Zdá sa to len mne, alebo aj niekomu inému, že SVK zo všetkých možných štatistík. Ako sú napríklad životospráva, cena palív, vzdelanie, platy, alkohol a tak ďalej, obsadzujeme posledné miesta. Čím to je. Čo sa to deje.
@5 Dedin si zjavne asi vela nevidela. Za Marie Terezie sa v kazdej dedine zalozila skola, v ktorej sa decka ucili "trivium" (citanie a pisanie, pocty, nabozenstvo), cim sa polozili zaklady gramotnosti. Sa pozri co je po dedinach teraz.
statistiky su blbosti ale je to zle to je jasne a ceny u nas a v zahranici kde zarabaju o vela viac no to je proste smutne a nemam k tomu co dodat iba ze skurveny stat
ze nasi rodicia su ciste ovce zotrocene systemom, ok, beriem ... ale ze my mladi nevieme ist zavesit par zmrdov na poulicne lampy na vystrahu dalsim zmrdom .. z toho mi je fakt smutno .... neviem ci my mladi zijeme v dajakej naivnej predstave ze sa to raz samo od seba zlepsi tu, alebo ma kazdy jeden predstavu ze skola a dovidenia slovensko ... ?
@weishaupt veď ja sa snažím no národ ma ignoruje - v tomto svete už prevládajú iné hodnoty a ľudia majú návody, ktorých sa nedokážu len tak ľahko zriecť...
@spisovatel hej, strelim dakoho na ulici do hlavy a ludia budu prechadzat dookola bez povsimnutia ... neviem kto toto vymyslel, ale funguje to perfektne
minimalne dobry pocit ze nie vsetci su hluchi a slepi ... a co viem osobne urobit do buducnosti, uz zachvilu teda, vplyvat na dalsie generacie (hoc v podstate len na malu cast) .... aby nevyrastali len dalsi ludia, ktori vo svojej 20tke budu mat vsetko co sa deje v krajine na haku ,,,
@jancek čo by sa dialo? práveže nič sa nedeje, už dlho, a práve preto sme na posledných miestach. Svet sa vyvíja a my si pohodlne sedkáme v stredoveku.
Posledne miesta? Prosimta. Polovica sveta nam moze nasu zivotnu uroven zavidiet. @maestra Nizka zamestnanost vysokoskolakov je tu len preto, ze kazdy chce byt vysokoskolak, kazdy chce robit "hlavou", byt manazer, ekonom... Nechapem ako mozu mladi ludia nadavat na system vysokych skol, ked su to prave oni co drzia tie odpadove vysoke skoly pri zivote. Nie je to chyba statu, ze tie skoly existuju. Je to chyba ludi, ktori sa na nich hlasia. Kde je dopyt, tam je ponuka.
@torpedo08 Zahrnul si do toho porovnania platov a cien aj ceny byvania a sluzieb?
Vezmi si (oblubeny priklad) USA. Videl si niekedy s akymi dlhmi konci bezny clovek vysoku skolu? To nie je ako na Slovensku, ze si na vysoku skolu moze dovolit ist hocikto len kvoli tomu, ze sa boji postavit na vlastne nohy a skola je pre neho len predlzenie bezstarostneho obdobia kedy sa o neho staraju rodicia.
Videl si niekedy ake palky davaju ludia bez zdravotneho poistenia pri liecbe zavaznejsich chorob?
@weishaupt Preco sa stazujes, ze mladi nevedia niekoho zavesit na lampu? O zopar prispevkov dalej pises, ze mozes niekoho strelit na ulici a nikto si to nevsimne.
Tak co ti brani urobit poriadok? Chod a povesaj ludi tak, aby tu bolo lepsie. Ved mas ideal, mas beztrestnost, mas chut spravit zo Slovenska lepsiu krajinu.
@kittan Ako sa tvoj pristup lisi od pristupu nasich politikov? Nijak. "Po nas potopa". Tebe je jedno, ze vyciciavas stat a nezaujima ta co po tebe zostane. Politikom je jedno, ze vyciciavaju stat a je im jedno co po nich zostane.
Nemate si navzajom co vycitat.
Ako sa ma zdvihnut uroven Slovenska, ked tu ludom chybaju elementarne zaklady moralneho zmyslania? Kazdy tyzden sa tu objavi podobne forum, ze vsetci veselo pritakaju ako je na Slovensku zle, ako politici kradnu. Atd.
A ti isti ludia sa o forum vedla chvalia tym, ako by oni za software / filmy / hudbu nikdy nezaplatili - "ta co som sprosty ked si to mozem stiahnut zadarmo??"
Kradnutie je zakorenene hlboko v ludoch a prilezitost robi zlodeja. Vacsina ludi co nadava na zlodejov by tiez kradla, keby mala moznost to robit v bezpeci. Ludi nekroti moralka. Ludi kroti maximalne strach z mozneho trestu.
Druhy slovensky evergreen - danove uniky. Vsetci nadavaju ake mame vysoke dane. Vsetci chcu lyncovat velke firmy co neplatia dane. A zaroven sa polovica Slovenska vyhyba plateniu DPH tym, ze nakupuje cez znameho znameho jeho znameho, ktory ma drobnu garazovu firmu a da si to do nakladov.
Ked chcete menit uroven Slovenska, preco hned zacat tak radikalne? Co takto skusit zit moralne na urovni? Co takto nepodporovat ludi v kradnuti? Prepana, ved zijeme v krajine kde sa ludia navzajom este aj podporuju v tom, ako chytro odrbali stat. Ako to je mozne? Ako je mozne, ze tu ludia BOJUJU proti statu? Ved stat nie su politici, stat sme my. Ked sa mi niekto chvali tym, ze neodviedol dan, tak ho za to nepochvalim. Ved okradol MNA.
@ao to potom každému môžeš povedať.. koľko ľudí chodí na SŠ tu a nakoniec sa aj tak sťahuje.. joj netrep som myslel že napíšeš dačo zaujimavejšie.. dik ale ak len to s tou školou tak to mi nijak nevadí lebo podľa toho tvojho názoru by potom vyciciavalo štát toľko ľudí že ani politikov na slovensku toľko neni..
@kittan Je zasadny rozdiel medzi clovekom, co sa rozhodne ze chce zit v zahranici a medzi clovekom co tvrdi "naj to tu zhorí všetko a nech si tu Japonsko urobí provinciu.."
Nikto si nevyberie kde sa narodi a kde bude vyrastat, takze nejde mat nikomu za zle, ze az do dospelosti je pre rozpocet pritazou. To je jednoduchy princip solidarity.
Co ale cloveku ide mat za zle je to, ked si je clovek vedomy, ze tu bude zamerne zit len dovtedy, kym moze parazitovat na cudzich daniach a este danej krajine praje, aby zhorela.
A hlavne je, ze 90% ludi su na VS, po ktorej ani nevedia co budu robit, prip. nebudu sa venovat tomu co vystuduju, vlastne nato ani nemaju, ledva skolu vychodia, prejdu ju s tahakmi a nakoniec sa zamestnaju za plat maturanta, potom pridu na birdz a pytaju sa preco, ked vlastne maju ten titul tak malo zarabaju, ze to tu je cele zle a jedine co doteraz nepochopili, ze nato aby boli uspesni v zivote VS nepotrebuju, teda jedine, ze by ich ukojil ten titul.
Cest vynimkam a povolaniam, ktore VS proste vyzaduju. Nasledne nestatne odchadzaju do zahranicia, kde budu sice robit v baroch prip. ine cinnosti opat nekorespondujuce s ich vzdelanim (casto sa ocitnu v krajine, kde nase tituly ani neakceptuju), zarobia nieco v tisicoch, ale naklady na zivot sa rovnaju tomu co zarobia, ale ked uz nic obhaja to vyssim socialnym onym, ktory im je na nic pretoze nic nedostanu, nemaju obcianstvo a stale budu len a len cudzinci. Pride prva kriza a vracaju sa naspat do SR.
Potom maju daco po 30, nemaju zazemie, chcu deti a rodiny a i tak co prve spravia s tisickou v ruke tak si bud kupia auto, alebo letia na nejaku super dovolenku.
A nakoniec i tak vsetci povedia, ze oni taki nie su. Su z nich bojovnici za zly system, nestastie v tejto krajine a "chudobe" (chudobu som si prvy krat vsimol v OC).
Mne stale nieco unika. Respekt rodinam so 4 detmi a prijmom 500 € mesacne, ktore su vlastne jedinou chudobou v tomto state. A teraz rychlo do OC na nakupy.
@ao aha čiže ja 16 ročný kvôli Aovi na Birdzi ktorému vadí keď človek nieje plnoletý a nemôže sa ešte osamostatniť musi žiť v štate aj keď v ňom byť nechce.. čiže podľa teba by sa 16 ročny chalan ktorému ledva brigádu dajakú dajú aj to len cez známosti takú poriadnu by sa mal odsťahovať do zahraničia ne? a žiť dakde na ulici aby sa Ao citil dobre že tu ten 16 ročny chlapec neparazituje.. good game..
@ao aha čiže všetci tu máme zostať až do smrti a skapať od hladu keď si nenájdeme prácu len za to, že sme tu chodili na strednú? to je fakt rozumný prístup
@kittan@candy36
Necitate co pisem?
Nikto Vas nenuti, aby ste tu zostali, ani aby ste akokolvek prispeli do rozpoctu, pretoze nebola Vasa volba, ze sa narodite na Slovensku.
Ale elementarna slusnost kaze aby ste aspon nepriali Slovensku nech zhori.
Je to to iste ako s rodicmi - vychovavaju Vas, zivia Vas a je len na Vas, ci im to v buducnosti vratite. Mozno ano, mozno nie, ale predsa im nebudete priat nech skapu. Aspon tolko chochmesu by ste mali mat.
presne toto i ja furt hovorim, preto som utiekol zo slovenska...system je tam taky, aki su tam ludia ("orginalne" ovce s cudzim nazorom)...
zivotospráva - ked vidim, ako je medzi mladymi "cool" chodit do mekaca, pizzerky, tak tam je to sposobene blbou osvetou, i kulturou - mne furt stara babka vravi, aby som priberal aspon na 100kg
vzdelanie - ako chces, aby tu boli vzdelani ludia, ked system je postaveny na biflovani, a nie pochopeni a kreativnom mysleni+ sa potlaca v skole individualita+ani samotnym ucitelom sa nechce ucit, lebo kopa z nich ani nikdy nechcela byt ucitelom a o VS ani nehovorim
platy - oblbovanie blbych slovakov...ak su spotrebitelske ceny rovnake zhruba ako v nemecku, tak by i cena prace=mzda mala byt na podobnej urovni, lenze tu je tak vysoka nezamestnanost, ze slovak je i rad za minimalku, a majitelia maju sialene zisky
alkohol - alkoholizmus patri k slovenskej "kulture"
ale inak neobsadzujeme celostvetovo posledne miesta, mozno posledne miesta v ramic EU, i to je smutne, ale na vine su si sami Slovaci, ktori su neskutocni ovcania, co by len najradsej jedli, pili sulozili a zarabali 3000€ mesacne v cistom neviem zaco, proste slovak je dusou furt zbojnik, co by sa len flakal a dostaval prachy za nic nerobenie...iba malo slovakov vie a chce naozaj makat, aby si zarobili...vacsine je najlepsie niekde v krcme....
@echoechoecho dakujem, suhlasim i...vacsine je najlepsie niekde v krcme....alebo modernejsie na diskoteke alebo medzi handrami v OC. Ale inak je to to iste ako krcma.
@ao no to je sice pekne ale najlepsie sa clovek vyzna az ked ma skusenosti netreba verit tomu co saa dozvies v mediach ... ani tu neni nic zadarmo ked ma clovek vaznu chorobu alebo nieco podobne tak sa tiez nedoplati alebo ho nechaju jednoducho skapat ked neda pekne uplatky a ano viem ze napriklad v Rakusku alebo hocikde su drahsie rozne sluzby ale tak ci tak to na ich platy vychadza tak ze sa maju o dost lepsie ako my no a tie skoly to je ich chyba nemaju tam seci lozit v USA ked nechcu mat dlhy ja by som taky system zaviedol kludne aj na Slovensko aspon by sme nemali milion zbytocnych vysokoskolakov co do tej skoly chodia fakt len preto ze sa nudia doma alebo preto aby mali nejaky papier v ruke a pritom sa vobec nevyznaju v tom co studovali
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
nech sú akí sú!
@maestra Nizka zamestnanost vysokoskolakov je tu len preto, ze kazdy chce byt vysokoskolak, kazdy chce robit "hlavou", byt manazer, ekonom... Nechapem ako mozu mladi ludia nadavat na system vysokych skol, ked su to prave oni co drzia tie odpadove vysoke skoly pri zivote. Nie je to chyba statu, ze tie skoly existuju. Je to chyba ludi, ktori sa na nich hlasia. Kde je dopyt, tam je ponuka.
@torpedo08 Zahrnul si do toho porovnania platov a cien aj ceny byvania a sluzieb?
Vezmi si (oblubeny priklad) USA. Videl si niekedy s akymi dlhmi konci bezny clovek vysoku skolu? To nie je ako na Slovensku, ze si na vysoku skolu moze dovolit ist hocikto len kvoli tomu, ze sa boji postavit na vlastne nohy a skola je pre neho len predlzenie bezstarostneho obdobia kedy sa o neho staraju rodicia.
Videl si niekedy ake palky davaju ludia bez zdravotneho poistenia pri liecbe zavaznejsich chorob?
@weishaupt Preco sa stazujes, ze mladi nevedia niekoho zavesit na lampu? O zopar prispevkov dalej pises, ze mozes niekoho strelit na ulici a nikto si to nevsimne.
Tak co ti brani urobit poriadok? Chod a povesaj ludi tak, aby tu bolo lepsie. Ved mas ideal, mas beztrestnost, mas chut spravit zo Slovenska lepsiu krajinu.
@kittan Ako sa tvoj pristup lisi od pristupu nasich politikov? Nijak. "Po nas potopa". Tebe je jedno, ze vyciciavas stat a nezaujima ta co po tebe zostane. Politikom je jedno, ze vyciciavaju stat a je im jedno co po nich zostane.
Nemate si navzajom co vycitat.
A ti isti ludia sa o forum vedla chvalia tym, ako by oni za software / filmy / hudbu nikdy nezaplatili - "ta co som sprosty ked si to mozem stiahnut zadarmo??"
Kradnutie je zakorenene hlboko v ludoch a prilezitost robi zlodeja. Vacsina ludi co nadava na zlodejov by tiez kradla, keby mala moznost to robit v bezpeci. Ludi nekroti moralka. Ludi kroti maximalne strach z mozneho trestu.
Druhy slovensky evergreen - danove uniky. Vsetci nadavaju ake mame vysoke dane. Vsetci chcu lyncovat velke firmy co neplatia dane. A zaroven sa polovica Slovenska vyhyba plateniu DPH tym, ze nakupuje cez znameho znameho jeho znameho, ktory ma drobnu garazovu firmu a da si to do nakladov.
Ked chcete menit uroven Slovenska, preco hned zacat tak radikalne? Co takto skusit zit moralne na urovni? Co takto nepodporovat ludi v kradnuti? Prepana, ved zijeme v krajine kde sa ludia navzajom este aj podporuju v tom, ako chytro odrbali stat. Ako to je mozne? Ako je mozne, ze tu ludia BOJUJU proti statu? Ved stat nie su politici, stat sme my. Ked sa mi niekto chvali tym, ze neodviedol dan, tak ho za to nepochvalim. Ved okradol MNA.
Ano, tym. Ta skola ma nejake naklady a tie sa neplatia zo vzduchu.
Nikto si nevyberie kde sa narodi a kde bude vyrastat, takze nejde mat nikomu za zle, ze az do dospelosti je pre rozpocet pritazou. To je jednoduchy princip solidarity.
Co ale cloveku ide mat za zle je to, ked si je clovek vedomy, ze tu bude zamerne zit len dovtedy, kym moze parazitovat na cudzich daniach a este danej krajine praje, aby zhorela.
Cest vynimkam a povolaniam, ktore VS proste vyzaduju. Nasledne nestatne odchadzaju do zahranicia, kde budu sice robit v baroch prip. ine cinnosti opat nekorespondujuce s ich vzdelanim (casto sa ocitnu v krajine, kde nase tituly ani neakceptuju), zarobia nieco v tisicoch, ale naklady na zivot sa rovnaju tomu co zarobia, ale ked uz nic obhaja to vyssim socialnym onym, ktory im je na nic pretoze nic nedostanu, nemaju obcianstvo a stale budu len a len cudzinci. Pride prva kriza a vracaju sa naspat do SR.
Potom maju daco po 30, nemaju zazemie, chcu deti a rodiny a i tak co prve spravia s tisickou v ruke tak si bud kupia auto, alebo letia na nejaku super dovolenku.
A nakoniec i tak vsetci povedia, ze oni taki nie su. Su z nich bojovnici za zly system, nestastie v tejto krajine a "chudobe" (chudobu som si prvy krat vsimol v OC).
Mne stale nieco unika. Respekt rodinam so 4 detmi a prijmom 500 € mesacne, ktore su vlastne jedinou chudobou v tomto state. A teraz rychlo do OC na nakupy.
Necitate co pisem?
Nikto Vas nenuti, aby ste tu zostali, ani aby ste akokolvek prispeli do rozpoctu, pretoze nebola Vasa volba, ze sa narodite na Slovensku.
Ale elementarna slusnost kaze aby ste aspon nepriali Slovensku nech zhori.
Je to to iste ako s rodicmi - vychovavaju Vas, zivia Vas a je len na Vas, ci im to v buducnosti vratite. Mozno ano, mozno nie, ale predsa im nebudete priat nech skapu. Aspon tolko chochmesu by ste mali mat.
presne toto i ja furt hovorim, preto som utiekol zo slovenska...system je tam taky, aki su tam ludia ("orginalne" ovce s cudzim nazorom)...
zivotospráva - ked vidim, ako je medzi mladymi "cool" chodit do mekaca, pizzerky, tak tam je to sposobene blbou osvetou, i kulturou - mne furt stara babka vravi, aby som priberal aspon na 100kg
vzdelanie - ako chces, aby tu boli vzdelani ludia, ked system je postaveny na biflovani, a nie pochopeni a kreativnom mysleni+ sa potlaca v skole individualita+ani samotnym ucitelom sa nechce ucit, lebo kopa z nich ani nikdy nechcela byt ucitelom a o VS ani nehovorim
platy - oblbovanie blbych slovakov...ak su spotrebitelske ceny rovnake zhruba ako v nemecku, tak by i cena prace=mzda mala byt na podobnej urovni, lenze tu je tak vysoka nezamestnanost, ze slovak je i rad za minimalku, a majitelia maju sialene zisky
alkohol - alkoholizmus patri k slovenskej "kulture"
ale inak neobsadzujeme celostvetovo posledne miesta, mozno posledne miesta v ramic EU, i to je smutne, ale na vine su si sami Slovaci, ktori su neskutocni ovcania, co by len najradsej jedli, pili sulozili a zarabali 3000€ mesacne v cistom neviem zaco, proste slovak je dusou furt zbojnik, co by sa len flakal a dostaval prachy za nic nerobenie...iba malo slovakov vie a chce naozaj makat, aby si zarobili...vacsine je najlepsie niekde v krcme....