Myslíte si, že dnešné deti sú iné ako sme boli my?
Ja pracujem (brigádujem) s deťmi a dnes mi povedalo jedno dieťa že si chce dať vytetovať, keď bude veľká ako "sexuje s jedným chlapom z noc a deň".. a ona mala 5 rokov.. nechápem tomu, vôbec. Rodičia sa o tie deti už vôbec nestarajú? A zase mám kamošku kt
prostredie v ktorom žijú sa mení, napr. zapni telku a pozri aký baľast vysielajú, toto keby mi rodičia v minulosti nezakazovali dodnes by som také bludy pozeral a už len z toho si viem predstaviť aké inviduá môžu vzniknúť ..
Deti samy o sebe sú super. Tu ide len o to, aké prostredie ich formuje. Neexistuje niečo také, že deti všeobecne. Máš skazené deti a neskazené deti. Skazených rodičov a neskazených rodičov. Skazené prostredie a neskazené prostredie. Včera, dnes aj zajtra. Hodnoty spoločnosti sa menia a spoločnosť s nimi. A decká na to doplácajú, lebo si berú role model z ľudí, ktorí idú zlým príkladom. Decko nerozumie, prečo by sa malo správať inak ako jeho primárna sociálna skupina, keď iné správanie nevidí a nevie ho porovnať, zhodnotiť...a potom, keď vyrastie, jeho vlastní rodičia a celá spoločnosť ho vyhlásia za "hnusnú skazenú mládež ktorá si nič neváži" Bodaj by nie, deti sú zrkadlo!
@alfirin ja si myslim že dneška doba je postavena na hlavu, a k tomu čo si pisala stalo sa mi to isté, ked som bola mala hravali sme sa všetci na ihrisku lenže ludom to neskutočne vadilo lebo bol samozrejme hluk a tak je teraz ihrisko 24hod prázdne, deti sedia doma za počítačom a čo je ,,hranie sa vonku" nemaju ani potuchy, podla si to dospeli sami zapričinili že ich deti su teraz take ake su
doba sa meni a aj deti. my sme teda vacsina mala to stastie že sme nemali FB a počitače a tie PChry..
ani to vlastne neni priamo ich chyba, ale aj mne to je luto ked dim takych soplov ktorí majju tak 5 rokov a sedia na lavičke a hraju sa na mobiloch namiesto toho aby sa vrtali v piesku..
@sibell810 mi dačo hovor, ja keď som bola malá, bola som u babky na dedine a bolo nás tam 5detí.. a chceli sme hrať futbal.. a nemohli sme lebo dedo chcel pozerať telku.. no super to bolo naozaj..
Nemyslím si, že vo svojej podstate sú iné. Ani čo sa týka tých sexuálnych záležitostí. Ale sú zmenené IT technológiami. Aj malé deti sú často na PC a vedia na ňom robiť všetko možné. Ja som sa tak akurát hrala puzzle a míny u rodičov v práci a raz týždenne som chodila na počítače, kde som hrala Prehostoric. A internet sme doma mali až nejak od mojich 17 rokov.
Keď som ja bola malá, tak som od staršej generácie počúvala ako dnešné deti nechodia von (že kedysi boli vonku celé dni počas takmer celého roka, ak práve neboli v škole). A teraz sa mi zdá, že deti ešte menej chodia von. Ale nie je to také tragické, skôr sa obávam či o 15 rokov to nebude ešte horšie, pevne dúfam že nie.
Je to pravda dnesne deti su uz ina generacia ako sme boli my aj bude my sme boli vela hodin vonku a vselijako sme sa zabavali a hrali sme sa dnesne deti su uz uplne ine a budu este horsie lebo svet sa meni a bude este horsie uvidite
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Určite to dieťa nemá od rodičov - -
Zas ma žuje z toho riti tu
deti su furt rovnako skazene uz od usvitu vekov
ani to vlastne neni priamo ich chyba, ale aj mne to je luto ked dim takych soplov ktorí majju tak 5 rokov a sedia na lavičke a hraju sa na mobiloch namiesto toho aby sa vrtali v piesku..
Keď som ja bola malá, tak som od staršej generácie počúvala ako dnešné deti nechodia von (že kedysi boli vonku celé dni počas takmer celého roka, ak práve neboli v škole). A teraz sa mi zdá, že deti ešte menej chodia von. Ale nie je to také tragické, skôr sa obávam či o 15 rokov to nebude ešte horšie, pevne dúfam že nie.