Čaute neviete ako je to s maturitou. Počula som, že je povinné maturovať z prvého cudzieho jazyka (teda z jazyka kt. som mala na ZŠ) na úrovni B2 a ak chcem ďalší jazyk (teda napr. ten čo som s ním začala na SŠ) môžem z neho maturovať maximálne na úrovni
hm... nechcem kecať, ale moji spolužiaci, ktorí sa na základnej učili nemčinu a na strednej začali anglinu chcú maturovať z angliny na B2 ... čiže podľa mňa si môžeš vybrať...
za mojich čias to nebolo a ako je to teraz, to nemám s kade vedieť, na ministerstve školstva nerobím.
ale napadlo ma, že ak by to bolo tak, možno sa tomu prispôsobí aj tvoja vysoká škola a stačil by napríklad ten certifikát, ktorý sa uznáva aj ako náhrada maturity, ten nemôže nikto nikomu zakázať urobiť si.
teraz to nerieš, na začiatku roka sa spýtaj v svojej škole a keby to tak bolo, kontaktovala by som aj tú vysokú školu kde chceš ísť, možno ak ich bude kontaktovať viac potencionálnych študentov s týmto problémom, zmenia kritéria prijímania, napríklad postačí ten certifikát alebo urobia z nemčiny prijímačky.
lebo na základnej má málokto nemčinu ako prvý jazyk, určite nie si sama s takým problémom.
ja som zas počula že ano malo to byť takto ale nakoniec sa rozhodli že nas ešte ušetria, čiže my by sme si ešte mali vybrať či chceš B1 alebo B2 .. ale neviem no
..hm.. neviem.. nám zas na gymnku od 1. ročníka hustia do hláv, že idete maturovať na B2, na B2, na B2, na B2, na B2, na B2, .... (tyčka :-!) ... Ja osobne idem na ten certifikát (ak sa do dohľadnej doby nič nezmení) ...chcem síce z angliny na City&Guilds, ale aj z neminy je to rovnako ...tuším OSD či tak nejak.. Ale v každom prípade kontaktuj vysokú školu, na ktorú chceš a over si..
@antifunebracka myslím, že teraz je školstvo asi v najväčšej sračke za posledných x rokov.. A najlepšie je, že Mikolaj ho dosral a Jurzyca pokračuje...
@adheleide taki..maturujes ale ako kukam tak skoro nikto to tu nevie
a btw .... kamoska chcela maturovat z angliny(ucila by sa ju 4 roky-zaclaa v prvaku na gymnaziu) ale bolo jej povedane ze bezpodmienecne musi ist z nemciny...lebo to ma hlavny jazyk..
Ja som to tal nemal, my sme si mohli vybrať, ale teraz je to tak, že musíš ísť z toho, čo si mala na ZŠ. Ale diktovať niekomu aj úroveň je podľa mňa sprostosť. V každom prípade vám to určite na začiatku školského roka oznámia, ak nie, tak sa spýtaj, ale myslím, že to bude veľmi rozoberaná téma v maturitnom ročníku (aspoň u nás bola)
jeden moj kamos 4roky sa ucil neminu, a potom siel z angliny maturovat, ako jediny jazyk. A preco? Lebo mal na to hodiny, ked budes mat dostatocny pocet hodin, ze mozes ist maturovat, tak mozes, nik Ti v tom nezabrani. Sice mi sme mali 2jazyky uz od 2. rocnika, takze hodiny mal. Ked chces ist z dvoch jazykov, jeden B1 alebo B2, a druhy LEN B1 a LEN ustne, ale to uz ani podla mna vysvetlovat nemusim ze preco.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
@acvd43xa7w ako vieš?
a kedze vy teraz mate tak, ze jeden uz mate B2, tak ten jeden si musis dat B1
ale napadlo ma, že ak by to bolo tak, možno sa tomu prispôsobí aj tvoja vysoká škola a stačil by napríklad ten certifikát, ktorý sa uznáva aj ako náhrada maturity, ten nemôže nikto nikomu zakázať urobiť si.
teraz to nerieš, na začiatku roka sa spýtaj v svojej škole a keby to tak bolo, kontaktovala by som aj tú vysokú školu kde chceš ísť, možno ak ich bude kontaktovať viac potencionálnych študentov s týmto problémom, zmenia kritéria prijímania, napríklad postačí ten certifikát alebo urobia z nemčiny prijímačky.
lebo na základnej má málokto nemčinu ako prvý jazyk, určite nie si sama s takým problémom.
a btw .... kamoska chcela maturovat z angliny(ucila by sa ju 4 roky-zaclaa v prvaku na gymnaziu) ale bolo jej povedane ze bezpodmienecne musi ist z nemciny...lebo to ma hlavny jazyk..
Ja som to tal nemal, my sme si mohli vybrať, ale teraz je to tak, že musíš ísť z toho, čo si mala na ZŠ. Ale diktovať niekomu aj úroveň je podľa mňa sprostosť. V každom prípade vám to určite na začiatku školského roka oznámia, ak nie, tak sa spýtaj, ale myslím, že to bude veľmi rozoberaná téma v maturitnom ročníku (aspoň u nás bola)