Ahojte mám 15 akurát som začala chodiť na strednú no trápi ma že nemám kamarátov v triede je nás dosť sme tri učebné odbory ale ten môj odbor s nikým si tam nerozumiem keď niečo chcem (napr. zošit) tak mi každý povie že "nie, nebudem to vedieť prečítať, m
@ayame blbcou co to dotiahnu maximalne na zumpar potapac si nemusis vsimat.... nefajci ani nepi alkohol, neni to vobec potrebne, skor sa ukazuje aky je clovek slaby.... po roku si urcite nejdes aspon jedneho dobreho kamarata, a ak nie tak ani to az tak nevadi, dolezite je zostat sama sebou a nie prisposobovat sa druhym.
hlavne sa nikým nenechaj zdeptať! Bud sama sebou a kvôli nikomu sa nikdy nemen! Neber to tragicky ste spolu ešte krátko a takmer všetci sa len pretvarujú a hrajú formu akí sú úžasní oni sa unormálnia (teda poniektorí), určite máš mimo školy nejakú kamošku (bývalú spolužiačku, sesternicu, sestru či tak) vybehnite von, na nejaký koncert, na kofolu, na čaj a ani nebudeš vedieť ako a do konca strednej školy spoznáš stovky nových ludí ...držím palce
hm, ťažko poradiť.. podľa mňa ti zrejme chýba sebaistota a ešte len zisťuješ, kým si a ako sa vlastne chceš prezentovať.
odhliadnuc od toho, že si sa možno ocitla v spoločnosti primítívov, mala by si sa sústrediť na osobnostný rast, získavať nové vedomosti, rozširovať si okruh záujmov, nech neskôr lepšie zapadneš do inej partie..
posmešky by som na tvojom mieste ignorovala a sústredila sa na svoje záležitosti.
nemôžem to prirovnať k mojej situácii v 15-tich, moji spolužiaci boli skazení len tak primerane a aj spoločné záľuby sme mali. písanie erotických poviedok a zakladanie satanistických spolkov
A k spolužiakom, vyser sa na nich. Ver tomu, že takých ku šťastiu nepotrebuješ. Cez prestávky si pichni sluchátka do uší, venuj sa čo najviac učeniu, prípadne ak máš nejaké koníčky, tak tým Ja mám tiež väčšinou takých spolužiakov, ale nemám ani najmenšiu potrebu sa s nimi baviť, čiže mi je jedno čo oni riešia medzi sebou. Som s nimi šiesty rok, už len dva (a trištvrte), takže v pohode
@ayame Ahoj ja som to mala podobné. Nič iné sa neriešilo len víkendové diskotéky a opíjačky a kto sa s kým vlízal a pod. Neviem nejako som sa zo začiatku snažila proti tomu všemožne brániť a bojovať, nešlo to, ešte viac som si ich sprotivila a tiež som im bola dobrá len keď niečo potrebovali alebo trebalo niečo vybaviť. Začala som chodiť na jedne krúžok kde si si našla mladších aj starších kamošov. teraz som v maturitnom ročníku a s niektorými sa to tak vyhrotilo, že sa nemôžme zniesť a s niektorými si rozumiem. Vieš neprispôsobila som sa im, len som ich začala rešpektovať, vypočujem si tie trápne historky, dám opísať úlohu, vybavím. Necitím sa fajn ani žeby ma mali radšej, ale aspoň nehučia a je pokoj. Ale niektorí možno začali dospievať, tak to trošku chápu. Je to trochu lepšie...
ja som na tom bol podobne, tiez jedine temy boli chlast, cigi, sex...najprv som sa snazil zapadnut, ale po roku som to vzdal...proste mi bolo zle z tych povrchnych "kamaratstiev", plytkych nudnych reci, co nemali hlavu ani patu...a tak som sa sustredil na seba..a hej, mal na skole spoluziaka-kamarata so zakladky, tak sa to dalo, a v triede jedneho normalneho kamosa, sice az po roku sme sa skamaratili, ale zato sa vieme vonku stretnut a pokecat dodnes...takze ti poradim jedine: bud taka, aka si a najdi si ludi, medzi ktorych zapadnes, a tych idiotov, co ta nazyvaju "traged" bud ignoruj alebo slovne posli kade lahsie.......
@ayame určite sa nemeň a zostaň taká, aká si. v tomto svete je to krásna svetlá výnimka, ktorú ja napríklad obdivujem. moja sestra má 18, je tretiačka na strednej a tiež to mala dosť ťažké v tomto, lebo je na tom rovnako ako ty, nepije, nefajčí, nenadáva a nikoho tam nepoznala. radím ti, zostaň sama sebou, nenechaj sa pokaziť, síce to bude ťažké, možno to takto bude až dokonca, možno sa to časom zlepší, ale oni časom dospejú a ak budeš dobrý človek, určite to niekto z nich ocení. skús si pohľadať kamarátov mimo triedu, aj keď sa to lahšie povie ako urobí, no inej cesty asi niet. treba to len pretrpieť...ale podľa mňa si super a bola by škoda, kebyže skončíš raz ako oni. veľa šťastia dievča!
No je aspoň dobre že kvôli ním nezačneš fajčiť a piť len kvôli tomu aby si zapadla. Buď sama sebou a vynikni niečim iným, prvé dni či mesiace na novej škole sú ťažké ja som tiež teraz prvý ročník na strednej ale no nesťažujem ale tiež máme také skupinky no snažím sa baviť so všetkými. Len si neurob u nich obraz ako "šedá myška"
@ayame Skús si nájsť nejakých kamarátov v iných triedach. A skús tých v tvojej triede úplne ignorovať, veď to predsa vydržíš cez hodiny... A určite im nedávaj opisovať domáce úlohy, nech sa spamätajú!
to sa ešte môže zmeniť... ak chceš počkaj minimálne do pol-trištvrte roka a ak sa to nezmení prestúp... ale tí ktorí sa ti vysmievajú tak môže sa stať že budete najlepší kamaráti ale nemusí to tak zas byť neviem skús aspon cvhilu počkať...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
alebo ich ignoruj a ži si svoj život a keď ťa o niečo požiadajú ser na nich tak ako oni na teba.
inak hento by ma zaujímalo, že podľa čoho usudzujú, že je človek bifľoš, keď nemá jednotky
odhliadnuc od toho, že si sa možno ocitla v spoločnosti primítívov, mala by si sa sústrediť na osobnostný rast, získavať nové vedomosti, rozširovať si okruh záujmov, nech neskôr lepšie zapadneš do inej partie..
posmešky by som na tvojom mieste ignorovala a sústredila sa na svoje záležitosti.
nemôžem to prirovnať k mojej situácii v 15-tich, moji spolužiaci boli skazení len tak primerane a aj spoločné záľuby sme mali. písanie erotických poviedok a zakladanie satanistických spolkov
A k spolužiakom, vyser sa na nich. Ver tomu, že takých ku šťastiu nepotrebuješ. Cez prestávky si pichni sluchátka do uší, venuj sa čo najviac učeniu, prípadne ak máš nejaké koníčky, tak tým Ja mám tiež väčšinou takých spolužiakov, ale nemám ani najmenšiu potrebu sa s nimi baviť, čiže mi je jedno čo oni riešia medzi sebou. Som s nimi šiesty rok, už len dva (a trištvrte), takže v pohode
Tak neviem....