Môžem maturovať z anglického jazyka,keď ho mám ako 2. cudzí jazyk?
Ahojte..Od tohto roku som prváčka na gymnáziu a už teraz viem,že maturovať by som chcela z angličtiny..Ale bohužiaľ ako prvý jazyk mám nemčinu,kedže som sa ju učila na ZŠ a škola mi to nedovolila vymeniť..Takže otázka je dosť jasná. Môžem maturovať z ang.
a mam na vas jednu otazocku este..ze ked budem teda maturovat z angliny ktoru mam ako 2. jazyk, tak potom uz nemusim maturovat z nemciny,ktoru mam ako 1. jazyk.. alebo maturita z 1.cudzieho jazyka je povinna? dakujem vam ludia
@lucy3 možeš maturovať iba z jedného jazyka, kludne iba z angliny. ak si na gympli, tak je povinná maturita na úrovni B2, ak nie si, tak stačí B1. ale ak mám pravdu povedať, maturita na B1 je fakt lahká. ja som mal neminu ako druhý jazyk na gympli, maturoval som z nej na úrovni B1 a dostal som 1 z maturity
Teraz na začiatku by sa ti to ešte malo dať zmeniť. To že si sa predtým učila nemčinu nič neznamená lebo strašne veľa ľudí sa s tých predošlých rokov takmer nič nenaučilo a na strednú prídu úplne mimo a učia sa jazyky takmer od nuly. A ty si ešte len teraz začala chodit tak by si to mala nejak skúsiť vyriešiť zo zástupkiňami a riaditeľom ale to tiež dosť záleží od ochoty podľa mňa.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
ale viem, že odvtedy sa toho strašne veľa menilo a myslím, že to závisí od školy
u nás musíme z pokročilého jazyka maturovať na úrovni B2, ale môžeme si vybrať aj druhý jazyk a tam si môžeme vybrať aj úroveň.
ale može sa to ešte 300x zmeniť kym ty pojdeš maturovať
a mam na vas jednu otazocku este..ze ked budem teda maturovat z angliny ktoru mam ako 2. jazyk, tak potom uz nemusim maturovat z nemciny,ktoru mam ako 1. jazyk.. alebo maturita z 1.cudzieho jazyka je povinna? dakujem vam ludia