hladam odpoved u tych, co sa vyznaju v nabozenstve viac, ako ja, prosim odpustite si nejake vzajomne napadanie, da sa o tom diskutovat aj pokojne a rozumne...
Boh- všetko vie všade bol všetko rieši akési kolektívne vedomie
Boh sú dobrý ludia - všetci ludia všade boli a všetko vedia ...ja by som ho definoval takto a ako sa vraví "kde sa stretnete dvaja a viacerý tam som"(neviem presný citát) takže ked sa ludia rozprávajú o čom kolvek v podstate spájajú nitky kolektívneho vedomia
...ale som len obyčajný človek takže to neviem presnejšie vysvetliť
Boh neexistuje. Existuje viera v kazdom znas. Boh je nieco comu veris ty, on Boh nema nad tebou ziadnu moc, lebo nie je, je len to comu veris, preto sa to vola viera. Ked budes verit ze dobro ta spasi a budes dobro, tak je to fajn, ked nebudes verit, tak sa nic nedeje.
@7 a preco nemozem?? ja som na nabozku este ani raz nebola a ani nepojdem (chodim na etiku=P)... uplne mi to je jedno co ako a kedy a dost mi vadia niektori az moc pobozni ludia...=D
Ja by som dala predposlednú možnosť..Nedá sa vysvetliť prečo.Je ťažké veriť bez dôkazov ale ja niekde vo vnútri viem že je.Dosť mi pomáha.A ťažko to môžu pochopiť niektorí ateisti...pretože bez urážky Biblia toho dosť nakecala a niektoré sú tam také bludy že to znie fakt smiešne..aj mne...ľudia sa často ohrážajú týmito výrokmi starými neviemkoľko rokov aby popreli existenciu Boha...ale ťažko povedať či existuje....niekto to cíti obracia sa naňho každým dňom..niekto to berie až príliš fanaticky..ľudia sú rôzny.Ale Boh nám dáva malú nádej že po smrti bude lepšie...že nás má niekto rád aj keď sú všetci ostatní preč,že naši blízky ktorí sú po smrti sú v poriadku ..a ja osobne si myslím že že desätoro Božích prikázaní nám dalo akési morálne hodnoty...čo je správne a čo už nie
@ygor Boh a cirkev , to ma jeden VELKY ale fakt VELKY rozdiel!! je to nieco uplne ine! nehadz vsetko co sa ti zda podobne, spolu suvisiace do 1 vreca....ja napriklad verim v Boha,ale v cirkev nie, odsudzujem ju....nesuhlasim s tym co robi. katolicka. to je des a nechutne...aj pred starociami to inak nebolo..katolici su hnusni ( nevravim ze vsetci) ktorych zaujimaju len peniaze, nechcu aby ludia verili a boli spaseni, ale aby verili a oni mali peniaze...(1517-Luther sa vzoprel...lebo?? katolici si nechavali PLATIT...zaplatil si a mal si odpusteny hriech, to co je za blBOST? hriech ti odpusti Boh, a nie nejaky odpustok!!!!)....
Cirkev taha peniaze a pouziva na to... boha mozes vraviet ze je to nieco uplne ine, ale v konecnom dosledku stale plati ze nebyt toho ze cirkev dokaze boha predat ako produkt tak nema peniaze, preto predava to v co ludia veria... ci uz preto veria kvoli vyssim idealom, dovere a nadeji v spasenie alebo z donutenia rodicov- stale za to platia... boh je v tomto pripade nieco ako sikovne umiesteny Billboard
aspoň forma otázky sa zmenila z "prečo" na "načo" ... a ozaj, čítala som, že otázka má oveľa väčší význam, ak použijeme "načo" ... len v tomto prípade sa mi otázka nepáči ako je skonštruovaná
@16 a odkial by so sa o nom dozvedel keby nebola cirkev :o alebo by ti stačilo ako to robia jehovisti :o ...vačšinou nesúdim organizácie len podla pár ludí
"ved aj kvapka oleja zašpiní 1000litrov vody" tak neviem
...ale nemusím ani žiaden extrémizmus napr jehovisti
@21 ved ano ale je predsa rozdiel "povedat ludom o Bohu" a "predavat Boha"....chapes ma?
@19 ano chapem co myslis a to ma mrzi ale to je uz o ludoch...niekto chodi do kostola lebo chce aby videli aky je "svaty" a niekto chodi preto ze chce pocut o Bohu...aj ked...mali sme jedneho farara, fakt bol dobry vravel od srdca, a odvolali ho lebo bol prilis uprimny a prilis priamy, vravel uprimne o cirkvi odcudzoval co bolo treba...ale asi este je , dufam
Odpoved, boh nie je, zasadna chyba v otazke je picovina, pretoze ak aj realne neexistuje tak existuje ako slovo ktore ludia pouzivaju a ktoremu veria, takze v podstate existuje
Boh bol prostriedok ako si ľudia v minulosti vysvetľovali nepochopiteľné javy. Dnes je to nástroj na klamanie a okrádanie ľudí. A tiež na večné otravovanie ľuďmi, ktorí chcú spraviť svet lepší tým, že iných ľudí, (ktorým je šuma-fuk či niekto verí v Boha, Alaha, gigantického krokodíla alebo kozmonautov) chcú zmeniť k podľa nich lepšiemu - chcú ich zmeniť na veriacich.
Doprdele! Zakladám tu ja snáď témy: "Prečo ste ateisti?" "Načo veríte?" "Neverte, je to spoločenský prežitok!"? Dajte s tým pokoj!!!
Načo je nám Boh? Bez Boha by nič neexistovalo, on stvoril nebo a vesmír. Bez Boha by sa nikto nenarodil, on nás stvoril, on nás udržiava pri živote. Boh nám dáva večný život zadarmo. Pre niektorých to nie je dobré lebo sa budú večne trápiť v pekle, ale to je iba ich odmena za svoj prežitý život. Bolo by pre nich lepšie keby sa ani nenarodili.
@35 Ach jaj... Máš šťastie že mám dobrú náladu a niečo Ti k tomu nepoviem
Dal som možnosť "iné" našťastie tam bola
Keďže sa pýtaš na Boha s veľkým B tak nepoložím svoju obšúbenú otázku (Ktorý? ). Také "originálne" meno má totiž len boh kresťanský. Nuž.. povedal by som že asi tým čím je viera v hocičo iné. Nie je to jediný svetonázor, sú ich desiatky a stovky a žiadny nemá právo tvrdiť že má pravdu. Od ateistu až po woodoo čarodejníka niekde v Kongu Je to len mnoho ciest do toho istého cieľa.
Myslím že úplne vypustiť duchovno je hlúposť. Ale ešte väčšia hlúposť je nútiť svoju predstavu duchovna iným. To by mal byť zločin aj zo zákona.
Takže odpoveď by bola: prostriedok získania duševnej rovnováhy a vyrovnania sa mysliacej bytosti zo svojim miestom v priestore a čase, ktorý ale nie je zďaleka jediným (a mne osobne táto forma nevyhovuje z príliš veľa dôvodov než aby som tu všetky uvádzal).
necitala som komenty pred tym..... ale nechapem naco sa tu o tom "kvazi" hadate ked aj tak si kazdy bude verit v to co chce a nikto zivy nikdy nezisti ci ten "BOH" skutocne existuje alebo nie...
pred sekundami som pozerala so záujmom, že kto si o sebe myslí, že je inteligentný, hmpf, čakala som sebakritickejší prístup, pretože takou inteligenciou, akú prejavil posledný príspevok od tenaria, je obšťastnených mnoho birdzákov
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
Boh sú dobrý ludia - všetci ludia všade boli a všetko vedia ...ja by som ho definoval takto a ako sa vraví "kde sa stretnete dvaja a viacerý tam som"(neviem presný citát) takže ked sa ludia rozprávajú o čom kolvek v podstate spájajú nitky kolektívneho vedomia
...ale som len obyčajný človek takže to neviem presnejšie vysvetliť
Boh je momentalne v prvom rade na peniaze... nikde inde nenajdes momentalne taku silnu "znacku" ako prave cirkev...
Ale napad to kedysi mohol byt dobry
cela tato anketa ma zasadnu chybu.. BOH sa neda vtesnat do jednej jedinej moznosti..
ak chces, mozem ti o tom napisat svoj nazor cez ts.. no hlasovat tu naozaj niet za co..
asi tak
Cirkev taha peniaze a pouziva na to... boha mozes vraviet ze je to nieco uplne ine, ale v konecnom dosledku stale plati ze nebyt toho ze cirkev dokaze boha predat ako produkt tak nema peniaze, preto predava to v co ludia veria... ci uz preto veria kvoli vyssim idealom, dovere a nadeji v spasenie alebo z donutenia rodicov- stale za to platia... boh je v tomto pripade nieco ako sikovne umiesteny Billboard
"ved aj kvapka oleja zašpiní 1000litrov vody" tak neviem
...ale nemusím ani žiaden extrémizmus napr jehovisti
@19 ano chapem co myslis a to ma mrzi ale to je uz o ludoch...niekto chodi do kostola lebo chce aby videli aky je "svaty" a niekto chodi preto ze chce pocut o Bohu...aj ked...mali sme jedneho farara, fakt bol dobry vravel od srdca, a odvolali ho lebo bol prilis uprimny a prilis priamy, vravel uprimne o cirkvi odcudzoval co bolo treba...ale asi este je , dufam
Boh bol prostriedok ako si ľudia v minulosti vysvetľovali nepochopiteľné javy. Dnes je to nástroj na klamanie a okrádanie ľudí. A tiež na večné otravovanie ľuďmi, ktorí chcú spraviť svet lepší tým, že iných ľudí, (ktorým je šuma-fuk či niekto verí v Boha, Alaha, gigantického krokodíla alebo kozmonautov) chcú zmeniť k podľa nich lepšiemu - chcú ich zmeniť na veriacich.
Doprdele! Zakladám tu ja snáď témy: "Prečo ste ateisti?" "Načo veríte?" "Neverte, je to spoločenský prežitok!"? Dajte s tým pokoj!!!
Dal som možnosť "iné" našťastie tam bola
Keďže sa pýtaš na Boha s veľkým B tak nepoložím svoju obšúbenú otázku (Ktorý? ). Také "originálne" meno má totiž len boh kresťanský. Nuž.. povedal by som že asi tým čím je viera v hocičo iné. Nie je to jediný svetonázor, sú ich desiatky a stovky a žiadny nemá právo tvrdiť že má pravdu. Od ateistu až po woodoo čarodejníka niekde v Kongu Je to len mnoho ciest do toho istého cieľa.
Myslím že úplne vypustiť duchovno je hlúposť. Ale ešte väčšia hlúposť je nútiť svoju predstavu duchovna iným. To by mal byť zločin aj zo zákona.
Takže odpoveď by bola: prostriedok získania duševnej rovnováhy a vyrovnania sa mysliacej bytosti zo svojim miestom v priestore a čase, ktorý ale nie je zďaleka jediným (a mne osobne táto forma nevyhovuje z príliš veľa dôvodov než aby som tu všetky uvádzal).
Toť vsjo. Howgh
čo takto literatúra faktu?
moja naj: Timtohy Ferris-všetko o vesmíre
Edward Larson: Evolúcia
po tom si robte názory
a na to, aby sa ľudia necítili vo vesmíre takí bezradní, bezvýznamní a opustení.