Mám na mysli človeka, ktorý nemá partnera ale má priateľov prípadne aj nemá človek je vraj spoločenský tvor ale niekomu samota vyhovuje a má rád svoj priestor a poriadok
Je možné aby niekto bol celý život sám a nebolo mu to ľúto?
Ved je plno takych ludi a su spokojni a vela ludi sa vo vztahoch viac trapi jak tesi. Ja ked nenajdem niekoho s kym mi to bude vyhovovat, nebudem revat ,aj ked budem sam, budem sa snazit robit, to co ma naplna, je vela sposobov ako prezit happy life, hlavne je jak si to nastavis v hlave.
Ak je nespoločenský asexuál,tak asi je to možné,ale to potom neviem,čo konkétne ho robí šťastným. Lebo aj ked nemáš nejaký vážny vzťah,tak nejaké nezáväzné sa občas objavia,čiže nie si úplne sám,bez kontaktu s inou osobou. Alebo ak nemáš nejakých blízkych kamošov,ale niekde v bare,na diskotéke alebo hocijakej inej akcii s niekym komunikuješ,máš sociálny kontakt,nebavíš sa len s hlasom vo vlastnej hlave.
určite môže byť, záleží od toho aký je, ked je zvyknutí byť sám a nemá rád spoločnosť tak nepotrebuje ani partnera a dokonca ani priateľov
môže to byť napríklad človek, ktorý má isté sny, poprípade chce viac karieru ako rodinu a pod
@unknownboy nie, nikde to nie je zadefinovane. Ak mi teda tvrdis, ze keby si mal peniaze, pracu, auta, robil by si veci, ktore mas rad, mal by si priatelov (ktori by si pravdepodobne raz nasli partnerov), ak by si toto vsetko mal a nepotreboval pri tom niekoho milovat a byt milovany, a predsa by si bol ozaj stastny, potom klobuk dolu. Daj mi o 50 rokov vediet, ako sa ti dari.
Myslím si, že môže byť šťastný, aj niekoľko rokov, ale nie na celý život... Neustála samota podľa mňa človeku neprospieva a každý sa raz dostane do momentu, keď sa zadíva na nejaký šťastný pár, alebo rodinu s deťmi a uvedomí si, aký je jeho život prázdny, pretože nemá komu zveriť to čo cíti.
Myslím si, že je v nás niečo viac než len pudová potreba rozmnožovať sa a uspokojovať svoje základné problémy a že každý potrebuje cítiť spriaznenosť s inou osobou, aby on sám mohol byť "úplný".
ja osobne nemozem. snazil som sa naucit sa to ked som si uvedomil, ze vzhladom na moje naroky je sanca najdenia idealnej partnerky prakticky nulova, ale nejde to. proste sam stastny niesom a asi ani nebudem. naucil som sa teda aspon zit normalne a mat pici, co sice nieje idealne, ale je to lepsie nez sa kvoli tomu zozierat. ale je to velmi individualne, je mnoho ludi, ktori su stastni aj sami.
Ale hej, asi kazdy to citi trochu inak. Mna bavi mat sem-tam nejaky romanik, ale urcite si nemyslim, ze zazracnym a jedinym sposobom, akym mozem byt stastny je zucastnovat sa nejakeho dlhodobeho monogamneho partnerstva - klobuk dole pred ludmi, ktori zvladaju po 5+ rokoch spoluexistovat x) Mi to pride ako ovela tazsia alternativa, nez spoliehat sa len sam na seba.
tak začnem tým ,že hned v uvodnom texte si protirečíš....človek čo má priatelov nie je sám,ale je slobodný a to je kurva velký rozdiel ktorí si ludia nedokážu nacpat do tej dutej hlavy a vytáča ma ked mi niekto povie,že som sám a kedy si už najdem priatelku....
Neviem prečo tupí ludia väčšinou nadradzujú vztahy nad slobodou. Velakrát som už počul vetu "ja mám aspon vztah narozdiel od teba". A čo kurva akože teraz? To,že je niekto slobodný neznamená,že ho nikto nechce,že nemá sexuálny život,že jemu sa nepáčia nejaké ženy atd. Proste sloboda je uplne rovnaká volba ako vztah a nie je viac ani jedno ani druhé,obe majú výhody aj nevýhody.
Ja osobne som bez partnerky roky a som úplne štastný a vyhovuje mi to. Tým netvrdím,že nechcem partnerku ,ale určite nie nasilu,že rýchlo nejakú musím mat lebo už mám 24 rokov a ešte som nemal dlhodobý vztah čo si o mne ludia pomyslia. No mám fpiči čo si pomyslia tupci tupí neandertálski.
Stastie nie je vztah/sloboda ale môže byt,je to každého osobná vec ako si to v tekvici urovná čo sa života týka. Ja som štastný aj slobodný a budem štastný aj ked nájdem ženu,ktorá mi bude vyhovovat. Ak ju nenájdem radšej budem štastný sám ako neštastný s niekým.
Inak ak by niekto mal pripomienky k tomu,že nadávam všeobecne na ludí tak áno v poslednom čase ma neuveritelne vytáča zmýšlanie 98% ludí.
odkedy mám vzťah závidím ľudom čo ho nemajú ... asi tak ako keď človek čo nemá by chcel niekoho tak ja by som chcel samotu, bohužiaľ som tak super, že mi baby nedajú pokoj
@padre557 Pokiaľ máš priateľov tak je všetko dobré. Ale čo povie ten čo nemá ani priateľov. Šťastný je ten ktorý je spokojný sám zo sebou. Spokojný sme keď nájdeme zmysel života. ( bože to znie tak klišovito - gičovo ) A ako nájsť zmysel života ? Odpoveď je : VIKTOR EMANUEL FRANKL
Osamelý som celí život a posúva ma to len v pred. Neupriamujem svoju myseľ na sex pri ohni niekde pod hviezdnou oblohou keď nieje s kým. Upriamujem sa na seba-rozvoj. Prestal som fajčiť a začal som cvičiť , lebo nechcem vyzerať jak všetci s veľkým pupkom. Tak tiež odmietam umrieť na rakovinu alebo infarkt a v 60tke. Venujem sa tvorivým veciam , videá , hudba , lebo to čo vytvorím je to jediné čo možno po mne zostane. Alebo chystám nalepiť veľkého smajlíka na zastávku lebo ľudia sú dnes taký ustarostený skrz pičovín. ( nudný stereotypný život )
Ja si myslím že áno, ale na menej percent akoby bol so svojou vysnívanou/ nevysnivannou polovičkou. Ale na druhej strane verím že sú ľudia ktorý k šťastiu potrebuju zdravý partnerský vzťah a do konca života ho z nejakého dôvodu nenájdu, čiže nikdy nebudú štastný. Ale z vlastnej skúsenosti možem povedať že hlavný a základný faktor štastia je podľa mna zdravie , nie žiadne vzťahy , ked sa človeku podlamuje zdravie všetko ide dolu vodou, a zas ked je zdravý má STRAŠNE veľa možnosti ako byt štastný.
Ja konkretne potrebujem k stastiu partnera a deti...ak bude to, bude to vplyvat aj na ostatne veci ako napr. kariera, no a aj zdravsia budem ako som..celkovo budem normalnejsia na ludi ja aj celkom chapem,preco sa niektore stare dievky spravaju zakomplexovane
som sám 6 rokov, už to bude 7... mám rád svoj priestor a už to bohužiaľ, alebo bohuvďaka, asi aj tak zostane a určite nie je partnertka jediná vec na svete, ktorá dokáže človeka spraviť šťastným... mám okolo seba rodinu, dobrých ľudí, prírodu, cestovanie a nejak mi to vyhovuje a som spokojný nemôžem mať predsa všetko... (možno niekedy v ďalekej budúcnosti to budem cítiť inak) naviac by ma dlhodobejšie zotrvanie na jednom mieste asi duševne rozložilo...
Nikdy nikto nebude 100% šťastný, sám alebo nie. Vždy sa nájde niečo, čo ho v tom onom ... neteší. Ale o tom je život, nie je ani biely ani čierny. On je strašne pestrofarebný - sám som, a sem tam áno, závidím párom a sem tam si hovorím, že aké je super byť sám, nikomu a ničomu sa neprispôsobovať a tak. Ale socializujem sa neustále.
samota ubija cloveka a prebudza zvieracie instikty. Byt vo vztahu, to su same starosti a mysliet za dvoch, vyplna vsak dobre cas, ale ja uz som si sposob nasiel ako si vystacit, lenze treba sa podelit o udely a rodicia nebudu stale pocuvat. Byt stastny v nefungujucom vztahu, stastny po rozchode, stastny po smrti? To su vyzvy, zmen vsetko, ak ti nic nevyhovuje. Ja som dobrovolne slobodny, jedna ma opustila, druha bola kurva, tretiu som nechal, no a dalsie som dostatocne nepoznal. Byt v mojej hlave stastny vo vztahu, to chce davju sebazaprenia, nechcem sa predstierat, mnohym babam vadi, ze som tichy a nezabavny, mne to tiez vadi, ale to som ja. Najdem si taku, ktora bude schopna vidiet realitu, nedomyslat si a rozmyslat. Hej a serie ma, ze si musim preberat, no v inom pripade som v poriadku, nedokazem si vsak najst babu na jeden vecer, to radsej pouzijem internet. Avsak byt krajsi, este viac by sa to zmenilo, ale ja sa nezameriavam na kratkodobe pocity, vsak ani pekni ludia vo vztahu nemusia byt stastni. Krasa je to prve na co hladim, prve co ma zaujme, slova nezmyselne vyradim, ostane len pocit z nej. Byt stastny vo vztahu, tak to potrebujem budovat od zaciatku, hoc milovat viem len rovnako, no spravat sa viem niekedy dost zvlastne. Byt stastny pre mna je komplikovane, mat babu znamena byt lahsi a nie si pridavat bremeno, mat lasku je najvacsia cennost, v takom pripade je to unikatnost, z lasky sa nenajem, no z jedla sa nenalaskam, zivot rozmanity je stastny, zivot o dovode a niecim. Stastie je vrtkave, mozes ho vycerpat az na dno, predavkovat sa, nemat dostatok, vztah vsak pridava, v mojom zivote chyba, no byt slobodny na tento cas mi vyhovuje, bez zabran klamem sam seba a menim zivot podla seba a nepocuvam ako empat, cisto cielene a bez dlheho rozmyslu. Mat tak babu, co mi rozumie a podporime sa navzajom, zivot mam lahsi, no nie len podpora, zena je na zivot a nielen z casu na cas, ked mi ziadna neda. Rozpisal som sa vlastne o nicom. Byt zivot je komplexny a musis sa nan pozriet sirsie, vyssie a detailnejsie, len ho nezi podla noriem a druhych prikazov, len tvoje pravidla a principy sam pochopis, zbytocne tlacit na papier, ze osamelost je zlo. Meni ta, ale neubudne z teba, tak preco ho odvrhnut od stastia. Privela zamyslania, na dnes stacilo.
Nie, šťastný môžeš byť len vo vláčiku kde ťa zo zadu dáva parta buzerantov... Ale nie, v skutočnosti nie sme šťastný nikto, ide len o látku v mozgu ktorej proces vypúšťania do systému si zautomatizujeme na základe podnetov, ktoré ami uprednostníme a vylučovanie tejto látky na ne naviažeme.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
môže to byť napríklad človek, ktorý má isté sny, poprípade chce viac karieru ako rodinu a pod
ja by som tiež vedela byť šťastná aj bez frajera, kebyže mám fakt dobrých kamošov.
ale nemám ani frajera ani kamošov, tak je to v prdeli.
ak je aj bez priatelov? nie
Ale nie každý na to má si myslím, ludia potrebujú byť lúbení...
Myslím si, že je v nás niečo viac než len pudová potreba rozmnožovať sa a uspokojovať svoje základné problémy a že každý potrebuje cítiť spriaznenosť s inou osobou, aby on sám mohol byť "úplný".
lepšie mi je samému, byť voľný, bez nejakej kontroly
Neviem prečo tupí ludia väčšinou nadradzujú vztahy nad slobodou. Velakrát som už počul vetu "ja mám aspon vztah narozdiel od teba". A čo kurva akože teraz? To,že je niekto slobodný neznamená,že ho nikto nechce,že nemá sexuálny život,že jemu sa nepáčia nejaké ženy atd. Proste sloboda je uplne rovnaká volba ako vztah a nie je viac ani jedno ani druhé,obe majú výhody aj nevýhody.
Ja osobne som bez partnerky roky a som úplne štastný a vyhovuje mi to. Tým netvrdím,že nechcem partnerku ,ale určite nie nasilu,že rýchlo nejakú musím mat lebo už mám 24 rokov a ešte som nemal dlhodobý vztah čo si o mne ludia pomyslia. No mám fpiči čo si pomyslia tupci tupí neandertálski.
Stastie nie je vztah/sloboda ale môže byt,je to každého osobná vec ako si to v tekvici urovná čo sa života týka. Ja som štastný aj slobodný a budem štastný aj ked nájdem ženu,ktorá mi bude vyhovovat. Ak ju nenájdem radšej budem štastný sám ako neštastný s niekým.
Inak ak by niekto mal pripomienky k tomu,že nadávam všeobecne na ludí tak áno v poslednom čase ma neuveritelne vytáča zmýšlanie 98% ludí.
ale ja nemôžem.
Nikdy nikto nebude 100% šťastný, sám alebo nie. Vždy sa nájde niečo, čo ho v tom onom ... neteší. Ale o tom je život, nie je ani biely ani čierny. On je strašne pestrofarebný - sám som, a sem tam áno, závidím párom a sem tam si hovorím, že aké je super byť sám, nikomu a ničomu sa neprispôsobovať a tak. Ale socializujem sa neustále.