toto som si vsimla uz davno, len vela prikladov nebolo, nedavno som videla tiez jedneho uja tak. niektori ludia preferuju chodenie naboso,videli ste uz ? neviem ako sa to odborne nazve, ale je to uz aj filozofia,je to zdrava vec. co na to hovorite, aky b
Doma som vzdy naboso a aj na chate som bol vzdy v lete naboso, aj po trave, aj po kamenoch, neviem aka filozofia to je, ale hlavne je to asi prijemny pocit volnosti a mozno je to aj akasi prijemna masaz pri drazdeni nervov na chodidle pri chodeni.
@obliviate tiez myslim tam kde ostatani su obuti , na verejnosti,lebo kdesi prec a na dvore to aj ja rada ale to je vsetko este tak niekde po hline ked sa da
Je to svieze hladne na kachlickach, uplne najlepsi pocit take jemne chladive. Po koberci je to ale neprijemne, skriabe. Vacsina kobercov. Parkety su tiez v poho ale taka trava to je take uzkostne, ze snad nestupim na mravce, slinaka / hocico, aj ked fyzicky je to prijemne. Ale na verejnosti? Hmmm. By sa mi nechcelo cistit si nohy potom. Nevidela. Niekedy ked som vonku si poviem ake by bolo super byt teraz bosa ale co uz s tou nasou civilizaciou.
tak co ja viem ked im je tak dobre nech tak chodia zevraj to je zdrave ale tak v dnesnom svete moze clovek vsade stupit na rozjebanu flasu alebo na injekciu a podobne cize to moc bezpecne neni podla mna
Co je na tom obdivuhodne chodit naboso po betone pri ludoch a mat spinave nohy ? Je to nehygienicke, zhrubne ti koza a v lete ten beton strasne pali. Raz som tak spity chodil na sirave, lebo som si porezal nohy a velmi ma bolelo byt v slapkach, tak som chodil naboso, kazdy na mna pozeral a ten beton, auc.
ja hrozne rada behám naboso. občas v lete žabky vezmem do ruky a ide sa len to je také .. robila by som to aj častejšie, ale v tejto dobe, keď je na každom kroku rozbitá sklená fľaša, sa bojím
Je to to najlepšie, čo človek môže spraviť, ale nie v každom prípade to platí. Kráčať bosí po chodníku, kde je jedno, aké jedlo komu spadne, kde si ľudia odpľujú a je všetok prach mestského sveta je len pre hrošiu kožu a silné žalúdky. Kto chce byť nechutný a mať vredy, pokojne.
Ale kráčať na lúke, či na tráve, napríklad doma na záhrade, je pôžitok, ktorý si rada doprajem a radím každému, nech to aspoň skúsi. Možno pre začiatok nejaký terén, ktorému dôveruje, napríklad záhrada. Aj po hline, veď to nie je nič neprirodzené. Len najlepšie je kráčať v lete, keď tráva chladí a vyschnutá hlina dáva ideálnu masáž pre zdravie.
najradšej chodím bosá! doma a u frajera samozrejme, plus na ulici kde bývam tak chodím bežne.. a tak na verejnosti som bosá išla naposledy v noci námestím - zo svadby (topánky zabiják)
@method lebo je to zdrave, no odhliadnuc od toho hnusu co je v meste atd, ale ked to nie je az take hrozne, tak da sa, vies preco je to ok ? lebo je stale lespie mat volne nohy ako mat proste obute a druhy vyraz mi nenapada a ja by som to nemohla, lebo nemozem po studenom naboso, preto to obdivujem :-S
@31@alohomora aj ja inak len u babky a kde sa da, aj po horucej ceste je zeujimave ist a u nas tie flasy zase nie
@eucomed no raz som tak sla sla aj v nasom lesoparku a po konarikoch,vobec mi to nevadilo, potom som sa musela zas obut ,chvilu sa da chvilu nie a tak dokola .
@tasha5 no ved taki ludia ju musia mat hrubu jak hroch ja mam dokonca hrubu kozu an chodidlach a to chodim naboso len v topankach do ktorych sa nehodia ponozky/silonky resp. ked je teplo
raz aj keď sa mi rozdžabali topánky som šla z mesta naboso a som prežila, ale taká špina tam bola že som sa celý čas len pozerala dole či dakde nestúpim zle
@tasha5 Ja chodím bosý po meste veľmi rád. Aj v prírode je to super, ale na to zas tak čas nemám. Vždy keď si zmyslím, sa hocikde vyzujem. Neriešim, či som sám alebo s kamarátmi. Chodím bosý, pretože sa mi to tak páči a baví ma to. Je príjemné cítiť pod nohami všetko, po čom ideš a každý krok je tým pádom iný, zaujímavý. Z obyčajnýc prechádzok a všelijakých nudných vybavovačiek sa zrazu stane zážitok. Občas sa na mňa niekto pozrie, usmeje alebo prehodí pár slov. Proste, je to môj štýl.
@tasha5 Nikdy som nerozmýšľal nad tým, či sa to nejako volá. Nie je to taký životný štýl, ktorý sa riadi podľa nejakého vzoru. Je to môj vlastný štýl. Sú ľudia, ktorí chodia radi bosí, ale nemusí to hneď byť ich životný štýl. Robia to skrátka preto, že ich to baví a je im to príjemné. Napríklad, niekto rád nosí klobúk. Ale nie je to žiaden štýl. Skrátka sa mu to páči. Mne sa zasa páči mať bosé nohy.
@tasha5 Isteže, sú ľudia, ktorí chodia bosí za každú cenu a to sa už dá nazývať životným štýlom, nech sú ich dôvody akékoľvek. Ale ja to robím preto, lebo je to len taká moja záľuba, cítim sa tak príjemnejšie, voľnejšie, slobodnejšie. Žiadne opodstatnené dôvody na to nemám. Keby sa ma niekto opýtal, prečo to robím, neviem, čo by som mu povedal. Viem, že je to zdravé a tak, ale to sú len výhody, ktoré z toho vychádzajú.
@relieforsaddist na chate mas promile, sa nerata @sechs nooo pekne,pekne hodi sa to aj pre ladvinovo chorych, ja skor kvoli tomu nemooozem @matty91 no zeby si chcel a citil to tak,preto
@tasha5 Inak občas sa takto prejdem bosý aj po snehu. Ale to vždy len na chvíľku. Čerstvo napadnutý sneh je úžasný. To ako keby si sa postavila bosá do peria. Škoda len, že je to také studené. Ale pár minút sa to vydržať dá. Aj v daždi je to super, hlavne keď sú v lete chodníky teplé.
@motyylia ahojte ja tiež rad chodím na boso a hľadám presne takých ľudí ako vy a v spoločnosti s babou sa rad prejdem naboso ak tak sa mi ozvi budem rad a nehanbil by som sa tak sám
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
58 komentov
sú mi veľmi príjemné aj ihličnaté chodníky, aj kamene, aj piesok, aj sňäch
aj keď som stretol pár, medzi nimi rodiča, kt. strieda kanady v ťažších terénoch z bososťou v ľahších
no, a všetko, čo je odlišné od zaužívaného, musí byť zrazu nejaká "filozofia", cha
@sadistrom veď zmieň ten projekt, kt. chystáš! je to taktiež preúžasný projekt (ak sa nemýlim) : )
» img.poptower.com/pic-27008/cody-...
Ale kráčať na lúke, či na tráve, napríklad doma na záhrade, je pôžitok, ktorý si rada doprajem a radím každému, nech to aspoň skúsi. Možno pre začiatok nejaký terén, ktorému dôveruje, napríklad záhrada. Aj po hline, veď to nie je nič neprirodzené. Len najlepšie je kráčať v lete, keď tráva chladí a vyschnutá hlina dáva ideálnu masáž pre zdravie.
@31 @alohomora aj ja inak len u babky a kde sa da, aj po horucej ceste je zeujimave ist a u nas tie flasy zase nie
@eucomed no raz som tak sla sla aj v nasom lesoparku a po konarikoch,vobec mi to nevadilo, potom som sa musela zas obut ,chvilu sa da chvilu nie a tak dokola .
raz aj keď sa mi rozdžabali topánky som šla z mesta naboso a som prežila, ale taká špina tam bola že som sa celý čas len pozerala dole či dakde nestúpim zle
a keby som si nevážila dostatočne svoje chodidlá, tak aj po meste chodím takto.
aj vies ako sa tomu ,stylu hovori? je na to nejaka veda ci co mas moj obdiv,respekt a tak, je to super
@sechs nooo pekne,pekne hodi sa to aj pre ladvinovo chorych, ja skor kvoli tomu nemooozem
@matty91 no zeby si chcel a citil to tak,preto