Tak teraz poprosím tých, ktorí sa učia, poprípade učili, dosahovali perfektné výsledky... nejaký harmonogram na učenie? sposoby učenia? ... len seriozne poprosím, ak chcete pindať tak do niekoho iného, ok?
dávať dobrý pozor na hodinách (to je jedno z najťažších vecí pre mňa , premýšľať o tom čo sa učíš, neučiť sa dlho a nasilu (efekt sa potom úplne stráca), striedať to s nejakými obľúbenými činnosťami, prečítať si to ešte ráno (vtedy je mozog najčerstvejší a najschopnejší na takéto aktivity), a áno aj pred písomkou hlavne tie najdôležitejšie fakty (záchytné body), ešte pomáha v skratke si napísať dané učivo na papieriky a stade si to čítať (ale to nerobievam)
ale to hlavne nerob nasilu a skús sa pred učením nejako hodiť do nálady (nemám na mysli žiadny alkohol)
Sadni si nad knihu a uč sa... hlavne sa nebifli. To jediné ti poradím. A na "perfektné" výsledky sa vykašli, najlepšie sa majú trojkári, lebo sa aj učia ale aj venujú projektom popri škole.
radsej zbehni so spoluziackami po skole niekde sadnut ako domov za knihy, ten nejaky cas ta nezabije a perfektne vysledky na strednej ti ani nemusia pomoct v buducnosti lebo niektore informacie nevyuzijes, musis si najst svoj system, spoznat ucitelov ktory aky je.. pre mna je skôr dôlezite ze si viem sam povedat ze toto viem toto nie a znamka je len trapne ohodnotenie od ucitela, predmety ktore ma nebavia sa neucim, len pred pisomkou, 2-3 tie nakonci ked sa zadari dam na 3.. inac mi to je jedno, ostatne predmety sa snazim, niektore sa ani nemusim proste tam staci prist, raz do roka nieco napisat a je to v suchu stredne na slovensku niesu na takej urovni...
a mam taky zachrany system ze ked sa to den pred aj nenaucim tak to vecer aspon nasilu precitam cele 3-5 krat a rano uz mam z toho nejaky obraz.. vlastne som sa cely rok ucil ze som ucivo len niekolko krat cital a tak memoroval ked som sa ho potreboval naucit
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
neviem, mala som jednotky-dvojky celý gympel (dobre, z fyziky občas hrozilo aj horšie) a učievala som sa len pred písomkou
a dávala pozor na hodinách, väčšinou
staci mat dobreho suseda na testoch
ale to hlavne nerob nasilu a skús sa pred učením nejako hodiť do nálady (nemám na mysli žiadny alkohol)
a mam taky zachrany system ze ked sa to den pred aj nenaucim tak to vecer aspon nasilu precitam cele 3-5 krat a rano uz mam z toho nejaky obraz.. vlastne som sa cely rok ucil ze som ucivo len niekolko krat cital a tak memoroval ked som sa ho potreboval naucit