zistujem ze som jebnuta lebo napisem a pod. potom to skrtnem (ofc si predtym papier polozim na ten prvy harok) a napisem apod. lebo si to pomylim s atd -.-
ale sloh kruto v pohode
akurat som si one podla toho kluca na kratku odpoved ratala a ako sa ukazalo som velmi tupe ponisko naratala som si 16/24 -.-
@2 hej mohli pasovat viacere napriklad v tej slabike mohol byt aj hrad (cim sa moje skore zvysuje na 17 uz sa kvoli tomu volalo na nucem
to sa podla mna este aj viac veci z toho uzna
ja pica som ofc napisala ze o 4 roky pri tom plute ako rok 2012 -.- uplne kokotna chyba proste uplne som z toho nasrata ved to ani logiku nedava -.- ale tak co uz
mne tie testy nepripadaju ze maju nieco spolocne so slovencinou.....skor si mas logicky vybrat z "jednoznacnych" odpovedi po precitani nejakeho veelmo zaujimaveho uryvku a ten sloh..co ja viem na nic mi to tiez nie je a aj tak zalezi od profesora, kt. to bude opravovat...
@bress ee nie kazdy odpovedal 3 tam si to bolo treba poriadne precitat to bolo z toho jasne lebo pri tom stupni 4 to bolo tak nejako napisane ze proste... no uz si to nepamatam presne ale ked si si precital vsetky tie stupne tak jasnych sedem
tusim ze v tej 4 bolo ze mierne zamorenie tak to museli byt aj tie co mali stupen 5 potom
@najivna no ono je nenormalne jasne, ked 5 znamena, ze je aj zamorene okolie a 6 znamena, ze je silne zamorene. A tam kvoli tomu pridavnemu menu to stiahne na 3 a ne 7, povodne som mal 7 ale proste, keby to pridavne meno tam nebolo, tak je to jasne, takto...
@bress som ochotna ti to velmi dosledne vysvetlit ked zavesia na net aj zadania
ja sa z toho hrozne tesim lebo som napisala 7 a potom ma napadlo ze co ak 3 ale asi 2 minuty som na to cumela a rozmyslala a rozhodla sa ze 7 a teraz som strasne pysna ze sa mi to podarilo
ja som ten test akosi nestihala a aj mne sedeli niekde dve odpovede, akurat sme sa rozpravali ci je to rimsky alebo rimansky , tiez polemizacne podla mna
a sloh som pisala tu uvahu , v duchu inernetu a facebooku, neviem ci to bude dobre ale aspon je to uz za mnou
aj ja som čakala od seba viac, z tych zverejnenych som mala 8 zle.. a tiež som napisala že po slabike hrad, dufam, že to uznaju, a elektrarne som napisala 3 a bola som si ista že to mam dobre.. shit!
ak nahodou niekto zazriete aj spravne odpovede ABCD, dajte to sem
tych elektrarni mam 7, zaraza ma ze nevidim nikde odpoved "hrad" aj ked sme to povacsina takto dali, a taktiez som bol nauceny ze duni dunaj a luna za lunou sa vali, ze je to aliteracia
@lenuli tiez som pisal prve a opisoval som tam do jadra uvahu na hodnoty, ktore su vytvarane mediami a tazko povedat ci to je dobre, lebo asi nik iny na skole to nepisal
a btw z tych pisomnych mam 5 zle, ak hrad, potom Slovensko a demokracia by bolo dobre tak 3 a keby nahodou pochopili, ze podla ich zadania su spravne 3 elektrarne tak mam 2 zle
@najivna tam si mala hladat predmety vo vete a neviem okrem krizy som dal aj slovo s rizikom (tusim tam bola veta ze celime krize s obrovskym rizikom)
a dufam ze uznaju aj Slovensko a demokracia, a tusim som tam mal aj epizeuxu ale podla nich to je nejaka eufonia...co bolo inak otazka 23 a 38 ze tam trebalo napisat sedem? jedno s elektrarnami a to druhe vie niekto?
@mumford ano to riziko som dala aj ja potom uplne mam okno co sa tyka tejto otazky ale pripada mi to take pravdepodobne
ta epizeuxa si nie som ista lebo to je ked sa vo versi opakuju a tam mas to ze duni dunaj a luna za lunou.... tam to za mi vadi v tom podla mna to je aliteracia o__O
slovensko by mali uznat
jedno su elektrarne a druhe bolo ze po ktorej slabike je daka polversova prestavka ci co a to je to kde moze byt aj ten hrad
@najivna jj to duni dunaj mam aj ja aliteraciu ale este jednu slovnu figuru chceli v jednej otazke ale to som asi ja dal zle lebo tam je anafora a ja som dal epizeuxu, tak nic a 31 nevies co bolo s tym velmi? lebo o je asi tak jedine k comu si to nedokazem priradit
@mumford to bol zakladny tvar slova najvacsmi to som tiez nevedela ja som si proste ziadny iny tvar z toho nevedela predstavit ze kurva co to vlastne chcu
ta anafora to bolo to ako duch hovoril a asi 3x zacal s o nie? tak to potom nema byt preco epizeuxa ked zacina s tym
@najivna jaj to najvacsmi bol poriadny odpek, ja som dal zaklad najviac ale popravde ani netusim z coho som mal vychadzat, a mnohi dali aj vela ale asi nik velmi
ani neviem, zdalo sa mi ze to "o nie" je v riadku a nie na zaciatku versov pod sebou nejak
Takisto si myslím že ten test nemal moc so slovenčinou moc spoločné, ale hold.... mal som ho nielen ja ale aj väčšina kolegov, dokonca aj naša slovenčinárka povedala že to bol jeden z najťažších aký bol doteraz... neviem nemám moc fajn pocit, nechám sa prekvapiť buď tak alebo tak... a sloh tie témy a hlavne trojka boli celkom fajn.... len ešte k tomu testu... niektoré odpovede som napísal z fleku že som si bol istý, ale zrazu k nám príde predsedkyňa komisie a zahlási nech si dávame pozor, že hlavne tie odpovede ktorými sme si istý sú chytáky, tak reku to mňa a ostatných strašne uistilo a normálne sa mi lepšie aj písalo...
test bol totálne na hovno !!!! wwwwwwwwwrrr som mala také nervy pri nom, že dovidenia :::normálne som sa ročúlila ty kks ....ked som to videla ..ten test bol najťažší test zo slovenčiny,aký som kedy robila !! to bol brutus toálny ...dve možnosti správne hocikde....normálne by som dala aj DVE ..aj TRI niekde ..bud su ini vypatlani,alebo čo ...kurník ...ma to nasralo...ešte že aspon tie témy dali trošku v poohode ..ale ako test ::KO ty ksk ..nech idú do riti a zajtrajšia nedobrovoľná B2 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wwwrrrrrrrrrrrrr
@missfizz a neuznaju to ani ako alternativu? (myslene tak ze v tom kluci to byt nemusi ale ked ucitelia zavolaju do nucemu tam im povedia ci aj to sa moze uznat tak ci to mas z klucu alebo podla tohto alebo nevies
no B2 Listening bude tipus-bingo jednoznačne, a este z toho smiesneho maleho radia z ktoreho nic nerozumiet nemate sancu daco porozumiet ... zo slohu ked daju nejaku esej bude fajn, a co sa tyka testu tak ten najebu tazky, a tiez bude prevladat tipovacka
@najivna celime krize s obrovskym rizikom. celime komu comu - krize - predmet a s rizikom - akej krize? - krize s rizikom - nezhodny privlastok a akym rizikom? - obrovskym - zhodny privlastok. takze mas tam len jeden predmet a to krize
mna najviac doslova "NASRALA "(neslo to napisat jemnejsie, fakt nie) ta otazka z mor ho - duni dunaj a luna za lunou sa vali.. ako nic v zlom ale si pamatam aj na zakladnej v 9.rocniku sme to preberali ze to je aliteracia a oni tam dali zvukomalbu ci co a aliteraciu mi ani neuznaju.. ty vole take mam nervy, a to som si tym bgola ista na 100percent
Zdravim, maturitne forum priamo orientovane pre studentov, pytajte sa inych studentov, ci uz na chate, alebo prostrednictvom tem, najdete tam aj vysoke skoly, odkazy na zaujimave stranky, maturitne temy, ako prebieha maturita, vsetko okolo toho, pridaj sa na www.maturitneforum.tym.sk
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
109 komentov
ale sloh kruto v pohode
akurat som si one podla toho kluca na kratku odpoved ratala a ako sa ukazalo som velmi tupe ponisko naratala som si 16/24 -.-
a to som este nevidela vysledky na tie kriziky
cakala som od seba viac ale tak co uz
ale naozaj, mal som tiež ten probläm, ale obvykle sa to podarilo zredukovať na jednu odpoveď po povšimnutí nepatrného detailu v texte
to sa podla mna este aj viac veci z toho uzna
ja pica som ofc napisala ze o 4 roky pri tom plute ako rok 2012 -.- uplne kokotna chyba proste uplne som z toho nasrata ved to ani logiku nedava -.- ale tak co uz
tak
dokopy matura taka fraska no
tusim ze v tej 4 bolo ze mierne zamorenie tak to museli byt aj tie co mali stupen 5 potom
ja sa z toho hrozne tesim lebo som napisala 7 a potom ma napadlo ze co ak 3 ale asi 2 minuty som na to cumela a rozmyslala a rozhodla sa ze 7 a teraz som strasne pysna ze sa mi to podarilo
ale tak dva body mi maturu nezachrania, mam v riti
Inak pisal niekto tu prvu temu?
u nas tiez vacsina napisala 3...
a cakala som od seba viac ... a dost som to posrala ... :/ co uz
a sloh som pisala tu uvahu , v duchu inernetu a facebooku, neviem ci to bude dobre ale aspon je to uz za mnou
ale slohy boli celkom dobré témy
ale ja som robila test na ktorom sa hladalo co viem a nie maturitnu kokotinu zameranu na to co NEVIEM takze fakt neviem jak to bude O__O
ak nahodou niekto zazriete aj spravne odpovede ABCD, dajte to sem
viac sa bojím zajtrajsej anglictiny..
uz som to niekam pisala tak snad citat s porozumenim vies
nucem ma cislo na stranke volali tam ucitelia vyries si to sam mas dost rokov
si si isty ze vies citat a vyjadrovat sa?
nucem ma cislo na stranke volali tam ucitelia vyries si to sam mas dost rokov
kto chcel aby si tam volala ty a riešila to za mňa, máš bujnú fantáziu
peace
krížiky sa nechám prekvapiť a sloh som písala úvahu
ano ja budem volat na nucem znamena ze ja som tam nevolala to je ucitelska robota nie moja
inak skusil si google?
WTF
ale o tom neviem ci to mohlo byt viem len ten hrad ze je dobre
a elektrarne mas dobre
tuto je ten dunaj ako aliteracia dufam ze to uznaju (to by som mala 18/24
Test nebol najťažší, no nepáčil sa mi, niektoré otázky boli veľmi blbo položené(napr. tie elektrárne)...
Inak som so sebou spokojný
a btw z tych pisomnych mam 5 zle, ak hrad, potom Slovensko a demokracia by bolo dobre tak 3 a keby nahodou pochopili, ze podla ich zadania su spravne 3 elektrarne tak mam 2 zle
picic tam neboli dva?
a dufam ze uznaju aj Slovensko a demokracia, a tusim som tam mal aj epizeuxu ale podla nich to je nejaka eufonia...co bolo inak otazka 23 a 38 ze tam trebalo napisat sedem? jedno s elektrarnami a to druhe vie niekto?
ta epizeuxa si nie som ista lebo to je ked sa vo versi opakuju a tam mas to ze duni dunaj a luna za lunou.... tam to za mi vadi v tom podla mna to je aliteracia o__O
slovensko by mali uznat
jedno su elektrarne a druhe bolo ze po ktorej slabike je daka polversova prestavka ci co a to je to kde moze byt aj ten hrad
ta anafora to bolo to ako duch hovoril a asi 3x zacal s o nie? tak to potom nema byt preco epizeuxa ked zacina s tym
ani neviem, zdalo sa mi ze to "o nie" je v riadku a nie na zaciatku versov pod sebou nejak
ale toto nebol versovany text
normalne je co veta to vers takze by to bolo aj tak na zaciatku
nevadi jeden bod hadam az tak nezavazi
@missfizz a neuznaju to ani ako alternativu? (myslene tak ze v tom kluci to byt nemusi ale ked ucitelia zavolaju do nucemu tam im povedia ci aj to sa moze uznat tak ci to mas z klucu alebo podla tohto alebo nevies
not that bad
najivna logika ftw