dava to zmysel celkom.. ze proste bojime sa nieco ocakavat, v nieco verit alebo dufat, lebo si myslime ze sa aj tak sklameme a dopadne to horsie nez sme si predstavovali
dava..tym, ze clovek sa obava neuspechu, boji sa napriklad tesit sa na nieco, z dovodu mozneho sklamania a nedosiahnutia svojho ciela, tak radsej upadne do pesimizmu a namiesto smutku v momente nedosiahnutia, ma smutok permanentne a teda sa v podstate nema cim sklamat..
@hoperpohroma to je strašne drbnutý pohľad na optimizmus sorry..
Optimistom si keď vidíš pohár na pol plný nie na pol prázdny.. to jest aj v najhorších chvíľach sa tešíš z maličkostí. Btw optimisti sú známi tým že sa väčšinou nevzdávajú a majú schopnosť potešiť aj ostatných okolo seba.
pekná myšlienka ... a som optimista lebo aj v tej najvacsej tme vidim žiariť svetlo ..a zatiaľ sa mi to furt vyplatilo ... .. nebudem predsa plakať už nad rozliatym mliekom, ked ešte v pohári niečo ostalo
hovorím síce,že som realista,ale veľmi mixnutý s pesimistom.. proste život je málokedy (nikdy) spravodlivý, tak sa človek zbytočne nemusí nádejou .. ale poznám dvoch chalanov,ktorí nikdy nikdy nemyslia na to zlé, stále si hovoria,že to bude tak ako chcú oni a je to tak vždy :/ tak neviem.
no niečo v tom možno je. ale ja si skôr myslím, že človek je pesimista preto, lebo v živote zažil viac zlých vecí ako dobrých a už dobremu moc neverí. ale samozrejme nie každy je pesimista. môj nazor no.
niekedy som bola pesimista ale potom som si to premyslela a uvedomila som si že pesimista očakáva len to zlé a preto si to zlé sám pritiahne... takže ak budem optimista a budem myslieť len na to dobré, pritiahnem si to dobré
@ragdoll no u mňa to taktiež funguje len nesmieč si to zlé pripúšťať že ťa vôbec stretne .. vôbec o ňom nepremýšľať...sustrediť sa len na to dobré .. a je to.. funguje to báječne .. jednoducho povedané... je ejdno čo chceč, hlavné je to, na čo myslíš ...
ono to je všetko len o uhle pohľadu, u niekoho to môže platiť a u niekoho zas nie.. pre slabé osobnosti je to fajn výhovorka.. ja osobne sa skôr bojím byť pesimistom a realistom, toť môj názor
pesimisti su podla mna preto lebo este nenasli krasu zivota a uz si cosi prezili.
Inac skusala som byt optimista,vydrzalo mi to vzdy tak par dni a ptm som sa nejak vratila ku pesimizmu,nvm ci to naschval ale vzdy v optimistickom obdobi sa nieco mrte dojebalo tak co som mala no...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
a opitmizmus je sposobeny nedostatkom inteligencie alebo informacii.
toľko
Optimistom si keď vidíš pohár na pol plný nie na pol prázdny.. to jest aj v najhorších chvíľach sa tešíš z maličkostí. Btw optimisti sú známi tým že sa väčšinou nevzdávajú a majú schopnosť potešiť aj ostatných okolo seba.
hovorím síce,že som realista,ale veľmi mixnutý s pesimistom.. proste život je málokedy (nikdy) spravodlivý, tak sa človek zbytočne nemusí nádejou .. ale poznám dvoch chalanov,ktorí nikdy nikdy nemyslia na to zlé, stále si hovoria,že to bude tak ako chcú oni a je to tak vždy :/ tak neviem.
všetko sa dá povedať inak. ani optimizmus ani pesimizmus nie je výsledkom inteligencie.
žeby to bolo také jednoduché?
Inac skusala som byt optimista,vydrzalo mi to vzdy tak par dni a ptm som sa nejak vratila ku pesimizmu,nvm ci to naschval ale vzdy v optimistickom obdobi sa nieco mrte dojebalo tak co som mala no...