@tromtodon kus prehanas, sice ano sme na nich závislí z časti ... ale rozhodne, neviem komu by sme stali za to aby na nas minal svoje bomby .... sak tu je velke nic ....
@rothschild ale ved ked nase letiska a ine strategicke body zacne pouzivat nato tak uzemie uz bezvyznamne nebude ...ale to len uuuplne teoreticky aj ked nie nemozne ..pozri 1. 2. sv
@tromtodon no sak ano to je pravda, keby tu napr zacnu vyrabat nemci zbrane ... tak na konkretny zavod moze nepriatel zautocit .... ale to by nebol utok s cielom zabrat krajinu, uzemie ... len znicit konkretne miesto kde nepriatel vyraba zbrane
@rothschild ale je to utok na krajinu a tak stoji otazka ci moze byt napadnute slovensko takze ano a logicky strategicke body sa zaberaju takze sa zaberie aj uzemie ale to je jedno nejde o slovensko a nejde ani o europu ide o studenu vojnu medzi usa a ruskom ktora stale trva a uzemia ako irak a afganistan su miesta kde ma pokracovat ochranny obluk s raketami ktory zacina v polsku a tieto uzemia chcu mat pod kontrolou no najsilnejsia krajina v regione je iran ktora je nepriatelom izraela a ak sa usa podari porazit iran tak izrael bude ovladat cely region co je maximalne vyhodne pre USA
z posolstiev najsvätejšej Trojice, ktoré v dnešných časoch prúdia na zem to bude vojna, ktorá zničí takmer dve tretiny ľudstva ....
jedine modlidbami sa daju jej účinky zmierniť......
časy súženia, ktoré prebiehajú, sú výsledkom nepoučiteľnosti ľudstva - mocností činiť dobro na zemi, Zlo ovláda národy, ničí túžbu po mieri spravodlivých ľudí a otvára brány pekelné...
aj Boži Námestník Jan Pavol II vyzýval ľudí k modlidbám, modlite sa, v modlidbe je sila Ducha svätého, modlidbami zničíte Tmu a zabezpečíte si večný život.............
@rothschild Slovensko má veľký strategický význam , kvôli svojej polohe hlavne pre toho kto by chcel napadnúť rusko, sme krajina v strede Európí čiže rovnaký dosah na 90% EU.
To máš ako za 2 s.v. Nemecko snami uzavrelo spojenectvo nie preto že sme sa mu lúbili. Ale potrebovalo naše územie na Anschuls proti rusku. A obsadiť nás ako čechov nemalo význam lebo Slovensko je dokonála krajina na bránenie. Z vrchu nás chránia Tatry zo spodu Dunaj a krížom nás pretína Váh. Plus na velkosť krajiny máme veľké zahustenie obyvateľstva. Čiže to by hocijakej veľmoci trvalo pekne dlho.
@assasins pekne uletena analýza .... ked tu vie niekto o nejakom anschulse ruska tak nech mi napise, ale ja viem len o operacii barbarosa .... a aj pri nej, nie som si vedomy aby nase uzemie zohralo vyznamnejsiu ulohu (studujem historiu, takze asi viem o com hovorim )
ak by chcel niekto vyuzit nas potencial ... tak ako lacnej pracovnej sily to ani vojna nemusi byt ... cize jak som pisal vyssie, vyrabali by sa tu zbrane
alebo letiska ? no neviem, podla toho kde by bolo ohnisko bojov ... kebyze niekde na blizkom vychode, viac by sa oplatilo "parkovat" bombardery nato niekde v grecku .... kebyze v rusku .... tak mozno u nas ? .... neviem
a tiez pochybujem o tom aby ruskej, cinskej, ci inej vyspelej armade trvalo viac ako den kym by nas obsadili ... tak nepis bludy ..... obrany schopnost nasho "vojska" je taka aka je .... takmer ziadna
@rothschild O tomto som kecal z dekanom UK vo vlaku , môj starí otec o tom písal prácu pre univerzitu v PO. Po dalšie operácia Barbarosa bol názov vojenskej operácie Anschlus znamená blesková vojna to je sakra rozdiel. Ano , naše územie malo veľmi veľkú rolu hlavne pre Nemecko. (BTW: študuj viac ! )
Áno zriadiť letisko v Grécku je úplne logické do krajiny kde je prístup z mora , vysoké teploti a jednoduchý priechod krajinou.
Trvalo by to pekné roky kým by získali úplnu kontrolu , je fakt že zabranie by im trvalo asi tak týždeň. Možno ani to. Ale iba idiot by sa postavil takej armáde. Najlepšia voľba by bola Partizánska vojna , ver či never po čase by ich to vyhnalo z našej krajiny. Ako za chvílu Amíkov z afganistanu .
@assasins bleskova vojna je to co urobili nemci v polsku alebo vo francuzsku ... anschlus bolo to co urobili s rakuskom ... t.j. pripojenie krajiny bez jej vojenskeho odporu ... viac si urob poriadok v pojmoch, lebo v tom nemas jasno
priechod krajinou nehraje ziadnu rolu ... mozno dakedy hral ale dneska by som povedal ze svk grecko je to 1:1 infrastruktura je uz niekde inde ako bola niekedy .... teploty su takmer totozne .... a si myslim ze usetrit 1000 km letu na lietadlo je celkom dost
co sa tyka tvojho dedka, nepoznam ho, nemozem mat k tomu ziaden komentar ..... ale my studovaní vieme aka bola historiografia v obdobi 48-89 .... cize tu pracu by asi trebalo precitat, ocistit od nanosov filozofie marxizmu - leninizmu a potom by sa s nou mozno dalo o cosi serioznejsie pracovat .... predstav si zeby si v tej dobe napisal ze cssr nie je obrany schopna, alebo ze nepriatelovi by netrvalo dlhsie ako tyzden (aj to je prehnany cas) kym by ju dobil ..... s urcitostou by tu pracu nikto neprijal, mozno by za to hrozilo aj vezenie .... cize situacia sa ma tak
@assasins nemci nemali v plane sa branit ...nemci tu chceli prestahovat 100 000 nemckych rodin ktore by sa zmiesali so slovakmi a tak by sa definitivne spojilo nemcko so slovenskom take boli plany
@semhamforas@9 úprimne povedané Izrael by sa na nás vysral hlavná vec že z nich niekto hodí rukavicu do ringu... A keď už sa bude naša zem musieť postaviť na stranu Izraela a Nato čakajte že k Rusom prebehnem... "Добро пожаловать в Израиль Urááááá товарищи!"
@rothschild@20 No na druhú stranu sa zamýšľam nad tým že keby sme mali na území SR zbrojovky ktoré by ohrozovali nepriateľa nemusel by ich ani vybombardovať alebo nariadiť útok ktorý by mohol byť konečným riešením... Už keď hovoríme o strategickom význame SR nepriateľ by sa mohol pojkúsiť o inváziu a obsadenie územia aby získal zbrojný priemysel a potenciál čo leží na našom území a ukoristil ho protivníkovi...
@zajkousko Samozrejme som si vedomí že vojna môže ohroziť aj mňa ale čo mi to pomôže modliť sa alebo keď sa za mňa modlia ľudia čo ma vôbec nepoznajú? Keď na nás dopadne hrozba vojny modlitba nas neochráni... To už treba sa činiť... Ruskí kozáci mali príslovie "Если не мы, то кто тогда" v "slovenčine ak nie my tak potom kto?" Takže ak na mňa dopadne hrozba vojny a je možnosť to zmierniť činmi tak keď nie ja tak kto Modlitba? Duch svätý?
@zajkousko No lebo ich mnoho aj bolo a určite im nebolo jedno koľko ich padne rozhodne si uvedomovali že ak nič neurobia pre budúcnosť rodu v časoch vojny tak ich padne ešte viac než by ich padlo v boji. Keby z nich niektorí nepadli mohol by to znamenať aj zánik rodu pokiaľ nič neurobia... Nedáva mi zmysel aká silná môže byť modlitba ale keď sa modlím tak tým nepriateľovi nezasadím ranu samozrejme hovorím v princípe brániť sa to že sa budem modliť a dobrovoľne nastavím hrdlo na porážku nič nezmení...
@zajkousko No ja ti zase prajem aby si sa presvedčil o tom že keď nie ty tak potom nikto a to ťa možno bude viesť k tomu aby si niečo v dobe ako to povediac vy nazývate súženia začal konať...
A nezostaňme len pri pásaní dobrých skutkov to nič nemení ale rovno ich urobme...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
nehovorím, že bude..ale..KEBY bola..
jedine modlidbami sa daju jej účinky zmierniť......
časy súženia, ktoré prebiehajú, sú výsledkom nepoučiteľnosti ľudstva - mocností činiť dobro na zemi, Zlo ovláda národy, ničí túžbu po mieri spravodlivých ľudí a otvára brány pekelné...
aj Boži Námestník Jan Pavol II vyzýval ľudí k modlidbám, modlite sa, v modlidbe je sila Ducha svätého, modlidbami zničíte Tmu a zabezpečíte si večný život.............
filip
To máš ako za 2 s.v. Nemecko snami uzavrelo spojenectvo nie preto že sme sa mu lúbili. Ale potrebovalo naše územie na Anschuls proti rusku. A obsadiť nás ako čechov nemalo význam lebo Slovensko je dokonála krajina na bránenie. Z vrchu nás chránia Tatry zo spodu Dunaj a krížom nás pretína Váh. Plus na velkosť krajiny máme veľké zahustenie obyvateľstva. Čiže to by hocijakej veľmoci trvalo pekne dlho.
ak by chcel niekto vyuzit nas potencial ... tak ako lacnej pracovnej sily to ani vojna nemusi byt ... cize jak som pisal vyssie, vyrabali by sa tu zbrane
alebo letiska ? no neviem, podla toho kde by bolo ohnisko bojov ... kebyze niekde na blizkom vychode, viac by sa oplatilo "parkovat" bombardery nato niekde v grecku .... kebyze v rusku .... tak mozno u nas ? .... neviem
a tiez pochybujem o tom aby ruskej, cinskej, ci inej vyspelej armade trvalo viac ako den kym by nas obsadili ... tak nepis bludy ..... obrany schopnost nasho "vojska" je taka aka je .... takmer ziadna
Áno zriadiť letisko v Grécku je úplne logické do krajiny kde je prístup z mora , vysoké teploti a jednoduchý priechod krajinou.
Trvalo by to pekné roky kým by získali úplnu kontrolu , je fakt že zabranie by im trvalo asi tak týždeň. Možno ani to. Ale iba idiot by sa postavil takej armáde. Najlepšia voľba by bola Partizánska vojna , ver či never po čase by ich to vyhnalo z našej krajiny. Ako za chvílu Amíkov z afganistanu .
priechod krajinou nehraje ziadnu rolu ... mozno dakedy hral ale dneska by som povedal ze svk grecko je to 1:1 infrastruktura je uz niekde inde ako bola niekedy .... teploty su takmer totozne .... a si myslim ze usetrit 1000 km letu na lietadlo je celkom dost
co sa tyka tvojho dedka, nepoznam ho, nemozem mat k tomu ziaden komentar ..... ale my studovaní vieme aka bola historiografia v obdobi 48-89 .... cize tu pracu by asi trebalo precitat, ocistit od nanosov filozofie marxizmu - leninizmu a potom by sa s nou mozno dalo o cosi serioznejsie pracovat .... predstav si zeby si v tej dobe napisal ze cssr nie je obrany schopna, alebo ze nepriatelovi by netrvalo dlhsie ako tyzden (aj to je prehnany cas) kym by ju dobil ..... s urcitostou by tu pracu nikto neprijal, mozno by za to hrozilo aj vezenie .... cize situacia sa ma tak
» pravdu.cz/konspirace/proj...
filip
» spravy.pravda.sk/co-by-bolo-so-s...
niekto sa ani modliť nedokáže, ja som sa to naučil, lebo som CHCEL, pri modlidbách môžeš aj stáť, nie zrovna sedieť na riti..............
a že to pokladáš za nič nerobenie je tvoj názor, ale ver tomu, že na Slovensku a vo svete pribúdaju tisíce ľudi, ktorí sa aj za teba modlia....
vojny, ktoré maju vzniknúť môžu ohroziť aj teba, práve modlidbami sa da ích účinkom predísť, alebo zmierniť ich dopad......
je to v posolstvách z neba, ja som si to nevymyslel .......
filip
ale rusi aj hovorili "nas mnoga"....a bolo im to jedno koľko ich padne
ano modlidba......
modlidba je najväčšia zbraň v rukách ľudstva,
Satan ešte Boha nepremohol, Boh je v naších srdciach, máme dušu, vieme rozlišovať dobre od zlého a milovať všetko čo On stvoril....
čaká nas Druhý príchod Ježiša Krista, tak to stojí v Biblii, tak je to v
posolstvách, ktoré sa uskutočnili vo Fatime, dejú sa v Medžugori, Dechticiach, Brazíli, Japonsku v Írsku.....
vo všetkých nás naliehavo vyzývaju k modlidbám......
príjmime jeho učenie, lásku do svojích srdc, zachráňme seba pred zatratením......
filip
je porekadlo, "čo je doma, to sa počíta"
raz sa presvedčíš, že tvoje modlidby, ktoré si vyrieko v domnení, že su zbytočné boli Bohom uložené do tvojej Kniky života......
tú sa zaznamenaváju všetky dobré a zle skutky, je ako váha, ktorá strana preváži, ta zvíťazi......
naš život je ako vánok, jemný a krátky.....
píšme čo najviac dobrých skutkov, raz budeme šťastní...
filip
A nezostaňme len pri pásaní dobrých skutkov to nič nemení ale rovno ich urobme...
správne, ja som tak začal činiť, stratil som 2/3 kamarátov a nebanujem, vytriedilo sa semeno od plevelu......a zostalo len to dobré.....
filip
je to pekný výsledok v tvojom živote.....
ja som bol slepý, hluchý, naivný a dôveroval som každému, bol som taky hlúpy somárik ....
filip