beriete si veci osobne? alebo sa viete povzniesť nad situáciu a nerobiť si z ničoho ťažkú hlavu? mám taký problém že si veci beriem moc osobne napríklad keď mi niekto niečo povie, alebo keď sa mi stane nejaká nepríjemná situácia ešte dlho o tom rozmýšľam
@mollly123 Uvedom si že sama sa podielaš často na tom istom pre iných ľudí a vôbec to nemyslievaš osobne. Že je to proste len v tvojej hlave, ale realita je taká, že málo krát sa ťa chce niekto niečím dotknúť...
ja som si tiež niekedy aj úplne somariny brala osobne, ale to bolo ešte skôr, teraz našťastie už rozmýšľam inak... ale to príde časom a pochopíš to, neboj
vzdy si vravim, ze reakcie ludi vypovedaju viac o nich samotnych, nez o tych, ktorym su adresovane. to, ci sa na Teba clovek napr. usmeje alebo vykrici je vysledkom jeho vnutornych pohnutok a hladin chemie v mozgu. ak je clovek stastny a v euforii, tak mu mozes palicu o hlavu lamat a bude Ti dakovat za Tvoju pozornost a ak je nestastny, tak ho mozes hladkat a on bude plakat, ze ho hladkas prilis necitlivo a hrubo... nema vyznam si cokolvek brat prilis osobne, obzvlast, ked je to nekonstruktivne a negativne.
jop niekedy som to aj ja brala tak tragicky...ale čim je toho viac tim sa stavaš proti tomu odolnejšia takžee dnes sa už z toho neposkladam ako niekedy...jasne že mi to nieje uplne lahostajne ale nerobim z toho už tragediu...zaklad je aby si vedela kto vlastne si a poznala samu seba...skusenostami to pôjde časom pozri kolko žije ludi na zemi a každy ma iny pohlad na veci tak sa nebudem zaoberat prave tou jednou. oni nežiju tvoj život! ty vieš predsa kto si
ja si pamatam aj pred 5 rokmi, co ma dakto urazil nepravom a su dva pohlay na to, ako to vidim:
1.je dobre sa nad to povzniest, hlavne ak take nieco spravi osoba, ktora ma vobec nezaujima a nic s nou nemam, ani sa s nou nebavim, lebo ked slovek premysla len nad tym, kto ho ako a kedy nasral, ublizuje sam sebe
2.preco by som sa mala povznasat a tolerovat vsetky narazky, co sa mi nepacia (aj od ludi, ktori ma nezaujimaju) a oni by v tom kludne pokracovali dalej a ja by som im to nijako nevratila a len predtym zatvarala oci?
Ešte nedávno som mal taký istý problém. Neviem jak som to zmenil teraz uz ten problém je premna minulost. Proste zrazu sa to zmenilo. Postupne som menil svoju mentalitu a dnes keď mi niekdo nieco povie alebo sa stane neprijemna situácia tak o 5 sekúnd na to uz "zabudnem". určite to "nepride časom" jak všetci tvrdia. Aj mne tak tvrdili a nie je to prijemne ak ti neostava nič iné len roky čakať a zatiaľ si veci brať osobne. Ja som si povedal ze určite to nebude časom . Menil som svoju mentalitu co je vsak na dlhšie rozpravanie a zrazu uz sa ma nikdy nič vážne nedotklo.
logika mi hovorí, že by som si nemala brať všetko hneď tak osobne....ale často si beriem. Na to nie je rada, možno len, skús sa na to pozrieť naopak, že tak ako reagoval niekto na teba by si reagovala ty a čo by si tým myslela - a zrazu sa na to pozrieš iným pohľadom a bude sa ti zdať, že to je vlastne neškodná a nie uštipačne na tvoju osobu mierená rana.
to prejde..ber to tak, že tí ľudia ťa aj tak nepoznajú, tým pádom súdia len na základe pár aspektov, ktoré videli..sústred sa viac na seba, nie na okolie..
podľa toho o čo konkrétne ide ... kritiku zvládam dosť dobre pokial je logická a má zmysel a dokáže ma niekam nasmerovať, čiže to sa ma nedotkne a neberiem si to osobne
pokial je ale niekto ku mne kritický z nezmyselného dôvodu alebo sa ma dotkne niečim čo nedokážem ovplyvniť alebo dostanem výčitku voči niečomu čo je úplne nezmyselné a tým voči mne vznikne dopad ktorý je negatívny a len ťažko ho dokážem zvrátiť, to si teda beriem osobne a je to dosť nepríjemný pocit
ja s tým mám tiež problém... niektoré veci si beriem až moc k srdcu a potom sa preto trápim... ale snažím sa to brať s nadhľadom a nejak sa cez to povzniesť
Zijem tak, ze by mi nemal nikto nic neprijemne hovorit. Ked sa mi povie pravda, som s nou uzrozumeny. Vacsinou sa do mna ale nikto nestara. Skor mam od okolia pozitivne ohlasy a rovnako sa aj ja snazim pokial to ide, reagovat na inych pozitivne.
Velmi, casto si beriem osobne aj veci, ktore sa vylucne osobne tykaju inych ludi (nemusia byt ani moji blizki) a potom v utorky vecer plakavam, ze svet je zly
v tomto som takánejaká špecifická... od cudzich ludi alebo od ludi co pre mna neznamenaju nejak vela tak mi je to cele takmer fuk... ale od blizkeho kruhu ludi... priatelia a rodina, tam viem byt niekedy az hrozne vztahovacna
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
1.je dobre sa nad to povzniest, hlavne ak take nieco spravi osoba, ktora ma vobec nezaujima a nic s nou nemam, ani sa s nou nebavim, lebo ked slovek premysla len nad tym, kto ho ako a kedy nasral, ublizuje sam sebe
2.preco by som sa mala povznasat a tolerovat vsetky narazky, co sa mi nepacia (aj od ludi, ktori ma nezaujimaju) a oni by v tom kludne pokracovali dalej a ja by som im to nijako nevratila a len predtym zatvarala oci?
pokial je ale niekto ku mne kritický z nezmyselného dôvodu alebo sa ma dotkne niečim čo nedokážem ovplyvniť alebo dostanem výčitku voči niečomu čo je úplne nezmyselné a tým voči mne vznikne dopad ktorý je negatívny a len ťažko ho dokážem zvrátiť, to si teda beriem osobne a je to dosť nepríjemný pocit
nerob to, ber si veci osobne.
nebrať si veci osobne je pre ľudí okolo povolenie, priam pozvánka, robiť si s tebou čo chcú.
ja si staršne pripúšťam všetko, aj keď viem že to nerobí dobrotu ani mne ani nikomu.
len ťažko sa to ovláda
a ešte záleží od koho