ja som očkovaná proti Hepatitíde B a to len kôli tomu, že chodím na zdravotnú a bez tohto očkovania by ma nepustili na prax... (samozrejme som toto očkovanie mala úplne zadarmo, keďže chodím na zdravotnú).
nie tak celkom. očkuje sa proti HPV 16 a 18 (som lenivá googliť, ale myslím, že je to tak), kt. v cca 85% prípadov spôsobujú spomínanú rakovinu (okrem iného samozrejme). z čoho logicky vychádza, že zvyšných 15% prípadov ochorenia má ako príčinu iný vírus než HPV16,18. čiže slovné spojenie "očkovanie proti rakovine" je proste blbosť
@tysha to hej, existuje okolo 100typov hpv vírusov, ale tie 2 rakovinu spôsobujú najčastejšie, preto sa očkuje práve proti ním.Je lepšie mať šancu tých 85% čo si spomenula ako 0%
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
plus som bola uz to asi neucinkuje proti nejakym tropickym chorobam z ktorych ma momentalne nenapadne ani jedna ale nejake 2-3 veci to boli
jasné, ale ako si povedala, očkuje sa proti VÍRUSU, nie proti rakovine
nie tak celkom. očkuje sa proti HPV 16 a 18 (som lenivá googliť, ale myslím, že je to tak), kt. v cca 85% prípadov spôsobujú spomínanú rakovinu (okrem iného samozrejme). z čoho logicky vychádza, že zvyšných 15% prípadov ochorenia má ako príčinu iný vírus než HPV16,18. čiže slovné spojenie "očkovanie proti rakovine" je proste blbosť
nie je na to dôvod, je to zas a len o biznise a pokusoch na ľuďoch
» dokumentarni.tv/zdravi/anita-pe...
i am not fanatic