Hi everyone,
V utorok idem písať prijímacie skúšky z angličtiny budú tam najväčšie výnimky,chytáky a najčastejšie chyby ľudí... Uvítala by som keby ste mi dali rady kde podľa vás ľudia najčastejšie robia v angličtine chyby kde možno robíte chyby aj vy mne
mne napadli hlavne frázové slovesá alebo chybné používanie predložiek, ktoré sa viažu na niektoré slovesá... ja mám práve s týmto problém, neznášam predložky takže si musím dávať pozor.
napríklad ľudí často zláka použiť "focus on", ale správne je "focus to"... nenapadne mi toho asi teraz viacej, ale je toho celkom dosť...
niektorí ľudia zásadne nepoužívajú zámená prípadne, ak ho použijú, tak nevyčasujú slovesá, prípadne nepoužijú ani tie
takže problém je väčšinou v tom že im chýbajú základy aj keď si myslia že sú native speakers lebo pozor bolo treba dávať už v prvom ročníku keď sa anglina preberala nie len na strednej.
nuž a materiály... vážne som sa angličtinu neučila zo žiadnych kníh, najlepšie je komunikovať s tými, ktorým je angličtina materinským jazykom, prípadne sa predávkovať seriálov a filmov , buď len s anglickými titulkami alebo ešte lepšie aj bez nich.
hmm myslim ze to nedas to bude mega tazke a same vynimky ... hiiiii to ti uz nic nepomoze iba instinkt ..alebo moj mozog ..haaaaaaaaaaaaaaa ae ten nikomu nedam
@tralalibang kukla som to aj inde, máš pravdu. nechápem, kde som to našla pred dvomi rokmi, možno mi to aj niekto takto opravil, lebo som to riešila v abstrakte pre bakalársku prácu... fajn vedieť, že je tam chyba čo už... ale beriem späť teda tento príklad...
@popolcek ale to, čo som spomínala, bolo najdivnejšie raz, keď som mala štekle, ale bolela ma strašne hlava, takže som bola trocha na aspiríne a mimo z toho a kolegyňa mi asi chcela povedať, že aká som zrazu vysoká, ale chvíľu som fakt rozmýšľala, či je fakt tak vidno, že ma oblbuje aj sprostý aspirín
@popolcek práveže potom mi doplo, že fakt myslela len to, že som zrazu vysoká, ale aj tak
(a proste nikto, nikto to nevie správne a potom ma to mätie, lebo neviem, čo vlastne chceli povedať
a Fíni nerozlišujú medzi he a she väčšinu času, ale u nich to chápem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
» www.videacesky.cz/navody-dokument...
@nats Ďakujem pekne ozaj užitočné video práve to pozerám a musím povedať, že v niektorích veciach som ozaj robila chyby ďakujem ešte raz
napríklad ľudí často zláka použiť "focus on", ale správne je "focus to"... nenapadne mi toho asi teraz viacej, ale je toho celkom dosť...
l o l, zaujímalo by ma odkedy je focus on nesprávne
niektorí ľudia zásadne nepoužívajú zámená prípadne, ak ho použijú, tak nevyčasujú slovesá, prípadne nepoužijú ani tie
takže problém je väčšinou v tom že im chýbajú základy aj keď si myslia že sú native speakers lebo pozor bolo treba dávať už v prvom ročníku keď sa anglina preberala nie len na strednej.
» www.macmillandictionary.com/dictionary/brit...
(a proste nikto, nikto to nevie správne a potom ma to mätie, lebo neviem, čo vlastne chceli povedať
a Fíni nerozlišujú medzi he a she väčšinu času, ale u nich to chápem