Naco chodite na dovolenky do zahranicia, ked nepoznate ani pol slovenska?
naco chodite na dovolenky do zahranicia, ked nepoznate ani pol slovenska? ma to nejaku logiku? najprv poznam krasy slovenska (su to stovky a stovky dni, tur, cestovania po roznych zakutiach) a az potom sa vydam von.. ci?
Preco musíš každému vnucovat svoj nazor? Kto nema logiku si asi ty, kedze riešiš kde pôjdu ostatni na dovolenku. Nie kazdy ma rád turistiku a lezenie po horách, ked idem na dovolenku, oddychujem a to tym, ze ležim na pláži pri mori...
naco? no lebo potrebujem ist uplne mimo,len tak lezat na plazi,uplny relax,teplo,more, zabava a to tu nenajdem.
A nie kazdeho bavi chodit po horach,cestovat a cele dni obdivovat nejake historicke pamiatky,proste cisto jednoducho uplny relx na piesku,pri knihe,dobrej muzike a nejakom chladenom napoji.
to ma asi taku logiku ako "nepojdem na dovolenku do slovenskych hor, kym nepreskumam kazde jedno zakutie galantskeho okresu"
preco by mali byt prave hranice slovenska obmedzenim pre uzemie, ktore treba najprv preskumat a az potom sa vydat niekam dalej? nech si ide kazdy kam chce, naozaj nie kazdeho musia lakat miesta na slovensku. cize ma to logiku.
osobne radsej pojdem do hor ako sa opekat na plaz, ale dopajem ludom volnost pri rozhodovani. ty chces, aby sa cele slovensko v lete vybralo do slovenskych hor? nie si radsej, ked su hory prazdne?
ak by som sa riadil tvojou "radou" tak by som potreboval minimálne tri životy na to, aby som spoznal svoju vlasť,
rozmýšľaš až príliš kontroverzne, až niekedy mám pocit,
že to nie sú tvoje názory, len chces nejaký názor nasilu zkontroverzniť,
aby si si vynútil, aj keď negatívnu a nechápavú (!), pozornosť !
myslím si, že by si potreboval pomoc a nehovorím to len po tejto diskusii, ale celkovo, ak pozerám čo robís, ako premýšľaš a na akého "kontroverzného kinga" sa nasilu a neprirodzene hráš !!!
@xhtml - tentokrát chápem tvoj dobrý zámer, no ideš na to príliš agresívne.
otázka by skôr mala znieť, prečo idete objavovať krásy zahraničia keď nepoznáte ani tie čo máte za domom?
pretože ak niekto chce len relaxovať a chce to robiť pri mori, je to jeho vec i napriek tomu, že i u nás sú stovky čistých vodných nádrží, kde by sa to dalo za oveľa lacnejší peniaz.
v skutku je pravdou, že kvantá Slovákov každoročne uchádzajú mimo krajinu do zahraničia za objavovaním cudzích krás atď. rozdiel je v dôvodoch prečo tak konajú.
ak je to pretože jednoducho chcú študovať cudzie kultúry, vidieť konkrétne vytipované veci, či jednoducho milujú more a atmosféru prímorských krajín, je to v poriadku, je to každého právo, osobná vec ako strávi svoje voľno, kde minie svoje peniaze a uvedené dôvody sú i pochopiteľné.
iné však je ak človek povie, idem odtiaľto do piče, tu nič nie je. to je proste oberkokot, ktorý žije v nejakej pekne zaostalej riti, kde sa naňho nikto celý rok neusmeje a on sám pri svojom bezduchom spôsobe života odmieta vidieť všetko čo táto krajina ponúka i keď sa o tom málo vie (no kto hľadá nájde atď...)
Slovensko je nádherná rozmanitá krajina a to že tu žijú ľudia akí tu žijú, je len zásluhou vás. pretože každý jeden sám tvorí populáciu tejto krajiny a keď sa vyjadruje v zmysle srať na slovensko, odjebať sa odtiaľto, všetko je tu na hovno, tak je viac než zjavné, že práve on a jemu podobní sú tí, ktorí svojím správaním odrádzajú ako turistov tak domácich od pobytov v našej vlasti
@adulicek01 , @mayo okrem toho ked si zoberiete tak co tu na slovensku mame ? tatry - smetisko a bordel, bordel a bordel, fakt radsej niekde si oddychnut v piesku...
No, mne sa zdá, že na väčšine bežných verejných pláží je koncentrácia bordelu omnoho vyššia ako v Tatrách, kde som videl jedno-dve miesta nahádzaného bordelu, ale inak je tam pre mňa zväčša raritou uvidieť aj obal od tyčinky ...
@depropex hmm, fakt si si istý, že si už na Slovensku bol? Nemám ten pocit. Slovensko je nádherná krajiny a ak ho súdiš len podľa toho, že si najďalej bol na konci svojho sídliska tak... Skús podniknúť nejaké túry a keď ťa tie neberú tak aspoň objav nejaké kúpele, jazerá, nádrže, lesy a pod. Nebaví ťa príroda tak obehaj slovenské mestá. Kto hľadá nájde. A na to aká sme malá krajina tu je toho dosť.
@xhtml mne bolo hneď jasné, že si túto diskusiu založil ty. Asi opäť potrebuješ vyvolať hádky. Keď niekto chce spoznať zahraničie nech ide do zahraničia, kde zas vidíš problém? Nie každý žije život podľa tebou vymyslenej šablony
Slovensko ma vobec nelaka a hory, tura, kopce a priroda nie je nic pre mna....ja sa tam nudim...radsej by som si vychutnala dovolenku niekde pri mori na peknej plazi alebo v nejakom rusnom meste
@sisska neznie to agresivne.. AGRESIVNU temu z toho urobili uzivatelia vyssie, len ma zaujimaju odpovede, uz som sa ich dozvedel - nie kazdeho bavi vziat si 100eur, stan a vydat sa na tyzden po potulkach slovenskom. pohoda jazz, je to ich nazor, ja im to neberiem.
Lol my chodíme každé leto na túry a na chatu k jazeru na SLovensko....a občas k moru(2x sme boli)..a ide podľa mňa o to, každého láka niečo iné. Iná kultúra. Napr, kebyže mi niekto povie, že ideme dakam na Liptov kuknúť kroje tak ho pošem do kelu, pretože sa mi kroje nepáčia ako časť našej kultúry, ale kebyže povedia, tak ideme do Grécka kuknúť tuniky tak by som šla...proste je to o tom, čo ľudí láka, ako si predstavujú dovolenku..pre niekoho je to vyvaľovať sa pri mori pre niekoho ísť na Himaláje...
imho, byť zjebaný niekde na pláži a zabiť takto dva týždne je imho dosť odveci. najlepšie je zobrať kamaráta, ruskak, spacák nejaký cash a pekne stopom kam ma nohy zavedú.
lepšie mi je niekde kde ľudia nie sú až takí konzervatívny.. tu keď prejdeš po dedine po meste tak každý o tebe kecá ... a v zahraničí si pomaly nikto nikoho nevšíma a aj keď, tak mi to môže byť jedno lebo toho človeka vidím možno prvý a poslednýkrát.. a čo sa týka krás Slovenska ..jediné čo na slovensku obdivujem sú hrady, zámky, jaskyne a pod.. ale čo sa týka prírody je síce pekná ale ja mám radšej more.. hory neznášam.. keby sme na Slovensku mali more a teplé podnebie tak ostanem tu a nejdem na dovolenku niekde inde..
@0 "naco chodite na dovolenky do zahranicia, ked nepoznate ani pol slovenska? ma to nejaku logiku?"
A ako vies, kto pozna a kto nepozna slovensko? Btw ani sa necudujem ludom, ze chodia do zahranicia na dovolenky. Ved byt niekde na slovensku na dovolenke a pozerat sa na ten znechuteny personal? Kto uz si len oddychne pri takychto ludoch? Kvalita sluzieb tu stoji za hovno a kto hovori ze nie, nebol este za hranicami tohto statu. Ja radsej vypadnem niekde na chatu, kde som odkazany sam na seba, pripadne dost casto chodim do londyna, kde nie je sto sedlakov na meter stvorcovy, ktori po tebe zazeraju jak keby v zivote nevideli cloveka.
Slovensko je pekna krajina, len keby tu nebola taka vysoka koncentracia debilov bolo by to tu este lepsie.
Btw pri mori som bol len parkrat a moc ma to nechytilo, to si radsej pozriem nejake pamiatky danej krajiny. More sux
@xhtml ano ma to logiku, obrazne povedane Slovensko nie je nicim vynimocne.
Na Slovensku sa vacsina dobrych dovoleniek urobit neda. Na Slovensku si moze v zime uzit lyziar, snowboardista, a v lete ten kto ma rad turistiku. A NIKTO INY.
LYZIARSKE DOVOLENKY:
Ako chapem, clovek ktory ma rad turistiku a lyzovanie, si tu v pohode uzije. Otazka je ze ked clovek porovna napriklad slovnesky lyziarsky svah s vysokou cenou a sluzbami bliziacimi sa nule, a co ja viem rakusky svah pomaly s rovnakou cenou a aspon celkom slusnymi sluzbami, tak nevidim ziadnu vyhodu lyzovacku na Slovensku oproti takej istej lyzovacke v Rakusku s viac sluzbami a komfortom.
Slovensko pri tomto type
PRE MILOVNIKOV HISTORIE:
Clovek ktory ma rad historiu: Kam pojde? Ano moze navstivit zamky, ale ako put po zamkoch je nie idealna, to je skor jednorazovy vylet, ze hej idem na vikend do Bojnic na zamok, idem na vikend do Kosic, ano to sa da... Pride do Bratislavy, za dva dni obeha zamok a vsetky muzea... A nudaaaaaaa...
Pricom ak pojde do lubovolneho europskeho hlavneho mesta, tak milovnik historie si moze uzivat aj tyzden, dva, par tyzdnov... Stale ma co objavovat. Cize Slovensko v tomto type hlboko prehrava.
PRE MILOVNIKOV VODY:
Ano kupat sa da na Liptovskej Mare tak isto ako pri stredozemnom mori v Spanielsku, Francuzsku, problem je v sluzbach, nekvalitne hotely, absentujuce sluzby, pomaly si nemozes na plazi nic kupit okrem hot-dogu ci langosa, a akoze sorry, nebudem sam seba trestat tym ze som na dovolenke a jest sajrajty typu hot dog.
Odhliadnuc od slanosti mora (ktora ma pozitivne ucinky na organizmus a jeho zdravie), pieskovej plaze, su turisticke rezorty okolo mori (aj tie lacne) na urovni, ktora je nezrovnatelna so Slovenskou. Na nasich priehradach nie su ani take zakladne veci ako zachody ci plavcici. Takze sorry, Slovensko tu prehrava na plnej ciare.
PRE MILOVNIKOV TURISTIKY:
Tuto ma Slovnesko krasne hory, krasne kopce a da sa povedat, ze je dost v pohode pre turistu. Cize toto je jedna z oblasti, kde turista moze pokojne chodit na Slovnesko a bude pocitovat malo rozdielov. Snad okrem takych drobnosti, ze u nas su v prirode papieriky a plastove flase, a par kilometrov na zapad nie su. U nas nepokosena trava "muci alergikov", par kilometrov na zapad je skoro vsade pokosena a ja ako alergik mozem dychat.
K tomu relativne nizka kvalita sluzieb, robi z turistiky na Slovensku skor lowcostovu dovolenku pre tych co si nemozu dovolit nic ine. A potom aky vztah maju mat ludia k dovolenke u nas, ked sami ju povazuju za lowcost, len pre pripad ze si nemozu nic ine dovolit.
PRE MILOVNIKOV NOCNEHO ZIVOTA:
Hm, akoze aj u nas su diskoteky, aj u nas su rozne puby (teda aspon sudim podla Bratislavy), ale tak cim vacsie mesto, tym viac zabavy. Hm, ak niekto s takouto zalubou chce ist do Bratislavy moze, i ked Praha, Varsava, Budapest mu podla mna ponuknu viac zabavy za nizsiu cenu.
PRE MILOVNIKOV NAKUPNYCH DOVOLENIEK:
Ze chodia niekam, aby si nakupili stylove veci (tak idu do velkych obchodnych centier), do Milana, Pariza, Londyna, pripadne do exotickejsich lokalit, a nie k nam, lebo u nas nemaju kam.
Naopak ti co chcu usetrit (denne nakupy robia v Polsku, Madarsku, Rakusku, kde je lacnejsie ako u nas), alebo chodia nakupovat do orientalnych krajin, kde je uplne vsetko lacne.
Alebo ti co chcu fakt uplne zit z minimalneho mnozstva, penazi, tak idu do Thajska, Filipin a podobne, kde sice zaplatia drahu letenku, ale potom tam mozu byt par mesiacov za minimum penazi oproti tomu co by minuli na bezne veci na Slovensku....
náhodou, aj chodím po slovensku veľmi rada. aj keď nie zrovna na túry do hôr, ale rada spoznávam nové mestá. vždy, keď niekam ideme na akciu, prídeme o pár hodín skôr a poprechádzame sa tam.
ale k moru idem tiež veľmi rada, niekedy je treba radikálne zmeniť prostredie.
ja mam rad historicke mesta, bavi ma historia, mam vsak rad aj modernu architekturu, milujem vlaky, metra, rad sa nimi vozim, rad spoznavam zivot inych ludi, rad len tak lezim na trave v parku v klude, rad skusam exoticke jedla, celkom rad mam aj more, i ked idealna dovolenka pri mori je pre mna sedenie v tieni vo wifi bare a popijanie koktajlov a pozorvanie krasnych dievcat - teda ako to slusne nazvat "pozorovanie okolia". Rad skusam nezname napoje, rad skusam nezname jedla, ktore si vyberam podla nazvu alebo fotky, bavi ma pocuvat exoticku hudbu, sediet pri krasnych budovach, ktore su tu stovky rokov, vnimat cas a proste v pohodli tam popijat echinaceovu mineralku, alebo jest bagetu s malinami, potom si sadnut do rychlovlaku a povozit sa po tom meste a vecer si sadnut do baru na nejake predstavenie... ja absolutne nevidim jednu jedinu vec, kvoli ktorej by som mal mat dovolenku na Slovensku. Ako mozem sa ist pozriet na nejaky slovensky zamok, ale tak jeden zamok nie je dovolenka. A ak by som si chcel zostavit dovolenku zo zamkov, tak co si mam vybrat? tour okolo slovenskych zamkou a medzitym soferovat po "nudnych sidliskach a dedinach ktore vyzeraju rovnako", alebo sa vozit preplnenymi busmi sad, alebo pomalymi vlakmi, ktore idu raz za 3 hodiny, a v niektorych si nemozem dat ani kofolu? alebo si mam vybrat co ja viem cestu po zamkoch na rieke Loira riekov, uvidim rovnaky pocet zamkou, vacsina bude krajsia, lebo ich princovia a ich grofovia boli daleko bohatsi, po prehliadke zamku si sadnem spolu s nemeckymi dochodcami co idu s nami na lod, kde si dam veceru a za vlnenia rieky Loira zaspim vo svojej kajute, ktoru kazdy den uprace upratovacka, a rano sa prebudim pri uplne inom zamku, kde nas miesto cakania v rade na prehliadku o tom kto je na ktorom obraze, urobia ritierske predstavenie spolu s dobovym piknikom s dobovym jedlom...
vies, je blabol tvrdit, "NAJPRV SPOZNAJTE SLOVENSKO a potom chodte svet", ja uz Slovensko poznam. Viem ze mame najkrajsi zamok v strednej europe (ktory bol inspirovany francuzskymi zamkami na Loire, cize vlastne nie je nijakym unikatom), viem ze mame jednu z troch aragonitovych jaskyn na svete, co je kvazi unikat (bol som tam raz, je to fajn, mam tam akoze chodit kazdy rok?), mame par kupelov (nebudem porovnavat uroven kupelov v inych krajinach), mame vysoke tatry (ale uznajme nie kazdeho zaujimaju hory) a Bratislavu a Kosice - asi jedine mesta, kde sa da stravit viac ako jeden den, hej mame skanzeny, mame Cicmany, Bansku Stiavnicu, ale opakujem to nie su lokality, kde sa da stravit viac dni... A okrem toho, ked mame Cicmany, preco sa tam neda robit turistika sposobom, ze zijem ako v minulom storoci, ze by tam chodili kone, ludia pracovali ako v minulosti, taky zivy skanzen? A miesto toho tam behaju auta...
Slovensko je fajn, ale uprimne, ak by clovek mal fakt zaujem spoznat Slovensko, staci mu na to JEDNO LETO...
@tomas budem reagovat len na poslednu vetu.. nestaci bol si na vsetkych zamkoch, zrucaninach, na vsetkych pohoriach? mala fatra, velka, rozsutec, okolie stiavnice (dooooost obrovske okolie), atd, atd? ved na to treba aspon 5 rokov, vsetky tie miesta, chodnicky, zakutia, zasite jaskyne, rozne skalne utesy, atd, atd
@transplantovana ano to je fajn, ist na nejaku akciu o par hodin skor a spoznat mesto. Ano to je pravda. Ale cim sa odlisuju napriklad Levice od Povazskej Bystrice, v com je jedinecna Roznava oproti Novemu mestu nad Vahom? Ze tam je iny Prior, ze tam maju sochu ineho sturovca, ze tam maju miesto dvoch kostolov tri, ze tam stoji pivo o 5 centov menej?
Vylety po Slovensku su fajn, ale dovolenka na Slovensku je podla mna pre vacsinu Slovakov dovolenkou len z dvoch dovodou:
- bud su fanaticki nacionalisti, ktori s bezhlavou nenavistou odmietaju bezrozmyslu vsetko cudzie
- alebo si nemozu dovolit nic ine (tym nechcem povedat, ze Slovensko je podradnejsie ako ina krajina, ale je tak chapane v ociach vacsiny obyvatelstva, najma vdaka urovni a kvality sluzieb a veci spojenych s dovolenkou.
@xhtml ale ja nie som turista. vysvetli mi jediny dovod preco sa mam trepat na nejaky kopec? podla mna dovolenka NIE JE trepanie sa do kopca.
navyse mam sennu nadchu, ked som bol na ture s rodicmi niekde v nejakej Slovenskej hore, tak som kychal a smrkal, lebo niet toho aby dakto pokosil travu.
raz ma rodicia vzali na turu do nejakeho rakuskeho mesta, vsetko bolo pokosene, a citil som sa fajn, nekychal som, nesmrkal som.
Pritom mam relativne slabu alergiu. Nevadi mi pohyb po meste, ani blizkost parku, ani skoro nic.
Ja som rada, že keď chodíme po Slovensku tak nestretávame húfy turistov.
Predsa len cestovný ruch,pokiaľ človek nemá aspoň trochu dobrodružnú povahu stojí u nás za hovno,keď nie službami tak cenovo. Keby že nemám rada hory,zrúcaniny a co. tak po Slovensku veru nechodím...
Okrem toho je dobré zmeniť stereotyp, pochybujem, že niekto spod Tatier sa vyberie spoznávať našu prírodu keď má výberovku hneď pod nosom a tak...každý nech si ide kam chce
A okrem toho poznávanie iných kultúr je podľa mňa tiež celkom zmysluplné
@xhtml ked mi garantujes ze na Malej Fatre bude pokosena trava na 95% uzemia kade pojde tura, ze si po ture budem moct dat nejake normalne jedlo (cize maso so zeleninou) - tak mozem skusit turu na nejaky zbytocny kopec.
@xhtml a co sa tyka hradou a zamkou... Ale mna nebavi chodit po hradoch a zamkoch stale, bol som mozno v desiatich hradoch a zamkoch, z toho polovica sa mi mozno pacila... Ako je to fajn obcas ist na nejaky zamok, ale to nie je dovolenka.
@xhtml alebo podla teba "OZAJSTNA DOVOLENKA" je len trepanie sa po kopcoch??? cize vsetky ine typy dovoleniek podla teba nie su dovolenka? lebo zacinam mat ten pocit.
Inak @xhtml a ostatni, preco tolko ZBYTOCNEHO nacionalizmu?
Nie sme nahodou vsetci obyvatelia TEJTO JEDNEJ planety, a nebolo by lepsie, keby sme radsej spoznavali krasy celej planety, zvyklosti roznych ludi (lebo tie na Slovensku su vlastne vsade rovnake), ak ma dakto rad zamky, tak zamky roznych kultur, nie len tej nasej "uhorskej" (ktory zamok, hrad bol postaveny v case, ked sme NEBOLI sucastou "uhorskeho kralovstva"? je lepsie poznavat zamky jedneho kralovstva, alebo roznych, rozne styly, rozne prvky)?
Ja naozaj nechapem, ako moze niekto byt taky ako ty, preco radsej uprednostnis trepanie sa po rovnakych kopcoch, ked v Azii, Afrike, na Islande ci co ja viem v Spanielsku by boli tie hory uplne ine, bola by tam uplne ina priroda, uplne ine teplotne rozdiely, niekde by boli stromy, inde nie, boli by tam uplne ine kvety, a uplne ine veci, miesto rokliny na nejake udolie by sa ti striedali rokliny nad morom, rokliny nad pustou, nad ladovcom, nad velkomestom, nad hradom. Ved vlastne ty sam seba oberas o nove obzorky, ked chodis stale na tie iste miesta...
@tommyhot má úplnú pravdu, presne tak to cítim aj ja.
bol som pred pár týždňami s novou frajerkou vo Viedni, čo nie je vôbec ďaleko, a vlastne pred 100 rokmi (čo nie je tak dlhá doba z historického pohľadu) bola viedeň našim hlavným mestom, čiže vlastne nie sme ďaleko.
A bola šokovaná, že šofér MHD videl, že prechádzame cez prechod smerom k nemu (aj keď sme sa vôbec neponáhľali, dokonca sme ignorovali existenciu toho autobusu, a prechádzali sme k parku k takej veľkej stanice) a šofér čakal a ešte nám zakýval, či nás má čakať...
Frajerka bola šokovaná z toho, že či prišla úplne do iného sveta. A pritom stačí tak málo, aby šoféri MHD boli milší, a hneď by bol život v Bratislave oveľa lepší... U nás platí, že šofér zavrie dvere a pohne sa pol metra, a zastane na semafóre, ale dvere neotvorí, ani keď ľudia búchajú, pričom stojí na semafóre pol metra od zástavky... Naozaj mu to stojí za to, že zavrie dvere a prejde pol metra k semafóru aby zastal znova?
@tikalok súhlas. Inak mám pocit, že sme "teoreticky občanmi Európskej únie", síce tú ústavu neschválili, ale to je len krátky politický problém, o pár rokov, nebudeme rozlišovať medzi krajinami, budeme proste Európa....
@idea a aké slovenské mestá mám obehať? Lebo ja mám pocit, že 99% slovenských miest vyzerá úplne rovnako. Nejaké centrum, kde je 40 malých historických budov, medzinimi kockatý "Prior/Tesco/Jednota prípadne kino", potom škola, ktorá vyzerá rovnako ako tá, na ktorú som chodil, hypermarket Tesco, Kaufland, Lidl, ktoré vyzerajú úplne rovnako a potom sídlisko ktoré sa odlišuje maximálne v dvoch veciach, že niekde majú pár farebných zateplených domov a inde len šedé/biele, alebo že niekde majú farebné smetiaky na separovaný odpad a inde len tie šedé...
@tomas ja sa nehadam.. samozrejme, na pohoriach mas len nizku travu, najest sa tam da.. vyleziem, oddychnem si, prenocujem, pohoda.. ale ako som uz pisal, mne je jedno, kde kto ako dovolenkuje, len som sa zaujimal. odpovedi som uz dostal
pre mna je tulanie sa kadetade oddych, vody je tu dost
prečo sa uspokojiť s niečim čo je na Slovensku, keď môžem dostať viac? Lebo som Slovenka? Neprikovali ma sem a patrioticky prehlasovať, že Slovensko je najkrajšia krajina sveta je nezmysel.
Áno, máme nádhernú prírodu, chodím na horskú turistiku počas celého roka a ešte stále nepoznám Slovensko úplne, ale nenechám sa tým obmedzovať.
Hranice si vytvorili ľudia, nie príroda. Preto keď chcem dýchať more, pôjdem k moru. Keď chcem loziť po horách, je tu Slovensko, ale aj Francúzsko, Španielsko a iné krajiny. A nemôžeš povedať, že je niečo krajšie alebo škaredšie, keď si tam nebol.
Mne príde nezmyselné ukracovať sa o niečo krásne vo svete tvrdením, že ešte nepoznám všetko, čo je u nás.
Inak noa? veď je to normálna túžba spoznať iné krajiny Kto by zostal doma keď sa môže pozrieť ako to vyzerá čo aj viem v Grécku, španielsku, Japonsku, australii,kanade alebo v alpách?
Na slovensku je pekne(omnoho viac ako napr v Maďarsku) ale pekná je celá zem tak prečo sa obmedzovať jednou krajnou
mne osobne nejako nevadi objavovanie slovenska... napriklad ked som videla janosikove diery bola som naozaj velmi ocarena
ale ja osobne keby uz mam ist na dovolenku... rada skusam nove jedla, rada objavujem nove miesta (tu na slovensku je predsa len vacsina miest istym sposobom podobnych), rada si pretrenujem nejaky cudzi jazyk... a predsa len... pri mori je teplo, slnko... kde na slovensku je nieco take zarucene?
a nakoniec myslim, ze vo vacsine civilzovaneho sveta su ovela lepsie sluzby ako na slovensku
@xhtml Prirodzené to nieje pre pár bláznov ako si ty, pre zvyšok normálne populácie to prirodzené je.
Viem ako to myslíš, viem, že máš iné hodnoty ako 95 percent ľudstva, ale poviem ti to na rovinu, ľudia ako ty sú pre mňa blázni. Ale keď vám tatko žiť vyhovuje, kľudne, ale nehovor mi, že som zaslepený a nepokúšaj sa mi vštiepiť tvoj názor
ja som bol na dovolenke 2 krat v zivote v zahranici s toho si s tej prvej uz skoro nic nepametam a po slovensku nechodim na dovoleny vobec takze pre mna tato otazka moc neni
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
70 komentov
Aj tak, mňa viac berie mestská kultúra a pamiatky ako hory.
A nie kazdeho bavi chodit po horach,cestovat a cele dni obdivovat nejake historicke pamiatky,proste cisto jednoducho uplny relx na piesku,pri knihe,dobrej muzike a nejakom chladenom napoji.
nemusím to nikomu vysvetľovať.
preco by mali byt prave hranice slovenska obmedzenim pre uzemie, ktore treba najprv preskumat a az potom sa vydat niekam dalej? nech si ide kazdy kam chce, naozaj nie kazdeho musia lakat miesta na slovensku. cize ma to logiku.
rozmýšľaš až príliš kontroverzne, až niekedy mám pocit,
že to nie sú tvoje názory, len chces nejaký názor nasilu zkontroverzniť,
aby si si vynútil, aj keď negatívnu a nechápavú (!), pozornosť !
myslím si, že by si potreboval pomoc a nehovorím to len po tejto diskusii, ale celkovo, ak pozerám čo robís, ako premýšľaš a na akého "kontroverzného kinga" sa nasilu a neprirodzene hráš !!!
otázka by skôr mala znieť, prečo idete objavovať krásy zahraničia keď nepoznáte ani tie čo máte za domom?
pretože ak niekto chce len relaxovať a chce to robiť pri mori, je to jeho vec i napriek tomu, že i u nás sú stovky čistých vodných nádrží, kde by sa to dalo za oveľa lacnejší peniaz.
v skutku je pravdou, že kvantá Slovákov každoročne uchádzajú mimo krajinu do zahraničia za objavovaním cudzích krás atď. rozdiel je v dôvodoch prečo tak konajú.
ak je to pretože jednoducho chcú študovať cudzie kultúry, vidieť konkrétne vytipované veci, či jednoducho milujú more a atmosféru prímorských krajín, je to v poriadku, je to každého právo, osobná vec ako strávi svoje voľno, kde minie svoje peniaze a uvedené dôvody sú i pochopiteľné.
iné však je ak človek povie, idem odtiaľto do piče, tu nič nie je. to je proste oberkokot, ktorý žije v nejakej pekne zaostalej riti, kde sa naňho nikto celý rok neusmeje a on sám pri svojom bezduchom spôsobe života odmieta vidieť všetko čo táto krajina ponúka i keď sa o tom málo vie (no kto hľadá nájde atď...)
Slovensko je nádherná rozmanitá krajina a to že tu žijú ľudia akí tu žijú, je len zásluhou vás. pretože každý jeden sám tvorí populáciu tejto krajiny a keď sa vyjadruje v zmysle srať na slovensko, odjebať sa odtiaľto, všetko je tu na hovno, tak je viac než zjavné, že práve on a jemu podobní sú tí, ktorí svojím správaním odrádzajú ako turistov tak domácich od pobytov v našej vlasti
@xhtml mne bolo hneď jasné, že si túto diskusiu založil ty. Asi opäť potrebuješ vyvolať hádky. Keď niekto chce spoznať zahraničie nech ide do zahraničia, kde zas vidíš problém? Nie každý žije život podľa tebou vymyslenej šablony
alebo spoznať akí sú tam ludia, či nie?
pocuj, preco si sa to spytal tak agresivne? mohla to byt mila anketa.. len teraz mi to pride skor vypad az diktovanie nazoru.
nerozumiem, skade sa to v tebe berie; cloveka, ktory lubi prirodu si predstavujem trocha inak.
Zakladatel fora je retardovana veverica, ktora patri do politiky (lebo tam s****i este viac, ako sa podarilo ludom pred nim)
A ako vies, kto pozna a kto nepozna slovensko? Btw ani sa necudujem ludom, ze chodia do zahranicia na dovolenky. Ved byt niekde na slovensku na dovolenke a pozerat sa na ten znechuteny personal? Kto uz si len oddychne pri takychto ludoch? Kvalita sluzieb tu stoji za hovno a kto hovori ze nie, nebol este za hranicami tohto statu. Ja radsej vypadnem niekde na chatu, kde som odkazany sam na seba, pripadne dost casto chodim do londyna, kde nie je sto sedlakov na meter stvorcovy, ktori po tebe zazeraju jak keby v zivote nevideli cloveka.
Slovensko je pekna krajina, len keby tu nebola taka vysoka koncentracia debilov bolo by to tu este lepsie.
Btw pri mori som bol len parkrat a moc ma to nechytilo, to si radsej pozriem nejake pamiatky danej krajiny. More sux
Na Slovensku sa vacsina dobrych dovoleniek urobit neda. Na Slovensku si moze v zime uzit lyziar, snowboardista, a v lete ten kto ma rad turistiku. A NIKTO INY.
LYZIARSKE DOVOLENKY:
Ako chapem, clovek ktory ma rad turistiku a lyzovanie, si tu v pohode uzije. Otazka je ze ked clovek porovna napriklad slovnesky lyziarsky svah s vysokou cenou a sluzbami bliziacimi sa nule, a co ja viem rakusky svah pomaly s rovnakou cenou a aspon celkom slusnymi sluzbami, tak nevidim ziadnu vyhodu lyzovacku na Slovensku oproti takej istej lyzovacke v Rakusku s viac sluzbami a komfortom.
Slovensko pri tomto type
PRE MILOVNIKOV HISTORIE:
Clovek ktory ma rad historiu: Kam pojde? Ano moze navstivit zamky, ale ako put po zamkoch je nie idealna, to je skor jednorazovy vylet, ze hej idem na vikend do Bojnic na zamok, idem na vikend do Kosic, ano to sa da... Pride do Bratislavy, za dva dni obeha zamok a vsetky muzea... A nudaaaaaaa...
Pricom ak pojde do lubovolneho europskeho hlavneho mesta, tak milovnik historie si moze uzivat aj tyzden, dva, par tyzdnov... Stale ma co objavovat. Cize Slovensko v tomto type hlboko prehrava.
PRE MILOVNIKOV VODY:
Ano kupat sa da na Liptovskej Mare tak isto ako pri stredozemnom mori v Spanielsku, Francuzsku, problem je v sluzbach, nekvalitne hotely, absentujuce sluzby, pomaly si nemozes na plazi nic kupit okrem hot-dogu ci langosa, a akoze sorry, nebudem sam seba trestat tym ze som na dovolenke a jest sajrajty typu hot dog.
Odhliadnuc od slanosti mora (ktora ma pozitivne ucinky na organizmus a jeho zdravie), pieskovej plaze, su turisticke rezorty okolo mori (aj tie lacne) na urovni, ktora je nezrovnatelna so Slovenskou. Na nasich priehradach nie su ani take zakladne veci ako zachody ci plavcici. Takze sorry, Slovensko tu prehrava na plnej ciare.
PRE MILOVNIKOV TURISTIKY:
Tuto ma Slovnesko krasne hory, krasne kopce a da sa povedat, ze je dost v pohode pre turistu. Cize toto je jedna z oblasti, kde turista moze pokojne chodit na Slovnesko a bude pocitovat malo rozdielov. Snad okrem takych drobnosti, ze u nas su v prirode papieriky a plastove flase, a par kilometrov na zapad nie su. U nas nepokosena trava "muci alergikov", par kilometrov na zapad je skoro vsade pokosena a ja ako alergik mozem dychat.
K tomu relativne nizka kvalita sluzieb, robi z turistiky na Slovensku skor lowcostovu dovolenku pre tych co si nemozu dovolit nic ine. A potom aky vztah maju mat ludia k dovolenke u nas, ked sami ju povazuju za lowcost, len pre pripad ze si nemozu nic ine dovolit.
PRE MILOVNIKOV NOCNEHO ZIVOTA:
Hm, akoze aj u nas su diskoteky, aj u nas su rozne puby (teda aspon sudim podla Bratislavy), ale tak cim vacsie mesto, tym viac zabavy. Hm, ak niekto s takouto zalubou chce ist do Bratislavy moze, i ked Praha, Varsava, Budapest mu podla mna ponuknu viac zabavy za nizsiu cenu.
PRE MILOVNIKOV NAKUPNYCH DOVOLENIEK:
Ze chodia niekam, aby si nakupili stylove veci (tak idu do velkych obchodnych centier), do Milana, Pariza, Londyna, pripadne do exotickejsich lokalit, a nie k nam, lebo u nas nemaju kam.
Naopak ti co chcu usetrit (denne nakupy robia v Polsku, Madarsku, Rakusku, kde je lacnejsie ako u nas), alebo chodia nakupovat do orientalnych krajin, kde je uplne vsetko lacne.
Alebo ti co chcu fakt uplne zit z minimalneho mnozstva, penazi, tak idu do Thajska, Filipin a podobne, kde sice zaplatia drahu letenku, ale potom tam mozu byt par mesiacov za minimum penazi oproti tomu co by minuli na bezne veci na Slovensku....
ale k moru idem tiež veľmi rada, niekedy je treba radikálne zmeniť prostredie.
vies, je blabol tvrdit, "NAJPRV SPOZNAJTE SLOVENSKO a potom chodte svet", ja uz Slovensko poznam. Viem ze mame najkrajsi zamok v strednej europe (ktory bol inspirovany francuzskymi zamkami na Loire, cize vlastne nie je nijakym unikatom), viem ze mame jednu z troch aragonitovych jaskyn na svete, co je kvazi unikat (bol som tam raz, je to fajn, mam tam akoze chodit kazdy rok?), mame par kupelov (nebudem porovnavat uroven kupelov v inych krajinach), mame vysoke tatry (ale uznajme nie kazdeho zaujimaju hory) a Bratislavu a Kosice - asi jedine mesta, kde sa da stravit viac ako jeden den, hej mame skanzeny, mame Cicmany, Bansku Stiavnicu, ale opakujem to nie su lokality, kde sa da stravit viac dni... A okrem toho, ked mame Cicmany, preco sa tam neda robit turistika sposobom, ze zijem ako v minulom storoci, ze by tam chodili kone, ludia pracovali ako v minulosti, taky zivy skanzen? A miesto toho tam behaju auta...
Slovensko je fajn, ale uprimne, ak by clovek mal fakt zaujem spoznat Slovensko, staci mu na to JEDNO LETO...
Na druhej strane...v zahraničí sa stretnú Slovák s Poliakom a sú najväčší bratia pod slnkom.Doma sa stretnú Košičan s Bratislavčanom a tečie krv.
Vylety po Slovensku su fajn, ale dovolenka na Slovensku je podla mna pre vacsinu Slovakov dovolenkou len z dvoch dovodou:
- bud su fanaticki nacionalisti, ktori s bezhlavou nenavistou odmietaju bezrozmyslu vsetko cudzie
- alebo si nemozu dovolit nic ine (tym nechcem povedat, ze Slovensko je podradnejsie ako ina krajina, ale je tak chapane v ociach vacsiny obyvatelstva, najma vdaka urovni a kvality sluzieb a veci spojenych s dovolenkou.
navyse mam sennu nadchu, ked som bol na ture s rodicmi niekde v nejakej Slovenskej hore, tak som kychal a smrkal, lebo niet toho aby dakto pokosil travu.
raz ma rodicia vzali na turu do nejakeho rakuskeho mesta, vsetko bolo pokosene, a citil som sa fajn, nekychal som, nesmrkal som.
Pritom mam relativne slabu alergiu. Nevadi mi pohyb po meste, ani blizkost parku, ani skoro nic.
Predsa len cestovný ruch,pokiaľ človek nemá aspoň trochu dobrodružnú povahu stojí u nás za hovno,keď nie službami tak cenovo. Keby že nemám rada hory,zrúcaniny a co. tak po Slovensku veru nechodím...
Okrem toho je dobré zmeniť stereotyp, pochybujem, že niekto spod Tatier sa vyberie spoznávať našu prírodu keď má výberovku hneď pod nosom a tak...každý nech si ide kam chce
A okrem toho poznávanie iných kultúr je podľa mňa tiež celkom zmysluplné
Nie sme nahodou vsetci obyvatelia TEJTO JEDNEJ planety, a nebolo by lepsie, keby sme radsej spoznavali krasy celej planety, zvyklosti roznych ludi (lebo tie na Slovensku su vlastne vsade rovnake), ak ma dakto rad zamky, tak zamky roznych kultur, nie len tej nasej "uhorskej" (ktory zamok, hrad bol postaveny v case, ked sme NEBOLI sucastou "uhorskeho kralovstva"? je lepsie poznavat zamky jedneho kralovstva, alebo roznych, rozne styly, rozne prvky)?
Ja naozaj nechapem, ako moze niekto byt taky ako ty, preco radsej uprednostnis trepanie sa po rovnakych kopcoch, ked v Azii, Afrike, na Islande ci co ja viem v Spanielsku by boli tie hory uplne ine, bola by tam uplne ina priroda, uplne ine teplotne rozdiely, niekde by boli stromy, inde nie, boli by tam uplne ine kvety, a uplne ine veci, miesto rokliny na nejake udolie by sa ti striedali rokliny nad morom, rokliny nad pustou, nad ladovcom, nad velkomestom, nad hradom. Ved vlastne ty sam seba oberas o nove obzorky, ked chodis stale na tie iste miesta...
Slovensko nemá more, chcem spoznávať inú kultúru atd.
Aj keď oveľa radšej mám mestské dovolenky, slávne pamiatky, veľkomestá a večer sa ísť niekde zabaviť.
» www.birdz.sk/forum/co-lepsie...
bol som pred pár týždňami s novou frajerkou vo Viedni, čo nie je vôbec ďaleko, a vlastne pred 100 rokmi (čo nie je tak dlhá doba z historického pohľadu) bola viedeň našim hlavným mestom, čiže vlastne nie sme ďaleko.
A bola šokovaná, že šofér MHD videl, že prechádzame cez prechod smerom k nemu (aj keď sme sa vôbec neponáhľali, dokonca sme ignorovali existenciu toho autobusu, a prechádzali sme k parku k takej veľkej stanice) a šofér čakal a ešte nám zakýval, či nás má čakať...
Frajerka bola šokovaná z toho, že či prišla úplne do iného sveta. A pritom stačí tak málo, aby šoféri MHD boli milší, a hneď by bol život v Bratislave oveľa lepší... U nás platí, že šofér zavrie dvere a pohne sa pol metra, a zastane na semafóre, ale dvere neotvorí, ani keď ľudia búchajú, pričom stojí na semafóre pol metra od zástavky... Naozaj mu to stojí za to, že zavrie dvere a prejde pol metra k semafóru aby zastal znova?
a inak s tvojim názorom a komentom @53 na 100% súhlasím.
už len v tej naskokodnás Viedni vidno taký pokrok že až.
btw. turistiku NEZNÁŠAM, takže u mňa dovolenka na Slovensku (okrem kúpalísk, hradov a zámkov - čo ma po dvoch dňoch prejde) neprichádza do úvahy.
pre mna je tulanie sa kadetade oddych, vody je tu dost
ale aj slovensko je krasne
myslis to tak,ze ak napr. neaky nemec este neprecestoval cele nemecko,tak nema co chodit do inych krajin?
ked som si prvykrat precitala ten nadpis, evokovalo to vo mne cosi ako vycitku voci nam ostatnym.. inak fajn, dobry namet na diskusiu
Áno, máme nádhernú prírodu, chodím na horskú turistiku počas celého roka a ešte stále nepoznám Slovensko úplne, ale nenechám sa tým obmedzovať.
Hranice si vytvorili ľudia, nie príroda. Preto keď chcem dýchať more, pôjdem k moru. Keď chcem loziť po horách, je tu Slovensko, ale aj Francúzsko, Španielsko a iné krajiny. A nemôžeš povedať, že je niečo krajšie alebo škaredšie, keď si tam nebol.
Mne príde nezmyselné ukracovať sa o niečo krásne vo svete tvrdením, že ešte nepoznám všetko, čo je u nás.
Inak noa? veď je to normálna túžba spoznať iné krajiny Kto by zostal doma keď sa môže pozrieť ako to vyzerá čo aj viem v Grécku, španielsku, Japonsku, australii,kanade alebo v alpách?
Na slovensku je pekne(omnoho viac ako napr v Maďarsku) ale pekná je celá zem tak prečo sa obmedzovať jednou krajnou
ale ja osobne keby uz mam ist na dovolenku... rada skusam nove jedla, rada objavujem nove miesta (tu na slovensku je predsa len vacsina miest istym sposobom podobnych), rada si pretrenujem nejaky cudzi jazyk... a predsa len... pri mori je teplo, slnko... kde na slovensku je nieco take zarucene?
a nakoniec myslim, ze vo vacsine civilzovaneho sveta su ovela lepsie sluzby ako na slovensku
Diery po háku? ... Fuj, morbídnosť
Viem ako to myslíš, viem, že máš iné hodnoty ako 95 percent ľudstva, ale poviem ti to na rovinu, ľudia ako ty sú pre mňa blázni. Ale keď vám tatko žiť vyhovuje, kľudne, ale nehovor mi, že som zaslepený a nepokúšaj sa mi vštiepiť tvoj názor