@poke pre kazdeho je nieco ine tradicne...tak ako vsetci jeme kapustnicu (samozrejme iba ti spravni vianocnici) ,tak aj ostatni jedia hubovu s leckami,sosovicovu a nebiem ake drzisty este..
inak k @5 ..porusil som tradiciu a este som sa vratil k stolu vypit
namiesto zemiakového šalátu jem zemiakovú kašu k rybe (lebo nemám rada majonézu) a ešte vždy rokrojíme jablko a striedok by mal predpovedať zdravie rodiny počas celého roka
@poke máme klasické.. lekvárové s makom ....a zemiakové s cibuľkou.. ono sa to dobou vždy mení.. spýtaj sa starých rodičov, čo jedávali ako deti.. zemiakový šalát tam asi nebude.. skôr fazuľa, šošovica, rybacia polievka, krupica či ryža na mlieku, sušené ovocie, vianočka a kysnuté koláče.. ľudia jedávali čo mali.. hlavne aby mali čosi na stole..
len viem že keď s nami babka trávila (jej posledné) vianoce.. tak nám ako deťom vtedy robila medové krížiky na čelo.. potom sme leteli s bratom do kúpelne si to umývať
@kikushenka Nezvičajný vianočný zvik už vykonáva tretina sveta a to kresťania že oslavujú pohanský slnovrat a myslia si že vtedy sa narodil nejaký spasiteľ...
začína to netradične Becherom, potom oplatka kapustnica, šalát a šnicle, bravčové alebo kuracie (mamka robí aj propagačne aj filé, to aby sa na nás predkovia zo záhrobia asi nehnevali) dojeme upraceme riady dáme po koláči a ideme ku stromu ... posedíme, rozdáme darčeky a tešíme sa ... ja najviac z ponožiek bo sa mi nejako tratia ... neviem či je na tom niečo nezvyčajné alebo aké ... robíme to čo pamätám ... takže
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
....prosto nerozumiem co su to za Vianoce... bez kapra
a my sme dnes mali jeziska o osmej rano a tak sa to bude praktizovat aj po dalsie roky...takze asi to
uz z rana maju nahrate aby sa tak stalo...a pekne sa to stupnuje...
@tomias aha, no, bude to asi toto
inak k @5 ..porusil som tradiciu a este som sa vratil k stolu vypit
Ale maso je to perfektne, takze myslim, ze super nahrada
Pocul som ale uz, ze niekto ma taky zvyk, jest chlieb natrety nejakou sosovicovou zmesou a ze je to nejedly hnus
Dokonca ti co to praktizuju im to nechuti absolutne