keba ta jebli do afriky tak si za par tisic rokov cierny... telo sa neustale prisposobuje prostrediu, v ktorom je. a kedze sa kladu na decka stale vacsie a vacsie poziadavky...nejak sa to musi odrazit
podľa mňa hej ale k horšiemu.. to záleží od prostredia životosprávy a všetkého a ak čím ďalej budú ľudia len sedávať za bedňami tak sa telo predsa nemože vyvíjať pozitívnym smerom, jedine sa prispôsobovať...
nie. minule som o tom rozmyslala a prisla som na to, ze nie. napriklad take zajace. povedzme ze v minulosti mali kratke usi. niektorym ale narastli usi o cosi dlhsie a preto lepsie poculi prichadzajucu lisku a bezali sa skryt. tie co mali ale kratke usi to nestihli a liska ich zozrala. tak postupne zajace s krátkymi usami vymreli a ostali len tie s dlhymi. teda prirodzeny vyber. ale v pripade cloveka uz take nieco davno neexistuje- vymysleli sme lieky takmer na kazdu chorobu, umelo sa drzime pri zivote co najdlhsie...populacia starne a degeneruje sa. ludstvo sa ruti do zahuby..jupíí
Som si istý že sa ľudské telo bude meniť, ale prirodzený spôsob evolúcie to jednoznačne nebude.
Vďaka súčastnej medicíne prežívajú aj tí jedinci ktorý by inak zahynuly /základ prirodzenej evolúcie/ a prenášajú chybné gény na ďaľšie generácie,
týmto bude spôsobené že chybné gény sa nebudú odstraňavať.
Časom bude mať každý človek tzv. civilizačnú chorobu, čo je spôsobené paradoxne výškou úrovne medicíny.
Čiže môj názor:
Áno človek sa zmení, nie k lepšiemu, ale k nedokonalejšiemu, pretože bráni prirodzenému výberu.
už v súčastnosti je to už badať.
Určite sa nebude zdokonalovať, a táto kľúčová možnosť tu chýba, teda nemôžem hlasovať.
@4@jimmycrow pri evolúcií slovko maximum nejestvuje, vždy sa môže zdokonaľovať ked už nie telesne ta duševne, myslíš že aj po tejto stránke je človek na maximálnej úrovni?
Určite nie, lebo ne maxime nemôže byť, tu maximum nejestvuje...
počula som ale, že evolúcia sa spomaluje, dokonca zastavuje...a je to kvôli tomu že muži sa stavaju v neskorom veku otcami.Evolúciu ženie dopredu prirodzený výber, mutácia a náhodná zmena..
Hej pozor otázka ankety znela ľudské telo,nie duša.Napísal som to preto lebo som to čítal kdesi.A na začiatku je ževraj.Takže to nie je moja jednoznačná odpoveď.Ale myslím si že ľudské telo sa už nemá kam vyvíjať pokiaľ
1.budeme na tejto planéte,
2.bude mať čoraz viac ľuďí nezdravý živ.štýl,
3.bude mať čoraz viac ľuďí civilizačné choroby.
Ale naproti tomu ľudský duch v tomto materiálnom svete veľmi zakrpatieva,takže v tomto vidím evolúciu ľudstva
Určite sa bude telo vylepšovať. Vezmite si napríklad akí boli ľudia pred 500 rokmi.
Konkrétne sa pozrime na Európu, kde bola priemerná výška mužov niečo okolo 160 cm. Teraz? 180 cm. A zväčša to aj tak býva, že syn je od otca vyšší. Už tento znak to dokazuje, takže určite sa zmeníme...a porastie aj to dole asi
@16@jimmycrow vidím že absolútne namáš základné poznatky o genetike, a ako funguje živý organizmus na fyziologickej úrovni, čo sú to psychosomatické vplyvy, že duševný a telesný vývoj ide ruka v ruke a nemôžeš ich oddeliť a duševná zmena je prejavom "telesnej" prestavby organizmu...
Vonkajšie vplyvy nebudú nikdy konštantné, ani keby sa zachovali podmienky čo píšeš, a práve 2. a 3. budu zmeny v štrukúre organizmu urýchľovať... nechápeš významu slova evolúcia. Mimochodom ja presne túto problematiku študujem na VŠ, tak myslím že som kompetentný vyvracať tvoje stupídne výmysly čo tu píšeš, inak sa to nedá nazvať lebo píšeš nesúvislé kraviny.
Ale aj tak mám právo si práve tu vyjadriť názor.Nikto učený z neba nespadol(teda okrem teba a vyvracať tiež nič nemusíš.Ak vás to učia na tej vašej komunistickej škole ver si tomu.Ale nemysli si že o tom nič neviem.Uvidíme kto bude mať pravdu.Teda ak dožiješ
ja proti tebe nemám nič,
ale ked nevieš o čom píšeš, prtože tvoje slová nedávajú zmysel, tak prosím nepiš vôbec alebo do píš do diskusie o eórií sexu ých je tu na birdži neúrekom...
názor môžeš vyjadriť, ale povedz mi prosím odkiaľ si prišiel k tomu že
"že ľudské telo sa už nemá kam vyvíjať pokiaľ
3.bude mať čoraz viac ľuďí civilizačné choroby."
alebo:
"Ale naproti tomu ľudský duch v tomto materiálnom svete veľmi zakrpatieva,takže v tomto vidím evolúciu ľudstva"
veď u nič nedáva zmysle!
"Ževraj už teraz je ľudské ttelo na maximum ???????EVOLVOVANÉ?????. "
odkiaľ máš toto???
@sitnxan Ach.Aspoň že proti mne nič nemáš.Už som si myslel No práve tie ankety o sexe a také nemám rád tak fušujem do takýchto.Možno som to napísal dosť blbo.Idem si to obhájiť aj keď viem že proti tebe nemám šancu
1.na inej planéte by bola iná gravitácia,zloženie ovzdušia,celkovo iné podmienky pre život a tým pádom by sa mohol napríklad plod vyvíjať inak.Mohli by mu rásť inak ruky a o vnútri tela ani nehovorím.Neviem či toto patrí do evolúcie ale tak možno...
2. a 3. som trochu prehodnotil a myslím že to bude mať vplyv, ale neviem či sa to dá nazvať evolúcia alebo degenerácia
A áno myslím si že v poslednom čase ľudia viac myslia na hmotné veci ako na duševné a snažia sa pravé duchovné hodnoty zatlačiť,lebo to bolo in možno v stredoveku,antike alebo renesancii
A vieš odkiaľ mám to posledné?Jeden vedec to vyhlásil už si nepamätám kedy a kde,ale čítal som to.A znova opakujem že s týmto názorom sa nestotožňujem úplne.Skôr si myslím že sa blížime k hranici.
Slovo evolvované som prebral z anglického slova Evolve.
@jimmycrow no teraz si to napísal krajšie, ale aj tak by sa dalo o tom polemizovať:
evolúcia nemá hranice a prebieha aj pri teoreticky konštantných vonkajších vplyvoch, ale vonkajšie vplyvy niesu nikdy konštantné. jednoduchy priklad: počasie.
s duchovnými hodnotami máš pravdu, ide to dole vodou, ale duchovné hodnoty to s evoluciou nema nič spoločné, ja som mal namysli psychyku a duševný výkon. nie duchovné hodnoty to je niečo uplne iné.
@28 no jasné ked píšem rýchlo, tak sa nedá gramaticky spravne. Nemám čas to po sebe čitať, nepíšem až tak zle, aby sa to po mne hnedˇ nedalo prečitať..
Vždi sa prytrafý pár chíb.
@bluepanter jo jo to iste som xcela napisat boze ved cela evolucia...predstavte ci ze sme sa vyvinuli v podstate z nicoho...z malickyx mikroorganizmov....a to ze sa to menit uz nebude je len vas postoj pretoze zijete v danej dobe tak si myslite automaticky ze vsetko sa toci okolo nej..keby ste zili o 500 rokov neskor alebo skor, tiez by ste to asi tvrdili..ako nic v zlom, ja len rozoberam psyxiku ludi....noo a proste tuto planetu este caka dlhyyy vyvin a takisto aj ludi...ved uz len to ze prakticky pred par rokmi sa ludia dozivali ovela menej rokov
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
Vďaka súčastnej medicíne prežívajú aj tí jedinci ktorý by inak zahynuly /základ prirodzenej evolúcie/ a prenášajú chybné gény na ďaľšie generácie,
týmto bude spôsobené že chybné gény sa nebudú odstraňavať.
Časom bude mať každý človek tzv. civilizačnú chorobu, čo je spôsobené paradoxne výškou úrovne medicíny.
Čiže môj názor:
Áno človek sa zmení, nie k lepšiemu, ale k nedokonalejšiemu, pretože bráni prirodzenému výberu.
už v súčastnosti je to už badať.
Určite sa nebude zdokonalovať, a táto kľúčová možnosť tu chýba, teda nemôžem hlasovať.
Určite nie, lebo ne maxime nemôže byť, tu maximum nejestvuje...
3.bude mať čoraz viac ľuďí civilizačné choroby.
Ale naproti tomu ľudský duch v tomto materiálnom svete veľmi zakrpatieva,takže v tomto vidím evolúciu ľudstva
Konkrétne sa pozrime na Európu, kde bola priemerná výška mužov niečo okolo 160 cm. Teraz? 180 cm. A zväčša to aj tak býva, že syn je od otca vyšší. Už tento znak to dokazuje, takže určite sa zmeníme...a porastie aj to dole asi
Vonkajšie vplyvy nebudú nikdy konštantné, ani keby sa zachovali podmienky čo píšeš, a práve 2. a 3. budu zmeny v štrukúre organizmu urýchľovať... nechápeš významu slova evolúcia. Mimochodom ja presne túto problematiku študujem na VŠ, tak myslím že som kompetentný vyvracať tvoje stupídne výmysly čo tu píšeš, inak sa to nedá nazvať lebo píšeš nesúvislé kraviny.
ja proti tebe nemám nič,
ale ked nevieš o čom píšeš, prtože tvoje slová nedávajú zmysel, tak prosím nepiš vôbec alebo do píš do diskusie o eórií sexu ých je tu na birdži neúrekom...
názor môžeš vyjadriť, ale povedz mi prosím odkiaľ si prišiel k tomu že
"že ľudské telo sa už nemá kam vyvíjať pokiaľ
3.bude mať čoraz viac ľuďí civilizačné choroby."
alebo:
"Ale naproti tomu ľudský duch v tomto materiálnom svete veľmi zakrpatieva,takže v tomto vidím evolúciu ľudstva"
veď u nič nedáva zmysle!
"Ževraj už teraz je ľudské ttelo na maximum ???????EVOLVOVANÉ?????. "
odkiaľ máš toto???
1.na inej planéte by bola iná gravitácia,zloženie ovzdušia,celkovo iné podmienky pre život a tým pádom by sa mohol napríklad plod vyvíjať inak.Mohli by mu rásť inak ruky a o vnútri tela ani nehovorím.Neviem či toto patrí do evolúcie ale tak možno...
2. a 3. som trochu prehodnotil a myslím že to bude mať vplyv, ale neviem či sa to dá nazvať evolúcia alebo degenerácia
A áno myslím si že v poslednom čase ľudia viac myslia na hmotné veci ako na duševné a snažia sa pravé duchovné hodnoty zatlačiť,lebo to bolo in možno v stredoveku,antike alebo renesancii
A vieš odkiaľ mám to posledné?Jeden vedec to vyhlásil už si nepamätám kedy a kde,ale čítal som to.A znova opakujem že s týmto názorom sa nestotožňujem úplne.Skôr si myslím že sa blížime k hranici.
Slovo evolvované som prebral z anglického slova Evolve.
evolúcia nemá hranice a prebieha aj pri teoreticky konštantných vonkajších vplyvoch, ale vonkajšie vplyvy niesu nikdy konštantné. jednoduchy priklad: počasie.
s duchovnými hodnotami máš pravdu, ide to dole vodou, ale duchovné hodnoty to s evoluciou nema nič spoločné, ja som mal namysli psychyku a duševný výkon. nie duchovné hodnoty to je niečo uplne iné.
Vždi sa prytrafý pár chíb.