Ahojte ! Chcela by som vedieť vaše názory čo a či sa vôbec zmenilo niečo po príchode na VŠ, viete od septembra idem na VŠ a neviem čo mam očakávať, teším sa ale mám aj obavy bolo by fajn keby ste mi napísala nejaké vaše skúsenosti či už pozitívne aleb
čo ja viem, mám viac slobody a to je skvelé - otázne je, ako si pripravená na slobodu a či zvládneš byť samostatná (jedná sa o prípad, ak si na intráku).
zvyšok závisí od tvojej povahy a toho, koho budeš mať vo svojom okolí (spolužiaci, spolubývajúce na intráku, ...)
kamarátov mám nových, ale dobrých kamarátov viac-menej tých istých
čakala som kadečo ale je to úplne inak ...nič fantastické prelomové sa nestalo...akurát ,že mi tam vždy chýba maminkina strava a vaňa plná horúcej vody a peny
inak budeš mať všetko ako si sama zariadiš je na tebe či stráviš celé dni nad knihami ,či všetky noci preflámuješ alebo to budeš brať všetko primerane.....tam ti už nik nebude vravieť, čo smieš,nesmieš alebo čo musíš...myslím ,že na výške sa ukáže na čo máš a ako bude vyzerať tvoj život ďalej
neviem, nejako mám pocit, že viac sa toho v podstate zmenilo len za ten týždeň, čo som v robote (a to som ešte poriadne nerobila), ako za VŠ
ale to bude tým, že som sa naštvala sama na seba a mám pomerne pevný denný režim, raňajkujem a... vlastne len naprávam škody, čo som na svojom dennom režime napáchala na vš, takže vlastne neviem
ale hej, vš mi dala mnoho zážitkov a podobne, ale tým, že som sa nikdy vyslovene neutrhla z reťaze, nič nepôsobilo tak prevratne, i keď isto by bol značný rozdiel medzi mnou po maturite a mnou teraz
Keď som bol na prvej výške, za rok sa zo mňa stal skoro pojebaný alkoholik a čurák, ktorý sa vkuse prežieral pizzou a sladkosťami. Inak ostatné veci boli v pohode a tak, využíval som zadarmo plno vecí, bol som platený a tak...
hmm začal ma viac bolieť chrbát očakávala som zábavu a namiesto toho som mala knižky všade kde sa pozriem očakávala som, že sa budem učiť angličtinu..a nakoniec prd z toho samá slovenčina a samé kktiny čo k prekladateľstvu nepotrebujem nechápem prečo na výške nemôžu učiť ľudí len to čo vyslovene potrebujú
ale pozitívum je, že nie som doma čiže mám viac pokoja, väčšie mesto sa rovná viac možností, som medzi slovákmi raz a opäť a nemusím trčať v škole pravidelne od rána do obeda a keď vymeškám nepotrebujem ospravedlnenky a človek stretáva viac nových ľudí na intráku a pod.
prvý rok to bolo v štýle "kurvy, chlast a chlebíčky", schudla som asi 3kilá, mala kruhy pod očami a za posledné drobné som sa dostávala domov. Na prednášky som sa chodila vyspať z opice. Druhý rok bol iný, rozskupinkovali sme sa ako kolektív, lebo sme sa už spoznali, prestala som tak často chodiť von a naozaj som sa začala učiť a neflákať to.
@smyliie ale nie...šak ja to nemyslím v zlom Len proste sa zabávam (v dobrom zmysle slova) nad tvojimi všetkými fórami, ktoré v podstate riešia stále jedno a to isté teda...oblasť školy
@firestorm ja viem, teda myslím si že to bolo myslene dobré, áno máš pravdu všetko okolo toho istého ale tak chapeš mam zmiešané pocity a všetko čo ma napadne hned píšem tu ale momentálne ma už absolutne nič nenapadá takže už tu dúfam nedám nijaké forum
@firestorm a nežeby si mi ty napísal nejakú skusenosť alebo poprípade poradil (smajlík) ale ty namiesto toho napíšeš: že zase ja (smajlík) (smajlík) (smajlík)
@smyliie Tak pre mňa osobne je vysoká škola dosť stresujúca a monotónna...skrátka a proste robím stále to isté....škola - domov - škola - domov...atď. Štúdium nie je najhoršie, ale som pomerne emocionálne labilný človek a veľmi ťažko znášam rôzne záťažové a iné situácie (skúškové obdobie a pod.) - to je pre VŠ príznačné samozrejme
Ak by som to mal porovnať napr. so strednou alebo základnou školou, tak určite by u mňa zvíťazili tie...
Mne už ostáva do konca štúdia len jeden rok...tak som si povedal, že to už nejako so zaťatými zubami a nechtami dokončím aj keby traktory padali
Pridavam svoju vlastnu skusenost. Poviem iba tolko, ze ja som mala totalne super strednu skolu. Chodila som na OA. Skveli ludia, spoluziaci, kolektiv a zrazu som prisla na VS. Presny opak. Uplne na hovno skola, ludia, spoluziaci co si mysleli, ze ked dostuduju tak ovladnu cely svet. Zalezi od okolnosti. Odpoved na otazku ako bude na VS ti nik neda. Niekto pride na VS najde si skvelu partiu, vyhovuje mi system na VS viac ako na strednej, ma skvelych spoluziakov a niekomu to nevyhovuje tak ako mne. Nevyhovuje mi ze nemam rezim, ze niekedy musim ist do skoly na 7.hodinu rano a niekedy az na 11.hodinu rano, to ze niekedy mame skolu az vecer, navyse som mala pridrbane spoluziacky. Kazdemu vyhovuje nieco ine. Ja som od VS cakala, ze to bude taky normal, ale bola som sklamana. Takze to ci sa to zmeni k horsiemu alebo k lepsiemu na to sa naozaj neda odpovedat. Vela veci zavisi aj od toho k akym ludom sa na VS dostanes, akych budes mat spoluziakov atd. Prajem ti, aby sa ti tvoje ocakavania naplnili, ale ver tomu, ze min.to ucenia ta zabije . No to zase zalezi aj od skoly a odboru x).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
inak nic nove, zalezi od vs
zvyšok závisí od tvojej povahy a toho, koho budeš mať vo svojom okolí (spolužiaci, spolubývajúce na intráku, ...)
kamarátov mám nových, ale dobrých kamarátov viac-menej tých istých
inak budeš mať všetko ako si sama zariadiš je na tebe či stráviš celé dni nad knihami ,či všetky noci preflámuješ alebo to budeš brať všetko primerane.....tam ti už nik nebude vravieť, čo smieš,nesmieš alebo čo musíš...myslím ,že na výške sa ukáže na čo máš a ako bude vyzerať tvoj život ďalej
ale to bude tým, že som sa naštvala sama na seba a mám pomerne pevný denný režim, raňajkujem a... vlastne len naprávam škody, čo som na svojom dennom režime napáchala na vš, takže vlastne neviem
ale hej, vš mi dala mnoho zážitkov a podobne, ale tým, že som sa nikdy vyslovene neutrhla z reťaze, nič nepôsobilo tak prevratne, i keď isto by bol značný rozdiel medzi mnou po maturite a mnou teraz
ale pozitívum je, že nie som doma čiže mám viac pokoja, väčšie mesto sa rovná viac možností, som medzi slovákmi raz a opäť a nemusím trčať v škole pravidelne od rána do obeda a keď vymeškám nepotrebujem ospravedlnenky a človek stretáva viac nových ľudí na intráku a pod.
Ak by som to mal porovnať napr. so strednou alebo základnou školou, tak určite by u mňa zvíťazili tie...
Mne už ostáva do konca štúdia len jeden rok...tak som si povedal, že to už nejako so zaťatými zubami a nechtami dokončím aj keby traktory padali