Nie. Vážne. Načo? A keď vám poviem že je to čuchový orgán a aj cezeň dýchate ale načo? načo veď na dýchanie máte ústa ktoré by bez nosa vystačili pýtam sa načo je nos? Je ešte na niečo ... (ja to viem) a vy?
ak by si dychal len cez usta tak by si si zbytocne viacej znecistoval pluca...nos je dolezity jednak su tam cuchove receptory a jednak ohrieva vzduch a epitel nosa zachytava aj male necistoty z ovzdusia.
Ahahah ... hahahaha ... vážený ste skvelý ! milujem vás! Všetko ... bolo zlééé zléé ale pobavil som sa vďaká dobre muckovia nie poviem vám to tu dozviete sa to a poznámka D okuliare by vám držali aj bez nosa prečo? .... pretože oni držia vlastne na tých záhyboch na konci čo sa dávaju za uši. Poďme na to ... keď jete, papáte neviem sendvič rezeň napcháte si ústa ako vrece odpadkov a nemôžete dýchať. je to tak? Nos je aj na to, aby sme mohli pri jedení potravy plynulo dýchať a prežuvať pretože mozog musí! byť okysličovaný musí byť. . . ach bolo to skvelé
Zvlhčuje, filtruje & zohrieva vdychovaný vzduch, čím chráni vnútro dýchacích ciest; ovplyvňuje hlas; čuchové vnemy sa spájajú s chuťovými do tej miery, že ľudia, ktorým sa zabráni dýchať nosom, nevedia rozoznať ani známe výrazné chute, napr. čokoládu; vlhký nos zvieraťa pomáha určiť smer vetra a za nosovou kosťou je pomerne blízko k mozgu, takže sa redukujú tepelné straty.
Okrem toho, že by som nechcela smrkať ústami a nemať čuch a vdychovať vzduch tak studený tak predsa na to, aby som mala nejakú skutočne výraznú dominantu tváre
Na to, aby som ho mohla dvíhať dohora a pyšniť sa ním, že vyzerá akoby mi ho niekto 5 x zlomil a pyšniť sa i jeho raťafákovitou dĺžkou a zobáčim zakončením.
v nose sú malinké vlásky, cílie sa myslím volajú, a tie slúžia na oteplenie a očistenie vzduchu, ktorý vdychujeme ... preto je zdravšie, dýchať nosom ...
@tomas77 a vedel si aj to, že keď prehĺtaš sústo, ti nejaká tam tá príchlopa uzatvára ten vchod, takže aj tak aj tak dýchať nemôžeš? ... jednak, aby sa ti jedlo nedostalo do nosa, a takisto aj do priedušnice
@tomas77 ale je to logické ... sranda, že tu všetci vymýšľame bohvie aké poučky ... pritom to je taká banalita, a nikoho nenapadne ... ale tak pravdu máme takmer všetci
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
Nooooooooooooos ^^
noo.
smrkens
...a mimo to,keď spíme dýchame nosom (pokiaľ nemáme otvorené ústa a nechrápeme