Čaute,
ucitelka nam hovorila nieco, ze stat chce pomaly zvýšiť obtiažnosť maturít takže zmaturujú len tí najlepší. Ževraj chce zmeniť o nej predsudok, že to je fraška, že to urobí každý debil a pod. Čo si o tom myslíte?
*ževraj chcú zvýsiť obtiažnosť ale
sak ale maturita vobec nie je o tom kto je aky inteligentny
polka je to co sa clovek nabifli a polka su ich kokotsky formulovane nelogicke vety.. blbci zmaturuju lebo maju stastie, biflosti zmaturuju lebo vedia aspon literaturu co nikdy nepouziju.. a clovek, co sa spolieha na zdravy usudpk, sa moze pojebat
nech by to akokoľvek sťažili, vždy z toho najväčší blbci prejdú, lebo na učňovkách a odborných školách panuje úplne iná atmosféra a iné pravidlá, ako na gymnáziách napríklad.
keď mi bude niekto rozprávať, že si šťukaním pera dávali znať odpovede, poprípade že normálne odpisovali alebo šepkali, príde mi to absolútne nereálne, keďže u nás sa nikto neopovážil ani si nahlas kýchnuť.
a potom to tak aj vyzerá v hodnoteniach, kde sú odborné školy často vyššie ako gymká, lebo tam im hádam aj predseda komisie príde porozprávať správne odpovede podľa toho, čo niektorí študenti hovoria.
nikdy to nebude dostatočne objektívne a dostatočne ošetrené na to, aby prešli len tí "najlepší" a nemyslím si, že by bolo v niekoho záujme nechať kvantá ľudí nezmaturovať, štátu by to nijak nepomohlo.
ja neviem nad cim vsetci nariekate maturita je to najobjektivnejsie, co clovek zazije za cely cas svojho posobenia na zs a ss. ked sa s tym dakto nevie zmierit,darmo, asi nieje taky dobry ako si o sebe myslel. dobre rano, budicek, zivot je tazky.
@blanc@5 "..v niekoho záujme nechať kvantá ľudí nezmaturovať, štátu by to nijak nepomohlo.."
mňô, ak nie štátu, tak niekomu aj celkom určite, v istom zmysle a smere..
( - čím viac nekvalifikovaních ludí, / --> nekvalif.prac.míest, -==> tým vačší tlak na znižovanie minim.mzdy.. (al. aspon nulový nárast)
hento ze ste mali tazky test vam povedali len vasi ucitelia aby ste sa nacitili ako posledni vyjebanci
nam vraveli pred 3 rokmi to iste
a viem s istotou ze o rok budu mat tiez NAJTAZSI TEST V CELEJ HISTORII
a o dva roky hadajte co bude ???
spravne ! NAJTAZSI TEST V HISTORII
@andegor ide o to že v test zo sjl bolo neobvykle veľa gramatiky - myslím že viacero maturantov očakávalo skôr zameranie na literatúru a čítanie s porozumením - naopak téma slohu - ,,Čo keby sme ušli?" (Rozprávanie) - bola tak dobrá až som to sama pokazila
ale stala sa aj vec že sa v témach na sloh objavil aj výklad kde sa hodnotí aj použitie odbornej literatúry a bibliografických zápisov takže to napísať by bolo nereálne
a ak sa môžem vyjadriť aj k dnešnej angličtine B2 tak listening a reading boli úplne v pohode Language in use zabíjali ako mohli no ale prešli sme...
a keď sme si prečítali tému na sloh ,,My dream job" tak každý nechápavo krútil hlavou a po 15 minútach sme odovzdávali papiere
- čiže nie nebolo to ťažké až na ten sloh zo sjl ale ak sa to má vykompenzovať tak to je ľahké a jasné že ľudia budú pindať na súc a Oféliu (mňa zabilo aj go z wordbuildingu z čoho malo byť undergo ) pretože to sú veci ktoré nikto predpokladať nemohol a ja osobne som napr na súc išla že - niesť-nesúc-súc
mňa už tie sťažnosti úplne vytáčajú... -.- sa všetci idú z toho pokakať že nedali na 100%... podľa mňa to nebolo zas až také ťažké, určite to bolo jednoduchšie ako napr. SCIO testy kde človek nič nestíha... maturita? pohodička.
Že škola pomáha študentom pri maturite? Normálka už len zo strany škol...v rámci výsledkov študentov sa školy umiestňujú v tabuľkách m. školstva kvôli prerozdeleniu financií...ala čím lepšie študenti skončia tým viac peňazí sa škole dostane...jo a organizovať opakovanie kvôli neúspešnej maturite? Miliarda papierov a zháňanie učiteľov na opakované preskúšanie často prižmúri oči aj upratovačke ktorá počas vašej odpovede drhne hajzle o poschodie nižšie...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
polka je to co sa clovek nabifli a polka su ich kokotsky formulovane nelogicke vety.. blbci zmaturuju lebo maju stastie, biflosti zmaturuju lebo vedia aspon literaturu co nikdy nepouziju.. a clovek, co sa spolieha na zdravy usudpk, sa moze pojebat
Spoliehal som sa na zdravy usudok a vuala. Zmaturoval som nad ocakavania dobre.
keď mi bude niekto rozprávať, že si šťukaním pera dávali znať odpovede, poprípade že normálne odpisovali alebo šepkali, príde mi to absolútne nereálne, keďže u nás sa nikto neopovážil ani si nahlas kýchnuť.
a potom to tak aj vyzerá v hodnoteniach, kde sú odborné školy často vyššie ako gymká, lebo tam im hádam aj predseda komisie príde porozprávať správne odpovede podľa toho, čo niektorí študenti hovoria.
nikdy to nebude dostatočne objektívne a dostatočne ošetrené na to, aby prešli len tí "najlepší" a nemyslím si, že by bolo v niekoho záujme nechať kvantá ľudí nezmaturovať, štátu by to nijak nepomohlo.
mňô, ak nie štátu, tak niekomu aj celkom určite, v istom zmysle a smere..
( - čím viac nekvalifikovaních ludí, / --> nekvalif.prac.míest, -==> tým vačší tlak na znižovanie minim.mzdy.. (al. aspon nulový nárast)
..ale to je len taká konspiracy theory :p
nam vraveli pred 3 rokmi to iste
a viem s istotou ze o rok budu mat tiez NAJTAZSI TEST V CELEJ HISTORII
a o dva roky hadajte co bude ???
spravne ! NAJTAZSI TEST V HISTORII
ale stala sa aj vec že sa v témach na sloh objavil aj výklad kde sa hodnotí aj použitie odbornej literatúry a bibliografických zápisov takže to napísať by bolo nereálne
a ak sa môžem vyjadriť aj k dnešnej angličtine B2 tak listening a reading boli úplne v pohode Language in use zabíjali ako mohli no ale prešli sme...
a keď sme si prečítali tému na sloh ,,My dream job" tak každý nechápavo krútil hlavou a po 15 minútach sme odovzdávali papiere
- čiže nie nebolo to ťažké až na ten sloh zo sjl ale ak sa to má vykompenzovať tak to je ľahké a jasné že ľudia budú pindať na súc a Oféliu (mňa zabilo aj go z wordbuildingu z čoho malo byť undergo ) pretože to sú veci ktoré nikto predpokladať nemohol a ja osobne som napr na súc išla že - niesť-nesúc-súc
och zas veľa kecám...