ved si nevidel etho či alfa.. a to nevravim o hviezdnej braane aebo najfasa dokaz je.. www.vesmirnilide.cz hehe stači ti to? aebo mam hladat a patrat po dalšich dokazov
Ty si myslis, ze Zem je jedina planeta, na ktorej je zivot? Ved nasi preskumali iba Mars a nic ine. Ale pozri sa na 6000 hviezd ktore len my mozeme vidiet a je ich este ooveeela viac - a ked okolo kazdej je nieco ako slnecna sustava a spolu mozu byt prinajmensom miliardy planet... myslite si, ze Zem je jedina, na ktorej je zivot?
mne sa lubil serial hviezdna brana bola by haluz keby neco take existovalo.. no ne? ešte raz davam otazku čo bolo v kolkonke či je boh.. že ak su mimozenštania aj oni veria v boha? či ee? hm a ak neco je.. budu hviezdne vojnyyy? podla mna alf je alf a iny dokaz nepotrebujeme !!/§
Hviezdna brána vravíš? Zaujímavé, nápady, ale často dohnané až do úplných absurdností.
Tana, život je určitý jav, ktorý je dosť špecifický a ojedinelý. Na jeho vznik treba špecifické podmienky a mimo Zeme nebol doteraz ťiaden vyšší život dokázaný. Som inak skeptický voči názorom, že mimo Zeme existuje čosi ako živé organizmy podobné tým pozemským.
A čo sa týka religiozity mimozemšťanov tak tu sa musím zasmiať nad danou otázkou , pretože na to, aby na ňu niekto mohol odpovedať, bez toho, aby si vymýšľal, by potreboval vedieť, či nejaký mimozemšťania existujú a pokiaľ áno, tak čo sú zač.
Podla mna mimozemstania vedia plinule hovorit po anglicky a na celach maju vytetovane sprejerske tagy ale videl som vsetky casti (stargate) musim priznat...
a podla vikipedie je este aj rasista, eurocentralista a zlodej (okradal uz svoj skautsky oddiel , samozrejme dnes uz nekradne, vlastni zabavny park na temu ufo a napisal niekolko dobre predavajucich sa knih...
Tak moj nazor na jeho teorie je rovnaky ako nanho. Su to klamstva, polopravdy a pseudoveda... Ked sa nad tym zamyslis, nemoze ti to davat zmysel, predstav si ako nejaky mimozemstania pobehuju po zemeguli a oplodnuju zenske chapadlami...
vacsina jeho dokazov bola vyvratena uz v 70 rokoch a keby neboli aktzy x a narast sledovanosti takychto tem, nikdy by mu nikto nevidal 10tu knihu.
podla neho nas ti mimozemstania dostali na povrch zemsky genetickim inzinierstvom zo svojho genofondu takze aj mi by sme mali mat chapadla nie? a k tomu vyvracaniu vyvracala to oficialna veda ktora ma v tom este vecsi chaos ako daniken takze tak
No tak podla mna, keby nas robili genetickym inzinierstvom zo svojho genofondu, tak by tu neboli dokazy o milion rokoch evolucie cloveka. Oficialna veda nema v nicom chaos, lebo postupuje krok po kroku indukciou, dedukciou, experimentom a nikdy si nevymysli, ze "vytvorili nas mimozemstania" tak tomu vsetko podriadime, najdeme si nejake kvazi dokazy za a budeme dokonca falzifikovat (npr. tie danikinove vazy boli popici) takze tak
hm zaujimave ze stale chyba spojovaci clanok medzi
clovekom a opicami ,zaujimave ze oficialna veda
prisla aj na to ze piramidy v Gize su hrobkami faraonov aj ked na stenach piramid niesu ziadne
kresby co je na egyptanov zvlastne abo sochy na velkonocnom ostrove zeby ich postavili domorodci dlatami nezda sa mi to kedze skaly s ktorich su sochy vyrobene su velmi tvrde,pocybujem ze tieto dve veci by daniken abo niekto iny sfalsoval a su tu aj ine napr machupichu myslim ze opatovne posudenie niektorych veci by nebolo na skodu
Existuju ohladom tejto temy zaujimave dokumentarne filmy napr. Putovanie s pravekymi ludmi, a ine s produkcie BBC a Discovery planet.
No ohladom tych soch, pred 300 rokmi si jeden matematik napisal na okraj stranky " pre ziadne prvocisla v rade neplati x na 3 + y na 3= z na 3, da sa to jednoducho dokazat" matematici to riesili az do nedavna. to chces povedat, ze mu to vnukli mimozemstania?
Stonehenge: uz ho napodobili v niekolkych projektoch najviac sa mi pozdaval ked podsuvali pod kamene dreva a potom ich spalili...
Co sa tyka piramid: raz leti jedno inokedy druhe... mozno umrel a nemali cas to dokoncit ale
kazdopadne je v hre viac moznosti ako mimozemstania.
Na velkonosnych ostrovoch podla najnovsich vyskumov existovala vyspela civilizacia, ktora si znicila zivotne prostredie a je velkym varovanim pre sucasny svet. kamene: V starovekom Rime rezali mramor hodvabom, dnes sa stiepy kuskom drieka co sa namoci do vody... neviem ako ich opracovavali a nikdy ma to nejak nezaujimalo urcite mali na to nejaky fajn sposob.
ohladom toho matematika prisiel na to svojim mozgom neviem naco by mu mimozemci take nieco kladly na srdce stonehange som nespominal preto lebo ho povazujem za vytvor ludi, k piramidam keby aj umrel predcasne myslim ze by ho pochovali v piramide, myslim ze je skorej namieste teoria ze pyramidy su skor nieco ako trezor, k velkonocnemu ostrovu ak tam bola vyspela civilizacia to nepopiera teoriu o mimozemstanoch
neviem si predstavit ako v kamenolome rezu kamen hodvabom abo ako to robia drievkami ale to je asi nedostatok fantazie
a k machu pichu a ostatnim mestam v andachnejde o to kolko ich je ale ako, kde a na co su postavene
este v afrike yije jeden kmen ktori sa mislim vola dogonovia a tento kmen vie vsetko o dvojhviezde sirius a to nemaju teleskop
Urcite existuju mimozenstania. Ved organizmus može byť omnohoviac prispôsobitelnejší ako si myslime. Možno nepotrebuju vodu či kyslik. Viete, že sa vyvinuli v inych podmienkach a teda aj uplne inak žiju. Snad viete čo myslim
"Na velkonosnych ostrovoch podla najnovsich vyskumov existovala vyspela civilizacia, ktora si znicila zivotne prostredie a je velkym varovanim pre sucasny svet."
Na akom vývojovom stupni bola? A akým spôsobom sa zničila?
"myslim ze je skorej namieste teoria ze pyramidy su skor nieco ako trezor"
Trezor? Je to vôbec teória a ak je, tak o čo sa opiera?
"a k machu pichu a ostatnim mestam v andachnejde o to kolko ich je ale ako, kde a na co su postavene"
Boli postavené na bývanie ako každé mesto.
"este v afrike yije jeden kmen ktori sa mislim vola dogonovia a tento kmen vie vsetko o dvojhviezde sirius a to nemaju teleskop "
Čo všetko o nej vedia? Vedia jej presné chemické zloženie? Jej veľkosť, jej hustotu, hmotnosť, teplotu?
"Urcite existuju mimozenstania. Ved organizmus može byť omnohoviac prispôsobitelnejší ako si myslime. Možno nepotrebuju vodu či kyslik. Viete, že sa vyvinuli v inych podmienkach a teda aj uplne inak žiju. Snad viete čo myslim"
Áno, je to možné, žiaľ nie je to nič iné, ako len nedokázané tvrdenie.
No znicili sa jednoducho. Na vyrobu soch a na dennu existenciu potrebovali obrovske mnozstvo dreva... dnes na velkonocnych ostrovoch niesu lesy. Podobne sa znicili stavitelia pyramid v amazonii, ale tak daleko sa nemusime vydavat. Napriklad sa takto znicila aj civilizacia v kambodzi, ktora postavila Ankhor Vat (aj ked tu sice spoluposobili aj niektore kmene), je o tom pisane v spravach cinskych diplomatov.
Zivot aky pozname potrebuje vodu a je pravdepodobne ze ho otrebuje naozaj vsetok, lebo bez difuzie a osmozy sa nedaju uskutocnovat niektore zivotne dolezite funkcie v bunke.
No este by som sa rad vyjadril k tomu, ze som na internete cital vzorec, podla ktoreho je vo vesmire 5 mil civilizacii. Tak ma napadlo, ze to musi byt blbost... Nenasiel som tam totiz faktory, ktore by zasadne ovplyvnili vysledok, tak napr. vychadzajme z toho, ze pozemski ludia su priemerna civilizacia. takze hned nam udre do oci, ze ked zemi trvalo 4 mld rokov splodit nejaku civilizaciu v tom vzorci to musi byt nejako zakomponovane a ze ludska civilizacia existuje len nejakych 10000 rokov (ratam od prvych miest Sodoma, Gomora Ono mohli existovat uz miliony civilizacii pred nami ale nemuseli, mozno ze sme prva alebo mozno ze sme posledna... takze podla toho som usudil, ze mozno nikdy nestretneme inu civilizaciu mimo zeme... a moznoze ani zivot a napriek tomu bude existovat mimo zeme alebo najdeme len stopy po nejakom co existoval
"No znicili sa jednoducho. Na vyrobu soch a na dennu existenciu potrebovali obrovske mnozstvo dreva... dnes na velkonocnych ostrovoch niesu lesy. Podobne sa znicili stavitelia pyramid v amazonii, ale tak daleko sa nemusime vydavat."
Zaujímavý názor, len mi to nedá opýtať sa, že kde amazonii sú pyramídy?
Okrem toho, ešte by som rád položil všetkým jednu otázku, čo si myslíte, prečo ľudia túžia po poznaní mimozemského života, po bohoch a anjeloch, po nejakých vyšších silách?
V amazonii su pyramidy niesu tak zname ako tie v egypte, ale nachadza sa tu najvacsia pyramida na svete. teraz mam pracu, ale potom poslem link. Na stv 1 bol o tom dokument neviem uz ako sa to volalo...
Ja som to myslel, že tie bunky su uplne ine ako tie naše..prečo si myslite že bez toho vody atd by nemohol by zivot? Ak sa vyvíjal v inom prostredý myslim, že je možne aby aj uplne inak fungoval..a inač netvrdim Andrei, že je to niečim podložene...je to iba moja teoria, moj nazor..uplneho laika
no videl som nieco ako Pod lampou na ARD a tam to vylucili, ze moze existovat zivot bez vody... ale problem moze byt v tom ako definujeme zivot, ale v kazdom pripade musi byt zivot zalozeny na bunkach a bunky nemozu existovat bez vnutorneho prostredia a ina tekutina ako voda na to neni moc vhodna
Poznáme len malú časť vesmíru, takže podľa mňa škatuľkovať život iba so spojením s vodou je riadna hlúposť. Vo vesmíre môže byť veľa života, ktorý h2o ani nepotrebuje. A možno nemajú ani H ani O a ani C.
ludia ludia tisice rokov uz existujeme a zmyslame stale rovnako ked niaka stara babka vedela o liecivych rastlinach viac ako ostatni sli ju upalit ako carodejnicu. pred 2000 rokmi kazdy veril ze boh stvoril svet za 6 dni (siedmi si daval slofika) a dnes uz mame aspon ponatia ako to cele bolo o takichto blbostiach by sa dalo rozpravat do nekonecna ludia stale vyuzivaju len 10% svojho mozgu a ja verim ze vsetky dnes este nevysvetlitelne otazky a veci ktore povazujeme za paranormalne sa raz vysvetlia pomocou racionalneho myslenia vedy a vyskumu a ze nasi potomkovia za dalsich tisic rokov budu vediet ovela viac ako vieme my a budu pouzivat veci zdroje o ktorych sa nam dnes ani nesniva a vseliake mozne paranormalne javy ci nevysvetlitelne udalosti budu pre nich tak samozrejme ak pre nas ze dame si aspirin a prestane nas boliet hlava a budu to iste vediet aj vyuzit vo svoj prospech tym som si isty to je moj pohlad na vec
Typek otazne je ci nase potomstvo tu za tisic rokov bude. Teraz sa uz Zem rozpadava pod tarchov ekologicnych globálnych problémov. O náraste populácie ani nehovoriac. Ja osobne si myslim, že v období mojho života je ludstvo najvyššie ako sa dostane a že čoskoro nastane úpadok pre všetky tie problémy sveta.
merilin to je velmi zajimavy nazor ale s dejepisu vieme kolko strasnych krvavych bitiek sa odohralo v historii vojen kde padlo miliony vojakov ludia sa zabijali medzi sebou hromadne popravy a to uz ani nehovorim koncentracnych taboroch..to vsetko je za nami a napriek tomu tu este sme
To ze sa "to" este nestalo neznamena, ze sa "to" nemoze stat... mam na to podobny nazor ako merlin61 a aj moje prve prispevky su o civilizaciach, ktore sa znicili sami...
zivotne prostredie no to je mi pekne toto kedysi ludia museli premavat puste na osloch a dnes sa prevazame na fiatoch a favoritoch co sa vam furt nelubi tak sa vratme do stredoveku
k tym mimozemstanom..podla mna ten kto si mysli ze v celom vesmire je zivot iba na zemi tak nema prvdu.vesmir je obrovsky a je v nom hroozne vela galaxii a mozno je v niektorej rovnaka planeta ako zem alebo je na uplne inej planete nejaky zivot aky si ani nevieme predstavit pretoze je uplne iny ako nas...ale je to iba moja teoria.inak andrei nebud velmi mudry
kludne nech je ale mna by len tak okrajovo zaujimalo kde taky ocividne vzdelany clovek ako andrei berie cas odpovedat tak pohotovo na vsetky prispevky,...
Tak ma napadlo take prirovnanie...Vezmite si mravcov na zemi...Jedna kolonia si mysli, že je jedina na celom svete, pretože nevie o koloniach na druhej strane zeme...Je to take infantilne ale snad chapete
Kde beriem čas? Som teraz celý týždeň PN, takže mám dosť času ... Ale aj tak toto je zréjme moj posledny prispevok nakolko zajtra odchadzam prec a asi sa k netu dostanem az niekedy po Velkej noci.
andrei a ti co prezili klinicku smrt??? kazdy hovori o tunely ktory ide za svetlom ja proste verim ze tam hore nieco je len si celkom nie som isty ci je to boh alebo nieco ine
No, a? Čo to dokazuje, že ľudia majú pred smrťou rovnaké halucinácie? Poznám jednu osobu, ktorá zažila podobný stav po operácii (ilúzia priechidu tunelom) bez toho, aby zažila klinickú smrť. Preto sa oprávnene domnievam a myslím si, že so mnou budú súhlasiť aj lekári, že sa jedná o obyčajné halucinácie spôsobená nedokrvením mozgu.
Súhlasíš s tvrdením, že to, že všetci zdraví ľudia majú dve nohy a dve ruky potvrdzuje to, že nad nami niečo je? Alebo napríklad to, že svetlo letí na Zem približne osem minút, aj toto potvrdzuje, že ned nami čosi je?
to sa mi na tebe nepaci ze vzdy zacnes hovorit od veci hovorime tu o fakte ze kazdemu s tych ludi sa zdala rovnaka vec!!! tak uz nebud trapny prosim ta
Ja som sa len snažil poukázať na absurdnosť tvojho predhchádzajúceho tvrdenia, že to nechápeš a tým pádom považuješ za niečo od veci, za to už ja nemôžem.
a nebud trapny a nepytaj sa ma zase co je na tom od veci lebo ak nie si slepy iste si vsimnes to co som napisal a teda aj zdovodnuje moje tvrdenie ale to uz necham na tvojom intelekte ci si odpovies mna to nezere .!.
O tom, kto je tu trápny radšej nebudem hovoriť, aj tak je to od veci. Nebudem sa ta pýtať, čo je na tom odveci, tvoja odpoved je v tomto prípade zbytočná , nakoľko si to nepochopil.
ako aby si ty pochopil mna zakazdym ked ides vyvratit moj nazor pouzijes k tomu vyjadrenia ktore z danou tematikou nemaju nic podobne a preto to co vlastne pises nedava vyznam a tod otazka adko aby si sa zas neopakoval:CO MA SPOLOCNE SVTLO DOLIATAJUCE SEM ZA 8 MINUT,TO ZE CLOVEK MA DVE NOHY VYVRACIA MOJ NAZOR???? SAK FAKT ZE TI LUDIA MALI ROVNAKE HALUCINACIE JE NIECO UPLNE INE AKO SVETLO DOLIETAJUCE NA ZEM O MOJ BOZE KAZDY Z NICH MA ROVNAKE HALUCINACIE-TJ FAKT KTORY BY MOHOL TEORETICKY ZNOVA DAVAM DORAZ NA SLOVO TEORETICKY MOHOL DOKAZOVAT ZE NAD NAMI NIECO JE!!! SLNKO A DVE NOHY TO NEDOKAZUJU NIAK (PRE UPLNE VYSVETLENIE FOR YOU:NAD NAMI NIECO JE VYJADRUJEM AKO VYZSIU SILU...NIE HVIEZDY MESIAC ANI SLNKO) AKO TO VYJADRENIE CHAPES??? CIZE INIMI SLOVAMI NAPRIEK TOMU ZE SI DAL NAJAVO ZE SO MNOU NESUHLASIS SI NENAPISAL ZASE RAZ NIC CO BY MOJ NAZOR VYVRACALO A TEDA INIMI SLOVAMI PISAL SI OD VECI^_^ CHAPES ALEBO SI UZ OZAJ IDIOT??? (a inak jedna vec je pochopit nieci nazor a uplne ina suhlasit snim)
Zda sa, ze ti dochadzaju argumenty, ked sa uchylujes k invektivom, no co uz.
Ak si myslis, ze mas pravdu tyk mi povedz ako z toho, ze "tie halucinacie su vsade rovnake", vyplyva, ze "nad nami cosi je". Podla mňa to z toho nevyplyva nijako.
k comu sa uchylujem??? sak len tvrdim to co od zaciatku len zakazdym inimy slovami aby to tvoja duta hlava pochopila... a ako to dokazuje??? no kazdy vidi to iste hmm tak to je predpoklad toho ze tu nie su len halucinacie
Tak ked ti toto nie je jasne, tak sa uz necudujem , ze nechapes, co som pisal. Maju ich rovnake, preto, ze mozog u vsetkych ludi pracuje v niektorych oblastiach svojej činnosti rovnako. Mnoho procesov v mozgu je u vštkych ludí rovnakých.
hocijaky primityv si moze nastudovat slovnik cudzich slov a potom sa robit hustym ja davam prednost prirodzenej inteligencii ale ako vidim adko ty ju asi mat nebudes
adko to predsa vobec nie je dovod aby mali rovnake halucinacie tak preco nema kazdy rovnake halucinacie aj pri vysokych teplotach atd??? preco len pri klinickej smrti?
Ako to môžeš ty posúdiť? Čo ak ju nemáš práve ty a preto sa ti zdá, že ju nemám ja? Čo povieš na takéto tvrdenie?
tak preco nema kazdy rovnake halucinacie aj pri vysokych teplotach atd??? preco len pri klinickej smrti?
Pri klinickej smrti pracuje mozog inak, ako pri vysokych teplotach. Pri klinickej smrti dochádza k jeho odkysličeniu, k čomu bežne pri vysokých teplotách nedochádza a preto sa spúšťajú iné mechanizmy.
A nevolaj ma adko, lebo si začnem myslieť, ze si buzerant.
kludne si to o mne mysli "ADKO" a co ked sa tam odohravaju ine reakcie zase mi to niako neodpovedalo na podstatu veci a co sa tyka tej inteligencie nemozem to niako posudit ale z tvojich prispevkov sa mi to tak javi
ta odpoved nebola dostacujuca lebo nic nevysvetlila a naozaj neviem co som si priznal takze je to tvoj v poradi asi 10 prispevok ktory nema ziaden zmysel
inak adko ty si asi velmi mudri chlapcisko kolko mas rokov?12? nie urcite menej ale to nevadi pilne studuj a mozno to niekam dotiahnes ty smudlo cmuk!!!
tebe dobre kuruje kokotko jediny kto tu antylogicky rozmysla si ty vies to ze vsetko podkladas dokazmy a na vsetko mas realisticke vysvetlenie uz nie je filozofia zamysli sa nad tym ty poondiaty blbec kokotny v mojom okoli je vela ludi ako ty same reci ale ked ide do tuheho som to ja kto ich vytahuje z kase takze viem s kym hovorim a uz mi daj pokoj ok??? tvar sa akoby som tu nebol
V mojom okoli je mnoho takych ludi ako si ty. Ludí s primitívnymi spôsobmi, ktorí sa rozčulujú, len čo im niekto povie, že sa mýlia. Pritom si myslia , že pojedli všetku múdrosť sveta a niajko nevedia pochopiť, že by sa mýlili. Nieje ich možné presvedčiť, pretože sú fanaticky presvedčení o svojej pravde. Nevedia argumetovať a len trepú hovadiny. Niekedy sa s takým človekom aj pohádam, ale omnoho častejšie si poviem, že sa jedná o "človeka značne chudobného intelektom" a radšej ho ignorujem. Takze viem s kym hovorim.
tak to urcite nehovoris so mnou ja netvrdim ze sa nemilim kludne sa mozem milit... a podla toho co si napisal si znacne nepochopil o com to cele je ja netvrdim ze tvoj nazor nie je pravdivy ja len tvrdim ze dokazi ktorimi vyrukujes nie su dostatocne aby moj nazor vyjadrili
moje tvrdenie : to ze kazdy ma pri klinickej halucinacie moze teoreticky dokazovat ze nad nami nieco je (tunel luka atd) ja netvrdim ze je to pravda!!! ale je to mozne... cize moje tvrdenie je ze si to myslim a dokaz je ten ze si to naozaj myslim chapes? ale to co si napisal ty o tom slnku a rukach sa preca neda porovnavat s faktom ze ti ludia videli to iste s coho logicky vyplyva ze si vravel od veci
Spomenul som to len preto, že si myslím, že tým, čo je vlastné všetkým ľuďom, alebo aspoń väčšine nemožno dokazovať, že "nad nami čosi je", len preto, že to majú všetci rovnaké, alebo podobné. Chápeš už čo som tým chcel povedať, alebo nie.
Keď upaľovali Galilea vyhlásil že predsa sa točí.... Raz budú tiež niekoho podobného upaľovať a ten pred tým než sa upečie prehlási: A predsa existujú.....Wuf
Som si isty na 100%, ze existuje zivot aj niekde inde vo vesmire - otazkou je len, v akej forme.Nemyslim tym len, ci je to na bakterialnej urovni alebo vyssej, ale ci je vobec iny zivot zalozenny na uhlikovej baze (tak ako je ten nas).
Mimozemsky zivot moze byt napr. zalozeny na plazmatickom zaklade, cize z hladiska vzajomnej komunikacie by sme asi velku sancu nemali sa snimi porozpravat...
vo vesmíre sú miliony galaksií ,dalšie miliony sú podobné galaxie zo slnkom ako naša ,musí byť strašne veľa planet na ktorých je život ,a je to tak , a henty zmrdi k nám chodia už dobre dlho, ešte kmeň hopiou v amerike mal s nimi skúsenosti, v tej dobe hopiovia, už vedeli všetky súhviezdia ,vedeli že zem je gulatá, že sa točí okolo slnka atd atd, a všetko toto im povedali neaké cudzie bytosti ktoré prilietali z neba , hopiovia majú ešte veľa veľa zaujimavých tvrdení ktoré 100% potvrdzujú že majú skúsenosť s mimozenšťanmi
Jasne že exsistuje život mimo zeme vesmír sa neustále rozširuje a je naozaj obrovský a su miliardy súhvezdí tak prečo by nemal byt život mimo nás .... !?
Hej poznám takých vyzerajú ako náckovia alebo ako hviezdna rota, a ich materskou loďou je Superstar III Veliteľmi hviezdnej flotily Lučenič, Habera a Dara Rolins.
Síce domnievám sa že vo vesmíre sú ufo vojny na dennom poriadku. A keď ľudstvo nespľundruje samo seba tak budeme v ďalekej budúcnosti tiež zapletený do nejakého podobného konfliktu.
Hej ako vravíš Jak vo starcrafte budeme sa byť s akými si prerastenými kobylkami. Námorná pechota sa bude mať čoho báť. Mariňáci budú nadávať v bahne že je to v riti a piloti si budú na vesmírnej stanici vyhrievať vajcia.
Tiež sa mi páčila hviezdna brána. Celý film bá dokonca aj serial bola ako nejaka televízna úvaha.
Tak ako vo filme možno sme v dávnych dobách za božstva uznávali mimozemské civilizácie ktoré nás navštevovali. Niektorý nas zotročovali a niektorí nás chránili a učili.
"There are more than one hundred billion (1011) galaxies in the Universe,[1] each containing hundreds of billions of stars, with each star containing about 1057 atoms of hydrogen."
vsetci tu tvrdia ze "iny ako uhlik. zivot bol vyvrateny alebo musi byt na bazi energie blablabla..."
tu mate; zivot mozno existuje aj ako zdruzeny kozmicky prach zo schopnostou evolucie a reprodukcie
btw. voda a uhilk je vo vesmire velmi rozsirena
a este; O2 KYSLIK NIE JE POTREBNY, VZNIKA LEN KDE SU RASTLINY; sak existuju anaerobne organizmy aj co metabolizuju zelezo lubia teplotu 100-120 stupnov, to su extremofily
btw ked sa na zemi prvykrat objavil kyslik tak vyhynuli skoro vsetky tehdajsie mikroby lebo to bol pre nich smrtelny jed;
a atmosfera a podmienky na zemi nesposobili vznik zivota, okrem teploty a vody zivot vytvoril prostredie na zemi, na ostatnych planetach sln. sustavy nie je atmosfericky O2 lebo lebo tam neexistuju rastliny a su tam nevhodne teploty
i v medzihviezdnych oblakoch su us zaujimave molekuly a to tam ide milionkrat pomalsie ako tu
a zivot ti vznikne hocikde ak mas vodu al. daco podobne zdroj energie par chemikalii a uhlik,blesky,sopky a asi miliardu rokov casu
nie je to zazrak, veda take slovo nepozna
a preco by sa do pekla mali mimozemske spolocenstva nejak zaujimat o zem, omg, ved je tu 200 miliard hviezd a ak maju taku techniku ako my tak detekuju akurat tak Jupiter a aj to z velkouu davkou stastia,
sme obycajni, face it, a nie nejake majstrovske dielo prirody,
ved dostat sa 480000 km na mesiac je pre nas velmi tazke, a nie stotisicky trilionov kilometrov v galaxii
sak uz 1 sv. rok je 9,6 trilionov km a najblizia hviezda je 4,5 sv. rokov, galaxia; k steedu od nas asi 30000 sv. rokov a k okraju asi 45000.
vesmir je velky a omnoho zaujimavejsi ako fantazmagorie o bohoch a mimozemskom povode ludstva
my sme vyvinute primaty nie experiment emzakov
btw urcite nevyzeraju ako ludia preto ze sance opakovania sa evolucie inde ako na zemi su nulove
a nie, bipedalita a ruky niesu nutne k inteligencii, dinovia by sa pokojne vyvinuli na inteligentne tvory ktore by manipulovali predmetnmi chvostom a chodidlami
kludne mozu prist daky mz, a cudovat sa, preco po 2 hodinach lizania ludskeho monitora nechutia ziadne slova
fakt, precitajte si o tom nieco seriozne a nie danikenove a ufologicke podvody o lodiach na mesoiaci konspiraciach a genetickom inzinierstve na ludoch
Mi sme dosť civilizovaný a už sa bijeme prečo nie mimozemšťania? Môžu byť miérumilovný mimozemšťania a aj vojnychtivý, každá civilizácia je iná.
A navyše prečo by nemohla existovať forma života bez tela z inej dimenzie.... Tie fyzické zákony čo mi poznáme sú možno len vrcholkom ľadovca celého vedenie.
Trash ale predstav si na akej relativne nizkej urovni sme my a na akej vysokej urovni mozu byt/su mimozemstania.. A keby vypukne 3.sv vojna ktorou by sme pravdepodobne znicili Zem, tak co by potom bolo keby u nich vypukne svetova vojna z ich technologiami? Myslim si ze by to malo o mnoho vacsie dopady ako len znicenie nejakej malinkej planetky ..
ten blesk ma hlavne zaujal. cital som jednu knihu a tam to bolo vysvetlovane ze vsetko v prirode ma nejaku funkciu len nikdy vedci nechapali na co je blesk..nic v prirode nie je zbytocne.
nedavno sa zistilo ze prave blesk je zrejme zodpovedny za vznik zivota. nasimulovali cca prostredie ktore bolo pri vznikani a formovani zeme a pravidelne do toho trieskali blesky..o par tyzdnov nasli malinke mikroby..ergo zivot.
Oni možno majú nejaké čudo čo dokáže ničiť hviezdy. A treba počítať i stým že sú aj inteligentné bytosti ktoré sa živia cudzopasne ako kobylky. Vezmi si akej primitívnej stavby tela sú mravce a tiež a tiež majú dosť primitívny spôsob života. Ale dokážu sa preorganizovať a vytvoriť perfektné spoločenstvo v ktorom má každý svoju úlohu. Síce mravce niesú paraziti ale tiež sa povedzme dostanú do potýčky z druhým mraveniskom a je s toho vojna.Vo vesmíre môžu žiť parazitické formy života ktoré sú organizované a tiež strpčujú život celému vesmíru. Sú jak hmyz a preto majú problém ich vykynožiť aj tie najvyspelejšie civilizácie ktorým parazitické formy dosť strpčujú život.
Vám to asi jebe ty vole ked toto čítam sa musím smiať ,deti sa vypravajú čo videli asi v komixe alebo scifi filme, ked už existuje mimozemské ľudstvo na vyššej úrovni ,tak sú asi na toľko inteligentný že chápu že vojna není riešenie a medzi sebou nebojujú ,nie ešte zbombardovanie celého vesmíru podľa predstáv tommyho teplého
podla mna existuje. oki mozno neexistuje v nasej galaxii, ale vedmasa galaxia je len taka bodka v celom vesmire. nechapem preco by sme mali byt v celom obrovskom vesmire iba my sami...
myslim si, ze by vo vesmire mohlo nieco existovat, ale urcite nie taki mimozemstania, ako ich pozname z filmov... skor si myslim, ze by to mohli byt podobne osoby ako my... ale urcite nie nejaki likvidatori... teda dufam
Vojna občas je riešenie ako to bolo vo Filme Deň nezávyslosti chcú prežiť musia bojovať proste vykinožiť ďalšiu civilizáciu aby mohli využiť ich zdroje... A prečo hovoríme že mimozemšťania sú tak vyspelí že chápu že vojna nieje riešením? Jednoducho našé malé mozočký nám nedovolia uvažovať o možných úvahach ale o utopistických predstavach... Bežne môžu prísť nejaký kozmický piráti ako v Komixeoch o Kruanovi a zrobíť si tu na zemi pánstvo....
Tiež si myslím, že existuje, ale ak platia tie fyzikálne zákony všade rovnako, tak potom nie je možné aby sa k nám nejakým spôsobom dostali, iba žeby existoval nejaký presun mimo priestor, alebo čo. A v akej podobe by bol ten život nemôžme tušiť, ak by sme naozaj vyvinuli na základe prirodzeného výberu, tak je to len séria viacmenej náhodných mutácii, takže pravdepodobnosť rovnakého životu je veľmi nízka. Ďalšia vec je, viete si predstaviť organickú hmotu na inom základe ako uhlíkovom, mohla by existovať? My totiž úplne presne nevieme, ako funguje život...vieme chemicky zostaviť bunku, ale život jej nedáme, tak čo keby bol život založený na nejakom inom prvku?
ta mimozemstania mozu existovat bo ja som sa tym zaujimal a zistil som kopu veci ale asi malo z toho je pravda ale len tak vezmite si ked je vesmir taky velky tak neverim ze sme jedina civilizácia ako tolko planet mesiecov galaxii je tu a mimozemstania mozu napriklad byt uplne s necoho ineho mozu sa rozmnozovat klonovanim mozu dychat daco ine abo nemusia vobec dychat proste ked sa mame s niekim stretnut tak sa stretneme
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
156 komentov
Tana, život je určitý jav, ktorý je dosť špecifický a ojedinelý. Na jeho vznik treba špecifické podmienky a mimo Zeme nebol doteraz ťiaden vyšší život dokázaný. Som inak skeptický voči názorom, že mimo Zeme existuje čosi ako živé organizmy podobné tým pozemským.
A čo sa týka religiozity mimozemšťanov tak tu sa musím zasmiať nad danou otázkou , pretože na to, aby na ňu niekto mohol odpovedať, bez toho, aby si vymýšľal, by potreboval vedieť, či nejaký mimozemšťania existujú a pokiaľ áno, tak čo sú zač.
A čo tie blikajúce svetielka všade po svete čo sa objavujú na oblohe? Stíhačky? To určite.
A seriál Stargate (hviezdna brána) je najlepší na svete. Podľa mňa tam bolo niečo skutočné - existencia mimozemského života.
Hádam si nemyslíte, že sme jediní v celom vesmíre.
a podla vikipedie je este aj rasista, eurocentralista a zlodej (okradal uz svoj skautsky oddiel , samozrejme dnes uz nekradne, vlastni zabavny park na temu ufo a napisal niekolko dobre predavajucich sa knih...
pytal na jeho teorie nie nanho.Ktore nezastava len on sam ale je aj dost inich autorov.
vacsina jeho dokazov bola vyvratena uz v 70 rokoch a keby neboli aktzy x a narast sledovanosti takychto tem, nikdy by mu nikto nevidal 10tu knihu.
clovekom a opicami ,zaujimave ze oficialna veda
prisla aj na to ze piramidy v Gize su hrobkami faraonov aj ked na stenach piramid niesu ziadne
kresby co je na egyptanov zvlastne abo sochy na velkonocnom ostrove zeby ich postavili domorodci dlatami nezda sa mi to kedze skaly s ktorich su sochy vyrobene su velmi tvrde,pocybujem ze tieto dve veci by daniken abo niekto iny sfalsoval a su tu aj ine napr machupichu myslim ze opatovne posudenie niektorych veci by nebolo na skodu
clovekom a opicami "
A na to si ako prišiel?
No ohladom tych soch, pred 300 rokmi si jeden matematik napisal na okraj stranky " pre ziadne prvocisla v rade neplati x na 3 + y na 3= z na 3, da sa to jednoducho dokazat" matematici to riesili az do nedavna. to chces povedat, ze mu to vnukli mimozemstania?
Stonehenge: uz ho napodobili v niekolkych projektoch najviac sa mi pozdaval ked podsuvali pod kamene dreva a potom ich spalili...
Co sa tyka piramid: raz leti jedno inokedy druhe... mozno umrel a nemali cas to dokoncit ale
kazdopadne je v hre viac moznosti ako mimozemstania.
Na velkonosnych ostrovoch podla najnovsich vyskumov existovala vyspela civilizacia, ktora si znicila zivotne prostredie a je velkym varovanim pre sucasny svet. kamene: V starovekom Rime rezali mramor hodvabom, dnes sa stiepy kuskom drieka co sa namoci do vody... neviem ako ich opracovavali a nikdy ma to nejak nezaujimalo urcite mali na to nejaky fajn sposob.
makcu pikcu je jedno z mnohych miest v andach...
» skepdic.com/vondanik.html...
» www.skepticreport.com/ufo/daniken.htm...
» www.daviddarling.info/encyclopedia/D/...
» www.world-mysteries.com/pex_3.htm...
» en.wikipedia.org/wiki/Eric_Von_D...
ked si chcete objednat knihu navstivte:
» www.legendarytimes.com/...
neviem si predstavit ako v kamenolome rezu kamen hodvabom abo ako to robia drievkami ale to je asi nedostatok fantazie
a k machu pichu a ostatnim mestam v andachnejde o to kolko ich je ale ako, kde a na co su postavene
este v afrike yije jeden kmen ktori sa mislim vola dogonovia a tento kmen vie vsetko o dvojhviezde sirius a to nemaju teleskop
zaujimave nie
Na akom vývojovom stupni bola? A akým spôsobom sa zničila?
"myslim ze je skorej namieste teoria ze pyramidy su skor nieco ako trezor"
Trezor? Je to vôbec teória a ak je, tak o čo sa opiera?
"a k machu pichu a ostatnim mestam v andachnejde o to kolko ich je ale ako, kde a na co su postavene"
Boli postavené na bývanie ako každé mesto.
"este v afrike yije jeden kmen ktori sa mislim vola dogonovia a tento kmen vie vsetko o dvojhviezde sirius a to nemaju teleskop "
Čo všetko o nej vedia? Vedia jej presné chemické zloženie? Jej veľkosť, jej hustotu, hmotnosť, teplotu?
"Urcite existuju mimozenstania. Ved organizmus može byť omnohoviac prispôsobitelnejší ako si myslime. Možno nepotrebuju vodu či kyslik. Viete, že sa vyvinuli v inych podmienkach a teda aj uplne inak žiju. Snad viete čo myslim"
Áno, je to možné, žiaľ nie je to nič iné, ako len nedokázané tvrdenie.
Zaujímavý názor, len mi to nedá opýtať sa, že kde amazonii sú pyramídy?
Okrem toho, ešte by som rád položil všetkým jednu otázku, čo si myslíte, prečo ľudia túžia po poznaní mimozemského života, po bohoch a anjeloch, po nejakých vyšších silách?
precitaj si tento clanok je to tam vysvetlene:
» www.daviddarling.info/encyclopedia/S/...
Je treba presne definovať život, potom sa môžeme baviť, aké sú predpoklady k jeho vzniku.
k velk.ostrovom nemyslim ze ak bola ta civilizacia taka vyspela ze by sa znicila sama
definicia zivota:na totreba zistit na com je zivot zalozeny
Tak zatial caute....
Ja som sa len snažil poukázať na absurdnosť tvojho predhchádzajúceho tvrdenia, že to nechápeš a tým pádom považuješ za niečo od veci, za to už ja nemôžem.
To máš úplnú pravdu, nijak to nedokazujú, presne ako to nedokazujú nijaké psychické stavy v mysli človeka.
P.S.: Naubudúce nemusíš písať toľko zbytočných slov, stačí to podstatné, inak je v tom chaos a dosť zle sa to číta
Ak si myslis, ze mas pravdu tyk mi povedz ako z toho, ze "tie halucinacie su vsade rovnake", vyplyva, ze "nad nami cosi je". Podla mňa to z toho nevyplyva nijako.
"ak aj su preco ich ma kazdy rovnake?"
Tak ked ti toto nie je jasne, tak sa uz necudujem , ze nechapes, co som pisal. Maju ich rovnake, preto, ze mozog u vsetkych ludi pracuje v niektorych oblastiach svojej činnosti rovnako. Mnoho procesov v mozgu je u vštkych ludí rovnakých.
Ako to môžeš ty posúdiť? Čo ak ju nemáš práve ty a preto sa ti zdá, že ju nemám ja? Čo povieš na takéto tvrdenie?
tak preco nema kazdy rovnake halucinacie aj pri vysokych teplotach atd??? preco len pri klinickej smrti?
Pri klinickej smrti pracuje mozog inak, ako pri vysokych teplotach. Pri klinickej smrti dochádza k jeho odkysličeniu, k čomu bežne pri vysokých teplotách nedochádza a preto sa spúšťajú iné mechanizmy.
A nevolaj ma adko, lebo si začnem myslieť, ze si buzerant.
Bola to odpoveď na tvoju predchadzajucu otazku.
co sa tyka tej inteligencie nemozem to niako posudit
aspoń, že si to priznáš.
Ale je.
Ved to aj tak vyzera.
"kecas picoviny ku ktorim sa uz nebudem vyjadrovat"
To snad hovoriš o sebe, ale aspoň máš toľko slušnosti, že už tie svoje nezmysli vypisovať nebudeš.
A nabuduce rob menej trivialnych gramatickych chyb, ked už si tie logicke nedokazes odpustit.
Prevažne súhlasím s Typkom i keď dve nohy a dve ruky su jasny dôkaz D.
Možno s touto témov si ja s kámošmi lámem hlavu dlho.
Mimozemsky zivot moze byt napr. zalozeny na plazmatickom zaklade, cize z hladiska vzajomnej komunikacie by sme asi velku sancu nemali sa snimi porozpravat...
» www.bleskovky.sk/cl/100157/16656...
Tak možno tu bola nejaka ufo vojna....Ale kto koho v tej vojne nakopal do riti?
Hej poznám takých vyzerajú ako náckovia alebo ako hviezdna rota, a ich materskou loďou je Superstar III Veliteľmi hviezdnej flotily Lučenič, Habera a Dara Rolins.
A ktoré ufo nakopalo ktoré ufo?
Síce domnievám sa že vo vesmíre sú ufo vojny na dennom poriadku. A keď ľudstvo nespľundruje samo seba tak budeme v ďalekej budúcnosti tiež zapletený do nejakého podobného konfliktu.
Hej ako vravíš Jak vo starcrafte budeme sa byť s akými si prerastenými kobylkami. Námorná pechota sa bude mať čoho báť. Mariňáci budú nadávať v bahne že je to v riti a piloti si budú na vesmírnej stanici vyhrievať vajcia.
Tiež sa mi páčila hviezdna brána. Celý film bá dokonca aj serial bola ako nejaka televízna úvaha.
Tak ako vo filme možno sme v dávnych dobách za božstva uznávali mimozemské civilizácie ktoré nás navštevovali. Niektorý nas zotročovali a niektorí nás chránili a učili.
» en.wikipedia.org/wiki/Universe...
"There are more than one hundred billion (1011) galaxies in the Universe,[1] each containing hundreds of billions of stars, with each star containing about 1057 atoms of hydrogen."
je 100 miliard galaxii v znamom vesmire
a kazda obsahuje stovky miliard hviezd...
» space.newscientist.com/article/dn12466...
vsetci tu tvrdia ze "iny ako uhlik. zivot bol vyvrateny alebo musi byt na bazi energie blablabla..."
tu mate; zivot mozno existuje aj ako zdruzeny kozmicky prach zo schopnostou evolucie a reprodukcie
btw. voda a uhilk je vo vesmire velmi rozsirena
a este; O2 KYSLIK NIE JE POTREBNY, VZNIKA LEN KDE SU RASTLINY; sak existuju anaerobne organizmy aj co metabolizuju zelezo lubia teplotu 100-120 stupnov, to su extremofily
btw ked sa na zemi prvykrat objavil kyslik tak vyhynuli skoro vsetky tehdajsie mikroby lebo to bol pre nich smrtelny jed;
» en.wikipedia.org/wiki/Anaerobes...
a atmosfera a podmienky na zemi nesposobili vznik zivota, okrem teploty a vody zivot vytvoril prostredie na zemi, na ostatnych planetach sln. sustavy nie je atmosfericky O2 lebo lebo tam neexistuju rastliny a su tam nevhodne teploty
» sciencenow.sciencemag.org/cgi/content/ful...
moze pouzit aj ine riedidlo pre bunky alebo nemat bunky vobec...
» www.cv.nrao.edu/~awootten/allmo...
i v medzihviezdnych oblakoch su us zaujimave molekuly a to tam ide milionkrat pomalsie ako tu
a zivot ti vznikne hocikde ak mas vodu al. daco podobne zdroj energie par chemikalii a uhlik,blesky,sopky a asi miliardu rokov casu
nie je to zazrak, veda take slovo nepozna
a preco by sa do pekla mali mimozemske spolocenstva nejak zaujimat o zem, omg, ved je tu 200 miliard hviezd a ak maju taku techniku ako my tak detekuju akurat tak Jupiter a aj to z velkouu davkou stastia,
sme obycajni, face it, a nie nejake majstrovske dielo prirody,
ved dostat sa 480000 km na mesiac je pre nas velmi tazke, a nie stotisicky trilionov kilometrov v galaxii
sak uz 1 sv. rok je 9,6 trilionov km a najblizia hviezda je 4,5 sv. rokov, galaxia; k steedu od nas asi 30000 sv. rokov a k okraju asi 45000.
vesmir je velky a omnoho zaujimavejsi ako fantazmagorie o bohoch a mimozemskom povode ludstva
my sme vyvinute primaty nie experiment emzakov
btw urcite nevyzeraju ako ludia preto ze sance opakovania sa evolucie inde ako na zemi su nulove
a nie, bipedalita a ruky niesu nutne k inteligencii, dinovia by sa pokojne vyvinuli na inteligentne tvory ktore by manipulovali predmetnmi chvostom a chodidlami
kludne mozu prist daky mz, a cudovat sa, preco po 2 hodinach lizania ludskeho monitora nechutia ziadne slova
fakt, precitajte si o tom nieco seriozne a nie danikenove a ufologicke podvody o lodiach na mesoiaci konspiraciach a genetickom inzinierstve na ludoch
teda zivot bude mat nvzdy vnimatelnu podobu hoci napr. take magneticke zvieratka v jadre slnka ci jupitera by sme objavili celkom tazko..
Mi sme dosť civilizovaný a už sa bijeme prečo nie mimozemšťania? Môžu byť miérumilovný mimozemšťania a aj vojnychtivý, každá civilizácia je iná.
A navyše prečo by nemohla existovať forma života bez tela z inej dimenzie.... Tie fyzické zákony čo mi poznáme sú možno len vrcholkom ľadovca celého vedenie.
nedavno sa zistilo ze prave blesk je zrejme zodpovedny za vznik zivota. nasimulovali cca prostredie ktore bolo pri vznikani a formovani zeme a pravidelne do toho trieskali blesky..o par tyzdnov nasli malinke mikroby..ergo zivot.
Oni možno majú nejaké čudo čo dokáže ničiť hviezdy. A treba počítať i stým že sú aj inteligentné bytosti ktoré sa živia cudzopasne ako kobylky. Vezmi si akej primitívnej stavby tela sú mravce a tiež a tiež majú dosť primitívny spôsob života. Ale dokážu sa preorganizovať a vytvoriť perfektné spoločenstvo v ktorom má každý svoju úlohu. Síce mravce niesú paraziti ale tiež sa povedzme dostanú do potýčky z druhým mraveniskom a je s toho vojna.Vo vesmíre môžu žiť parazitické formy života ktoré sú organizované a tiež strpčujú život celému vesmíru. Sú jak hmyz a preto majú problém ich vykynožiť aj tie najvyspelejšie civilizácie ktorým parazitické formy dosť strpčujú život.
myslim si, ze by vo vesmire mohlo nieco existovat, ale urcite nie taki mimozemstania, ako ich pozname z filmov... skor si myslim, ze by to mohli byt podobne osoby ako my... ale urcite nie nejaki likvidatori... teda dufam
Vojna občas je riešenie ako to bolo vo Filme Deň nezávyslosti chcú prežiť musia bojovať proste vykinožiť ďalšiu civilizáciu aby mohli využiť ich zdroje... A prečo hovoríme že mimozemšťania sú tak vyspelí že chápu že vojna nieje riešením? Jednoducho našé malé mozočký nám nedovolia uvažovať o možných úvahach ale o utopistických predstavach... Bežne môžu prísť nejaký kozmický piráti ako v Komixeoch o Kruanovi a zrobíť si tu na zemi pánstvo....
parádny ujeb