myslim že jasna otazka...veríte veštkyniam,veštcom...?...šamanom(v krajinach tretieho sveta)..?....je to blud?lahky zarobok?či naozaj vynimočná vlastnosť ľudí, žijúcich medzi nami...?
ja som neverila.. ale moja sesterka bola u jednej.. a ta jej do oci povedala vsetko o nej.. co ona sama nikdy nikomu nepovedala.. proste myslienky a tajomstvaa.. tak si myslim.. ze niekto moze mat nejakuu tu vynimocnu schopnost..
jasnacka aj ja sa poznam s ludmi podobnymi dostat sa do podvedomia druhej osoby je haluska akoze ozaj ked clovek uvolni potrebne neurony dostane sa do psychiky zvieracej a tato risa napovie vela ohladom toho co sa okolo teba deje
tak neviem mne sa velmi casto plnia sny.... ale za ziadny by som ruku do ohna nedal ze sa splni takze je to take no ... ja mam na to svoju teoriu neexistuje nic ako nahoda existuje len sled udalosti ktore v urcitej matematickej rovnovahe vytvaraju dalsi sled udalosti a tak dalej a tak dalej a mozog mozno urcitym spobom vie takto vdaka logike predvidat co sa stane v blizkej buducnosti trebars aj ked snivame ale neverim ze sa mi niaka ciganka pozrie na ruku a povie mi co ma naozaj caka...
Vediet o cloveku veci ktore mu nikto o tom druhom nepovedal je tzv Cold reading a jedna sa o vcelku zlozitu psychologicku techniku s vestenim to nema nic spolocne
Folkgrapp ...ja sa tu len pytam...a otazka znela ci moze niekto predpovedat buducnost ..nezaoberala som sa minulostou ci osobnostami..to by som potom mohla spomenut aj Nostradama a podobne...takze tak..
Neverim, ze existuje jedina buducnost pre vsetkych! Je ich nekonecne vela, a kazdy nas cin utvara niektoru z nich. Neverim, ze som otrokom determinizmu, predurcenej buducnosti, ktoru niekto moze predpovedat. Podla mna kvantova fyzika (deje na malych mierkach, aj nasho mozgu) nam moze zabezpecit "slobodnu volu". Uvazuje sa o tom vo vedeckych kruhoch, no zatial o tom vieme len malo.
Mam taku hmlistu laicku predstavu. Kvantove objekty neexistuju v konkretnych stavoch, az kym na ne nepouzijeme meranie. Potom skolabuju do urciteho stavu, predtym su hodnoty parametrov akoby rozmazane cez urcity interval. Znamy paradox, ktory vznika prenesenim tychto bizarnych zakonov do makrosveta je Schrodingerova macka
Mame uzavrety bunker a v nom: zivu macku, trochu radioaktivnej latky (take mnozstvo, ze pocas jednej hodiny sa rozpadne s 50% pravdep.), Geigerov pocitac, kladivo a sklenu ampulku s kyanovodikom. Pokial sa radioaktivne atomy rozpadnu, Geigerov pocitac to zachyti a pusti kladivo na ampulku, ktora sa rozbije, kyanovodik sa uvolni a zabije macku. Ked ponechame system bez vonkajsieho zasahu, mozno povedat, ze macka je po hodine ziva, ak sa nerozpadol ziadny radioaktivny atom. Takyto rozpad je plne kvantovy dej. Podla naznacenej interpetacie kvantovej fyziky (Copenhagenova, existuje aj x inych) kym sa NEPOZRIEME (neprevedieme meranie), je atom sucasne v oboch stavoch - rozpadnuty aj nerozpadnuty. Tym padom sa to prenasa aj na macku, ktora je ziva aj mrtva naraz v okamihu, ako sa pozrieme dovnutra bunkra (prevedieme meranie), macka skolabuje do konkretneho stavu - ziva alebo mrtva (kolaps vlnovej funkcie). Otazka je, naco nam je taky nezmysel, ked macka je akoze zivomrtva len ked to nijakym sposobom nemozme zistit, pricom kazdy sposob zistenia nas privedie k tomu, ze macka je len ziva alebo len mrtva (pre prax to teda nema zmysel, je to ako s tou polemikou o slobodnom vedomi). Inak existuje este moznost povedat, ze macka prevedie meranie na sama na sebe, alebo pocitac prevedie meranie na macke, a preto macka skolabuje do jednoznacneho stavu, aj ak sa tam clovek nepozrie Cele je to trocha cvokina, vedci tiez maju dnes problem presne definovat co je to vlastne to meranie a kto ho moze prevadzat. No na malych mierkach sa kvantove objekty realne takto spravaju a daju popisat. A ten moj vymysleny nazor je, ze aj v nasom mozgu mozu existovat vsetky mozne (kvantove) stavy, no kolapsom mozme dospiet k jednotlivym urcitym stavom, ktore su vsak NEPREDPOVEDATELNE, teda pre mna NAHODNE a tym padom mame SLOBODNU VOLU
Ale aby som nebol jednostranny, skusim sa na to pozriet aj inak. Mam celkom rad parapsychologiu Je brana viacmenej ako pseudoveda, ale myslim, ze sa najdu pri mnzstve podfukov aj seriozne potvrdene udalosti. A to ze to zatial nevieme vysvetlit - Nadprirodzene je len prirodzene, ktoreho zakony zatial nepozname (Agatha Christie)
Na dlhodobe predpovedanie buducnosti nie som ochotny verit ani v tomto ohlade, no pripustil by som (hlavne keby som bol sam konfrontovany s dokazom) prekoginiciu - kratkodobe predvidanie. Cital som o istom experimente: Ludi s psi schopnostami (konkretne touto samozrejme) posadili pred monitor. Vzdy 10 sekund bola cierna obrazovka, potom sa ukazal nejaky obrazok, zasa cierna obrazovka atd. Obrazky mali rozny podton - agresivita, sexualita atd. vyberali sa nahodne, nikto nevedel, aky bude nasledovat. Ani testovani nevedeli vopred povedat, co za obrazok pojde. Lenze ich telo to vedelo Biologicke reakcie su dobre zmapovane - napriklad pri obrazku so sexualnym podtonom sa zvysi prekrvenie koncekov prstov atd No a testovani, ktorych biologicke reakcie sledovali, vykazovali SPRAVNE fyzicke zmeny este PRED TYM, ako nasledujuci obrazok uvideli. Teda ich telo spravne reagovalo este kym nemalo sancu vediet, aky obrazok bude nasledovat...
Ktovie
Na margo Nostradama a pod... Nechcem to zasa obkecavat, no predpovedat ze bude nejaka vojna resp. nejaky diktator je zaruceny uspech u povercivych, lebo VZDY bude NEJAKA vojna ci NEJAKY diktator, na ktoreho sa da proroctvo nasit. Hlavne ak su to vagne pisane metaforicke reci, ktore si mozno vysvetlit tak, aby to zapadalo na hocico. To je ako s analyzou basni na slovine - minule som mal kreativnu naladu tak som si vymyslal uplne sprostosti, profka oo to je uzasne aky literarny talent a to som dristal sprostosti co ma napadli zaobalene do fraz a literarnovednych kecov
catmartina....rozumiem..a dostala is rozumnu odpoved...lebo na blbe otazky blba odpoved..ak by nekdo videl buducnost tak by mlcal..lebo by sa jej zhrozil..pretoze by vedel ked yumrie..vedel by ako sa vsetko skonci..a to nie je pre cloveka aby to vedel..
keby nekdo vidi budunost tak sa zabrani vrazam nestiastiam a vsetkemu...a y co vravia ze vidia buducnost su hajzli..ktory chcu len prachy..staci ti taka odpoved...
takze ja verim vsetkym tym tetam v telke ako teodora a neviem aka dora...vsak to je normalne,ze hned ked niekto do tv zavola,takz hned vedia vsetko o tom clovekovi a to len z toho,ze pocutia jeho hlas!!!...catmartina sa len pytala,tak do nej nep*cujte!
exituje tolko neprebádaného..a to najneprebádanejšie je náš mozog..určite že existuju ludia so zvlaštnymi schopnosťami..a predpovedať to čo sa môže stať abo aj stane je jedna z nich...
Tak teda v prítomnosti môžeme s istotou hovoriť o budúcnosti len v jednom jedinom prípade: ak s istotou vieme, že v prítomnosti jestvujú príčiny budúcich udalostí. Ak zo šikmej veže v Pise pustím olovenú guľu s hmotnosťou 10 kg, viem s istotou, že o chvíľu padne na zem a urobí tam poriadnu dieru. Viem to tak isto preto, lebo viem, že na každé teleso pôsobí stále (a teda aj teraz) gravitačná sila. Ak hodím kocku, neviem s istotou vôbec nič: vypadnúť môže ktorékoľvek zo šiestich čísel. Ak sa niekto hrá na proroka, ktorý vie predpovedať aké číslo vypadne na kocke, tvrdí, že pred hodom kocky pozná príčinu, ktorá vypadnutie tohoto čísla spôsobí. Ale to nikto nemôže vedieť, pretože taká príčina ani nejestvuje: v každom hode je to iná príčina. Ak tvrdíte, že áno, povedzte mi, prosím, ako vyzerá príčina, ktorá spôsobí vypadnutie čísla šesť?
no clovek moze predpovedat buducnost aj ked by som to tak nenazvala.... prave preto su na to vselijake (ako to niektori nazyvate) ,,magicke´´ pomocky aj ked to vlastne nie su magicke pomocky, su to len predmety, ktore vyzaruju velke mnozzstvo energie a ak je vase podvedomie natolko vytrenovane ze dokaze s nimi pracovat, viete sa prepracovat k moznej buducnosti. Nikdy nie je fixna, pretoze vy mozete vediet co sa stane a mozte ale nemusite sa tym riadit je na vas co spravite s tou informaciou
Určite sa to dá. Stačí len prepočítať ako sa budú pohybovať všetky elementárne častice v určenom čase a všetko vám tam vyjde. Len na tom ešte pracujet.
Samozrejme ľudia ako prognostici sa tomu venujú a robia ničeo podobné a majú celkom slušnú základňu v matematika ako je napr. Teoria chaosu a samozrejme sú čoraz lepšie počítače.
A prečo si "veštkyňa" nevyveští, čísla, ktoré padnú v lotérii?? Alebo prečo nevarujú pred nejakými katastrofami?? Je jednoduché niekomu "vyveštiť" že zomrie. Ale prečo nevyveští: v stredu o 17:00 cestou na mlieko vás zrazí modrá škodovka. Nechoďte tam. A keď už by sa teoreticky dala vidieť budúcnosť, prečo nie aj minulosť? Koľko záhad by sa vyriešilo...
Aloika - nie je vestica ako vestica...vo svete su vestci, ktorym nemusis nic o sebe povedat a oni ti povedia aj take veci, co mozes vediet len ty sama...a predpovedali aj katastrofi, ktore sa potom skutocne stali...jasne, ze nebudem verit nejakej Gine
Jednoznačne môžem povedať že predpovedať budúcnosť sa dá. Moja mamka to vie, pretože vždy kým začne pršať, tak jej začne vibrovať koleno a my už dopredu vieme že máme ísť zvesiť prádlo.
ja som na veštenie a magov neverila , vzhladom na to že ma viackrat oklamali moj nazor apohlad na magiu zmenila jedna pani z Kysuc vola sa desana , v tažkej životnej etape mi pomohla a to doslova zazračne ked už nadomnou každy zlomil palicu.
je pravdou že na slovensku je vela podvodníkov a klamarov ktorí vytahuju z ludí peniaze a nevedia o magii a veštení nič tolko moj pohlad a skusenosti
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
a prečo by sa to nedalo?? veď aj v apokalypse máte že príde koniec sveta a podobne - čiže predpoveď budúcnosti. tak prečo by sa to nedalo??
Ja neverim ani realite.
Veď najväčším veštcom na svete bol vraj Ježiš.
V neho veríš?
Mam taku hmlistu laicku predstavu. Kvantove objekty neexistuju v konkretnych stavoch, az kym na ne nepouzijeme meranie. Potom skolabuju do urciteho stavu, predtym su hodnoty parametrov akoby rozmazane cez urcity interval. Znamy paradox, ktory vznika prenesenim tychto bizarnych zakonov do makrosveta je Schrodingerova macka
Mame uzavrety bunker a v nom: zivu macku, trochu radioaktivnej latky (take mnozstvo, ze pocas jednej hodiny sa rozpadne s 50% pravdep.), Geigerov pocitac, kladivo a sklenu ampulku s kyanovodikom. Pokial sa radioaktivne atomy rozpadnu, Geigerov pocitac to zachyti a pusti kladivo na ampulku, ktora sa rozbije, kyanovodik sa uvolni a zabije macku. Ked ponechame system bez vonkajsieho zasahu, mozno povedat, ze macka je po hodine ziva, ak sa nerozpadol ziadny radioaktivny atom. Takyto rozpad je plne kvantovy dej. Podla naznacenej interpetacie kvantovej fyziky (Copenhagenova, existuje aj x inych) kym sa NEPOZRIEME (neprevedieme meranie), je atom sucasne v oboch stavoch - rozpadnuty aj nerozpadnuty. Tym padom sa to prenasa aj na macku, ktora je ziva aj mrtva naraz v okamihu, ako sa pozrieme dovnutra bunkra (prevedieme meranie), macka skolabuje do konkretneho stavu - ziva alebo mrtva (kolaps vlnovej funkcie). Otazka je, naco nam je taky nezmysel, ked macka je akoze zivomrtva len ked to nijakym sposobom nemozme zistit, pricom kazdy sposob zistenia nas privedie k tomu, ze macka je len ziva alebo len mrtva (pre prax to teda nema zmysel, je to ako s tou polemikou o slobodnom vedomi). Inak existuje este moznost povedat, ze macka prevedie meranie na sama na sebe, alebo pocitac prevedie meranie na macke, a preto macka skolabuje do jednoznacneho stavu, aj ak sa tam clovek nepozrie Cele je to trocha cvokina, vedci tiez maju dnes problem presne definovat co je to vlastne to meranie a kto ho moze prevadzat. No na malych mierkach sa kvantove objekty realne takto spravaju a daju popisat. A ten moj vymysleny nazor je, ze aj v nasom mozgu mozu existovat vsetky mozne (kvantove) stavy, no kolapsom mozme dospiet k jednotlivym urcitym stavom, ktore su vsak NEPREDPOVEDATELNE, teda pre mna NAHODNE a tym padom mame SLOBODNU VOLU
Na dlhodobe predpovedanie buducnosti nie som ochotny verit ani v tomto ohlade, no pripustil by som (hlavne keby som bol sam konfrontovany s dokazom) prekoginiciu - kratkodobe predvidanie. Cital som o istom experimente: Ludi s psi schopnostami (konkretne touto samozrejme) posadili pred monitor. Vzdy 10 sekund bola cierna obrazovka, potom sa ukazal nejaky obrazok, zasa cierna obrazovka atd. Obrazky mali rozny podton - agresivita, sexualita atd. vyberali sa nahodne, nikto nevedel, aky bude nasledovat. Ani testovani nevedeli vopred povedat, co za obrazok pojde. Lenze ich telo to vedelo Biologicke reakcie su dobre zmapovane - napriklad pri obrazku so sexualnym podtonom sa zvysi prekrvenie koncekov prstov atd No a testovani, ktorych biologicke reakcie sledovali, vykazovali SPRAVNE fyzicke zmeny este PRED TYM, ako nasledujuci obrazok uvideli. Teda ich telo spravne reagovalo este kym nemalo sancu vediet, aky obrazok bude nasledovat...
Ktovie
Na margo Nostradama a pod... Nechcem to zasa obkecavat, no predpovedat ze bude nejaka vojna resp. nejaky diktator je zaruceny uspech u povercivych, lebo VZDY bude NEJAKA vojna ci NEJAKY diktator, na ktoreho sa da proroctvo nasit. Hlavne ak su to vagne pisane metaforicke reci, ktore si mozno vysvetlit tak, aby to zapadalo na hocico. To je ako s analyzou basni na slovine - minule som mal kreativnu naladu tak som si vymyslal uplne sprostosti, profka oo to je uzasne aky literarny talent a to som dristal sprostosti co ma napadli zaobalene do fraz a literarnovednych kecov
keby nekdo vidi budunost tak sa zabrani vrazam nestiastiam a vsetkemu...a y co vravia ze vidia buducnost su hajzli..ktory chcu len prachy..staci ti taka odpoved...
Samozrejme ľudia ako prognostici sa tomu venujú a robia ničeo podobné a majú celkom slušnú základňu v matematika ako je napr. Teoria chaosu a samozrejme sú čoraz lepšie počítače.
je pravdou že na slovensku je vela podvodníkov a klamarov ktorí vytahuju z ludí peniaze a nevedia o magii a veštení nič tolko moj pohlad a skusenosti