ide mi o to ze nezachovava tradicie (nenosi papežske topanky ci co, nebyva v papežskom palaci), posiela kontroly na bohatych, .
A este jedna podotazka : ako to vysvetlit americanovi ze: nezalezi na tradiciach co a ako nosi, ale to co urobi. A ze ide mu o pokoru a vidi bohatstvo v cirkvi
neze nezachvava tradicia mas asi tazke informacie ... ale nenosi papezske topanky lebo je pokorny a nebyva v papezskom palaci pretoze je to pre neho prepych (mmoj nazor)
Je mi na nom sympatický jeho Antikapitalizmus, to je všetko. Pápež ako Pápež - sú to všetko staré matróny... a Filip @zajkousko prečo nevystúpiš z cirkvi, keď vám vládne podľa teba antikrist? Je to myslím, pomerne logické riešenie. Ale horší ako on, sú len Slovenský biskupi s ich kultúrou smrti
prečo nevystúpim?
je to jednoduché, poviem ti to v prirovnaní, koľkým tisícom ba miliónom ľudí sa nepáči žiť na Slovensku a prečo sa teda nevysťahuju do druhého štátu?
no asi preto, že sa tu narodili, maju tu svoje rodiny, zázemie, priateľov, rodnú zem a mnohých viaže aj láska k vlasti...
no a kvôli jednému debilovi v tomto prípade Ficovi tak neučinia...
Cirkev na zemi založil Ježiš Kristus a táto cirkev ma prijala formou krstu do svojho cirkevného spoločenstva, hlavným predstaviteľom je Ježiš Kristus a jeho námestníkom je pápež...
v tomto prípade je pre mňa jediným smerodajným Otcom cirkvi na zemi v týchto časoch Benedikt XVI...
a nemám vonkoncom dôvod prečo by som tak konal, nakoniec aj Posolstva, ktoré prúdia z neba nás na túto skutočnosť upozorňujú a hlavne upozorňujú na otrasné svedectva činov Františka a jeho nezákonne zvolenie....
@vitaeestamor
ano on to skutočne vie o čo mu ide, je to satanizácia kresťanských národov, kde hriech už nebude hriechom, kde sa zo života vytratí Boh a nastúpi vláda antikrista...
Mne pride usmevne, ako im to divadielko ludia zeru óó, nema cerveny koberec, nema papezske topanky a nebyva v papezskom palaci ... Skvely tah, predchodca bola zla volba, ktora prehnitej cirkvi velmi nepomohla, potrebovali sympaticku zmenu...niekoho v koho dobrotu by sa aspon na prvy pohlad dalo verit ... ale jedna osoba skazenu cirkev nezreformuje To by nedokazal ani sam boh 8)
Ospravedlnujem sa kazdemu koho sa to dotklo, ale takto to vidim ja.
@zajkousko A tebe to musi dobre jebat. To nie je ziadna satanizacia, on vie, ako odovzdat svoje ego a poskytnut svoje bohatstvo ostatnym, dat ostatnym priklad, ze v materialnom svete bohatstvo neexistuje.
Kazde jedno nabozenstvo je o tom istom, len vacsinou zle vykladane. Jediny hriech je stratit svoju dusu.
@zajkousko
hriešni boli tí, ktorí zmaterializovali cirkev a išlo im v prvom rade o moc a strach, František podľa mna predstavuje návrat k duchovnu, k Ježišovi, ku chudobnej cirkvi...a to, že sa správa diplomaticky a nikoho neuráža (napr.homosexuáli) ešte neznamená, že súhlasí s homoideológiou, NWO, politikmi, mafiánmi a pod....zatiaľ som s ním spokojná, ešte mu nestúpla sláva do hlavy ako niektorým predchodcom, myslím, že pokračuje v šľapajách Jána Pavla II.
@mariquittka
hm, prečítal som x hodnotení naňho z každého kúta sveta,
moja zlatá on patri k slobodomurárom a tým je povedané všetko,
oni ho dosadili na Petrov stolec, budu to práve oni, ktorým sa takmer podarí zničiť cirkev Kristovú na zemi...
ale neboj, bude to práve Boh, ktorý urobí všetkému rýchly koniec a privedie ľudi tejto zeme na správnu cestu...
všetko sa deje tak, ako je napísané v Biblii a Písmo sväté neklame..
@zajkousko Zase slobodomurári? Izaiáš 8, 12 "Nehovorte všetkému sprisahanie, čomu hovorí tento ľud sprisahanie, a toho, čoho sa on bojí, sa nebojte a nestrachujte". Takže ak sa všetci naokolo (hlavne rôzne odnože nacionalistov) boja slobodumurárov a iluminátov, ty tomu veriť nemáš a vôbec sa toho báť. je jedno čo sa píše na internete
@zajkousko
lenže slobodomurári sú prevažne dosadení v bankách, ovládajú financie, politiku, sú materiálne založení a nesnažia sa o dobro...čo je opak Františka, z neho ja cítim len dobro a pokoru...to potom by bol aj Ježiš slobodomurár, aj on sa snažil o dobré vzťahy so všetkými ľuďmi nech sú akýkoľvek hriešnici, myslím si, že na cirkvi treba stále niečo meniť a otvoriť ju aj neveriacim, nie vracať sa do stredoveku, tak v tomto má u mna veľké plus
@hoperpohroma
pápež mení Písmo sväté, hovorí o sobášoch homosex. dáva súhlas k týmto ohavnostiam, toto nie je v Biblii, tieto veci Písmo sv. odsudzuje, videla si cele to vídeo?
Diabol po stáročia nepremohpol cirkev sv. na zemi, kresťanska viera - náboženstvo trvá už 2000 rokov...
a preto z dôvodu, že sa diablovi nepodarilo infiltrovať do cirkvi vďaka skalopevným zásadam dodržiavania cirkevných zákonov pápežmi od počiatku, rozhodol sa diabol zničiť cirkev cestou slobodomurárov, ktorý Františka dosadili do Vatikánu..
Benedikt XVI "musel" odstúpiť..
tým zavial dym diablov vo Vatikáne, všetko čo sa robi bude veľmi milé, ďakovné, povzbudzujúce, pomahajúce chudobným...
ale je to iba zástierka, pamätaj, všetko čoskoro vide na svetlo
Božie
@zajkousko
a inak diabol bol v cirkvi hlavne v časoch inkvizície a zbavovania sa nepohodlných, dnes sa to už chválabohu nerobí...akože prikázanie Nezabiješ asi neplatí pre každého...
bol, ale nedostal sa k moci, mi hovoríme o pápežoch nie radových kňazoch a biskupoch..
pápež je námestnik Krista na zemi, on musí prvý dodržiavať prikázania Božie...
@sveter @10 Ozaj ? Tak bohatá ? To vieš prosím odkiaľ ? Priemerný plat farára je okolo 300€ ( vieme, že z toho sa dá veľmi ťažko žiť ). Väčšina kostolov nemá ani vykurovanie, pretože nie sú peniaze na platenie elektriny. Rovnako je to aj s opravami...vo viacerých farnostiach je nutné rekonštruovať a opravovať staré strechy, ale stále sa to odkladá, lebo nie sú peniaze.
V normálnom dedinskom kostole sa za jednu nedeľu vyzbiera max. 20-40€. Niekde vôbec nič. Takže sotva to vystačí na to najnutnejšie...
Tvoj sci-fi názor ti neberiem, ale asi si sa ani nad tým nezamyslel.
@tobago som žena boha za dva dni mi už druhý človek povedal niečo v mužskom rode O____o
tak noa? náš štát sa tiež tvári že nemá peniaze a ľudia taktiež nemajú z čoho žiť a nemám pocit, že by na tom boli rovnako aj politici...
nie je vždy pravdou len to, čo sa dá vidieť na prvý pohľad
@james98
Podľa teba biskupi prevrátili ideologiu ? Aké smiešne...veď oni sú proti nej, pretože každý zdravý normálny človek je proti nej, sama o sebe sa prieči stanovenému poriadku a prirodzenosti.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
58 komentov
A este jedna podotazka : ako to vysvetlit americanovi ze: nezalezi na tradiciach co a ako nosi, ale to co urobi. A ze ide mu o pokoru a vidi bohatstvo v cirkvi
ale nie je to vôbec dobré čo sa robí
PS: Hlasoval som nie preto že a) nepoznám všetkých pápežov a za b) viem aj o ďalších veľmi majetkovo skromných.
ale je to fajn typek aj tak, snad mu to vydrzi
prečo nevystúpim?
je to jednoduché, poviem ti to v prirovnaní, koľkým tisícom ba miliónom ľudí sa nepáči žiť na Slovensku a prečo sa teda nevysťahuju do druhého štátu?
no asi preto, že sa tu narodili, maju tu svoje rodiny, zázemie, priateľov, rodnú zem a mnohých viaže aj láska k vlasti...
no a kvôli jednému debilovi v tomto prípade Ficovi tak neučinia...
Cirkev na zemi založil Ježiš Kristus a táto cirkev ma prijala formou krstu do svojho cirkevného spoločenstva, hlavným predstaviteľom je Ježiš Kristus a jeho námestníkom je pápež...
v tomto prípade je pre mňa jediným smerodajným Otcom cirkvi na zemi v týchto časoch Benedikt XVI...
a nemám vonkoncom dôvod prečo by som tak konal, nakoniec aj Posolstva, ktoré prúdia z neba nás na túto skutočnosť upozorňujú a hlavne upozorňujú na otrasné svedectva činov Františka a jeho nezákonne zvolenie....
ano on to skutočne vie o čo mu ide, je to satanizácia kresťanských národov, kde hriech už nebude hriechom, kde sa zo života vytratí Boh a nastúpi vláda antikrista...
Ospravedlnujem sa kazdemu koho sa to dotklo, ale takto to vidim ja.
Kazde jedno nabozenstvo je o tom istom, len vacsinou zle vykladane. Jediny hriech je stratit svoju dusu.
hriešni boli tí, ktorí zmaterializovali cirkev a išlo im v prvom rade o moc a strach, František podľa mna predstavuje návrat k duchovnu, k Ježišovi, ku chudobnej cirkvi...a to, že sa správa diplomaticky a nikoho neuráža (napr.homosexuáli) ešte neznamená, že súhlasí s homoideológiou, NWO, politikmi, mafiánmi a pod....zatiaľ som s ním spokojná, ešte mu nestúpla sláva do hlavy ako niektorým predchodcom, myslím, že pokračuje v šľapajách Jána Pavla II.
hm, prečítal som x hodnotení naňho z každého kúta sveta,
moja zlatá on patri k slobodomurárom a tým je povedané všetko,
oni ho dosadili na Petrov stolec, budu to práve oni, ktorým sa takmer podarí zničiť cirkev Kristovú na zemi...
ale neboj, bude to práve Boh, ktorý urobí všetkému rýchly koniec a privedie ľudi tejto zeme na správnu cestu...
všetko sa deje tak, ako je napísané v Biblii a Písmo sväté neklame..
nikoho neobhajujem, nikomu nenadržam, nikoho nesúdim, píšem ba to čo vidím a to čo sa robí vo svete......
lenže slobodomurári sú prevažne dosadení v bankách, ovládajú financie, politiku, sú materiálne založení a nesnažia sa o dobro...čo je opak Františka, z neho ja cítim len dobro a pokoru...to potom by bol aj Ježiš slobodomurár, aj on sa snažil o dobré vzťahy so všetkými ľuďmi nech sú akýkoľvek hriešnici, myslím si, že na cirkvi treba stále niečo meniť a otvoriť ju aj neveriacim, nie vracať sa do stredoveku, tak v tomto má u mna veľké plus
pápež mení Písmo sväté, hovorí o sobášoch homosex. dáva súhlas k týmto ohavnostiam, toto nie je v Biblii, tieto veci Písmo sv. odsudzuje, videla si cele to vídeo?
Diabol po stáročia nepremohpol cirkev sv. na zemi, kresťanska viera - náboženstvo trvá už 2000 rokov...
a preto z dôvodu, že sa diablovi nepodarilo infiltrovať do cirkvi vďaka skalopevným zásadam dodržiavania cirkevných zákonov pápežmi od počiatku, rozhodol sa diabol zničiť cirkev cestou slobodomurárov, ktorý Františka dosadili do Vatikánu..
Benedikt XVI "musel" odstúpiť..
tým zavial dym diablov vo Vatikáne, všetko čo sa robi bude veľmi milé, ďakovné, povzbudzujúce, pomahajúce chudobným...
ale je to iba zástierka, pamätaj, všetko čoskoro vide na svetlo
Božie
a inak diabol bol v cirkvi hlavne v časoch inkvizície a zbavovania sa nepohodlných, dnes sa to už chválabohu nerobí...akože prikázanie Nezabiješ asi neplatí pre každého...
pápež je námestnik Krista na zemi, on musí prvý dodržiavať prikázania Božie...
@10 Ozaj ? Tak bohatá ? To vieš prosím odkiaľ ? Priemerný plat farára je okolo 300€ ( vieme, že z toho sa dá veľmi ťažko žiť ). Väčšina kostolov nemá ani vykurovanie, pretože nie sú peniaze na platenie elektriny. Rovnako je to aj s opravami...vo viacerých farnostiach je nutné rekonštruovať a opravovať staré strechy, ale stále sa to odkladá, lebo nie sú peniaze.
V normálnom dedinskom kostole sa za jednu nedeľu vyzbiera max. 20-40€. Niekde vôbec nič. Takže sotva to vystačí na to najnutnejšie...
Tvoj sci-fi názor ti neberiem, ale asi si sa ani nad tým nezamyslel.
Slovenskí biskupi s kultúrou smrti ? A ? Konečne niekto venoval trochu pozornosti zvrátenej ideológii a propagande.
tak noa? náš štát sa tiež tvári že nemá peniaze a ľudia taktiež nemajú z čoho žiť a nemám pocit, že by na tom boli rovnako aj politici...
nie je vždy pravdou len to, čo sa dá vidieť na prvý pohľad
Tak to je omyl...Ty si zrejme nikdy nevidel, ako to funguje vo farnostiach.
Kto oni ?
Podľa teba biskupi prevrátili ideologiu ? Aké smiešne...veď oni sú proti nej, pretože každý zdravý normálny človek je proti nej, sama o sebe sa prieči stanovenému poriadku a prirodzenosti.
Rúca tradície Cirkvi...To je podľa teba jeho + ?
A pokora jeho predchodcov Jána Pavla II. alebo Benedikta XVI. bola snáď menšia ?
Napodobne, nepoznam vsetkych.. podla mna blbo polozena otazka, inak by som hlasovala za ANO