keď nevieš vypočítať tak si to odmeraj, ale nenapísal si pri akom napätí to že je tam vyznačené 220 neznamená že tam toľko budeš púštať môžeš ju zapojiť aj na 12V síce nebude svietiť ale prúd tade bude prechádzať a určite nie taký istý ako pri 220V
a tomuto fakt nechápem:: . Dva nepokrájané guľaté zemiaky s priemermi 4 cm a 6 cm sme vložili do hrnca tvaru valca. Hrniec bol vysoký 12 cm a podstava mala priemer 9 cm. Do hrnca sme naliali vodu. Do akej najmenšej výšky musí siahať voda v hrnci, aby v nej boli oba zemiaky úplne ponorené? 7,8,9 alebo 10cm?
@ Murcatko omg nevies P=U.I -> I=P/U a vysledok by mal byt pribliznr 0,17A kedze uz 220 V nie je v zasuvke ale podla novej normy je 230 V fazove napatie a 400 V zdruzene, ale moze to byt aj tych 0,18 kedze v zasuvke nie je presne 230, ked chces uplne presny vysledok mal by si to odmerat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Pretože odpor žiarovky sa mení
0,18 mA
8,8 A
8 800 mA
0,18 A
Ale ani jedno z toho...
K tvojej prvej otázke je vzorček základný na výkon: P=U*I
A ku tvojej druhej otázke je to 8cm podľa mňa - skús si to nakresliť keď nevieš počítať!
skúsime experiment?
pri najbližšom pripravovaní obedu skúsim
U= 220 V
P= U*I >>> I=P/U
I=40/220
I=0.181818182 A