AKO BY STE OPÍSALI PÁR SLOVAMI TEST Z ÚROVNE B2 ? MOZTE SPOMENUT AJ ANGLICTINU, ALE HLAVNE MA ZAUJIMA NEMCINA A POCITY Z NEJ, Z JEJ ROZNYCH ČASTÍ, KRATKA CHARAKTERISTIKA TOHO, ČO VÁM ROBILO PROBLÉMY, PRÍP ČO SI O TOM VAŠI VYUČUJÚCI MYSLIA. SLOH NIE.
u nas na gympli boli konkrétne tri baby, ktoré sa učia nemčinu od ZŠ, jedna dokonca aj po olympiádach chodí, vštky tri sa rozplakali. Ja so svojou stredoškolskou nemčinou som sa tiež prihlásila na vyššiu úroveň. Minuloročné testy som zvládla celkom dobre, aj ked nie stopercentne, ale chcela som sa jazyku venovat. Navyse ma moja nemčinárka-triedna v tom aj podporovala. Vôbec ma neodrádzala. Tiež tvrdí, že testo bol neadekvátny k tejto úrovni a chystajú sa to dať najavo aj ľudom vyššie. Hlavne 3. Hörverstehen robil v mojom pripade problemy.
Bohužial sme sa mali celkom rychlo rozhodnut o urovniach a nikto si to nepremyslel dokonale, nikoho nenapadlo si pozriet minulorocne testy a ako som spomenula, ucitelia nas podporovali v tom. Tets som zacala riesit uplne kludna, nemala som mimoriadne obavy.
ja som z toho nematurovala, ale ja naše baby-spolužiačky, ktoré z toho maturovali, tak hovorili , že strašné čosi ani to nestihli ani nič...až im slzy išli chudátka, však toľko sa to učili a tak...
@blablablabla a @tysha .... mnoo len odpovede ... škoda a pod tým sú testy, ale 2009 som si nevšimla ... myslela som že už budú na nete testy 2010 .... keby ste niekde našli 2010 dajte mi prosíím vedieť
pocity z tohto testu?? že doteraz mi ani jesť nechutí.. tretí hoerverstehen som ani nepochopila o čom bol
a u nás tiež dosť sĺz tieklo.. najlepšie je, že spolužiaci ktorí majú sprachdiplom (C1 úroveň) mali s tým testom tiež problémy.. a ešte aj tí ktorí si teraz robili štátnice, vraj boli o dosť ľahšie..
@bublibum ano, teraz. tazke, no ako sa to vezme bolo tam dost otazok na logiku, skoro ziadna teoria z literatury. aj ked dost vela otazok som uz pozabudala ale snad to tam coskoro daju
@blablablabla dúfam že dajú .... ked to dajú tak mi daj prosím vedieť, keby si to našla na nejakej inej stránke... ok? pls
juuuj ja fest nemám rada otázky na logiku .... jooj ták to potom bolo ťažkéé .... teória by sa ešte dala... ale ked to je dopletené ... a také na rozmýšľanie tak to je niečo strašnééé .... a stihala si? lebo je toho dosť...
no casom hej... no budem to sledovat, tak ti oznamim neboli AZ take tazke, ale bolo treba riadne pouvazovat nad niektorymi... a stihala som, aj ked prve tri ukazky som riesila skoro pol hodinu
@H8u ako 16-ročná nemyslim ze si maturovala, tak nechapem na co tu hlasujes za to, ze to bolo lahke.
@aikaa plne suhlasim. plakat som ani ja neplakala. ale urcite som na to mala viac dovodov ale nerisim, odpoved to isti. z tohtorocnych maturit mam velke nechapacky
Ten test bol uplne na ..... Rok som žila v Nemecku a myslela som si že to dám ale keď som videla ten test zamrzol mi usmev na tváry. Chcela by som vedieť čo za hovada ten test robili, 3 počuvanie bolo uplne mimo chlapik viac slov prehltol ako povedal, časovo sa to nedalo zvladnuť keďže tie članky boli pridlhé a museli ste davať pozor na každé slovo i keď som rozumela 97%slov nevedela som čo za slová mám doplňať( Schumacher to zabil, dala som to tam z recesie a ono to je dobre..) písali sme to dve s kamoškou obe sme mali v očiach slzy. Minuloročné testy boli oproti tomuto malina. Ak bola toto B2 tak zožeriem ten test. Jedine šťastie že s rozprávanim nemam problem takže to v maji dám.
Mali by sme to nejako riešiť. Ale kto tu v tomto blbom štáte počúva názory študentov.....
Citim totalny odpor voči našmu ministerstvu školstva a to chcu monitor presadiť ako jediné kritérium na prijímacie konania na výšky....čiže kto lepšie odpíše bude na lepšej výške....
Kedy sa na Slovensku urobilo niečo poriadne, pýtam sa...
aj ja som písal B2ku a po tomto teste som si povedal že ja neviem nemecky ani kúsok ... naštastie ma ukľudnila kamoška, ktorá to tiež písala a študovala dokonca rok v Nemecku a doma kecala aj po nemecky a tak a tiež poevdala že to bolo ťažké a úrovni B2 neprislúchajúce .. rovnaký názor na to majú aj naše nemčinárky na gympli ... odstupom času to už nevidím tak tragicky, 33% som dal určite ... ale ja som mal svoje méty ktoré som chcel na B2ke dosiahnuť ... nevadí, nejde o percentá, ale hlavne že to máme a pozdravujem ministra taktiež ...
ja som si robila minulorocne testy B2 a v pohode som ich dala nad 70 % ...teraz dufam, ze tych 33 budem mat... ked uz niektore veci nevie ani profesorka z Nemecka, tak je to na zamyslenie...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
u nas na gympli boli konkrétne tri baby, ktoré sa učia nemčinu od ZŠ, jedna dokonca aj po olympiádach chodí, vštky tri sa rozplakali. Ja so svojou stredoškolskou nemčinou som sa tiež prihlásila na vyššiu úroveň. Minuloročné testy som zvládla celkom dobre, aj ked nie stopercentne, ale chcela som sa jazyku venovat. Navyse ma moja nemčinárka-triedna v tom aj podporovala. Vôbec ma neodrádzala. Tiež tvrdí, že testo bol neadekvátny k tejto úrovni a chystajú sa to dať najavo aj ľudom vyššie. Hlavne 3. Hörverstehen robil v mojom pripade problemy.
a u nás tiež dosť sĺz tieklo.. najlepšie je, že spolužiaci ktorí majú sprachdiplom (C1 úroveň) mali s tým testom tiež problémy.. a ešte aj tí ktorí si teraz robili štátnice, vraj boli o dosť ľahšie..
juuuj ja fest nemám rada otázky na logiku .... jooj ták to potom bolo ťažkéé .... teória by sa ešte dala... ale ked to je dopletené ... a také na rozmýšľanie tak to je niečo strašnééé .... a stihala si? lebo je toho dosť...
@aikaa plne suhlasim. plakat som ani ja neplakala. ale urcite som na to mala viac dovodov ale nerisim, odpoved to isti. z tohtorocnych maturit mam velke nechapacky
Mali by sme to nejako riešiť. Ale kto tu v tomto blbom štáte počúva názory študentov.....
Citim totalny odpor voči našmu ministerstvu školstva a to chcu monitor presadiť ako jediné kritérium na prijímacie konania na výšky....čiže kto lepšie odpíše bude na lepšej výške....
Kedy sa na Slovensku urobilo niečo poriadne, pýtam sa...
A to že som nematurovala znamená, že som si ten test nemohla potom pozrieť a zhodnotiť, či to bolo, alebo nebolo ľahké? Podľa mňa nie.