Keby všetky tvory na Zemi (ľudia, ryby, psy, opice atď.) naraz mali úplne rovnaké IQ(napr.100),rovnaké mozgové schopnosti ako majú teraz ľudia, kto by získal nadvládu na svete?
Samozrejme fyzicky by sa nezmenili, ostali by im výhody aj obmedzenia (napr.
chceš povedať, keby všetky druhy mali ten ľudský druh inteligencie?
nefungovalo by to, a vlastne, nebaví ma predstavovať si antropomorfizované mimoľudské živočíchy.
je dobre, že rôzne druhy majú rôzne kognitívne špecifiká a že im to umožňuje fungovať optimálne práve pre tie ich podmienky (tela, prostredia, etc.)
ale ak si mám tipnúť, tak by to určite neboli ľudia, primáty, "vyššie" živočíchy.
tak u ludi 100 IQ nie je zas bohvieco a mam pocit ze niektore zvierata maju viac aj tak... ale ked uz tak asi nejake dravce... predstav si dinosauri kto bol naj vtedy ?
ľudia ... pretože naša výhoda je v palci ... opice ho nemajú tak dobre vyvinutý aby dokazali tak uchopiť a pracovať s nástrojmi ako my ... palec nám dal evolučnú výhodu a zrýchlil proces evolúcie u nás ... nikto by nebol šikovnejší ako my ... sme takí dobrí pretože na to máme schopnosť tvoriť a využívať predmety a nástroje v náš prospech
@jirikara zvieraťu merať iq no to si strelil tak zvieratá iq nemajú pretože všetko robia inštinktívne, iq pre zvieratá niekto vymysli tak klobúk dole a potom budeš jej bozkávať prdel od rana do večera
@jirikara papagaj nema iq papagaj opakuje len to co ho naucis, este raz oni robia veci inštinktívne ty vieš prd si precitaj kúsok na nete niečo, skušat skušaju kadečo aj opicu som videl co dokáze reagovať a počítať veci ktoré by človek ani nezvládol, ale to nieje iq ono sa to kúsok inak meria.
veľmi sa mi tu páčil komentár že vyjebané mrože ale musím povedať že podľa mňa by to boli vírusy... aj keď sú to nebunkové organizmy, dokázali prežiť prvohorné vymieranie, zánik dinosaurov a budú tu aj dlho po nás. To isté platí aj pre baktérie. Inak aj pomalky sú sympatická voľba
@majo16 jebe mi lebo zvierata povazujem za inteligentnejsie nez ludi ? ano oni konaju pudovo a mozno netvoria ale ani nie su taky jebnuty a nezaoberaju sa kravinami, nenicia sa a nerobia zbytocnosti ako ty... konaju logicky aby prezili a to je v porovnani niektorych ludi co robia viac inteligentnejsie :-S
@jirikara ano tatko google prelozil ale ty si zisti co je to iq a potom mudruj, vies co vsetko sa roby ake pokusi ale este raz zvierata nemaju iq ale instinkt, a iq sa meria inak a to by ani jedno zviera nezvladlo, kedze iq sa nemeria len co logicky nasleduje atd, wiki pise a citaj pozorne prvu vetu ak mas to iq aspon 20 tak pochopis co myslim Inteligenčný kvocient alebo IQ je číslo opisujúce inteligenciu človeka v pomere k ostatnej populácii.
Pôvodná definícia IQ pri meraní inteligencie detí bola: IQ je pomer mentálneho veku k fyzickému veku vynásobený stomi.
Mentálny vek bol stanovený na základe priemerného výkonu testu inteligencie v danej vekovej skupine
@majo16 ja mam kamaratov dost v oboch svetoch nemusim chodit ani do pralesa a viem o tebe hovno ale nereagujes na mna seriozne uz to daco vypoveda plus si clovek, kazdy clovek robi hluposti :ehm:
@jirikara no uz sa gramatiky chytas? smutne je to stebou, mne chyby nevadia a niekedy just nedam opravit ak ta len to trapi tak som rad ale stym ti ja uz nepomozem to je tvoj problem
@35 clovek ked nemas uz co povedat ale snazi sa stale utocit tak sa chyta cohokolvek co... nakoniec to vyjde tak ze ak je tych 100 priemer tak chcem vidiet ludi kt ten priemer tak zvsili...
@niktozaujimavy ja viem, je to istá forma rebelie,že áno nechám tam chyby , som iný, som anonymous, nikto nevidí moju tvár, som hacker, vrah, odborník na IQ a na programy od Adobe, ale Nitra je fajn mesto , chcem sa isť pozrieť do Drážoviec na kostol , tak mi potom môžeš prísť urobiť výklad, kludne aj dojdi v tejto maske
@jirikara no zhodnotil si to myslim ze tato debata nikam nevedie ty mas otaznik cize krajsia fotka nepovazujem sa ziadneho odbornika len viem si precitat, nic zlozite wikipediu si vies aj ty najst aspon dufam keby som mal tvoje problemi ze niekto ma taky alebo onaky obrazok, ale tak co mozem cakat od takeho cloveka co chodi so psom ku doktorke a dava mu merat IQ sa na tebe smejem este si nepochopil
My lebo už máme pripravenú techniku a zásoby + obydlia + spoločenstvá a opica so 100 IQ proti tanku hovno urobí, že?
Ale ak by sme to brali od začiatku tak to je ťažké povedať lebo to by sa musela kompletne zmeniť evolúcia a evolučné štádia jednotlivých druhov.
@33 presne tak, IQ 100 je priemer. V tomto pripade priemer ludi. IQ 100 napriklad namerane v roku 1910 je ako sucasne IQ len cca 90, pretoze IQ populacie neustale rastie. Porovnavame preto hrusky s jablkami a to je chyba. Ak povieme ze opica orangutan ma IQ 70, treba sa este doplnujuco spytat ci to IQ je orangutie alebo ludske... pretoze aj orangutan moze mat IQ 100 ale v ramci svojej populacie - je to priemrny jedinec svojej populacie...
@jarastik ale pouzivat ludsku mierku IQ na zvierata... ok, kazdopadne som chcela povedat ze kazde ich konanie ma svoj zmysel to je jeden faktor, dalsi ze maju viac vyvinute zmysly a vedia dokonalo spolu spolupracovat, nie su tak destruktivny ako ludia... preto inklinujem viac ku zvieratam
@sasuke nuz v prvom rade ked pisem nerobim hrubky (spravne je : desktruktivni ludia ; destruktivny clovek ) . Takze s tebou asi nema zmysel sa hadat lebo zo SJ mas 2 a vyssie.
Zmysly su v celkovom priemere vzdy rovnake. len na ukor niektorych su niektore u niektorych druhov viac vyvinute. Takze tvoje porovnanie a konstatovanie je znova mylne. (aj schopnost mysliet je zmysel - takze clovek na ukor toho ma mozno slabsi zrak ako jastrab ci cuch ako pes.. atd, ale daj slonovi vypocitat diferencialnu rovnicu.. )
@jarastik pockat... zo sj som mala 1 a... ok, asi nema zmysel diskutovat s clovekom kt ludi meria podla gramatiky... prepac ale na dalsi odstavec ani necitam ani nereagujem lebo mam zhnusenie z takych ludi kt si zakladaju ze gramatika je vrchol inteligencie... pa :letim:
@jarastik no chcel by som vidiet toho delfina s takym iq by uz mal cosi aj vediet @sasuke ubezpecujem ta ze IQ sa nemeria gramatikou pretoze ja a sj to nikdy nepojde do kopi este ze vymisleli automaticke opravy ale ani to nepouzivam vzdy bo ma to nebavi, a mozem ta ubezpecit ze mam IQ nad priemernych 100, ten kto bol na testoch vie ako sa meria ten kto si len tak na nete roby trt makovy vie, preto stale tvrdim ze zvieratam sa iq zmerat neda.
tak urcite ludia lebo maju najlepsiu zrucnost alebo ako to povedat ale zas keby si zvierata uvedomili co im ludia robia tak by to bola velka vojna a mozno by moc ludi neostalo aj ked nakoniec by vyhrali no dobre fantazmagoria ukoncena
@niktozaujimavy vsak totok ja som bola sice uz velmi davno na testoch ale uz vtedy som NAPRIEK SPOMINANEJ GRAMATIKE mala dost nad 100 a fakt nechapem ako s tym toto suvysi
@jarastik jj a teraz si objavil ameriku? vsak jasne ze on nevie ci mnozne cislo myslis alebo jedneho, on nevie toho viac, ale keby si uz isiel do extremu a das celevety a kedze google porovnava celu vetu tak opravy, kedze nejdes po slove. ale ako pisem ak mas problem ze ludia robia chyby tak to mas ty problem nie ja a ani oni, niekedy nieje podstatne ako napises ale to co napises vies je kopec takych ako si ty co sa snazia ludi poucit ze toto sa takto pise a toto takto, no ale nic podstatne nenapisu k teme soom na viacej forach a vsade sa taky najdu, vacsinou im kazdy napise ze naco citaju ked riesia uplne odveci kktiny
@klaudiqaaa no ked chces kritizovat mala by si si precitat tvoje prispevky co mas a potom sa ozyvat hlavne predlozky a slova ktore vobec neovladas. Ja si na rozdiel od teba priznam ze neviem pravopis ale je smutne ked opravujes a nemas sama v poriadku slova v prispevkoch neber to v zlom.
@Niktozaujimavy teraz si sam priznal ze nevies pravopis a ty mne ides rozpravat o tom mojom? DD ty neze mas problem s pravopisom, mas problem s myslenim ako takym ....neber to v zlom
@niktozaujimavy vidim ze ani ty nevies co je nominativ mnozneho cisla zivotne "a vsade sa taky najdu" spravne "sa taki najdu" ... a chces ci nie, je to k veci najma ak sa bavime o teme blizkej IQ, IQ jezlozene z viacerych zloziek aj zo zlozky schopnost sa ucit. Ako vazne mame brat ludi ktori sa neboli schopni ako slovaci naucit slovensky pravopis ?
@jarastik pokial si myslis ze iq sa posudzuje podla toho co si napisal, tak sa nemam stebou o com bavit, drzim ti palce v dalsom upozornovani ludi mna to uz nejak nezaujima pis opravuj co len chces
@niktozaujimavy nj lebo aj einstein mal napr. dyslexiu a ocividne to nevplyvalo nijako na jeho IQ, preto sa pozastavujem nad tym ked niekto ovie ze pravopis suvisy s IQ ako schopnost ucit sa... IQ nie je to co sa clovek nauci ale to co ma uz v sebe podla mna ale sak oukej :ehm:
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
65 komentov
mackovite
nefungovalo by to, a vlastne, nebaví ma predstavovať si antropomorfizované mimoľudské živočíchy.
je dobre, že rôzne druhy majú rôzne kognitívne špecifiká a že im to umožňuje fungovať optimálne práve pre tie ich podmienky (tela, prostredia, etc.)
ale ak si mám tipnúť, tak by to určite neboli ľudia, primáty, "vyššie" živočíchy.
sme to my
pretoze proste niesme zvierata
a droidi
vlastne, oni sú dosť inteligentné, len nemajú možnosť to nijako využiť, keďže majú dosť mantavé labky
Pôvodná definícia IQ pri meraní inteligencie detí bola: IQ je pomer mentálneho veku k fyzickému veku vynásobený stomi.
Mentálny vek bol stanovený na základe priemerného výkonu testu inteligencie v danej vekovej skupine
A keď považuješ zvieratá za inteligentnejšie ako ľudí tak by som ti navrhoval odísť žiť niekam do pralesa , isto si tam nájdeš kamošov.
A som tak rád že o mne vieš tak veľa
Ale ak by sme to brali od začiatku tak to je ťažké povedať lebo to by sa musela kompletne zmeniť evolúcia a evolučné štádia jednotlivých druhov.
Zmysly su v celkovom priemere vzdy rovnake. len na ukor niektorych su niektore u niektorych druhov viac vyvinute. Takze tvoje porovnanie a konstatovanie je znova mylne. (aj schopnost mysliet je zmysel - takze clovek na ukor toho ma mozno slabsi zrak ako jastrab ci cuch ako pes.. atd, ale daj slonovi vypocitat diferencialnu rovnicu.. )
Suvysi A tak za jednotku tutovka