Chodím na gymnázium. Maturujem angličtina, nemčina, občianska a klasika slovenčina. Bavia ma jazyky a občianska. Neviem sa však rozhodnúť, čo mám študovať. Učiteľstvo nechcem veľmi.
bože, ved to máš jednoduché, jasné, že prekladateľstvo a tlmočníctvo, akože nevieš,čo s tým..si zdatná v jazykoch,ako vidím, tak šup na jazyky a do dobrého mesta, nie na shitnú školu.A učiteľstvo ani nerieš. Zatvoríš si dvere do iných možností. teraz s odstupom času to vnímam už reálne,ale tiež som porobila dosť hlúpostí...Jasné, jazyky majú vždy zelenú! Nebudeš mať potom problém sa zamestnať, a btw, pedag. minimum si môžeš dorobiť hocikedy,aj keď vyštuduješ jazyky. No problemo, na väčšine škôl prekladateľov ho ponúkajú ako kurz navyše. Takže šup
Chod na prekladatelstvo, je tam velke uplatnenie, nedaj sa odradit, hlavne treba makat na sebe a nevykaslat sa na to, jazyky su jedinecne, nie kazdy ich vie dokonale, dokonale myslim C1 a C2 a to uz je velmi cenene. Ale v prvom rade ta to musi bavit, ak ta to nebavi, tak to nema zmysel.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
ja by som nesla ani ucitelstvo ale ani prekladatelstvo