.. na mnohých školách sa na etike nič neučí resp. nevyvíja sa žiadna činnos, sú to len volné hodiny, čo podla mňa nie je dobré.. ja by som si zistila ako to chodí na tej škole, kde sa zapisuješ.
Ak máš vzťah k náboženstvu resp. viere v Boha, myslím, že ho budeš efektívnejšie rozvíjať v sebe samej než na hodinách v škole..
toto by uz mohli uplne zrusit ako povinne predmety
ja som chodila na nabozenstvo ani neviem preco a celkom sranda, sme sa stale pytali farara ci co to bolo nejake zaludne otazky a smiali sa na jeho odpovediach "takze, prejdeme na dnesnu temu.."
a tie temy boli inak asi len 2- antikoncepcia a boh
Nuž očividne asi nie si veriaca, keby si bola, tak preferuješ náboženstvo. My sme mali skvelého učiteľa a bavili sme sa o veľmi veľa veciach. Na etiku som však nechodila, na tú chodili len tí, kt. boli neveriaci a nechodili na náboženstvo. Takže
Určite by som chodila na náboženstvo, keby som mohla. Teraz nemám žiaden prehľad, nič, na etike som sa nikdy nedozvedela nič nové.. Už len z čisto rozhľadových záujmov by som chodila na náboženstvo.
na odporúčanie spolužiačky ktorej brat chodil na túto školu som sa prihlásil na náboženstvo aj na strednej (na náboženstve sa pozerajú filmy aké chceme a na etike sa normálne učia, poď na nábožko!)....no keď som zistil že musíme pozerať tie jej kresťanské chujoviny, modliť sa a počúvať omše a jej vlastné názory na svet tak som hneď zistil že som mal ísť na etiku (kde sa rozprávajú s učiteľkou, púšťa ich skoršie domov, počúvajú hudbu...) ...ach!! Ešte rok to musím vydržať...a čo je ešte horšie je to, že tá učiteľka nás učí aj angličtinu a viac si dáva záležať na posratom náboženstve a z angličtiny som sa za tento rok nič nové nenaučil, skôr som len otupel z jej vyslovovania slov body ako body, somethink ako samsink, think ako sink alebo a/an ktoré vyslovuje e/en
ja som si na strednej vybrala náboženstvo, aj keď nie som nejaká veriaca a bolo to veľmi fajn. mali sme takého menej konzervatívneho farárka a celkom dobré debaty sme mali. otvorene sme sa ho pýtali, ako vníma celibát, koľko zarába a či je za odluku štátu od cirkvi a tak. na etike zatiaľ sedeli v krúžku a hrali pičné hry.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
.. na mnohých školách sa na etike nič neučí resp. nevyvíja sa žiadna činnos, sú to len volné hodiny, čo podla mňa nie je dobré.. ja by som si zistila ako to chodí na tej škole, kde sa zapisuješ.
Ak máš vzťah k náboženstvu resp. viere v Boha, myslím, že ho budeš efektívnejšie rozvíjať v sebe samej než na hodinách v škole..
ja som chodila na nabozenstvo ani neviem preco a celkom sranda, sme sa stale pytali farara ci co to bolo nejake zaludne otazky a smiali sa na jeho odpovediach "takze, prejdeme na dnesnu temu.."
a tie temy boli inak asi len 2- antikoncepcia a boh
Na nasledujúci školský rok som prihlásená na etiku
ked slusne a do spolocnosti tak ti je etika na 2 veci..
nabozenstvo ti da iny pohlad na vec. a nemusi to byt len kreatantvo..ak skola inklinuje len ku kr. tak zabi katechetku
aspoň čo sme mali my náboženstvo, boli to záživné hodiny
Ale nevieme, ako to je na tvojej škole, takže si zisti, aké to tam je
ked bol menej prisny ucitel na nabozenstve tak som isiel na nabozenstvo aj ked neverim v toho "fejka"
Neubudlo zo mna na nabozenstve.. jednym uchom dnu druhym von. Asi tak.