@nevycerpavaj pretože to môžeš niekde zabudnúť, poprípade to vyhodiť do obyčajného kontajnera a nejaký dement to môže zožrať. popr. by si to zožrala ty povedzme po dvoch rokoch a chemické zloženie liekov sa po čase mení, jednotlivé zložky navzájom reagujú a bohvie čo z toho vznikne.
to je preto aby sa to nedostalo do kanalizácie, potokov a pod. a nepresiaklo na miesta odkial sa čistí voda a ide nám do vodovodom a pijeme ju. lebo čistička neodstráni všetky účinné látky z liekov. napr. vo vyše 20 amerických štátoch našli vo vode z vodovodu mood stabilizators, to je dačo ako antidepresíva
@obnoxious no ako mne osobne to je jedno kedže ja lieky som ešte nejdeol..iba homeopatika a tie aj ked surok stare si ich dam ked maju este2 roky spotrebu ich mam vyhodit? mame ich sufliku v kuchyni, a vtom sufliku mame krabicu a v tej krabici su likey ktore su krabičkach a tie lieky su este v tom plaste obalene....asi tak lieky sa nedaju znicit..
@romanzkrajinyx vyyššie som písal že zložky všetkých liečiv sú stabilné len určitú dobu maximálne tie dva roky určite nie 4 roky ako je na niektorých písané, najvhodnejšie skladovanie je v chladničke. ten plast sa volá blister, slúži ako ochrana pred kontamináciou. a čo sa týka homeopatík, tie nie sú na predpis a pokiaľ viem, žiadnu účinnú látku nemajú.
@obnoxious vidno že si farmaceut ja do sebe žiadne lieky nidky nedám pretože lieky sú hnusná škodlivá chémia leiky som v živote nemal a ani si ich nedám...v homepatikach niesú liečiv´´e látky? no teda su tam rastline zlozky a takto..ale musi to mat nejake lieciva latky predsa....
@romanzkrajinyx nie liečivé látky... homeopatiká sa vlastne neuznávajú za hromadne vyrábané liečivé prípravky ďalej len HVLP čiže neobsahujú účinnú látku v takom zmysle ako napr v pencilíne kyselina 6 amino penicilánová je účinnou látkou.
@obnoxious jáj..men je jedno čo v nich vie ale stále zdravšie než nejaké brufeny antidepresiva a vslijake veci este som nebol tak velmi chory aby som potreboval tie "skutocne" lieky..
@romanzkrajinyx ja chorý nebývam vôbec a to sa čudujem lebo nijak zdravo nežijem. pijem, fajčím aj húlim trávu a narozdiel od niektorých spomeniem napr camillu som mal k dispoziícii výsledky najnovších výskumov a presne viem čo tráva spôsobuje
@obnoxious ku tráve sa ani nevyjadrujem k tomu aj mam názor ze fakt v malých množstvách nič ale predsa len sposobuje proble´my so seminíkmi ,plucne problemy,znižovanie imunity....a to niesú fámy a to ty vieš nie? ked si farmaceut...
@obnoxious ved som pisal že to asi až ked užívaš vo vačšom množstve....a ináč napríklad ked ides do izreala kontroluju ci si nebral marisku...jedneho si z nasej skupiny nahodne zobrali a urobili mu do 5 vzorku mu zobri ster z vlasov a zobrali krv (ano to mozu), a kazdemu jednumu robili sken ruky ci na nom niesu pozostatky drog...
@narazuvzdornaa tak to je mi riadna blbost. Prezmenu som chcel byt viac tolerantny, nenapisat nic a nechat to tak, pretoze sa chcem stat lepsim clovekom... a aj tak ta musi niekto spicovat
Nikdy sme žiaden liek nevrátili, mama to odkladá do nejakej liekovej krabice, s tým, že sa to možno ešte niekedy zíde. A keď expirujú, tak ich vyhodí.
Ja si ale neviem predstaviť, že človek si kúpi nejké lieky, ktoré stoja neviemkoľko eur, často z nich spotrebuje asi dve tabletky a má to vrátiť? No určite.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
nevraciame
@obnoxious ku tráve sa ani nevyjadrujem k tomu aj mam názor ze fakt v malých množstvách nič ale predsa len sposobuje proble´my so seminíkmi ,plucne problemy,znižovanie imunity....a to niesú fámy a to ty vieš nie? ked si farmaceut...
Ja si ale neviem predstaviť, že človek si kúpi nejké lieky, ktoré stoja neviemkoľko eur, často z nich spotrebuje asi dve tabletky a má to vrátiť? No určite.