pamatam sa, ze prvykrat som ju cital v tercii na lyzovacke. od remarqua mozno moja najoblubenejsia kniha. tie ostatne sa mi tiez kedysi pacili, teraz mi uz pripadaju vsetky tak na jedno kopyto..
hodnotila by som ju aj s Cesta späť...na 5 hviezdičiek, pretože zanecháva najautentickejší zároveň v jednoduchom prostom štýle písania pohľad na život vojaka v poli a život vojaka po vojne
remarque splnil v našom svete niečo, s čím sa stotožňujem a za čo ho obdivujem
tak ako shakespeare a kopec ďalších vynikajúcich spisovateľov
Človeče, nečítal som to (hanba mi!)... ale už sa chystám... teraz mám plno nových kníh, že ani neviem na čo skôr pozrieť ... a plno ešte čaká v rade... ach jo..
aj y to mame momentalne ako povinne citanie,mam to doma ale neviem sa k tomu dokopat..uz som precitala asi 15 stran a pacilo sa mi to zatial,ale nevieeem...ja mam vela veci rozcitanych,preco zrovna hento povinne musiiim..
viem, ze je to veeelmi mimo temu, ale ked tu bolo spominane, co s psychikou cloveka urobi vojna a pod., tak som si spomenul na skvely rusky film chod a pozeraj sa z roku 1985, ktory som videl tot nedavn odporucam
remarqua som sice necitala..ale odporucam Namestie sv. Alzbety-najpr som to povazovala za najotravnejsiu vec na svete-sak povinne citanie.ale je tofakt dobreee,aj kruto realne,aj emotivne
Milujééééééééééééééééééééém tohoto spisovateľa... tie ejho knihy sú take skutočné, také citlivé také proste... v nich to žije...
Zbožňujem ho, uplne skvelý... strašne sa mi od neho páči víťazný oblúk a tiene v raji a traja akmaráti...OMG! ja zdechnem! ste to tu nemali spomínať... háááááááááááááááááááá!
Tá kniha je jedno úžasné dielo a opisy ,ktoré Remarque dokáže vytvoriť sú natoľko rozpracované, že človeku až môže, ako si povedala, behať mráz po chrbte. Dokáže super prepojiť dej na fronte s dušou človeka. Asi toľko...
Vzala som si to v ramci povinnosti, ale uznavam, ze je to dobra a zaujimava kniha. Cim dalej, tym drsnejsia, neviem ci sa mi to zda, ale akoby tej postave, co to rozprava, bolo vsetko jedno. Mimo toho sa mi ratalo, ze bola relativne tenka (A).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
remarque splnil v našom svete niečo, s čím sa stotožňujem a za čo ho obdivujem
tak ako shakespeare a kopec ďalších vynikajúcich spisovateľov
takze ju mam nacitanu az az...
ale rada si ju este precitam
Zbožňujem ho, uplne skvelý... strašne sa mi od neho páči víťazný oblúk a tiene v raji a traja akmaráti...OMG! ja zdechnem! ste to tu nemali spomínať... háááááááááááááááááááá!
každý spisovateľ má svoje knihy na jedno kopyto...