Osobne vnímam náš národ ako veľmi závistlivý a ak sú pohostinný, tak to robia, aby ukázali, že majú.
Akože nemyslím teraz, že prídeš ku kamarátovi a jeho mama by ti dala zjesť aj celú ich chladničku, ale že keby napríklad ti príde niekto z couchsurfingu na týždeň k tebe, tak nemyslím si, že väčšina slovákov by toho človeka núkala nejako, nech si dá ich obed, večeru, že ho povodí po SVK a tak.
v podstate aj @6
a ešte som zabudol, že už len to, že drvivá väčšina slovákov by ten couchsurfing ani len nepodstúpila, lebo majú predsudky a to sa moc neviaže na pohostinnosť.
minimálne na Záhorí sú ľudia veľmi pohostinní, hlavne čo sa týka jedla. chlebíčkov, koláčov, tri chody na obed aj keď prídeš len na návštevu, to veru hej
@obavam sa, ze to slovo existuje len na zahori.. V oblasti stredneho a dolneho toku vahu, a hornej a dolnej nitry sa asi tak nehovori, napriek tomu, ze ide tiez o zapadne slovensko.
Neviem ale viem ako to zistíš.
Choď von na 4 hodinovú prechádzku bez vody, niekde do hory kde mavaju ľudia chatky atď, proste tam kde je málo domov a ľudí
Potom ako sa budeš vracať domov budeš určite smädný ako pes, zaklop na jedn dvere a uvidíš či ťa ponúknu alebo nie.
@waagbistritz69 hej, je akože určite to má nejaký základ v medicíne, že sa preješ a je ti zle, ale také veci čo sa tradujú, že treba roztlačiť hrčky na zápästí a takto, to sú čisto bullshity starých mám, čo sa overili skúškou, že zafungovalo u 3 z 10 ľudí.
@chlorofyl takze ty tvrdis, ze BA a okolie je proste top miesto na zivot na slovensku a nie su tam ludia ani povrchni, ani sebecki, ani nenavistni a dokonca ani nekydaju a neohovaraju zbytok slovenska. Alebo som ta pochopil zle
@igorv
ja som skôr pochopil jeho príspevok tak, že v BA majú ľudia o trošku inú mentalitu. Čo je pravda. Neriešia sa navzájom, sú im ostatní takpovediac ukradnutí. Čím sa akosi aj eliminuje ten problém závistlivosti, ohovárania a pod. Na zvyšku Slovenska, najmä teda na dedinách je závisť, ohováranie a tak podobne celkom značná.
@igorv tak jak pise tosom. ja netvrdim ze BA a okolie je na tom lepsie ale tunak je uz silny vplyv "zapadu". cele slovensko v globale je dost stratove a tak to aj vypada. nejsom futurista ale tymto tempom sa stane zo slovenska uplna zumpa bez buducnosti k rozvoju
Sme pohostinný až nepríjemne keď vám núka slovák poldeco alebo zákusok aj 15x môžete povedať že neprosíte si či že sa hanbíte lebo ste na návšteve bude vám núkať furt.. V nemecku naopak tam raz ponúknu a že sa ostýchaš a odmietaš ponúknu iba raz a potom to vyhodia...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
Prides na vychod a hned ti nukaju zenu
A prides do ba a ta okradnu
Akože nemyslím teraz, že prídeš ku kamarátovi a jeho mama by ti dala zjesť aj celú ich chladničku, ale že keby napríklad ti príde niekto z couchsurfingu na týždeň k tebe, tak nemyslím si, že väčšina slovákov by toho človeka núkala nejako, nech si dá ich obed, večeru, že ho povodí po SVK a tak.
a ešte som zabudol, že už len to, že drvivá väčšina slovákov by ten couchsurfing ani len nepodstúpila, lebo majú predsudky a to sa moc neviaže na pohostinnosť.
tak česť výnimkám, samozrejme . Ale sama uznáš, že drvivá väčšina slovákov by nápad "pohostiť" couchsurfera príbytkom hneď zavrhla.
Choď von na 4 hodinovú prechádzku bez vody, niekde do hory kde mavaju ľudia chatky atď, proste tam kde je málo domov a ľudí
Potom ako sa budeš vracať domov budeš určite smädný ako pes, zaklop na jedn dvere a uvidíš či ťa ponúknu alebo nie.
u nás taktiež čemer funguje jedna radosť a roztláčanie hrčiek na zápästí fungovalo na základke ako nástroj vzájomného týrania
Staršie fórum som našiel pre zaujímavosť - » www.birdz.sk/forum/viete-co-...
ja som skôr pochopil jeho príspevok tak, že v BA majú ľudia o trošku inú mentalitu. Čo je pravda. Neriešia sa navzájom, sú im ostatní takpovediac ukradnutí. Čím sa akosi aj eliminuje ten problém závistlivosti, ohovárania a pod. Na zvyšku Slovenska, najmä teda na dedinách je závisť, ohováranie a tak podobne celkom značná.