prestať tráviť toľko času na sociálnych sieťach chodievať častejšie von medzi ľudí, venovať sa nejakým činnostiam , menej uvažovať/rozmýšľať obklopovať sa častejšie takým človečenstvom ktoré ťa robí šťastným alebo sa cítiš v ňom dobre.
Hej viem o čom hovoríš tiež som si odžil dačo podobné ale tak v tomto prípade ti poviem takto musíš zmeniť pohľad na určité veci a robiť veci z chuťou nie nechuťou neuvažovať nad tým že ostatní sa majú lepšie lebo to možná ani nieje pravda možná ti len chýba komunikácia s niekym
snaz sa byt co najmenej sama lebo samota cloveka prinuti vela rozmyslat a to speje akurat tak k depke, zlej nalade a unave (psichickej) skus si najst nejake hobby pri ktorom zabudnes na realitu a na vsetky problemy
@relieforsaddist Nevieš si ani predstaviť ako rada by som vyšla von ... nemôžem musím stražiť sestru (2) brata (4) a k tomu dieťa maminho priaťela Paťa (2) a Maja (8) ono som zvyknutá stražiť ich ale Majo to je blazon a mna to tu už všetko niči ja tu poviem ide sa spať nie on ide na Pc už som bola aj k**a aj p***a všetko tu ma bude buchať a ja som mu minule dala facku a ešte ja som došla o mobil a dostala 3 facky ...
niektori rodicia su s prepacenim neskutocne prijebani... naliahnut decka jak nosnica tvl a nevediet sa o ne postarat, to je nadherne
(je mi luto ze sa tak musim vyjadrovat ale inak sa neviem k tomuto, mlada baba co ma behat po vonku s kamoskami zije ako otrok len preto ze si niekto nevie naplanovat tolko deti aby ziadnr z nich nemuselo trpiet)
a ok, k tvojej situacii.. vela moznosti nemas a asi ti nezostava nic ine nez to este par rokov pretrpiet, asi uz vies ze rodicia su vacsinou najmudrejsi a nikdy, nikdy v zivote sa nezamyslia nad nazorom ich dietata, lebo to mat pravdu nemoze. takze dohovarat im asi ani neskusaj..
kasli na depresivne stavy, skus zacat zit pre buducnost - naplanuj si, ako by si chcela zit ty.. co by ta robilo stastnou, kde by si chcela zit, studovat, aku by si chcela mat pracu, co by ta bavilo.. sprav si presny model toho a chod si za tym, predstavuj si to a tez sa, ake to bude.. lebo ono to take naozaj moze byt, uz o par rokov, a tych par rokov ktore musis pretrpiet je fakt NIC v porovnani s tym vsetkym krasnym co ta caka..
neboj ja viem o com hovorim, tiez som to mala nahovno doma vzdy a az v dospelosti som si uvedomila, ze do osemnastich som prakticky netusila co je to byt stastna.. tiez som sa bala chodit domov a uz v skole som mala stiahnuty zaludok ake to bude, tiez ma vzivote nikdy nikto nevypocul, ani len na moment sa nezamyslel nad mojim nazorom, nikdy sa mi nikto neospravedlnil ani za tie najhorsie veci a urazky.. a tiez som to musela vydrzat, ale uz asi od 14 som vedela ze potrebujem ist na vysku niekam prec a vybudovat si vlastny zivot a vlastne stastie.. a na to som sa cely cas tesila a za tym som sla, a presne tak to aj bolo.. od tej 18 sa moj zivot totalne radikalne zmenil, s odstupom casu som si uvedomila ze vazne som ja nebola ta zla, ani to prijebane retardovane decko ktore je uplne zbytocne, a ze nebolo vsetko moja chyba.. ze mozem zit krasne, byt stastna a stretavat sa s ludmi ktori si ma vazia.. ze cely svoj zivot a svoje stastie si vlastne riadim sama, a to je proste uzasne.. a presne to caka aj teba, raz o par rokov ked fakt budes moct odist a zariadit si svoj vlastny zivot, ak si ho tak naozaj zariadis - tak aj ty sa budes mat uzasne a budes mat radost zit.. uvidis :d
Buď silná rozmýšľaj nad tým ako bude potom keď budeš dospelá a začneš si riešiť svoj život, mysli na to, to by ti mohlo dávať vnútornú silu. Inak toto asi nevyriešiš nijako bohužiaľ v tvojom veku... každopádne je mi ľúto že v takomto mladom veku musíš prežívať takéto veci
@miska2002 Musíš to niak zvládnuť ked tak si nájdi niekoho kto ta podporí poprípade pomôže... si ešte mladá máš toho strašne veľa pred sebou drž sa a dobré ešte len príde ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
(je mi luto ze sa tak musim vyjadrovat ale inak sa neviem k tomuto, mlada baba co ma behat po vonku s kamoskami zije ako otrok len preto ze si niekto nevie naplanovat tolko deti aby ziadnr z nich nemuselo trpiet)
kasli na depresivne stavy, skus zacat zit pre buducnost - naplanuj si, ako by si chcela zit ty.. co by ta robilo stastnou, kde by si chcela zit, studovat, aku by si chcela mat pracu, co by ta bavilo.. sprav si presny model toho a chod si za tym, predstavuj si to a tez sa, ake to bude.. lebo ono to take naozaj moze byt, uz o par rokov, a tych par rokov ktore musis pretrpiet je fakt NIC v porovnani s tym vsetkym krasnym co ta caka..
neboj ja viem o com hovorim, tiez som to mala nahovno doma vzdy a az v dospelosti som si uvedomila, ze do osemnastich som prakticky netusila co je to byt stastna.. tiez som sa bala chodit domov a uz v skole som mala stiahnuty zaludok ake to bude, tiez ma vzivote nikdy nikto nevypocul, ani len na moment sa nezamyslel nad mojim nazorom, nikdy sa mi nikto neospravedlnil ani za tie najhorsie veci a urazky.. a tiez som to musela vydrzat, ale uz asi od 14 som vedela ze potrebujem ist na vysku niekam prec a vybudovat si vlastny zivot a vlastne stastie.. a na to som sa cely cas tesila a za tym som sla, a presne tak to aj bolo.. od tej 18 sa moj zivot totalne radikalne zmenil, s odstupom casu som si uvedomila ze vazne som ja nebola ta zla, ani to prijebane retardovane decko ktore je uplne zbytocne, a ze nebolo vsetko moja chyba.. ze mozem zit krasne, byt stastna a stretavat sa s ludmi ktori si ma vazia.. ze cely svoj zivot a svoje stastie si vlastne riadim sama, a to je proste uzasne.. a presne to caka aj teba, raz o par rokov ked fakt budes moct odist a zariadit si svoj vlastny zivot, ak si ho tak naozaj zariadis - tak aj ty sa budes mat uzasne a budes mat radost zit.. uvidis :d
J a sa snažím mám možnosť po 18 vypadnúť odtiaľ to Do čiech aj teraz by som mohla jak skončim zakladku len ja sa bojim ako by to všetko bolo