myslim ze ked sa narodis ako chudobny je stale lepsie ako keby si sa narodil chory.. staci zapnut modre z neba a v tej chvily si trieskam hlavu o stenu ze na ake blbosti sa ja v zivote stazujem miesto toho aby som bol rad za to co mam..
No ako to vezmeš, dá sa to brať aj z tej stránky, že chudobné decko sa nespolieha na rodičov a často neskôr dokáže viac v živote ako nejaké bohaté, ktoré nemalo nikdy dôvod k tomu, aby na sebe pracovalo.
Ale mne sa to skôr zdá globálnejšie nespravodlivé, aj u nás aj vo svete je čoraz viac milionárov, ale čoraz viac aj chudobných, stredné vrstva pomaly neexistuje.
budem zlá, ale mám pocit, že toto si uvedomujú šesťročné deti.
podľa mňa chudoba/bohatstvo je ešte možno niekedy znesiteľný rozdiel. záleží síce na tom, čo berieme za chudobu, ale určite neplatí, že chudobný človek nemôže so životom nič začať. za viac nespravodlivú považujem napríklad chorobu. prepáčte, @0 a @1 , ale pripadá mi, že neriešite to, čo je skutočne dôležité. viac vás bude srať, že máte rakovinu a ostatní sú zdraví, ako to, že sused má mercedes.
Pokiaľ spravodlivosť existuje, nehľadal by som ju medzi umelo vytvorenými ľudskými hodnotami. V tomto smere je oná spravodlivosť len v našich rukách...
To co sa ti zda ako nespravodlivost je praveze spravodlivost.Ked sa stane nieco nespravodlive tak to je nespravodlive.Ale to ze sa stalo nieco nespravodlive je spravodlivost pretoze to sa iba vracia zakonom zvratnosti to co bolo v minulosti nespravodlivostou sposobene.
jo i to že niekto umrie je nespravodlivé "ooooo prečo ten dobrý človek umrel" alebo "ooo prečo ten skurvený vrah nechce konečne skapať" ooo a ležatá osmička príkladov
chudoba je relatívny pojem.. buď hovoríme o chudobe absolútnej alebo subjektívnej..
ak som medzi ľudmi a je normálne, že chodia 3x za rok na dovolenku na Madagaskar, tak ano, v tomto pohlade som chudobá, lebo sa neviem zabezpecit tak, ako je v danej spolocnosti zvyklé..a to je práve tá subjektívna chudoba..
objektívna chudoba je tak v afrike, kde si ludia nie su schopni zabezpecit ani základné potraviny pre prežitie..
a čo si budeme navrávať, každý slušný človek, majúci štipku zdravého rozumu, si keš spraviť dokáže ide o to, či chce, alebo sa chce večne sťažovať, ako je všetko nespravodlivé
Čo nepsravodlívé keď chudobný vie ako nato peniaze získa ide o princíp že tu žiju darmožráči a oni sú problémom spoločnosti či chudobných alebo bohatých....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Ale mne sa to skôr zdá globálnejšie nespravodlivé, aj u nás aj vo svete je čoraz viac milionárov, ale čoraz viac aj chudobných, stredné vrstva pomaly neexistuje.
Ale to je už o inom...
podľa mňa chudoba/bohatstvo je ešte možno niekedy znesiteľný rozdiel. záleží síce na tom, čo berieme za chudobu, ale určite neplatí, že chudobný človek nemôže so životom nič začať. za viac nespravodlivú považujem napríklad chorobu. prepáčte, @0 a @1 , ale pripadá mi, že neriešite to, čo je skutočne dôležité. viac vás bude srať, že máte rakovinu a ostatní sú zdraví, ako to, že sused má mercedes.
ak som medzi ľudmi a je normálne, že chodia 3x za rok na dovolenku na Madagaskar, tak ano, v tomto pohlade som chudobá, lebo sa neviem zabezpecit tak, ako je v danej spolocnosti zvyklé..a to je práve tá subjektívna chudoba..
objektívna chudoba je tak v afrike, kde si ludia nie su schopni zabezpecit ani základné potraviny pre prežitie..
a čo si budeme navrávať, každý slušný človek, majúci štipku zdravého rozumu, si keš spraviť dokáže ide o to, či chce, alebo sa chce večne sťažovať, ako je všetko nespravodlivé