Ludia, hlupa sme to rasa. Samy sa vradzime a nicime, a preco?Len pre tie prekliate peniaze a slavu. Media nam urciju co je dobre a co zle,ako by mali moderny ludia vypadat ako sa obliekat dokonca aj stravovat. Ludia Budte samy sebou,
@jecques na birdzi je ťažko "prežiť" ja som ten blog náhodou čítal, celkom fajn to bolo, máš tam odomňa aj koment... no a tu vo fóre asi veľa pozitívnych príspevkov nebude, lebo to čo si sem dal je ozaj len ten blog.. ak si chcel o tom fórum treba to napísať na menej riadkov a všeobecne skrátené, lebo vo fóre nikoho nebaví čítať dlhé prvé príspevky, ani mňa..
preco spolu nejaki ludia chodia, ak spolu nechcu byt? preco ludia fajcia, ak nechcu umriet na rakovinu? preco male deti sexuju bez ochrany ak nechcu byt tehotne? som rada ze na zemi zije viac ludi s takymto pristupom ako som si myslela ber ako prednost ze ti najviac zalezi na laske, raz ta bude mat nejake dievca (popr. chlapec ak si gay velmi rado
Prestante nanho utocit lebo ked tie vase komentare citam tak jediny kto tu je trapny ste vy s tymi vasimi otrepanymi "si kkt" a "daj si facku" ...
ten chlapec ma pravdu len vy radsej sa budete tvarit ze je to idiot a vam je v mto svete dobre a pritom v duchu na vas zivot nadavate pri kazdej prilezitosti
Takže, máš 16 nevieš nič ešte skoro o tomto svete hovor čo chceš. Nemôžem tvrdiť ani ja, že viem všetko ale niečo hej. Mala som poctu zatancovať si valčík zo životom.
Sú určite veci s ktorými súhlasím a nerobím tak ako si ty opisoval všetkých ľudí.
Lenže, ja som nikdy nezapadala do tejto kategórie a mám psychické problémy od 14 a to je prečo? Vysvetlíš mi to?
Potom, peniaze sú nič. Veľké slová, kým Ti rodičia všetko platia. Vieš čo je to keď koncom mesiaca pred výplatou máte prázdnu chladničku? Keď potrebuješ nové gate ale nemôžeš si ich dovoliť? Keď kvôli tomu, že nemáme peniaze nemôžem ísť na vysokú školu a musím ísť robiť o pár mesiacov?
Spoločnosť je taká akou si ju sami ľudia urobia a urobili. Ale ukáž na konkrétneho vinníka, zatlieskam Ti.
Nechcem Ti brať ilúzie sú tam dobré veci, len ešte celkom nechápeš o čom točíš, mám ten pocit. Rozdávaj a pomáhaj. Pekná myšlienka. Rozdaj všetko a ostaň na ulici ako žobrák ale samozrejme budeš mať dobrý pocit lebo si "pomohol"....
Ja by som hlavne podotkol, ze sa precenuje ako velmi su ludia materialne zalozeni.
Vsade sa vzdy opakuje, ze ludia chcu len peniaze a ze tie im stastie neprinesu. Ano neprinesu, ale vela ludi NECITI potrebu byt milionar. Akurat chcu mat dost na to, aby sa im zilo bez problemov sposobenych nedostatkom penazi.
Keby bol kazdy vystarany, tak by po peniazoch neslo ani zdaleka tolko ludi
@13 ..je pravda ze mam len 16 ale o zivote to co viem, takze nesud ludi pokial ich nepoznas...psyhicke problemy bud konkretna ved na kazdu otazku existuje odpoved..
Velmi sa milis ked si myslis ze mi vsetko rodicia platia. Ja dostanem na tyzden urcity podiel penazi a stimi si ludovo povedane gazdujem sam...existuje aj neplatena vysoka skola.. nove nohavice netreba kim nie je diera a aj ta sa da zasit len ked sa das ovplivnit tim ze ti niekto povie ze ty gate su zastarale respektive starodavne nuz tvoja vec..skus si nekupit cigarety alebo alkohol...a este raz ta sklamem dobre viem o com tocim..a moja myslienka neni rozdat vsetko..
PLatim si cestovne do skoly co tiez nie je lacne, jep ravda ze veci ako elektrina plyn atd platia oni...ale oblecenie si platim sam + daslie veci... ktore su neni nepodstatne. A ci som chel mobil alebo notebook vzdy som si nato nasetri-lzarobil sam..
@drejka Ja som sa nad týmto článkom zamyslela. A ja netvrdím, že viem všetko. Ako som napísala NIEČO viem, a to je rozdiel medzi všetko a niečo.
Ohľadom k tmu, že psych. problémy, zle si to asi pochopila, lebo ja si nemyslím, že iný nič nevedia lebo to nemali, ale ja som poukazovala na časť článku, že kvôli vymenovaným veciam majú dnešný mladý ľudia psych. problémy.
Ja sa nesnažím zo seba urobiť úbožiaka, lebo nemám prečo, možno to tak vyznelo ale nebolo to v mojom pláne , chcela som poukázať na to, že nie je to celkom také ružové a jednoduché ako to on opisuje. Ja som nemala v pláne útočiť ale len poznamenať.
OP tvrdí, že médiá a filmy nám vnucujú falošné hodnoty (peniaze, vplyv, prestíž, násilie, sex).
1. Médiá ani kinematografia nie sú externé vplyvy, ani dielo diablovo. Tvoria ich ľudia.
2. Tehotenstvo pred 25 nie je novinkou našej skazenej doby. V stredoveku sa vydávali dievčatá v trinástich, moja babka mala prvé dieťa v šestnástich, a sedemdesiat rokov potom žila s dedkom.
3. Sám OP vnucuje svoje hodnoty. Navyše spôsobom, na ktorý sotva skočí niekto, kto nezvykne zvracať navoňané obláčiky všeľudskej súdržnosti pri každom slove.
4. Pár ľudí mi už za pomoc poďakovalo, a, úprimne, poznám aj lepšie pocity.
5. Čuduj sa svete, nie všetky psychické problémy vychádzajú z nedostatočnej podobnosti modelke z Bravíčka.
@jecques ohľadom tej vysokej školy, existuje, ale akože, ubytovanie, strava, náklady na cestovanie, atď.... nemá kto. A mimochodom ja chcem potom keď už, tak chodiť na takú čo ma aj baví a čo chcem robiť.
Myslím, že vo viacerých veciach sme sa nepochopili. Ja som veci uviedla ako príklad. A ono tie "nohavice" boli prvá vec čo ma napadla, ale toto sa sťahuje na všetko skoro.
@jecques a len tak mimochodom aby som nezabudla podotknúť, míňam jedine na cigarety a aj to minimum a keď mám tie peniaze na ne. A na alkohol nemíňam ani cent... Lebo (asi novinka) ja nepijem.
@sisel Tp je fajn ze cches taku co ta bude bavit ale v zivote budes robit asi 70% veci co ta nebavia ...ja osm ti len chcel naznacit ze na kazdy problem existuje riesenie
Musím sa ale opýtať, čo ťa je preboha po tom, či niekto má dieťa v štrnástich, hoci aj vinou vlastnej nezodpovednosti/hodnoty, kt. ty nazývaš falošnými/mindráky zo sadla/whatever?
(Nielen v zmysle, že to nie je tvoja vec, ale ozaj sa ťa to dotýka natoľko, aby si o tom napísal stranový motivačný..oný, a ešte sa o tom hádal?)
@28 Samozrejme, ze riesenie vzdy existuje. Ked nemam co jest, tak chodim po kontajneroch a hladam stravu. Alternativne zobrem na ulici... To su take riesenia jak stierace na ponorke Chces niekomu davat za zle, ze nechce vyzierat kontajnery a chodit nemyty a smradlavy?
Proste existuje nejaka suma, ktoru clovek potrebuje na slusny zivot. To, ze ju chce dosiahnut je uplne normalne a NIE JE to zle.
Pokial niekto silou mocou chce cim viac a ide "cez mrtvoly" tak to sedi na tvoj prispevok. Ale to zase nie je majorita.
@jecques Ale ja som si toho plne vedomá a viem to.
Príklad. hmm.
Bývaš podnájme s deťmi, povedzme 2mi, za ten podnájom platíš pomerne málo, ale neviete vyžiť lebo nie sú peniaze. Si sám rodič a zarábaš 350€. A máte sťahovať lebo vlastníci chcú predať byt, na čo ty nemáš peniaze.
Nič z toho nie je spôsobené (isteže o prípadoch typu Fritzl nehovoríme) neprekonateľným tlakom okolností, spoločenských pomerov alebo ideológie, do veľkej miery každý má, čo si spraví.
Takze jeden rodic stoho usudzujem ze si rozvedena, dufam ze nie tvojou vinou. A existuje preds ato ze ti bude otec deti platit tzv. vyzivne. Vies chapem ta ale zle sa k tomu problemu stavas. Myslis len nato najhorsie ako sa to neda a tak a uz vopred vsetko vzdavas. Skus to brat s inej stranky a na rozdiel od toho aby si rozmyslala nad tym zacni konat. Este k tim vydavkom zalezi aj ake su tie deti stare, ale vzdy sa da trosku skrtnut rozpocet vies tam ide o obetu coho sa dokazes vzdat aj ty. Tak budete zit na "rozkoch" aj tak sa da vies statsny zivot. takisto existuju aj stary rodicia nie? Ked bude najhorsie mozes ist byvat k nim? Ci neda sa?
@jecques@38 ono, dosť ľahko sa poradí dakomu inému s problémom, ale horšie je ho vyriešiť... proste keď si dačo také človek zažije, tak rozhodne nad tým nerozmýšľa s chladnou hlavou, ale také veci ho proste trápia a dakedy aj keď vie ako to vyriešiť na to nemá dosť síl
@jecques Bol to príklad, viac menej nereálny. A keď sa nad tým zamyslíš, pri dnešných cenách bytov z 350€ mesačne s dvoma deťmi nedá žiť na vysokej nohe.
A tu nikto nehovoril, že sa vzdávam, alebo dačo podobné. Len to, že ono to nie je ľahké.
Mňa sa to netýka, chvála bohu. Ale iným ľuďom sa to môže diať, a možno tých starých rodičov nemajú. Princíp si podľa mňa nepochopil.
necital som to cele, ale mam pocit ze toto si vela ludi vravi, len nad tym mavnu rukou a maju v Péčku. Aj mne je smutno z toho ze prave hodnoty sa stracaju a aj prave preto mozno chcem spravit nieco pre to, lenze ak by to malo vyjst to by som musel mat vlastnu sukromnu televiziu a kurva dobru ochranku aby ma neodpalila konkurencia
@jecques : vies ono sa to robilo aj predtym lenze sa o tom tolko nehovorilo. a s prichodom novych medii sa o tom hovorit zacalo. samozrejme v tejto dobe to neni podla spolocnosti spravne ale to je len vec doby. v stredoveku by uz 14 normalne dieta mala. takze toto neni o mediach. a logicky to o mediach byt nemoze. to akoze pozeram daky serial: aha hlavna hrdinka ma sex tak chcem mat aj ja????????
@52 Asi sme si neporzumeli nechapem tvojmu prikladu skus vysvetlit a vobec nehovorim o rieseni problemu ked je neskoro skus trosku lepsie citat ..
@53 lenze sa pozri ako zili vtedy, chovali dobytok a to im stacilo vedeli stoho vyzit nepotrebovali mobili ani nejake drahe oblecenie takze je velmi tazke porovnavat tieto dve odlisen doby ako sa zilo a zije teraz
@jecques@43 hej, treba. Neviem ako ty, ale aspoň ja to na sebe vidím, že ak chce dakto poradiť tak to dokážem (lebo do toho v podstate nezasahujú moje emócie), ale na druhej strane, ak mám podobný problém ja sám, tak si s ním neviem tak ľahko poradiť. proste, ľudia často hovoria "mať tak tvoje problémy", lenže tam nejako nejde o to či je to veľký alebo malý problém, ale ako sa človek cíti.. A ak dakto dokáže vyriešiť svoje problémy s chladnou hlavou, tak to ho obdivujem...
@jecques Za zimu si dosad svet. Z oblecenie si dosad peniaze. Za chorobu si dosad chudobu.
@sisel proste povedala, ze peniaze SU potrebne pre rozumny zivot a preto je logicke, ze ich ludia potrebuju. Ty si povedal, ze sa da vyriesit vsetko. Ale naco riesit nedostatok penazi tym, ze budem byvat u starych rodicov aj s dvoma detami? Nie je jednoduchsie mat zarobene nejake rozumne peniaze, aby som nemal existencne problemy a mohol si dovolit zit na rozumnej urovni?
To nie je zahadzovanie hodnot. Teda pokial nepovazujes za najspravnejsie riesenie zit niekde v horach so zenou a detmi a zivit sa pestovanim + lovenim jak Robinson.
@55 prense tak je lahke poradit ale niekedy niet nad dobru radu, a jej asne ze je lahsie poradit ako sa vzit do niekoho a dany problem riesit. Ale su ludia co riesie problem s chladnou hlavou
@jecques : aj tam to bolo tak pre krista. co si myslis ze vtedy neboli modne trendy? preco mame v rozlicnych storociach rozlicnu modu. a ket im bolo tak skvele s tymi kravami tak preco boli revolucie a vzbury???? a ver ze kebyze mobil je tak ho mat chcu. vynasla sa fotografia a zrazu sa seci fotili. vynasiel sa automobil a kazdy sa cel vozit, to je prirodzene.
@59 nie neboli ..revolucie? tie sa robia s roznych dovodov a znova ta opravim ja nevravim ze im bolo skvele, lae proste to zvladali a ano ked prislo nieco scim nesuhlasili robili sa revolucie...to co pises funguje aj v dnesnej dobe ono sa vyyrobi jedna vec pocka sa kim sa trhn nasyti a vyrobi sa dalsia to je kolobeh ekonomiky
@61 : a povedzže mi uprimne ket si taky antimedialny moralista. ty nemas pocitac napr.??? chces mi povedat ze kebyze ho nemaju ludia z tvojho okolia tak ty ho mas aj tak? ket vidis film tak automaticky spravis to co herci??? vidim ze mas o rok viac ako ja. tak ti poviem ani pre mna teraz nie su peniaze dolezite lebo ma zivia rodicia. ale ket sa budem zivit sama dolezite budu. ano laska je sakra super vec ale z citov sa nenaješ.
@sisel Mne nepride jak nerozumny, len prilis idealista. Kto v tom veku ale idealista nebol? (nepocitajuc ludi, ktori dostali od zivota po hube uz v skorom veku)
Idealy nie su vec o ktorej by ma niekto presvedcil, tie sa u mna vzdy tvorili same
@61 niesom antimedialni moralista sry asi som ta sklamal. Neviem kam tymto mieris ani co chce pocut ale nema rad otazky typu keby keby...ani nevies kolko myslienok sa ti ulozi v mysli po pozreni jedneho filmu ktore ani nezareagujes. Potom pri niektorych situaciach reagujes uplne inak akoby si to nebol ty..Budu take dolezite ako ich ty uznas za dolezite
@60 ja si narozdiel od teba viem prznat chybu, viem si vypocut iny nazor a viem ho aj zvazit a dokonca ho aj zmenit ked uznam iny za lepsi (smajlík)
Aj ja viem vypočuť aj iný názor, aj zmeniť si svoj keď sa mýlim, alebo mi niekto "otvorí" oči.
Lenže, toto myslím platí skôr opačne.
Lebo, ja som bola rovnaká, ja som to videla rovnako a ako som tu spomenula aj @ao -vi, sklamanie bolo priveľké, po zistení, že to všetko nie je len tak ako si povedal....
rozmyslam , rozmyslam a ako tak rozmyslam jedine co ma napada je ze but si krestan alebo snivas o utopii. takto to nikdy nebolo a ani nebude. a ket sa aj ty naucis vnimat veci troska inak tak uvidis ze ludia niesu az taka hlupa rasa, ako si nas nazval. to vsetko co si napisal je krasne ale nerealne. takto to chodi v rozpravkach, bohužial. samozrejme nechcem aby si si o mne myslel že ket s tebou nesuhlasim som 15 rocna sexujuca matka 3 deti, ktora je zavisla na drogach a peniaze su tou naj hodnotou.neobhajujem takychto ludi, v podstate nikoho. len som chcela vyjadrit nesuhlas s tvojim nazorom. ak mas taketo hodnoty a zijes tak ako si opysal na konci je to pekne ale asi si jediny na svete.
@72 : rozmyslam , rozmyslam a ako tak rozmyslam jedine co ma napada je ze but si krestan alebo snivas o utopii. takto to nikdy nebolo a ani nebude. a ket sa aj ty naucis vnimat veci troska inak tak uvidis ze ludia niesu az taka hlupa rasa, ako si nas nazval. to vsetko co si napisal je krasne ale nerealne. takto to chodi v rozpravkach, bohužial. samozrejme nechcem aby si si o mne myslel že ket s tebou nesuhlasim som 15 rocna sexujuca matka 3 deti, ktora je zavisla na drogach a peniaze su tou naj hodnotou.neobhajujem takychto ludi, v podstate nikoho. len som chcela vyjadrit nesuhlas s tvojim nazorom. ak mas taketo hodnoty a zijes tak ako si opysal na konci je to pekne ale asi si jediny na svete.
@ao Ani ja si nezávidím ale čo už. Dalo sa to prežiť a dokonca som to aj prežila A viac menej ani u mňa to nebolo, veľmi nárazové, ale dosť v krátkom čase som na to musela prísť...
@iamhero Hej, ale do určitej miery sme všetci tým obdobím idealizmu prešli, len každý to prežíval inak..... On to má teraz. Časom to aj on zistí, tak ako aj všetci.
o tomto presne hovorí aj môj dedko a ten vie o živote svoje... najdôležitejšie je, ako sa správame jeden k druhému a LÁSKA medzi dvoma ľuďmi... keď spoznal moju babku, nemal nič.. len 3 deti na krku, ale dostali sa z toho, aj keď aj moja babka mala ďalšie svoje 3 deti z predošlého vzťahu.... milovali sa a láska všetko prekoná... netvrdím že to bolo jednoduché a ani on nie, ale dokázali to a aj dnes sa po 30 rokoch manželstva v 71 rokoch milujú... je to krásne ,vidieť keď dedko tak zamilovane pozrie na babku láska, tá je to podstatné, čo človek celý svoj život hľadá... aj keď niekedy si myslíme, že šťastie sa môže skrývať v hmotných veciach, tie nám pocit dokonalého šťastia nedajú... sú to ľudia, naši milovaní ,ktorí robia náš život takým úžasným...
..ked su peniaze na poslednom rebricku je to mile ale bohuzial pre zivot su nevyhnutne......to potom jedine si v lese postavit daku chajdu ..a obzuvat konariky XD...ludia vytvorili tento svet a je zbytocne v tak pokrocilom stadiu znicenia tejto zeme a debilite ludi sa tym vobec zaoberat beztak s tym jeden clovek nic nespravi..ludia su sprosti a i ked vedia ze je zle..budu cakat na toho kto sa prvy postavi .na prveho co povie svoj nazor .aby sa mohol ostatok pripojit ako stado oviec k psovi ale co ked sa nepripoji nikdo a stoho ma strach kazdy a aj keby sa to podarilo z 80 percent su za tym prachy a..z lasky sa clovek nenazerie......ani nevyspi..jedine..zblbne......
strašne moc mi to pripomína blog, čo som napísala, keď som mala 13 a túžila zmeniť svet
čo ti na to povedať? ľudia sú ľudia... A chcieť od nás všetkých zmenu k lepšiemu je neľudské. Možno to (v prípade, že raz o tom napíšeš knihu) ovplyvní pár ľudí ale nezmení to ľudí ako samotných. Nič sa nezmení.
A iste, nikto nebude rozmyslat o moralke a o skutocnych hodnotach, ked nema na zakladne veci, svet je dzungla, ked nekradnes/nezbijas, urobia to ti druhi tebe a este sa povie, ze to je normalne a nikdy sa to nezmeni
@jecques to vieš, očividne nezijete 3, čoskoro 4 clenna rodina z jedneho platu to totiž vie človeku zo zarábania peňazí spraviť celkom prioritu...
A tiež v minulosti nebola lepšia doba, to sú kecy, komunizmus ? nechcl by som tam žiť, predtým fašizmus tiež ma neláka, predtým, prvá svetova ? to soms ia ni nei istý co sme cez to robili (smutné, že nepoznám svoje národné dejiny ja viem), predtým andvláda a maďarov myslím, že lepšie to nebolo, ale ejdnoduchšie rozhodne. Menší tlak na ľudí, dnes nie, že každý všetko chce rýchlo a hned a okmazit ea co najviac, dnes musí tak clovek fungovaat !
Nezi v sne, nie vsetci maju komplet rodinu, dobre finacne podmienky, dobre miesto na zitie, dobre podmienky na vyvoja rast a rozbeh do zivota, či dôvod na skutočné šťasite. NEsúď kým nežiješ ich životy!!!
tak ako sa na svete najdu ludia,ktorym sa ten prispevok pačil,najdu sa aj taki ktorym sa nepačil.ako sa najdu ludia ktori su chudobni,najdu sa aj bohati,.najdu sa ludia ktori sa lutuju a odvolavaju na ťažku finančnu situaciu,a najdu sa ludia ktori robia všetko preto aby im bolo aj pri ťažkej finančnej stranke žitia fajn,važia si čo maju...su ľudia ktori vyvolavaju vojny,aj ludia ktori hlasaju mier...takže nechapem prečo tomuto typkovi hovorite že nevie o čom hovori a nadavate mu do kktov,ma si dat facku..bože,tak asi vie o čom hovori nie? je to jeho zamyslenie sa,a komenty typu-nadavky,uražky...su trochu nemiestne,i ked to malo byť v blogu,to je vlastne jedno kde to da nie? všetci vedia len kritizovať,ale čo tak prebrať si slovo po slove z toho članku? čo tak najsť to čo ten typek napisal aj vo svojom živote a okoli? ...to je vše..PS:mne sa ta uvaha pači
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
92 komentov
Aj ked myslim, ze viem dovod, preco to skoncilo vo fore .
--
Si kokot.
už nepotrebuje ani facku myslím že toto stačilo
Ale pre istotu by si si mohol zo dve vyjebať
preco spolu nejaki ludia chodia, ak spolu nechcu byt? preco ludia fajcia, ak nechcu umriet na rakovinu? preco male deti sexuju bez ochrany ak nechcu byt tehotne? som rada ze na zemi zije viac ludi s takymto pristupom ako som si myslela ber ako prednost ze ti najviac zalezi na laske, raz ta bude mat nejake dievca (popr. chlapec ak si gay velmi rado
K mediam - na smiech je to ked sa niekto necha nimi ovplyvnit , takze ano cudujem sa ze 14ky maju decko
ten chlapec ma pravdu len vy radsej sa budete tvarit ze je to idiot a vam je v mto svete dobre a pritom v duchu na vas zivot nadavate pri kazdej prilezitosti
a nereagujte na mna laskavo
Sú určite veci s ktorými súhlasím a nerobím tak ako si ty opisoval všetkých ľudí.
Lenže, ja som nikdy nezapadala do tejto kategórie a mám psychické problémy od 14 a to je prečo? Vysvetlíš mi to?
Potom, peniaze sú nič. Veľké slová, kým Ti rodičia všetko platia. Vieš čo je to keď koncom mesiaca pred výplatou máte prázdnu chladničku? Keď potrebuješ nové gate ale nemôžeš si ich dovoliť? Keď kvôli tomu, že nemáme peniaze nemôžem ísť na vysokú školu a musím ísť robiť o pár mesiacov?
Spoločnosť je taká akou si ju sami ľudia urobia a urobili. Ale ukáž na konkrétneho vinníka, zatlieskam Ti.
Nechcem Ti brať ilúzie sú tam dobré veci, len ešte celkom nechápeš o čom točíš, mám ten pocit. Rozdávaj a pomáhaj. Pekná myšlienka. Rozdaj všetko a ostaň na ulici ako žobrák ale samozrejme budeš mať dobrý pocit lebo si "pomohol"....
Sew
Vsade sa vzdy opakuje, ze ludia chcu len peniaze a ze tie im stastie neprinesu. Ano neprinesu, ale vela ludi NECITI potrebu byt milionar. Akurat chcu mat dost na to, aby sa im zilo bez problemov sposobenych nedostatkom penazi.
Keby bol kazdy vystarany, tak by po peniazoch neslo ani zdaleka tolko ludi
Velmi sa milis ked si myslis ze mi vsetko rodicia platia. Ja dostanem na tyzden urcity podiel penazi a stimi si ludovo povedane gazdujem sam...existuje aj neplatena vysoka skola.. nove nohavice netreba kim nie je diera a aj ta sa da zasit len ked sa das ovplivnit tim ze ti niekto povie ze ty gate su zastarale respektive starodavne nuz tvoja vec..skus si nekupit cigarety alebo alkohol...a este raz ta sklamem dobre viem o com tocim..a moja myslienka neni rozdat vsetko..
Alebo hovoris len o vreckovom na nepodstatne veci?
Ohľadom k tmu, že psych. problémy, zle si to asi pochopila, lebo ja si nemyslím, že iný nič nevedia lebo to nemali, ale ja som poukazovala na časť článku, že kvôli vymenovaným veciam majú dnešný mladý ľudia psych. problémy.
Ja sa nesnažím zo seba urobiť úbožiaka, lebo nemám prečo, možno to tak vyznelo ale nebolo to v mojom pláne , chcela som poukázať na to, že nie je to celkom také ružové a jednoduché ako to on opisuje. Ja som nemala v pláne útočiť ale len poznamenať.
OP tvrdí, že médiá a filmy nám vnucujú falošné hodnoty (peniaze, vplyv, prestíž, násilie, sex).
1. Médiá ani kinematografia nie sú externé vplyvy, ani dielo diablovo. Tvoria ich ľudia.
2. Tehotenstvo pred 25 nie je novinkou našej skazenej doby. V stredoveku sa vydávali dievčatá v trinástich, moja babka mala prvé dieťa v šestnástich, a sedemdesiat rokov potom žila s dedkom.
3. Sám OP vnucuje svoje hodnoty. Navyše spôsobom, na ktorý sotva skočí niekto, kto nezvykne zvracať navoňané obláčiky všeľudskej súdržnosti pri každom slove.
4. Pár ľudí mi už za pomoc poďakovalo, a, úprimne, poznám aj lepšie pocity.
5. Čuduj sa svete, nie všetky psychické problémy vychádzajú z nedostatočnej podobnosti modelke z Bravíčka.
6.
2. Novinkou niej e ale v dnesnej dobe je to velky znak nezodpovednosti. Ano v minulosti sa tak rodilo lenze ako sa zilo??
3. O com to tocis prosim ta?
4. Ja nevravim ze niesu lepsie pocity. Lenze ty skor myslis na orgazmus
5. Nie ale je mnoho takych pripadov a stale toho pribude, znova to bol len jeden s prikladou.
Myslím, že vo viacerých veciach sme sa nepochopili. Ja som veci uviedla ako príklad. A ono tie "nohavice" boli prvá vec čo ma napadla, ale toto sa sťahuje na všetko skoro.
Musím sa ale opýtať, čo ťa je preboha po tom, či niekto má dieťa v štrnástich, hoci aj vinou vlastnej nezodpovednosti/hodnoty, kt. ty nazývaš falošnými/mindráky zo sadla/whatever?
(Nielen v zmysle, že to nie je tvoja vec, ale ozaj sa ťa to dotýka natoľko, aby si o tom napísal stranový motivačný..oný, a ešte sa o tom hádal?)
@sisel vies sisel zivot nie je jednoduchy a ani nevies kolkokrat sa ti este viac skomplikuje... to je tazko posudit uved prikald niejaky
Proste existuje nejaka suma, ktoru clovek potrebuje na slusny zivot. To, ze ju chce dosiahnut je uplne normalne a NIE JE to zle.
Pokial niekto silou mocou chce cim viac a ide "cez mrtvoly" tak to sedi na tvoj prispevok. Ale to zase nie je majorita.
Príklad. hmm.
Bývaš podnájme s deťmi, povedzme 2mi, za ten podnájom platíš pomerne málo, ale neviete vyžiť lebo nie sú peniaze. Si sám rodič a zarábaš 350€. A máte sťahovať lebo vlastníci chcú predať byt, na čo ty nemáš peniaze.
A všetky nájmi sú najmenej ešte o 50€ drahšie.
Nič z toho nie je spôsobené (isteže o prípadoch typu Fritzl nehovoríme) neprekonateľným tlakom okolností, spoločenských pomerov alebo ideológie, do veľkej miery každý má, čo si spraví.
Takze jeden rodic stoho usudzujem ze si rozvedena, dufam ze nie tvojou vinou. A existuje preds ato ze ti bude otec deti platit tzv. vyzivne. Vies chapem ta ale zle sa k tomu problemu stavas. Myslis len nato najhorsie ako sa to neda a tak a uz vopred vsetko vzdavas. Skus to brat s inej stranky a na rozdiel od toho aby si rozmyslala nad tym zacni konat. Este k tim vydavkom zalezi aj ake su tie deti stare, ale vzdy sa da trosku skrtnut rozpocet vies tam ide o obetu coho sa dokazes vzdat aj ty. Tak budete zit na "rozkoch" aj tak sa da vies statsny zivot. takisto existuju aj stary rodicia nie? Ked bude najhorsie mozes ist byvat k nim? Ci neda sa?
a čo teraz?!
buď buď človekom, akým by si chcel byť, alebo sa prispôsob......
a pri prvej možnosti sa priprav, že z času na čas schytáš.......doslova alebo psychicky
ale jedna good news: karma funguje, Božie mlyny melú...............
A tu nikto nehovoril, že sa vzdávam, alebo dačo podobné. Len to, že ono to nie je ľahké.
Mňa sa to netýka, chvála bohu. Ale iným ľuďom sa to môže diať, a možno tých starých rodičov nemajú. Princíp si podľa mňa nepochopil.
Mne nanič. To bolo len také poznamenanie. Čo si zas nepochopil..
Tiez chodis po vonku v zime polonahy? Nie? Preco? Nebodaj ti je zima? Pah, si zhyckany. Bojis sa ze nachladnes? A co... Ved sa vyliecis...
Nepride ti tento pristup dost cudny?
Vacsina ludi sa tom proste snazi predchadzat a oblecie sa.
(pevne verim, ze to prirovnanie bude pochopene a nezvrhne sa to na: "o com to vlastne tocis??!?!?!???" ako je tu zvykom)
@53 lenze sa pozri ako zili vtedy, chovali dobytok a to im stacilo vedeli stoho vyzit nepotrebovali mobili ani nejake drahe oblecenie takze je velmi tazke porovnavat tieto dve odlisen doby ako sa zilo a zije teraz
Mas z vacsej casti pravdu. Ale nezabudajme, ze vacsina ludi je psychicky dost slabych. Je jednoduchsie prisposobit sa , ako sa odlisovat.
Nikomu to nezazlievam.
Ale nie vzdy a nie vo vsetkom sa da prisposobit a z toho vznikaju komplexy.
Co mozes zmenit zmen a co nemozes zmenit , s tym sa nauc zit.
Mna osobne to nejak vyznamne neserie. Zivoty inych ludi nemaju priamy vplyv na ten moj a tomu nepriamemu nemam problem celit.
Ked som bol tucny , chcel som sa zmenit hlavne preto, aby som to natrel vsetkym tym namyslenym kretenom.
A natrel.....
A potom som sa pristihol, ze sa stavam jednym z nich. Nastastie som si to uvedomil hned na zaciatku. O co by som bol potom lepsi clovek
@sisel proste povedala, ze peniaze SU potrebne pre rozumny zivot a preto je logicke, ze ich ludia potrebuju. Ty si povedal, ze sa da vyriesit vsetko. Ale naco riesit nedostatok penazi tym, ze budem byvat u starych rodicov aj s dvoma detami? Nie je jednoduchsie mat zarobene nejake rozumne peniaze, aby som nemal existencne problemy a mohol si dovolit zit na rozumnej urovni?
To nie je zahadzovanie hodnot. Teda pokial nepovazujes za najspravnejsie riesenie zit niekde v horach so zenou a detmi a zivit sa pestovanim + lovenim jak Robinson.
Idealy nie su vec o ktorej by ma niekto presvedcil, tie sa u mna vzdy tvorili same
a mimochodom : vsade v serialoch a filmoch je sami sex? to co pozeras stale porno??? pusti si sehrezadu! tam je lasky a lasky.
Idealisti sme boli aj my. Aj ja.
Sklamanie potom ale bolo priveľké, keď som zistila, že nie je všetko tak ako som si to myslela.
@jecques
@60 ja si narozdiel od teba viem prznat chybu, viem si vypocut iny nazor a viem ho aj zvazit a dokonca ho aj zmenit ked uznam iny za lepsi (smajlík)
Aj ja viem vypočuť aj iný názor, aj zmeniť si svoj keď sa mýlim, alebo mi niekto "otvorí" oči.
Lenže, toto myslím platí skôr opačne.
Lebo, ja som bola rovnaká, ja som to videla rovnako a ako som tu spomenula aj @ao -vi, sklamanie bolo priveľké, po zistení, že to všetko nie je len tak ako si povedal....
A ver mi alebo nie. Sám na to prídeš časom.
Sew
@sisel Nezavidim... U mna to bolo (a asi este stale je) uplne priebezne - nie narazove velke sklamanie
@iamhero On je idealista.
ale raz si každy spomenie a to bude veľmi ťažké odchádzanie na onen svet.....filip
robím si srandu, toto čítať nemienim dajte pokoj, ja chcem spať :/ lol ..dobrú noc
čo ti na to povedať? ľudia sú ľudia... A chcieť od nás všetkých zmenu k lepšiemu je neľudské. Možno to (v prípade, že raz o tom napíšeš knihu) ovplyvní pár ľudí ale nezmení to ľudí ako samotných. Nič sa nezmení.
Nič je nemenné.
A tiež v minulosti nebola lepšia doba, to sú kecy, komunizmus ? nechcl by som tam žiť, predtým fašizmus tiež ma neláka, predtým, prvá svetova ? to soms ia ni nei istý co sme cez to robili (smutné, že nepoznám svoje národné dejiny ja viem), predtým andvláda a maďarov myslím, že lepšie to nebolo, ale ejdnoduchšie rozhodne. Menší tlak na ľudí, dnes nie, že každý všetko chce rýchlo a hned a okmazit ea co najviac, dnes musí tak clovek fungovaat !
Nezi v sne, nie vsetci maju komplet rodinu, dobre finacne podmienky, dobre miesto na zitie, dobre podmienky na vyvoja rast a rozbeh do zivota, či dôvod na skutočné šťasite. NEsúď kým nežiješ ich životy!!!
@50 vyganiť
tak ako sa na svete najdu ludia,ktorym sa ten prispevok pačil,najdu sa aj taki ktorym sa nepačil.ako sa najdu ludia ktori su chudobni,najdu sa aj bohati,.najdu sa ludia ktori sa lutuju a odvolavaju na ťažku finančnu situaciu,a najdu sa ludia ktori robia všetko preto aby im bolo aj pri ťažkej finančnej stranke žitia fajn,važia si čo maju...su ľudia ktori vyvolavaju vojny,aj ludia ktori hlasaju mier...takže nechapem prečo tomuto typkovi hovorite že nevie o čom hovori a nadavate mu do kktov,ma si dat facku..bože,tak asi vie o čom hovori nie? je to jeho zamyslenie sa,a komenty typu-nadavky,uražky...su trochu nemiestne,i ked to malo byť v blogu,to je vlastne jedno kde to da nie? všetci vedia len kritizovať,ale čo tak prebrať si slovo po slove z toho članku? čo tak najsť to čo ten typek napisal aj vo svojom živote a okoli? ...to je vše..PS:mne sa ta uvaha pači