Viem, je tu toho strašne veľa, ale aj tak mám potrebu reagovať...
Takže, momentálne som druhákom na gympli, ak by si niekto myslel, že som nejaký flákač, ktorý sa len sťažuje, neučí sa, a stále hľadá všelijaké fígle, mýli sa. Na vysvedčení so
zaujíma školu, na ktorú chceš ísť, aké budeš mať známky z maturity? ak hej, zaujíma ich, akú známku budeš mať z predmetu, ktorý sa ich (predpoladám) netýka?
ak si aspoň na jednu otázku odpovedal "nie", tak načo toto potom riešiš?
@vladqog Milión iných spôsobov, ako znížiť počet študentov na gymnáziách, stačilo by zaviesť len jednoduché prijímačky, alebo aj prospech do 1,5 - s tým súhlasím. Čo sa týka logického myslenia, tie 4 roky mi nerozvíja?
Maturoval si z matiky?
@mcvpn Štandart je, že som z nej hodnotený 4 roky na vysvedčeniach, ale podľa mňa nie je štandart, že mám ísť z nej maturovať, maturovať by som mal z toho, čo chcem ísť ďalej robiť a čo využijem....
Ovládaš všetko? Ja veru nie, poznáš odborníka vo všetkých oblastiach, ja veru nie... Prečo potom nematurujeme zo všetkých predmetov, ktoré máme? Aspoň budeme mať širší obzor
@baggy Hej, chcem ísť na UK - Geografia a demografia, viem, že je tam aj matika, teda hlavne štatistika, databázy (čo je skôr už informatika) a pod., ale nie je tam toho veľa, aby som musel ísť z mat maturovať
Matika je dôležitá, ja by som ju zaviedla tiež, je to všeobecná inteligencia a keď chodíš na "všeobecný gympel" mal by si ju ovládať. Ako tu bolo spomenuté, matematika rozvíja logické myslenie a navyše ak si jedného dňa zmyslíš že nechceš študovať geografiu, keďže si len druhák budeš ďakovať Bohu, že ju tento pán minister zaviedol.
Ja som išla na medicínu, na ktorú som tvrdila že mi matematika nebude treba a viď. v Anglicku ju na prijímačkách vyžadujú. Takže nikdy nehovor nikdy a makaj v štúdiu ak chceš byť najlepší...
@eveve Učím sa ju 4 roky, komenty takéhoto typu by sa skôr hodili, keby ju chcel zrušiť, ale matika tu vždy bude, mám ju 4 roky, 3 hodiny týždenne, nestačí?
Nech nás Boh ochraňuje, aby sme neskončili ako v Anglicku
Úplne s tebou súhlasím a tým milým, súcitným a spolupatričným vysokoškolákom odkazujem: Strčte sa do riti. Na mladších sa pozeráte len zvrchu, lebo vy už to máte za sebou. Máte pocit, že ste tá najmúdrejšia generácia, lebo si študujete na právnických a medicínskych školách, ale viete čo? Aj tak sa o pár rokov stretneme na úrade práce a váš titul nebude znamenať nič viac ako pár písmeniek.
@indifferentgirl Ja sa snažím, ver mi . Lenže už teraz berieme kvantum učiva, ktoré asi nikdy nevyužijem, nevadí, je to gympel, ale načo z toho kvanta ísť aj maturovať?
@marek2031 nematuroval som z matiky ale nie preto ze by som sa bal alebo nevedel matiku... Ale maturoval som z piatich predmetov koli skole na ktoru som isiel a siesty sa uz jednoducho nedal...
Co sa tyka prijimaciek tak vo vseobecnosti su take lahke ze ich zvladne kazdy (nemam s tym skusenost, zobrali ma vsade bez)
@marek2031 to, že ju máš štyri roky, tri hodiny týždenne neznamená nič. My sme ju mali tiež a naše reakcie na hodinách boli vždy typu "nematurujem z nej" a môžem ti povedať, že z nej naozaj veľa neviem hoci som prechádzala s jednotkami na vysvedčení. Takže si myslím, že maturita človeka donúti sa daný predmet naučiť.
@eveve Nič proti tebe, ale to súvisí s úrovňou školy, na ktorej si. Ak by som profesorke povedal, že nematurujem z nej, tak mi ju netreba, pekne by mi to na konci roka zrátala
@kofolavsrdci urazaj si seba... Kazdy kto sa riadne pripravuje musi maturitu z matiky zvladnut... A kto povedal ze vysokoskolaci pozeraju na mladsich z vrchu? Len chceme poradit kedze sme si tym presli ale ak si myslis ze nase rady su nanic radsej pocuvaj ucitelov aka je maturita tazka a podobne kecy... A moj odkaz pre teba: do riti sa mozes strcit ty a zdrzuj sa hlupych komentarov... A na urade prace skoncis akurat tak ty ked nezvladnes ani matiku...
@indifferentgirl Viem, že je to neslušné, ale odpoviem otázkou. Prečo nejdeme povinne maturovať z dejepisu, veď treba poznať históriu národa, prečo neísť maturovať z bio, veď treba poznať sám seba... Tak sa dá pokračovať donekonečna
riešiš to tu zbytočne.. možno zato, že úroveň vzdelanosti u mladých ľudí klesá?že by to aj preto troška sťažili?.. skús sa poobzerať po iných štátoch, aké majú oni záverečky a potom budeš asi aj rád.. a nie, ja tiež teraz maturujem a tiež nechápem prečo mám ako laborant maturovať zo psychológie či prvej pomoci, ale nepozastavujem sa až tak nad tým.. a nemyslím si ani, že tá maturita z matiky je až taká strachu hodná, keď sa ju učíš 4 roky a matiku treba chápať, nie nabifliť sa, a keď máš 2 ako vravíš, tak kde je problém?
@marek2031 slovenčina je tak isto základná ako matematika. Na základnej škole si sa učil aké predmety? Čo si ako prvé vedel? Matematiku a slovenčinu...
S úrovňou školy to vôbec nič nemá. Netuším na aký gympel to vlastne chodíš, ale ja chodím na veľmi ťažký bilingválny a píšem písomné maturity aj z biológie (píšu sa aj z geografie, nosky, dejepisu) a nesťažujem sa. Takže táto poznámka je úplne irelevantná.
@27 a navyše, ty máš tú matiku 4 roky 3 hodiny do týždňa, ja mám na mature psycholu a prvú pomoc, ktorú mám rok a 1 hodinu do týždňa,. takže za tvoju matiku v takom čase by som asi bola len vďačná
@marek2031 viem, že je to neslušné ale odpoviem na otázku pre indifferentgirl
dejepis ti síce dá vedomosti o histórii, čo by mal každý poznať a biológia ti pomôže spoznať teba, ale tieto predmety rozvíjajú akurát tak pamäť, nie logické myslenie, áno musíš aj tu rozumieť súvislostiam, ale matematika má oveľa rozsiahlejšie uplatnenie a raz budeš rád, že si tej matematiky mal viac ako si chcel.
ani sa radšej nepriznávaj na ktoré "ťažké" gymnázium chodíš po toľkých chybách ktoré si v texte spravil...
angličtina ti fakt nejde takže to doučovanie ti radím už teraz keďže máš defekty už v základoch a na B2 sa nevyšvihneš po niekoľkých mesiacoch
došla som po tvoj zaujímavý postoj k logickému mysleniu a môj záver znie, že si hlupák. bez logiky sa nikam nepohneš kto má vyvynuté logické myslenie má vyhraté nielen v matematike. takže vypni internet a miesto toho sťažovania sa radšej otvor knihu.. v tvojom prípade je to viac než nutné....
@gabushka Jasné, že klesá, ale prečo je potreba práve matika?
@eveve Dúfam, že si sa neurazila, ak áno prepáč. Asi sa u vás kladie dôraz na jazyky, len som chcel povedať, že u nás považuje každý profesor svoj predmet za ten naj, a nedá sa povedať, že na toto momentálne kašlem, teda dá, ale potom to bude aj tak vyzerať...
@klaudiqaaa Na útoky nereagujem, a o tvojej inteligencii určite svedčí aj to, že ma nepoznáš, a povieš, že som hlupák (takisto aj o mojej znalosti anj). Pekný deň
@marek2031 práve preto, čo tu bolo spomínané, má široké uplatenenie, na mnohých vysokých ju máš aj keď to s tým odborom ani priamy súvis nemá, a vtedy to je pre teba len plus.. a logické myslenie samozrejme
@marek2031 je iné poznať históriu národa, poznať sám seba a mať prehľad o všetkom živom aj neživom, o všetkých vojnách a paktoch, o všetkých javoch a silách, vedieť kde leží Kota Kinabalu, čo sa stane, keď zmiešaš hento s tamtým a vedieť základné veci (áno, môžme polemizovať o tom, či vedieť logaritmovať, derivovať, robiť ostatné veci, vedieť, na čo myslel ten a ten keď napísal hentaké a tamtaké dielo a všetko ostatné sú základné veci, ale proste je to tak)
a keď máš problém s tým ísť z toho maturovať, tak prestúp na inú školu... proste to tak je (alebo bude) a nič s tým nespravíš, aj keď sa postavíš na hlavu, lenže tak je to s plno inými vecami, ktoré tiež proste tak sú... čo ti k tomu poviem, keď sa ti to nepáči, tak prosím, staň sa aj ty politikom a zmeň to
ani mne sa kopa vecí nepáči, ale čo mám s tým spraviť? v tejto dobe sa všetci na všetko sťažujú (nehovorím, že ja nie), ale skús to zobrať ako výzvu a nie prekážku, ktorú musíš silou mocou nejakou obísť, aby sa ti náhodou niečo nestalo, keď by si sa cez ňu chcel dostať
@marek2031 neurazaj hned ludi... Podla mna ma @klaudiqaaa pravdu... Nemusela ta nazyvat hned hlupakom aj ked s takymto postojom k tomu rychlo spejes... A jedna rada ak chces studovat geo a nechces maturovat z matiky rozmysli si to bo na geo je matika dolezita a bez nej na ten predmet nemas co ist...
Vyššia úroveň z angliny mala byť podľa mňa už dávno. Tak sorry ale vysoké školy pridávajú gymnazistom najvyšší koeficient a začo ? Za to , že sa niekomu podarilo prebiť štyrmi rokmi ? Teraz to je spravodlivé , nechápem prečo by mal niekto na "strojárňach " maturovať z rovnakej úrovne ako ja A tým v žiadnom prípade nechcem podceňovať nikoho ..
K matike poviem len toľko , že všetko čo vieš sa ti v živote môže zísť.Myslím si , že už teraz je učivo na gymnáziách dosť oklieštené oproti tomu čo sa učili rok predo mnou , takže ak nechceme byť úplní debili , je potrebné niečo robiť....nevidím na tom nič zlé ale samozrejme keby to zastihne aj mňa tak sa tiež sťažujem ...
@vladqog Ja som nikoho neurazil , ako vieš, že je potrebná? Nehovorím, že nie, ale sme ako ovce, keď iný človek napíše, že je potrebná, okamžite je? Mal by som aj ďalšie veci na vás dvoch, ale nechce sa mi tu nezmyselne vypisovať, svoj názor si povedal, rešpektujem ho, ahoj
@marek2031 Ale je to GEO a podobne pecto-osemsto. Na stranke maju taketo:slovenský jazyk, matematika, geografia...Ide o to ze ak mas IQ pod 150 (a to myslim fakt seriozne vazne) a nezvladas maturitu z matematiky ako uplne prirodzenu a samozrejmu bokovku popri tvojom realnom zamerani, tak je logicke, aby si siel na odbornu skolu a potom kludne na vysoku. Ak mas v hlave, nie je problem.
mame ist na ministerstvo a vyriesit ti nech nemusis maturovat z matiky ani angliny cico ? spamatajte sa uz ... nikoho nezaujma z coho TY chces maturovat... zmier sa s tym co je a snaz sa, alebo odid zo skoly.. nikto ta tam nedrzi... alebo si zaloz stan pred ministerstvo chod tam s cedulkou neviem matiku ani anglinu odpustite mi maturu a hladuj,,,
ano som na vyske a bolo by mi uprimne jedno z coho by mi dali maturovat...keby to ozaj nebola fyzika..na ktoru nema hocikto..
a nauc sa jedno... to, ze sa budes stazovat ti v takychto veciach nepomze..jedine sa tak mozes trieskat doma o zem
@marek2031 musim okomentovat este toto... Ako vies ze na geodezii je minimum geo? Nehovorim ze nemas pravdu (ale ani nepotvrdzujem). Pozeral si si studijny plan alebo ti to len niekto povedal a ty mu bezhlavo veris?
@marek2031@34 to vôbec nebol útok- bolo to konštatovanie a dobré rady. Keby si sa trošku venoval rozvíjaniu logiky pochopil by si princípy bez toho aby som ti to musela takto polopate vysvetľovať ako debilovi:
@vladqog Dik za podrzanie Ale v tom slova zmysle ma pravdu.
@marek2031 Ja studujem informatiku a mam 2 hodiny matematiky tyzdenne. Ale aj tak z MAT maturovat idem, jednoducho budem chodit na doucko uz od 2ruheho rocnika. Tak isto to riesia aj ludia z inych SOS, hovorim, ak si sikovny, zmaturujes na SOS z cohokolvek.
@50 fajne zmazala som si polku komentu- nechce sa mi to zase písať takže v skratke- s tvojim prístupom a nelogickým uvažovaním si si už teraz dobre zavaril, keďže si dobre vedel čo chceš štovať ale aj tak si sa trepal na gymnázium.. takže ak ti toto nestačilo ako ponaučenie, len ďalej hovor že logika ti je nanič, len ďalej sa na všetko sťažuj...ale v živote to budeš mať ťažké. gl
@marek2031 tato tvoja kokotska reakcia nakoniec potvrdila to co pisala @klaudiqaaa - ze si hlupak. Ale moja poklona bo ty si korunovany hlupak... A este sa tym prezentuj na verejnosti.
Závisí to podľa mňa od toho, ako sa na to pozeráš...keď si hovoríš, že angličtina mi nejde, bojím sa jej, ani ti nikdy nepôjde. Aj u mňa to tak bolo. Hlavne prvé ročníky osemročného gymnázia. Vtedy
som mohla robiť hocičo, vždy som tam niečo pokazila.
Potom som prestúpila na štvorročné...na osemročnom mi to nevyhovovalo
A súhlasím s ľuďmi nado mnou...anglina na gymnáziu by mala mať vyššiu úroveň, ako má teraz....no sorry, kvôli tomu že nie som na bilingválnom tak by mala byť anglina taká aká je??? Štyri hodiny do týždňa je podľa mňa málo.
A k tej matike...dá sa pochopiť....znovu závisí od toho, ako sa na to pozrieš
@marek2031 chápem, že máš obavy.........lebo s maturantami vláda vždy zametá do poslednej chvíle.....
skús sa AJ učiť nejakým netradičným spôsobom
inak, ak ideš na GEO, matika tam je sito....... nie len na okrasu.........mám pocit, že na prírodovedných VŠ je matika sito, na humanitných dejepis/dejiny odboru....
prides na vysku a budes sa stazovat ze ty nechces mat skusku z toho a toho lebo to nepovazujes za potrebne alebo ako si to predstavujes? ze tam dojdes a budes sa ucit len to co budes chcet? zabudni a zvykaj si...
maturita z matiky je uplne NA PIČU !!! je to debilný nápad ktorý mohol vzniknúť len v chorej hlave toho zakomplexovaného diletanta ktorý je teraz akože minister
.... ja osobne sa budem musieť učiť milionpätsto latinskych nazvov z tej posratej bioly a ešte sa mám strachovať aj o matiku ktorá mi v živote bude uplne zbytočná ( ty vole šak rátať viem ale pochybujem že v bežnom živote budem potrebovať exponencionálne funkcie alebo logaritmické nerovnice akože ......)
@kofolavsrdci moja gramatika je v poriadku... To, ze pisem bez diakritiky ma svoje opodstatnenie - kedze momentalne sa nezdrziavam doma, som na nete cez telefon a nechce sa mi zdrzovat sa s diakritikou... A ja nepozeram na nikoho zvrchu... Ale ked niekto pise picoviny, nedokazem byt ticho... A podla teba to ako si napisala, ze odkazujes vysokoskolakom "strcte sa do riti" nie je urazka? Strcit sa tam mozes akurat tak ty... Drviva vacsina ma rovnaky nazor na vec ako ja. Podla teba to je len nahoda? Spamataj sa. Lebo s takymto pristupom to budes mat tazke...
A myslíš si, že mňa zaujíma názor väčšiny? Že sa neviem vyjadriť a pozrieť sa na vec vlastnými očami a myšlienkami? Aký prístup? Prosím, popíš mi, čo je zlé na mojom prístupe, lebo ja na tom nič zlé nevidím. Či len to, že "drvivá väčšina" má iný prístup? Tak to potom nie som ja, kto sa potrebuje spamätať, priateľu, lebo nie je nič zlé ne tom, ak myslíš sám za seba a nezdieľaš názory so zvyškom sveta.
A nie, ak niekomu napíšem "strč sa do riti" nepokladám to za urážku, len za vyjadrenie môjho osobného postoju k danej osobe/skupine.
A ešte k tej tvojej drvivej väčšine - prečítaj si znova reakcie na tvoje komentáre a potom mi tu vypisuj múdre slová
@kofolavsrdci nikde som nepisal ze musis mat rovnaky nazor ako ostatni. A co sa tyka komentarov na moje reakcie, co s nimi? Ved na ne reagoval len zakladatel tohoto fora... A ak si toto forum precitas pozorne, zistis, ze takmer vsetci zdielaju nazor ako ja, ze maturita z matiky bude len prospesna a je to zaklad... A keby ste sa tu stale nestazovali, bolo by to lepsie. Maturita je o hovne a vzdy taka bude. Nielen preto, lebo sa stale nieco meni, ale aj preto, lebo tie testy zostavuju kokoti. A ako tu bolo spravne poznamenane, na vyske sa ta nikto nespyta, ci chces danu skusku robit alebo nie. Preco by mala byt maturita vynimkou? Ja osobne by som zrusil testy a nechal len sloh. A pytal sa ma niekto na nazor? Nie. Tak preco by toto malo byt ine? Aj tak nic nezmozes a tym, ze si zlu naladu budes vylievat na nas sa nic nezmeni. Preto pokladam cele toto forum za zbytocne...
Môj názor je zase, že nech si z matiky maturuje ten, kto sa jej chce. Sú jednoducho aj ľudia, ktorí nemajú tak dobre vyvinutý zmysel pochopiť matematike, genetikou nepohneš. Preto si zvolia predmety, ktoré im idú, ktoré majú radi a využijú ich. A kvôli matematike sa im poserie celý priemer na maturitnom vysvedčení. A či nám dáva niekto na výber? Schvália nariadenie, maturujeme z matiky všetci bez výnimky.
Ja sa nesnažím urobiť s tým niečo, určite nie cez Birdz. Neviem o tom, že by som vôbec bola v zlej nálade na to, aby som si ju vylievala na vysokoškolákoch. Ale na to sú fóra - každý máme právo vyjadriť svoj názor, posťažovať sa a zanadávať si. Niečo sa nám nepáči, tak to napíšeme. Z tvojho pohľadu potom musia byť všetky fóra zbytočné.
Ale nie je s tebou reči, lebo všetko, čo poviem aj tak prekrútiš.
@kofolavsrdci ja nic neprekrucam. Ja s tebou suhlasim, ze by bolo lepsie nechat maturovat z matiky len tych, co chcu. Len sa snazim povedat, ze maturita je proste taka. Aj my sme mali urcite vyhrady hlavne k maturitnym textom, ktore v teste nemali byt, bo novinove clanky tam nemaju co hladat a su zakazane. Ale jednoducho si nepomozeme. A tak je to aj s matikot. Co sa toho tyka, kludne si ponadavaj, ak ti to pomoze. Ale posielat vysokoskolakov do riti si hned nemusela. My vas chapeme ale co uz? A navyse my sme to nevymysleli. A na druhej strane nemusi byt maturita z matiky na skodu, hoci niekomu moze pokazit priemer. Ale vsetko ma svoje plusy aj minusy. Taky je zivot.
a ja sa idem posťažovať, aspoň to zo seba dostanem.
Mám smer farmáciu.
Povinná matura anglina slovina. Okej.
Farmácia? Matura Biola chémia. Okej.
Vysoká má niektoré skúšky z fyziky. Ako príprava mi všetci hovoria nech si dám semináre. To znamená že celý štvrtý ročník to mám takmer akoby som z nej išla maturovať, musím sa to predsa naučiť. Neznášam fyziku, nejde mi, ale okej, beriem.
A k tomuto maturovať z matiky? Vďaka, v osemnástich neplánujem samovraždu.
AK vezmem do úvahy že chcem dva jazyky a teda by som si rada vzala aj maturu z ruštiny.
za nás bola povinná maturita len z jazyka cudzieho a slovenskeho..a uz ten cudzí mi vadil
ja som brala gymnázium ako školu, ktorá by ma mala pripraviť na všetko, aby keď sa rozhodnem čo ďalej študovať, budem pripravená zvládnuť prijímacie skúšky na VŠ..
matematika by rozhodne nemala patriť k povinným, ani nič ďalšieho..študent si sám musí vybrať, ktoré znalosti chce prehĺbiť..
ale to je tak, keď sú na postoch ministerstiev ľudia bez skúseností a rozhľadu...
chlapče, nechcem ťa sklamať ale matematku ti na geru bude treba...polovica ročníka je o výpočtoch...a to ti viem s istotou povedať...takže skloň uši, šuchaj ticho nohami a riaď sa systémom...už len ťažko sa presadzujú názory a myšlienky typu: načo? ...to dobre vieš...hlupy nevyzeras byt tak teda drzim palce
@marek2031 no .. s tou matikou ti to teda nezávidím, to osm rada že ma to obišlo, ale stále máš dosť času sa pripraviť .. naša škola je tiež na úrovni a matikári sú skvele pripravení na maturitu, proste tie semináre dajú veľa človeku ..
a k Aj .. no .. to sme boli my tí "pokusní", ja som teda na o´8ročnom gympli a celé roky sme sa pripravovali na nižšiu úroveň maturity, až na začiatku tohto roku nám povedali, že B2 je povinná tak som si porevala najskôr, ale ťahám z nej v stredu a myslím, že to bude v pohode ..
(ešte podotýkam, že ja som mala aj trojky počas štúdia a som lenivá ako voš a prvý polrok som bola vo FR, takže to som ani nevedela, čo sa deje v škole) .. takže sa týmto ešte určite nestresuj ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
73 komentov
2. na našom gymnáziu mali matiku niektorí len 3 roky
3. máš ovládať všetko
2. Aj my sme sa bali maturity a zbytocne lebo to vobec nie je tazke
3. Suhlasim s panom ministrom aspon sa na gympel nedostanu ludia co tam nepatria - vid nas rocnik (konkretne trieda C)
4. Neviem preco sa vsetci stazuju
5. Nemas za co
ak si aspoň na jednu otázku odpovedal "nie", tak načo toto potom riešiš?
Maturoval si z matiky?
@mcvpn Štandart je, že som z nej hodnotený 4 roky na vysvedčeniach, ale podľa mňa nie je štandart, že mám ísť z nej maturovať, maturovať by som mal z toho, čo chcem ísť ďalej robiť a čo využijem....
Ovládaš všetko? Ja veru nie, poznáš odborníka vo všetkých oblastiach, ja veru nie... Prečo potom nematurujeme zo všetkých predmetov, ktoré máme? Aspoň budeme mať širší obzor
Maturovala si z matiky?
Matika je dôležitá, ja by som ju zaviedla tiež, je to všeobecná inteligencia a keď chodíš na "všeobecný gympel" mal by si ju ovládať. Ako tu bolo spomenuté, matematika rozvíja logické myslenie a navyše ak si jedného dňa zmyslíš že nechceš študovať geografiu, keďže si len druhák budeš ďakovať Bohu, že ju tento pán minister zaviedol.
Ja som išla na medicínu, na ktorú som tvrdila že mi matematika nebude treba a viď. v Anglicku ju na prijímačkách vyžadujú. Takže nikdy nehovor nikdy a makaj v štúdiu ak chceš byť najlepší...
ak ideš fakt študovať geografiu na UK do BA, tak sa drž @5
nie, neovládam, ale moje známky to ani nedokazovali
to, že zvládneš gymnázium s jednotkami, prípadne dvojkami z teba nespraví odborníka
matematika rozvíja myslenie a nachádza sa vo veľa odboroch
áno, maturoval som
Nech nás Boh ochraňuje, aby sme neskončili ako v Anglicku
Co sa tyka prijimaciek tak vo vseobecnosti su take lahke ze ich zvladne kazdy (nemam s tym skusenost, zobrali ma vsade bez)
S úrovňou školy to vôbec nič nemá. Netuším na aký gympel to vlastne chodíš, ale ja chodím na veľmi ťažký bilingválny a píšem písomné maturity aj z biológie (píšu sa aj z geografie, nosky, dejepisu) a nesťažujem sa. Takže táto poznámka je úplne irelevantná.
dejepis ti síce dá vedomosti o histórii, čo by mal každý poznať a biológia ti pomôže spoznať teba, ale tieto predmety rozvíjajú akurát tak pamäť, nie logické myslenie, áno musíš aj tu rozumieť súvislostiam, ale matematika má oveľa rozsiahlejšie uplatnenie a raz budeš rád, že si tej matematiky mal viac ako si chcel.
angličtina ti fakt nejde takže to doučovanie ti radím už teraz keďže máš defekty už v základoch a na B2 sa nevyšvihneš po niekoľkých mesiacoch
došla som po tvoj zaujímavý postoj k logickému mysleniu a môj záver znie, že si hlupák. bez logiky sa nikam nepohneš kto má vyvynuté logické myslenie má vyhraté nielen v matematike. takže vypni internet a miesto toho sťažovania sa radšej otvor knihu.. v tvojom prípade je to viac než nutné....
@gabushka Jasné, že klesá, ale prečo je potreba práve matika?
@eveve Dúfam, že si sa neurazila, ak áno prepáč. Asi sa u vás kladie dôraz na jazyky, len som chcel povedať, že u nás považuje každý profesor svoj predmet za ten naj, a nedá sa povedať, že na toto momentálne kašlem, teda dá, ale potom to bude aj tak vyzerať...
a keď máš problém s tým ísť z toho maturovať, tak prestúp na inú školu... proste to tak je (alebo bude) a nič s tým nespravíš, aj keď sa postavíš na hlavu, lenže tak je to s plno inými vecami, ktoré tiež proste tak sú... čo ti k tomu poviem, keď sa ti to nepáči, tak prosím, staň sa aj ty politikom a zmeň to
ani mne sa kopa vecí nepáči, ale čo mám s tým spraviť? v tejto dobe sa všetci na všetko sťažujú (nehovorím, že ja nie), ale skús to zobrať ako výzvu a nie prekážku, ktorú musíš silou mocou nejakou obísť, aby sa ti náhodou niečo nestalo, keď by si sa cez ňu chcel dostať
K matike poviem len toľko , že všetko čo vieš sa ti v živote môže zísť.Myslím si , že už teraz je učivo na gymnáziách dosť oklieštené oproti tomu čo sa učili rok predo mnou , takže ak nechceme byť úplní debili , je potrebné niečo robiť....nevidím na tom nič zlé ale samozrejme keby to zastihne aj mňa tak sa tiež sťažujem ...
ano som na vyske a bolo by mi uprimne jedno z coho by mi dali maturovat...keby to ozaj nebola fyzika..na ktoru nema hocikto..
a nauc sa jedno... to, ze sa budes stazovat ti v takychto veciach nepomze..jedine sa tak mozes trieskat doma o zem
1. "welcome slovakia" ..... vitaj slovensko (
@marek2031 Ja studujem informatiku a mam 2 hodiny matematiky tyzdenne. Ale aj tak z MAT maturovat idem, jednoducho budem chodit na doucko uz od 2ruheho rocnika. Tak isto to riesia aj ludia z inych SOS, hovorim, ak si sikovny, zmaturujes na SOS z cohokolvek.
@metrosexualnyhipster nie je za co...
som mohla robiť hocičo, vždy som tam niečo pokazila.
Potom som prestúpila na štvorročné...na osemročnom mi to nevyhovovalo
A súhlasím s ľuďmi nado mnou...anglina na gymnáziu by mala mať vyššiu úroveň, ako má teraz....no sorry, kvôli tomu že nie som na bilingválnom tak by mala byť anglina taká aká je??? Štyri hodiny do týždňa je podľa mňa málo.
A k tej matike...dá sa pochopiť....znovu závisí od toho, ako sa na to pozrieš
skús sa AJ učiť nejakým netradičným spôsobom
inak, ak ideš na GEO, matika tam je sito....... nie len na okrasu.........mám pocit, že na prírodovedných VŠ je matika sito, na humanitných dejepis/dejiny odboru....
.... ja osobne sa budem musieť učiť milionpätsto latinskych nazvov z tej posratej bioly a ešte sa mám strachovať aj o matiku ktorá mi v živote bude uplne zbytočná ( ty vole šak rátať viem ale pochybujem že v bežnom živote budem potrebovať exponencionálne funkcie alebo logaritmické nerovnice akože ......)
je mi z toho na grc.
1) Nenapísala som jedinú urážku
2) Komentárov sa nezdržím, na to je tu tá kolónka
3) To, že nechcem maturovať z matematiky neznamená, že ju nezvládam, len ju pokladám za stratu času
4) Tvoj komentár len dokazuje, že sa na nás pozeráš zvrchu
5) Keď už chceš porovnávať, kto z nás skončí na úrade práce, porovnaj si najprv gramatiku
A myslíš si, že mňa zaujíma názor väčšiny? Že sa neviem vyjadriť a pozrieť sa na vec vlastnými očami a myšlienkami? Aký prístup? Prosím, popíš mi, čo je zlé na mojom prístupe, lebo ja na tom nič zlé nevidím. Či len to, že "drvivá väčšina" má iný prístup? Tak to potom nie som ja, kto sa potrebuje spamätať, priateľu, lebo nie je nič zlé ne tom, ak myslíš sám za seba a nezdieľaš názory so zvyškom sveta.
A nie, ak niekomu napíšem "strč sa do riti" nepokladám to za urážku, len za vyjadrenie môjho osobného postoju k danej osobe/skupine.
A ešte k tej tvojej drvivej väčšine - prečítaj si znova reakcie na tvoje komentáre a potom mi tu vypisuj múdre slová
Môj názor je zase, že nech si z matiky maturuje ten, kto sa jej chce. Sú jednoducho aj ľudia, ktorí nemajú tak dobre vyvinutý zmysel pochopiť matematike, genetikou nepohneš. Preto si zvolia predmety, ktoré im idú, ktoré majú radi a využijú ich. A kvôli matematike sa im poserie celý priemer na maturitnom vysvedčení. A či nám dáva niekto na výber? Schvália nariadenie, maturujeme z matiky všetci bez výnimky.
Ja sa nesnažím urobiť s tým niečo, určite nie cez Birdz. Neviem o tom, že by som vôbec bola v zlej nálade na to, aby som si ju vylievala na vysokoškolákoch. Ale na to sú fóra - každý máme právo vyjadriť svoj názor, posťažovať sa a zanadávať si. Niečo sa nám nepáči, tak to napíšeme. Z tvojho pohľadu potom musia byť všetky fóra zbytočné.
Ale nie je s tebou reči, lebo všetko, čo poviem aj tak prekrútiš.
Mám smer farmáciu.
Povinná matura anglina slovina. Okej.
Farmácia? Matura Biola chémia. Okej.
Vysoká má niektoré skúšky z fyziky. Ako príprava mi všetci hovoria nech si dám semináre. To znamená že celý štvrtý ročník to mám takmer akoby som z nej išla maturovať, musím sa to predsa naučiť. Neznášam fyziku, nejde mi, ale okej, beriem.
A k tomuto maturovať z matiky? Vďaka, v osemnástich neplánujem samovraždu.
AK vezmem do úvahy že chcem dva jazyky a teda by som si rada vzala aj maturu z ruštiny.
ja som brala gymnázium ako školu, ktorá by ma mala pripraviť na všetko, aby keď sa rozhodnem čo ďalej študovať, budem pripravená zvládnuť prijímacie skúšky na VŠ..
matematika by rozhodne nemala patriť k povinným, ani nič ďalšieho..študent si sám musí vybrať, ktoré znalosti chce prehĺbiť..
ale to je tak, keď sú na postoch ministerstiev ľudia bez skúseností a rozhľadu...
a k Aj .. no .. to sme boli my tí "pokusní", ja som teda na o´8ročnom gympli a celé roky sme sa pripravovali na nižšiu úroveň maturity, až na začiatku tohto roku nám povedali, že B2 je povinná tak som si porevala najskôr, ale ťahám z nej v stredu a myslím, že to bude v pohode ..
(ešte podotýkam, že ja som mala aj trojky počas štúdia a som lenivá ako voš a prvý polrok som bola vo FR, takže to som ani nevedela, čo sa deje v škole) .. takže sa týmto ešte určite nestresuj ...