Rozhodujem sa o výbere školy v Čechách, lebo "odbor polygrafia" tu na Slovensku nemáme. Najviac sa asi bojím, že sa nezaradím do kolektívu. Čo si o tom myslíte? Máte nejaké skúsenosti so študovaním v zahraničí?
chápeš, my ti tu teraz kludne môžme povedať aké je to skvelé, ako zapadneš za dve minuty do kolektívu, ale všetko je to individuálne, odpoveď zistíš len keď to skúsiš..nemáš čo stratiť
som myslel, že táto diskusia bude o študovaní niekde v Nemecku, Británii alebo Francúzsku lebo ja štúdium v Čechách neberiem ako nejak zahraničné a tuším aj ich prijímačky sú koncipované tak, že nás neberú ako zahraničných študentov; a či je to lepšie závisí od teba, či sa ti chce cestovať viac, míňať viac peňazí a pod., ale všetci čo študujú v Čechách sú spokojní čo poznám
Ich školy sú v priemere lepšie, máš o jeden rok štúdia zdarma naviac, nemáš to až tak ďaleko domov (v porovnaní s takým Anglickom) a nie je tam taká jazyková a kultúrna bariéra. Moji známi študujúci v Prahe alebo Brne sú spokojní. A to s tým kolektívom sa môže stať aj na Slovensku.
Na pohovor pridu traja absolventy VS. Jeden ma titul zo Slovenska, dalsi z Ciech a treti z USA. Vsetci maju rovnake vlastnosti a skusenosti. Tak ktoreho asi vezmu???
Môj osobný názor je že je jedno či študuješ na SR alebo ČR. Rozdiely sú tak minimálne že nestoja za zmienku. No študovať v UK je rozdiel od SR. V UK školách robíš od začiatku to čo využiješ v zamestnaní, píšeš reporty a práce, ktoré sú presne také aké bude od teba vyžadovať aj zamestnávateľ. Učíš sa konkrétne len to čo naozaj využiješ. Neučíš sa historóriu ničoho, ani známe osobnosti z tej oblasti, ani roky ani nič podobné, len to čo naozaj využiješ
@9 tak studium v UK alebo inych krajinach uz zase nemozeme porovnavat s Ceskom, Cesko je mozno o nieco lepsie ako my ale na svetove univerzity ma este daleko, Karlova univerzita ma len meno vo svete ale to studium tam tiez nie je vzdy skvele
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
A čo v mojom okolí študujú ľudia v Čechách, tak sú spokojní.
chápeš, my ti tu teraz kludne môžme povedať aké je to skvelé, ako zapadneš za dve minuty do kolektívu, ale všetko je to individuálne, odpoveď zistíš len keď to skúsiš..nemáš čo stratiť
Poznám ľudí, ktorý študujú v Čechách a vôbec sa nesťažujú, naopak sú veľmi spokojný