no mne sa velmi pacila kniha mobil, alebo zelena mila od stephena kinga, citala som ju asi pred rokom, dvoma, je to jedna z jeho poslednych knih, a on je na vrchole mojho rebricka naj..autorov
harry potter som pred par rokmi cital ..inac ma ani nebavi bars citat ale tamto ma horzne bavilo ..posledny diel toho bola posledna kniha ktoru som precital odvtedy
@Bluepanter su to velmi narocne knihy, ale velmi zaujimave... a daju cloveku fakt vela...
Kludne ti mozem odporucit vsetko, co napisal Bluepanter... ale tak predsa ti navrhnem aj nieco ine, o nieco lahsie, ale podla mna tak isto kvalitne
1) "Doppler" od Erlend Loe. - Je to kratka knizka (+-135 stran). Velmi zaujimava, ide o muza, ktoreho zacina ten "normalny" zivot nudi, a odstahuje sa do lesa, ale zisti, ze je zavysli na niektorich veciach...
2) "Bible Egoistu" od Jozef Kirschner. - Zase kratsia kniha (tiez okolo 135 stran). Je to po cesky, dufam, ze ta to neodradi. Neni to presne to, co si myslis, ale celkovo trochu filozofia o zivote, ze ako sa spravat, a podobne... Egoismus neni ako egoismus... Ved aby sme mohli pomahat inym, si najprv musime sami poradit s nasim zivotom, nie? ...
3) "Maly princ" od Antoine de Saint-Exupery. - Znama kniha, niektori hovoria, ze "otrepana", ale kto ju necital, by sa mal zamysliet, ze ako do teraz vobec mohol jestvovat... ale nie, neni to take strasne, ja som ju cital tiez len pred par mesiacmi. Ide o maleho princa, ktori s detskou naivitou ukazuje na nedostatky nasho sveta... Velmi kratka, ale vystizna kniha.
@husky toto podla mna ironia je nic proti ale biblia ako zaujimave citanie? no neviem neviem. uz pri prvych stranach som zaspavala
a inak k teme : ian mc evan pohostinnost cudzincov; drakula, hlava 22, na zapade nic nove, moskva petusky a mnoho inych. a jaj oscar wilde toho zboznujem alebo mechanicky pomaranc. je ich vela.
@bluepanter hej, mas pravdu, oproti Ecovi je lahky, ale tak dnes sa vela ludi necha zastrasit, ked je kniha objemnejsia, a z toho hladiska je tazky... nie kazdy "vydrzi" precitat 500 stran +
- nech to zakladatelka neberie ako urazku prosim...
@jaro1991 tak Grishamovky sú tenké asi všetky...aspoň ja som mal vždy len také. ale Eco je masa strán a prečítal som ho až na druhý pokus. Prvý skončil na 50. strane
skvost pre mňa. z burzy a jalčím ho. tú knihu prečítam kompletne až v starobe. až v hrobe. chcem si nechať ten príbeh v hlave po celý život. plynúť. linúť. vždy objaviť inú stránku, pretože ja uričte zabudnem, kde som naposledy skončil
@ ta kniha mi otvorila oci ..a pochopila som viacere veci ......odporucam ju kazdemu ..kto ju este necital .....je to skvele citanie ,az na to ,ze som si zase pri tom poplakala hodnu chvilku .......
Mne sa páčia aj Welshove knihy, teda po tom, čo som videla film Trainspotting som si to aj prečítala a je to také... zo života... o beznádejných prípadoch... a o tom aké sú drogy zbytočné...
tiež od J.D.Salingera: Kto chytá v žite super knižka... a teraz som si najnovšie požičala Schindlerov zoznam od Keneallyho... tak som zvedavá vraj je to velmi dobré
Jednoznacne Frederick Forsyth: Bozia past...a potom este Tom Clancy a Hunt for Red October (Hon na Ponorku) ale to som uz davnejsie cital...asi by som mal znova...
Ale Forsyth je best.
A potom este Jursky Park a Strateny Svet boli super knizky. Samozrejme som fical na Potterovkach, vsetky asi 3x precitane, niektore diely aj viackrat. Teraz som mal povinne citane Na zapade nic nove a to ma celkom zaujalo.
@0 TOTO JE NUMBER ONE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! toto určite stojí za prečítanie
Upálená zaživa - SOUAD .... toto je skutočný príbeh, ktorý sa stal niekde v tom prostredí, kde prebiehaju vojny alebo čo... autorka musela pisat pod pseudonymom, lebo by ju este teraz mozno chceli zabit... snažili sa ju upáliť, ale ona to prežila... a presne o tom píše!!
Fú, skúsim sem dať niečo, čo ste už predomnou nespomenuli
Čo tak Stephen Clarke- ,,Merde, rok v Paríži"? Pokiaľ si zrovna na vtipné knihy, tak ti radím túto, má osobitný svojský štýl a ja som sa na niektorých pasážach dobre zasmiala
Cokolvek od Roberta Fulghuma, Emoční Inteligence od od.. (juj, kto to napisal? Ano, uz si spominam) Daniela Golemana a Sofiin svet - Jostein Gaardner!!! To su top tri asi, ale aj Maly Princ (Exupery) a Remarque pise zaujimavo
ak máš depku tak J.D. Salinger - Kto chytá v žite ak máš depku a chceš niečo slovenské tak Peter Holka a napr. Prekážkach v džínsoch alebo taký normálny cvok ak sa ti veľmi nechce rozmýšlať tak Vampire Diaries to je taký new teenage román už podľa toho vznikol aj seriál
Stieg Larsson - Millenium, Sophie Kinsella, Kostovova -Historicka, Sholesova+Moore - Posle gral, Wilhelm - projekt babylon, berry- templarske dedicstvo, gregoryova+tintoriova - kniha mien... paoliniho 3logia, kt.bude mat 4 knihy jednoznacne, King - carrie, hribotv zviratek, filanove tam tam su celkom vtipne a crichton - strateny svet ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
79 komentov
A podľa mňa aj najlepšia zatiaľ, čo som čítala
John Grisham-Firma (to je super, super vyvrcholenie)
všetky od Maria Puza o mafii, ale sú dlhšie trocha.
Umberto Eco-Meno ruže (ak to prečítaš, tak si macher a priradíš si túto knihu k naj dielam, čo si čítala)
neolutujes...
Kludne ti mozem odporucit vsetko, co napisal Bluepanter... ale tak predsa ti navrhnem aj nieco ine, o nieco lahsie, ale podla mna tak isto kvalitne
1) "Doppler" od Erlend Loe. - Je to kratka knizka (+-135 stran). Velmi zaujimava, ide o muza, ktoreho zacina ten "normalny" zivot nudi, a odstahuje sa do lesa, ale zisti, ze je zavysli na niektorich veciach...
2) "Bible Egoistu" od Jozef Kirschner. - Zase kratsia kniha (tiez okolo 135 stran). Je to po cesky, dufam, ze ta to neodradi. Neni to presne to, co si myslis, ale celkovo trochu filozofia o zivote, ze ako sa spravat, a podobne... Egoismus neni ako egoismus... Ved aby sme mohli pomahat inym, si najprv musime sami poradit s nasim zivotom, nie? ...
3) "Maly princ" od Antoine de Saint-Exupery. - Znama kniha, niektori hovoria, ze "otrepana", ale kto ju necital, by sa mal zamysliet, ze ako do teraz vobec mohol jestvovat... ale nie, neni to take strasne, ja som ju cital tiez len pred par mesiacmi. Ide o maleho princa, ktori s detskou naivitou ukazuje na nedostatky nasho sveta... Velmi kratka, ale vystizna kniha.
a inak k teme : ian mc evan pohostinnost cudzincov; drakula, hlava 22, na zapade nic nove, moskva petusky a mnoho inych. a jaj oscar wilde toho zboznujem alebo mechanicky pomaranc. je ich vela.
Ale Malý princ je dosť na rozmýšľanie. A navyše po každom prečítaní to vidíš trochu inak , proste skvelá kniha, fakt
A. Exupéry - Malý Princ
S. Meyer - Hostiteľ
- nech to zakladatelka neberie ako urazku prosim...
Epidémia - cook
William Styron - Soffina voľba
George Orwell - 1984
Milan Kundera - Nesmrtelnost, Nesnesitelná lehkost bytí
Richard Bach - Čajka Jonathan Livingston
Exupéry - Malý Princ
a z tých "ľahších", kde tiež musíš byť vnímavá, ale aj keď nepôjdeš do hĺbky, nevadí; fabula je pri týchto knihách veľmi zaujímavá:
Dominik Tatarka - Prútené kreslá
Milan Kundera - Směšné lásky (kniha poviedok, skutočný masterpiece)
Dušan Mitana - Patagónia (naozaj krátke, asi 90 strán, ale skvelé)
Jack Kerouack - Na ceste (to čítaš rovnako bláznivo, ako to aj bolo napísané)
Sofokles - Kráľ Odipus
ten dodatok nemá chybu
noc lasice-Attila Kristof
experiment idealny clovek-Jevgenin Dubvonin
oscar wilde- portret doriana graya ♥
F.M.Dostojevskij - Idiot
T.Pratchett - Zeměplocha
Jonathan Strange&pán Norell
Banana Jošimoto - Zbohom, Tsugumi
Černá Venuše
.
.
.
inak ja som veľkým fanúšikom francúzskej literatúry, takže budem vyberať poväčšinou odtiaľ.
Martin Page - Ako som osprostel
Boris Vian - Zabte ošklivé (najmä ma fascinuje hl. postava, vysoký svalnatý krásny chlap menom Rocky nádhera )
Camus - Cudzinec
Jean-Paul Sartre - S vylúčením verejnosti /to je divadelná hra, ale naozaj úúúžasnáááá/
teraz si nespomeniem na autora, ale volá sa to Schôdzky.
@cerwik spomínal Na ceste, osobne si myslím, že pri Kerouacovi však netreba zabudnúť na Meg a na Big Sur, tie ma fascinujú omnoho viac.
ale vážne. je to úplne dokonalé.
Henry Charriére - Motýľ. písal to chlapík, ktorý bol na galejách v Fr. Guyane a niekoľko krát odtiaľ ušiel. skvelé čítanie, veľmi silno napísané.
divné ale geniálne
Relativne lahké čítanie, ale zaujalo ma...
skvost pre mňa. z burzy a jalčím ho. tú knihu prečítam kompletne až v starobe. až v hrobe. chcem si nechať ten príbeh v hlave po celý život. plynúť. linúť. vždy objaviť inú stránku, pretože ja uričte zabudnem, kde som naposledy skončil
tiež od J.D.Salingera: Kto chytá v žite super knižka... a teraz som si najnovšie požičala Schindlerov zoznam od Keneallyho... tak som zvedavá vraj je to velmi dobré
Ale Forsyth je best.
A potom este Jursky Park a Strateny Svet boli super knizky. Samozrejme som fical na Potterovkach, vsetky asi 3x precitane, niektore diely aj viackrat. Teraz som mal povinne citane Na zapade nic nove a to ma celkom zaujalo.
Paulo Coelho-Alchymista
Chris Mooney-Nezvestne
Salinger-Kto chyta v zite
Aron Maxel-Stimul
Johann Wolfgang Goethe-Utrpenie mladeho Werthera
Edgar Allan Poe-Vrazdy v ulici Morgoe
Upálená zaživa - SOUAD .... toto je skutočný príbeh, ktorý sa stal niekde v tom prostredí, kde prebiehaju vojny alebo čo... autorka musela pisat pod pseudonymom, lebo by ju este teraz mozno chceli zabit... snažili sa ju upáliť, ale ona to prežila... a presne o tom píše!!
praejem príjemné čítanie
Čo tak Stephen Clarke- ,,Merde, rok v Paríži"? Pokiaľ si zrovna na vtipné knihy, tak ti radím túto, má osobitný svojský štýl a ja som sa na niektorých pasážach dobre zasmiala
Mama pre Veroniku
Krátka novela. Samé vulgarizmy, sex a chľastačka. To sme mali pred pár týždňami ako povinné čítanie v škole
zatiaľ kniha ktorá mi toho dala do života najviac, nie len estetický zážitok..
J.R.R. Tolkien - Hobit - druha najlepšia...
Dosť zaujímavé, hlavne je to niečo iné a nové... len príliš krátke, bolo mi ľúto prečítať to tak rýchlo
Potom Dan Brown: Digitálna pevnosť a aj Daniel Silva má výborné knihy
A ešte Stieg Larsson - Muži, ktorí nenávidia ženy
Stephenie Meyer - Hostiteľ
keby bolo malo, napis, odporucim viac DDD
Nočný klub- J. Kulhánek
Salinger- Kto chytá v žite
Steinbeck- O myšiach a ľuďoch
R.Feist- Riftwar sága
Meyerovej tvorba
detektívky Dicka Francisa- hlavne Minimálna šanca, Tigria klietka, Náš bol lepší a Nebezpečenstvo
Bernhard Hennen- Elfové I. a Elfové II.
a ak máš rada ženskú romantickú literatúru, tak knižky od Krentzovej- majú aj dej
Vybrala som z viacerých žánrov, pretože nie každému sa páči to isté a tiež som sa snažila nepísať tie ktoré už boli vymenované.
Radia ti tu dobré knižky, nie že by som bola prekvapená...ale som
Oplatí sa prečítať snáď každú.
@42- skvelá kniha (Motýľ)