myslím, že je to kopec falošných ľudí, ktorí kážu vodu a pijú víno, no vďakabohu, nikoho do ničoho nenútia, ak nerátame klamanie starých veriacich ľudí, v čom sú dobrí
@ragdoll za slobodné rozhodnutie patriť k cirkvi by som nepovažoval keď človeka ako malého rodičia dajú pokrstiť, musíš chodiť do kostola, v škole na náboženstvu etc ale zas to robia rodičia a nie cirkev
@waagbistritz69 kadžný rodič, alebo aspoň väčšina chce pre svoje deti to najlepšie. Kresťanskí rodičia si myslia, že to je pre ich deti najlepšie.
Takisto trebárs tvoji rodičia mali nejaký názor a mysleli si že je najlepší, tak ťa ním ovplyvnili, prípadne ťa prihlásili na nejaký krúžok, pretože si mysleli, že to bude pre teba najlepšie.
@magick55 Je to banda hajzlov. Argumentujú trápnymi konšipračnými teóriami , vyberajú peniaze a potom sa nejakí trápni farári budú vyvážať v miliónových limuzínach , a keď majú celibát tak potom pretiahnu malé deti. Hanba.
@nietimekki Peniaze z ludi netahaju. Robia zbierky a ked chces das im peniaze takze toto by som moc nerozoberal a co sa tyka tych prifajcenych pedofilov... tak to nemozes zas tak brat... su to chybne članky ako v každom pripade .. a ako sa vravi: vynimka potvrdzuje pravidlo
@danieldany Chodím na Evanjelické lýceum , a vravím Ti , také vymývanie mozgov čo je tam , nieje nikde , celý čas od prvej triedy . Totálne kecy. Samé konšpiračné teórie , klamstvá , nepodložené fakty . proste cirkev , čo Ti poviem
HH to preto ze si na evanielickom hh ale nie srandu si robim ale tak ja som krestan takze tak pre zaujimavost. a nevymivaju mozgy. to robia len s ludmi ktory nepobrali moc rozumu
cirkev NÚTI ľudí veriť na jedného starého páprdu a je neprípustné aby ľudia slobodne verili tomu čomu chcú, ak neveríte v boha, paktujete s diablom -.-""" keciii....okrem toho, všimli ste si tie kostoly? koľko je tam ozdôb? cirkev by mohla byť založená na slobode a chápaní, tolerovaní iných vier, aby nehrabala všetkých potenciálnych veriacich, lenže je to povrchnosť...
@nietimekki 1. nepoznam a ani som este nevidel aby mal nejaky farar neviem ake drahe auto....ak narazas na nejakych biskupov tak prepac ale nemozes predsa chciet aby sa vozili na 120-ke...
2. Nepochopil som, ako si to myslel s tymca argumentovanim konspiracnymi teoriami
3. Milujem to hadzanie do jedneho vreca vdaka niekolkym jedincom
@magick55 Ja sa nechcem hádať , máme rozdielny názor na to , nechcem sa hádať , naozaj. A myslím farára v trnave ktorý sa vozí na Porsche Cayenne a má číslo TT-88888 a parkuje s ním na fare. Len toľko
@nietimekki a kto sa hada? Lebo ja urcite nie ...len som sa pytal na objasnenie niektorych veci co si napisal
(mimochodom si neodpovedal
trnava? Tak to je daleko ale co vies ci to nebol jeho davny sen mat sportiak a sporil si na neho od mlada (to je uctyhodne ze vies aj jeho poznavaciu znacku )
ked farar zajebal na omsi ze kazda rodina v dedine ma dat 300 € na novu farnost zeby mal kde vyvalovat kokot ta vtedy som myslel ze hodim po nom bibliu kokotovi...obrazne..som v kostole nebol
ale ano, je pravda ze vzdy sa mozme rozhodnut ich nepocuvat..
ale napriklad podla mna.. preco by farar nemohol mat deti, rodinu? co poskvrneny uz nemoze davat mudre kazne alebo co? O.o a je tam kopa takychto picovin
Skôr by som použil slovo "vyhráža" miesto núti. Ak nebudete dodržiavať naše prikázania a vlastne ak neuveríte všetkému čo hovoríme, pôjdete do pekla atď. Vyobrazujú bezchybného jedinca ako ideál a vzor pre všetkých nás, ale za podmienky že ak sa mu chceme podobať musíme dodržiavať desiatky prikázaní, zákazov, podmienok a občas samozrejme prispieť nejakou peňažnou čiastkou. Nejde teda o to že niečomu veríte z vlastného presvedčenia ale len kvôli tomu že vás v to veriť niekto naučil. Dôležité je, že hodnoty dnešného sveta sú podstatne iné ako boli napr. pred 50-100 rokmi, tak mladá generácia ma na cirkev iný pohľad ako naši starí rodičia.
Tiež si myslím že úspešnejší ľudia, ktorí niečo sami dosiahli sa pozerajú na cirkev s veľkým nadhľadom a odstupom a veria a spoliehajú sa sami na seba. Tí ostatní, ľahko ovplyvniteľný, bez nejakej cieľavedomosti a ctižiadostivosti sa uchyľujú k náboženstvám a veria že sa stane zázrak a pomôže im.
Osobne verím na sféry ktoré sú mimo nášho sveta, ale náboženstvom by som to nenazýval.
Jehovisti sú kapitolou sami o sebe, niektorí sú normalnejší a pochopia hneď že nemáte záujem, stretol som sa ale aj s takými ktorí absolútne nerešpektujú vaše súkromie, nevadí im ani tabuľka pozor pes, kľudne sa prešli po dvore až ku vchodovým dverám a keď nikto neotváral nazerali do okien. V takých chvíľach mi je ľúto že u nás neplatí "farmársky zákon."
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
Takisto trebárs tvoji rodičia mali nejaký názor a mysleli si že je najlepší, tak ťa ním ovplyvnili, prípadne ťa prihlásili na nejaký krúžok, pretože si mysleli, že to bude pre teba najlepšie.
a @nietimekki zaujimalo by ma, ako podla teba vymyvaju mozgy alebo klamu
» www.culture.gov.sk/cirkev-a-naboze...
2. Nepochopil som, ako si to myslel s tymca argumentovanim konspiracnymi teoriami
3. Milujem to hadzanie do jedneho vreca vdaka niekolkym jedincom
@magick55 Ja sa nechcem hádať , máme rozdielny názor na to , nechcem sa hádať , naozaj. A myslím farára v trnave ktorý sa vozí na Porsche Cayenne a má číslo TT-88888 a parkuje s ním na fare. Len toľko
(mimochodom si neodpovedal
trnava? Tak to je daleko ale co vies ci to nebol jeho davny sen mat sportiak a sporil si na neho od mlada (to je uctyhodne ze vies aj jeho poznavaciu znacku )
ale napriklad podla mna.. preco by farar nemohol mat deti, rodinu? co poskvrneny uz nemoze davat mudre kazne alebo co? O.o a je tam kopa takychto picovin
Tiež si myslím že úspešnejší ľudia, ktorí niečo sami dosiahli sa pozerajú na cirkev s veľkým nadhľadom a odstupom a veria a spoliehajú sa sami na seba. Tí ostatní, ľahko ovplyvniteľný, bez nejakej cieľavedomosti a ctižiadostivosti sa uchyľujú k náboženstvám a veria že sa stane zázrak a pomôže im.
Osobne verím na sféry ktoré sú mimo nášho sveta, ale náboženstvom by som to nenazýval.
Jehovisti sú kapitolou sami o sebe, niektorí sú normalnejší a pochopia hneď že nemáte záujem, stretol som sa ale aj s takými ktorí absolútne nerešpektujú vaše súkromie, nevadí im ani tabuľka pozor pes, kľudne sa prešli po dvore až ku vchodovým dverám a keď nikto neotváral nazerali do okien. V takých chvíľach mi je ľúto že u nás neplatí "farmársky zákon."
pobavil? Som rad...su vianoce ale reco by to nemohlo byt prave takto?
@matoko ak sa nemylim, tak prikazania dal boh (este pred tym nez vznikla cirkev)
-a s tym prispevanim tu uz bolo tiez spomenute...ak chces dat, das, ak nie, tak proste nie
oberá ľudí o čas a tlačí im kaleráby do hlavy ! ... a potom človek dopadne ako moja babka .... uplne prepatá :/