Doteraz som mala moznost stretnut sa iba s takymto nazorom od nemetalistov,alebo vyznavacov inych hudobnych stylov.Neviem preco si to ludia vlastne myslia a na metalistu hladia s odporom,alebo nanajvis s udivom tipu,ako to jezisi vizeras.Zaujima ma nazor
Pretože sú to ľudia..praobyčajný všední ľudia..čo očakávaš.Pretože si metal predstavujú ako sexuálno-úchylnú bandu vrahov a neviem čo zasmejme sa na tom a poďme spať
Ja sa nad tymi nazormi nepozastavujem,ja mam vlastny nazor,ktorym sa riadim a vzdy budem.Ale ma to zaujima,proste preto.Lebo viem ze vacsina metalistov su skveli ludia a su aj hrozne citlivy.Pokial vylucim tych uchylakov
ano tie trapne hlasky typu vyzeras ako baba/Jezis som pocula vraveli to spoluziakom..sak dlhe vlasy su krasne...su to trapne hlasky,nieco na styl "okuliarnik" co ficalo v prvej triede na zakladke..
Každí sme svojím spôsobom nenormálni a je jedno či si metalista ebo hipík a ja som sa osobne s takým extrémom nestretla. A ak si niekto myslí že som divná, nech si trhne lavou zadnou
podla mna su v pohode daktori... ale ked mi 15r chalan povie "\m/ na metal musis dozriet" tak si o nom myslim svoje a idem si svojou cestou... nemyslim si ze by sa ludia mali skatulkovat podla jedneho stylu.. nie som 100% metalista nepocuvam len metal ale vidiet na fotkach ze som je jedno co clovek pocuva ide o to aky je nikdy neviem odpovedat na otazku " a ty si co ? punkac / metlak / gothic ?" proste neviem co povedat...
Hej nenormálny znamená nie normálny nie?Podľa iných ľuďí teda sme nenormálni ale len v tej miere že nie sme ako ostatní,ktorých je viac a teda si myslia že sme nenormálni keď nerobíme všetko ako ostatní.A hlavne nechápu našu hudbu.
Mám otázku: Podľa čoho identifikujete metalistov?
Odpoveď "dlhé vlasy" neberiem, lebo to mávajú aj nemetalisti (viď. @14 napríklad)
Odpoveď "počúvajú metal" je tiež odveci - ešte sa ma na ulici nikto nepýtal čo počúvam...
A odpoveď "stretnem ich na metalovom koncerte" je síce zaujímavá, ale v tom prípade dotyčný sám je "metlák" a teda by sa nepýtal či sú metalisti nenormálni ľudia...
Its the inner darkness that counts. (copyright by Finwaell)
Môžeš nosiť dlhé vlasy a čierne oblečenie a nebyť o nič viac metlák ako hip-hoper od susedov ako už hovorila @galinka
A môžeš metal milovať a obliekať sa "normálne"... ja ho mám tiež rád (niektorý len) a nikto ma na metalistu netipoval (pokiaľ som si práve v zime neobliekol svoj čierny dlhý kabát...) číže čo z toho plynie? Škatuľkovanie je škodlivé
A súhlasím s @cocca-colla .. nie je na nich nič horšie ani lepšie než na hocikom inom. Ľudia sa len radi zaraďujú a potom pindajú na tých čo sa zaradili inde.. to je tak keď je moc prepracovaná deľba práce a ľudia sa nudia
To že nemám rád hip-hop, neznamená, že by to mali byť menejcenní ľudia. Možno nie su všetci práve najbystrejší, ale to sa nedá povedať o nikom. Aj koncertné sály kde hráva filharmonický orchester sú plné blbečkov, to by ste sa (ne)divili a pritom.. aká vznosná je klasická hudba (zo všetkou vážnosťou, milujem ju )
odpoviem na to asi ako na vsetko čo sa týka predsudkobud je clvoek normalny, alebo je kkt
nezaleží pritom na tom či je beloch, černoch, aziat, žid, kresťan, moslim, hip hoper, metalista, hipisák alebo cokolvek ine....
takí aj taki sa najdu vsade
predsudky su nahovno
a tích co ich maju proste entreba riesit
Zhodnotme si to:
-Hoper
-Metlak
-Punkac
-Pseudo-EMO
-Random clovek (dnb,regge,zopar hore uvedenychatd )
Logicka dedukcia:
Clovek co sa oblieka normalne TZV random clovek je nenapadny , hoperi je to iste lenze ako keby clovek vytahanec , metlak morbidne v ciernom dlhsie vlasy nejaka ozdoba ci uz na krku alebo na krke samozrejme vystredny vyzor, Punkac vyzera ako keby ho vytiahli z kanala ma ciro zopar ostnov zicheriek zamkov atd ... vyzor zase vystredny ... Pseudo-Emo samozrejme skoro nik nevie co to je a predsa na to nadava alebo sa na to hra ...
Vysledok?
Ludia iba hladia vokol seba a Obavaju sa veci ktore nepoznaju preto ich odsudzuju ...
Fero ma pravdu, vela ludi sa odcudzuje kvoli vyzoru, kazdy moze mat svoj nazor na tej hudobny styl, ale nebudme predsa niekoho odcudzovat za to, ze pocuva nieco, sak nech to pocuva, pokial mi to nebude vnucovat mi to moze byt jedno
Presne tak.Všetci ľudia sú si rovní a takisto nájdete medzi Hip-Hopermi inteligentných chalanov ako aj tých čo sa hrajú na frajerov.Všetko to záleží na ľuďoch a ako to oni cítia.Veď nie je väčší metalista ten kto chodí stále v čiernom a vyhlasuje o sebe aký je tvrdý ako ten čo tú hudbu len počúva a oblieka sa normálne.
@33 Samozrejme.Ako ľudia sú si rovní.Po rozumovej stránke je to už iné.Ja som myslel rovní v medziľudských vzťahoch. @35 Podľa mňa sú všetci normálni len ja nie Veď každý kto si myslí že je normálny je alebo nie?Aspoň podľa seba
metlák jak metlák spolužáka sem mal metláka a pritom sme boli uplne odlisni v hudobnom smere ale haluz ale poniektori su fakt cudny neberem ohled co pocuvaju ale jak sa spravaju
@6 nie. povedala som tým že VSETCI SU NORMALNY.. aj hiphoper, aj metalista.. či chodí v ružovom, čiernom, 3x väčšom alebo v hocijakom. je to normálne a to že je niekto iný ako ten druhý je predsa jasné. ja som iná ako ty a ty ako hocikto iný. každý sme si v tom svojom jedinečný. nikoho neodsudzujem, nemám na to dôvod.
@thrash , asi mi uniká, čo riešiš.
Pre nezainteresovaných je metal kombináciou trieskania, bzučania, vrešťania, zvracania, prznenia detí, obetovania zvierat a vzývania Satana.
Presviedčať *echm* niekoho *echm* s rozkrokom nohavíc pod kolenami je úplná strata času.Takisto nepresvedčíš tridsaťkilovú bábiku v ružovučkej minisukni s gigantickou ofinou (lebo ona je príliš emotívna, originálna, odlišná, zronená a utláčaná) , ani babku kádéháčku.
Nemám rada slovo 'normálny', keďže nemá jasný význam (prvý, kto zacituje z nejakého slovníka, dostane virtuálnu po papuli .
Ale keď niekto sa správa v štýle ,,ty máš rada metal?fúúúúj, satanistka, to sa s tebou nebudem ukazovať na verejnsoti", je mi celkom ukradnutý a názor takejto predpojatej bytosti ma nezaujíma.Pritom sa za metalistku nepovažujem
Medzi metlákmi je také isté množstvo debilov ako v každom inom 'stáde', takže celkovo to posúdiť nemožno.
Chcela by som to uzavriet tym,ze vacsinou na mna ludia tak pozeraju,ako na nenormalnu,aj na mojich kamosov.je satanista a ja som krestanka,ale je to skvely clovek a neodsudzujem trebars jeho vieru.Ale ludia taki,co ma castokrat ani nepoznaju mi nadavaju koli tomu,aka som.Podla mna niekto,kto sa uz len trosku odlisuje od toho klasickeho normalu,je pre ludi cudny,zvlastny,alebo sa ho trbars boja.A ludia sa boja toho co nepoznaju.Ja ked si idem k niekomu prisadnut v buse,tak ked na mna pozru,ze mam retaze a okolo krku lebku,tak na mna dobreze krize nevytiahnu.Ja sa nad tym nerozculujem,len nechapem obmadzenost ludi.Teda myslim tym,ze ti co ma nepoznaju na mna nadavaju a nemyslia si nic dobre a ti co ma poznaju ma maju velmi radi.Nie som nejaka mumia bez citov ako si to o mne myslia.Ja sa radim k ludom velmi spolocenskym,citlivym,laskavym....Nedrogujem,nechlastam,dokonca ani nefajcim,ako si to myslia druhi,sudiac pri tom ako vizeram.Mnohokrat ma len tak niekto zastavi na ulici a pyta si odo mna travu,alebo herak.Ked im poviem ze take svinstva nepodporujem,tak len na mna prekvapene hladia.Alebo ma nukaju cigou,ja sa len usmejem a poviem,ze nefajcim,tak mi na to povedia,ale ved vizeras ako fetacka.Popri tom poznam viac hoperov drogovo zavislych a chlastajucich,ako metalistov.A nie,nemyslim si,ze metalisti su ti,co nosia dlhe vlasy,alebo chodia v ciernych handrach.Ja som taka pretoze tej hudbe rozumiem,vystihuje moju osobnost,naplna ma,tesi.Ja nou prosto zijem,nikdy sa nehodlam presedlat na iny styl,proste som sa nasla.Aj ked niekto si povie,ze ked mam 17,tak o tom nic neviem,lenze ja tu hudbu pocuvam uz 7 rokov a neomrzela ma
"metalisti su nenormálny?" A čo znamena "byť normálnim"? Ja niesom metalistka, ale mam samich kamarátov metalistov...dokonca aj môj priateľ je metalista a ten je podľa mňa normalnejší než bežny ludia
Ja v týchto prieskumoch nevidím zmysel ... Neviem, čo z toho vychádza, okrem blbých rečí ...
Inak sám som niečo podobné videl - (bolo to akože o inteligencii) v článku bolo písané o niečom typu "podľa vzorky sú deti, čo počúvajú metal inteligentnejšie ako tie čo počúvajú hip hop" a tomu stanovisku vlastne aj verím, že by tak globálny výskum dopadol, ale silou mocou sa to snažilo vyzerať ako "metal robí z detí inteligentnejšie" a to už sa mi zdá ako blbosť ... Všeobecne v tom nenachádzam hodnotu, ktorá by niečo dôležité povedala, proste len zbytočné úžasné výskumy ...
Samozrejme sú veci, ktoré aj ja považujem za dementné, ale niemienim to aplikovať bezo zmyslu na neskutočne širokú množinu ... A tvrdenie "ja viem, čo je hudba" je mi proti srsti ...
mam rad metal a hard rock, viacmenej len tieto styly pocuvam ale ked hra niekde radio a ide pekny song zacnem si spievat takze neodsudzujem ostatne vraj ale vyzeram na emo... a ak za normalneho cloveka pokladate toho co rano ide do prace poobede domov k rodine a dalsi den to iste az kym neumrie... dufam ze som nenormalny, od zivota cakam viac, uprimne sa aj citim nenormalny
metalisti su taki isti ako my ostatni,co nepocuvame metal len s tym rozdielom,ze ich laskou v hudbe je metal...napr. môj brasko tiez pocuva metal a vôbec na to nevyzera,ak chcete ceknite nick cm17
Su taki ako my,len pocuvaju tvrdsiu hudbu,aj ked niektori z nich sa spravaju ako idioti,ale tak to je uz ich charakter,ked sa clovek neskazi,tak sa neskazi.
Ale mozno svojim zmyslom môzu byt nenormalni,dost takych ludi sa dava k ciernej farbe,niekedy mam z takych ludi normalne hruzu
ja pocuvam metal... a nepripadam si nenormalna... mam kamaratov ktori pocuvaju metal a nepripadaju mi nenormalni... ide asi o to, mat trosku nadhlad a nezrat hned netopierov... » www.dark-temple.szm.sk/claudy.html...
moja krasna metalka,ved vies,ze ja si to vobec nemyslim a vidis,ze som pravy opak teba tyyyyy.
a ved ty to vies,ze si perfektnaaa a ostatnych maj hllllllboko,ved viess
Ako si niekto moze mysliet ze metalisti su nenormalny ... jediny nenormalny ludia na tomto jeblom svete su hip hoperi ... ktori spievaju o tom ze boli na ulici a podobne kktiny ..... banda debilov ... a nemiesajte sa do metalu ked neviete o com je ...
prečo by práve metláci (môj druh ) by mali byť nenormálny... hajzlíci sa nájdu všade... nie len medzi metlákmi..
a to s tým výzorom... neraz sa mi stalo, že po mne ľudia kukali najmä tí starší... ešte tak okato... nejak mi to nevadí... chápem ich... nie sú na zvyknutý na ľudí v čiernom s vybíjanými opaskami a náramky... alebo krátkymi čipkovanými sukňami... oook... ale nech nenadavajú a neohovarajú len preto, ako kto vyzerá, čo počúva...
ludkovia moj nazor je taky ze aj metalisty su ludia a maju vlastny styl .... a ppar komentarov co tu aj zaznelo ze hiphoper sa pblieka podla seba , puinker a aj metalista .... kazdy ma iny styl .... a nie kazdemu sa nie kazdy paci ... kazdy ma vlastny nazor .. ja mam frajera metalistu a poviem vam vyznat sa v nom je fakt umenie ale ... za to je starsne ppozorny mily ... a mozno niekedy aj omnoho lepsi ako nektory ludia .....
ste banda kreténov, píšete že ... Metalisti sú fajn, alebo že Metalisti sú nenormálny, ... a píšete to ako keby ľudia metalovo naladený boli nejaký druh zvieraťa a táto téma ako na nejakej chovateľskej stránke typu " ako sa starať o psa" ... sa uvedomte, odlepte sa od PC a spoznávajte ľudí
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
72 komentov
inak koho povazujes za normalneho hiphoperov?
Pokiaľ vylúčim tých hajzlov, úchylákov a agresorov spomedzi hocijakej skupiny, tak mi tam ostanú len tí vrúcni, srdeční a dobrí ľudia
"Metalista" .. "nemetalista" .. všetko je len obyčajný ČLOVEK
No veľa toho zasa originálna diskusia dosiahla ...
diky
Odpoveď "dlhé vlasy" neberiem, lebo to mávajú aj nemetalisti (viď. @14 napríklad)
Odpoveď "počúvajú metal" je tiež odveci - ešte sa ma na ulici nikto nepýtal čo počúvam...
A odpoveď "stretnem ich na metalovom koncerte" je síce zaujímavá, ale v tom prípade dotyčný sám je "metlák" a teda by sa nepýtal či sú metalisti nenormálni ľudia...
Its the inner darkness that counts. (copyright by Finwaell)
Môžeš nosiť dlhé vlasy a čierne oblečenie a nebyť o nič viac metlák ako hip-hoper od susedov ako už hovorila @galinka
A môžeš metal milovať a obliekať sa "normálne"... ja ho mám tiež rád (niektorý len) a nikto ma na metalistu netipoval (pokiaľ som si práve v zime neobliekol svoj čierny dlhý kabát...) číže čo z toho plynie? Škatuľkovanie je škodlivé
A súhlasím s @cocca-colla .. nie je na nich nič horšie ani lepšie než na hocikom inom. Ľudia sa len radi zaraďujú a potom pindajú na tých čo sa zaradili inde.. to je tak keď je moc prepracovaná deľba práce a ľudia sa nudia
To že nemám rád hip-hop, neznamená, že by to mali byť menejcenní ľudia. Možno nie su všetci práve najbystrejší, ale to sa nedá povedať o nikom. Aj koncertné sály kde hráva filharmonický orchester sú plné blbečkov, to by ste sa (ne)divili a pritom.. aká vznosná je klasická hudba (zo všetkou vážnosťou, milujem ju )
Ide len o kultúru. Netreba sa kvôli tomu vraždiť
Noste čo sa vám páči a robte deti..
nezaleží pritom na tom či je beloch, černoch, aziat, žid, kresťan, moslim, hip hoper, metalista, hipisák alebo cokolvek ine....
takí aj taki sa najdu vsade
predsudky su nahovno
a tích co ich maju proste entreba riesit
Zhodnotme si to:
-Hoper
-Metlak
-Punkac
-Pseudo-EMO
-Random clovek (dnb,regge,zopar hore uvedenychatd )
Logicka dedukcia:
Clovek co sa oblieka normalne TZV random clovek je nenapadny , hoperi je to iste lenze ako keby clovek vytahanec , metlak morbidne v ciernom dlhsie vlasy nejaka ozdoba ci uz na krku alebo na krke samozrejme vystredny vyzor, Punkac vyzera ako keby ho vytiahli z kanala ma ciro zopar ostnov zicheriek zamkov atd ... vyzor zase vystredny ... Pseudo-Emo samozrejme skoro nik nevie co to je a predsa na to nadava alebo sa na to hra ...
Vysledok?
Ludia iba hladia vokol seba a Obavaju sa veci ktore nepoznaju preto ich odsudzuju ...
Clovek bezne odsudi niekoho koho nepozna na zaklade vyzoru ...
ALE
Samozrejme poznam vpohode Hoperov Emacov Metlakov , ale tak isto najdem zopar punkacov metlakov atd ktory mi absolutne nesedia ...
Je jedno co clovek pocuva, ako vyzera , dolezite je to aky je vo vnutri a ako sa sprava predsa nie?
Píšeš, že ľudia sú si rovní ... A sú si teda naozaj rovní tí inteligentní a tí, čo sa len hrajú na frajerov?
@35 Podľa mňa sú všetci normálni len ja nie Veď každý kto si myslí že je normálny je alebo nie?Aspoň podľa seba
No pre mňa osobne si ľudia rovní nie sú ...
To mi vychádza z môjho chápania hlúpych, nereálnych a nezmyselných hypotetických situácií ako je táto ...
Ak by som mal povinnosť rozhodnúť o smrti jedného človeka z dvojice napríklad lekár/recidivistický zlodejíček, tak je mi jasné koho si vyberiem ...
Ejha, ale nestarneš ty nejak rýchlo?
Pre nezainteresovaných je metal kombináciou trieskania, bzučania, vrešťania, zvracania, prznenia detí, obetovania zvierat a vzývania Satana.
Presviedčať *echm* niekoho *echm* s rozkrokom nohavíc pod kolenami je úplná strata času.Takisto nepresvedčíš tridsaťkilovú bábiku v ružovučkej minisukni s gigantickou ofinou (lebo ona je príliš emotívna, originálna, odlišná, zronená a utláčaná) , ani babku kádéháčku.
Nemám rada slovo 'normálny', keďže nemá jasný význam (prvý, kto zacituje z nejakého slovníka, dostane virtuálnu po papuli .
Ale keď niekto sa správa v štýle ,,ty máš rada metal?fúúúúj, satanistka, to sa s tebou nebudem ukazovať na verejnsoti", je mi celkom ukradnutý a názor takejto predpojatej bytosti ma nezaujíma.Pritom sa za metalistku nepovažujem
Medzi metlákmi je také isté množstvo debilov ako v každom inom 'stáde', takže celkovo to posúdiť nemožno.
Och môj bože, zasa dôveryhodné výskumy ...
Nebolo by fakt lepšie ostať pri tom negeneralizovaní?
A toto mi budeš musieť prepáčiť, ale mne lebka okolo krku pripadá rovnako hlúpo a pózersky ako znak dolára ...
Inak sám som niečo podobné videl - (bolo to akože o inteligencii) v článku bolo písané o niečom typu "podľa vzorky sú deti, čo počúvajú metal inteligentnejšie ako tie čo počúvajú hip hop" a tomu stanovisku vlastne aj verím, že by tak globálny výskum dopadol, ale silou mocou sa to snažilo vyzerať ako "metal robí z detí inteligentnejšie" a to už sa mi zdá ako blbosť ... Všeobecne v tom nenachádzam hodnotu, ktorá by niečo dôležité povedala, proste len zbytočné úžasné výskumy ...
Lenže niektorým viac sedí hranie sa na pseudoznalcov a vymýšľanie si vlastných definícií slova hudba a dehonestovanie iného štýlu ...
Su taki ako my,len pocuvaju tvrdsiu hudbu,aj ked niektori z nich sa spravaju ako idioti,ale tak to je uz ich charakter,ked sa clovek neskazi,tak sa neskazi.
Ale mozno svojim zmyslom môzu byt nenormalni,dost takych ludi sa dava k ciernej farbe,niekedy mam z takych ludi normalne hruzu
a ved ty to vies,ze si perfektnaaa a ostatnych maj hllllllboko,ved viess
a to s tým výzorom... neraz sa mi stalo, že po mne ľudia kukali najmä tí starší... ešte tak okato... nejak mi to nevadí... chápem ich... nie sú na zvyknutý na ľudí v čiernom s vybíjanými opaskami a náramky... alebo krátkymi čipkovanými sukňami... oook... ale nech nenadavajú a neohovarajú len preto, ako kto vyzerá, čo počúva...