze tej chemii chapem aj ked som len prvak na gympli ale najviac siz elam aby sme mali nejaku profku na CHE ktora by to naozaj vedela mrte dobre vysvetlit a aby ma na to dobre pripravila
Ja som maturoval z chémie ale na chemickej škole čiže som maturoval hlavne po praktickej stránke a jasné že kto nevie teóriu tak ani poriadne prax a mám v maturitnom vysvedčku za výbornú maturitu z chémie. V labáku som zisťoval percentuálny obsah a koncentráciu niečoho (nepamätám si už čoho teraz) v roztoku. Asi 2 hodinová robota prv spočítať príklady, spísať teóriu: princíp, rovnice reakcie, postup, výpočet a záver. A robiť hlavnú prácu, Príprava štandardného roztoku, zásobného roztoku, titrácia. Mimochodom neviem ako kto ma rád chémiu ale mňa to baví, študujem to aj ďalej a už ma to aj pekne živý vo výskume školy pre chemické podniky.
inac chemiu mam rad ale teraz v stvrtom rocniku ju uz nemame ,zo skupiny na seminaroch chemie som jeden z tych inteligentnejsich (si myslim ) ale problem je to ze na mature je komisia v zlozeni viacerych clenov ,a ak porovnam ostatne profky v komisii a tu nasu tak mam pocit ................ ze sa rozplacem ,ale dufam ze to na mature bude aspon trochu tak ze hlavne slovo bude mat ucitel ktory ta uci - v tomto si niesom isty
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
takze pokial vas uci chemiu nejaka trupka, ktora na to kasle tak by som si nasla dobre doucovanie
@questo1122 ...mna inak trapi to iste co teba, a kazdym dalsim dnom je pre mna maturita z chemie len vacsia a vacsia iluzia. a to som mala naozaj volu ist na medicinu. bud rad, ze mas aspon maturitne otazky a profesorku. ja nemam ani zaklady z chemie, ani vedomosti z chemie, a ani predmet uz nemam chemiu. o seminari mozem akurat tak snivat.
rozmyslal si nad doucovanim? my (co by sme chceli maturovat, ale akosi nemame s cim) sme to tak skusali chvilu riesit, ale nakoniec nikto nebol ochotny pripravovat na maturitu komplexne... ty by si to avsak v KE mohol mat ovela lahsie...
ja idem maturovať tento rok, chémiu som nikdy nemala rada, ale .. zvykneš si
a podľa mňa to o učiteľkách moc nie je, naša je dobrá, každý rok som mávala jednotky, keď však teraz na to kukám úplne nechápem, že sme také niečo niekedy brali. čiže, áno, tri roky sa hádam dajú naučiť za mesiac
A aj ja z nej pôjdem maturovať
inac chemiu mam rad ale teraz v stvrtom rocniku ju uz nemame ,zo skupiny na seminaroch chemie som jeden z tych inteligentnejsich (si myslim ) ale problem je to ze na mature je komisia v zlozeni viacerych clenov ,a ak porovnam ostatne profky v komisii a tu nasu tak mam pocit ................ ze sa rozplacem ,ale dufam ze to na mature bude aspon trochu tak ze hlavne slovo bude mat ucitel ktory ta uci - v tomto si niesom isty